באופן כללי להיות אשתו של אבא, או הבעל של אמא, לדעתי, זה תפקיד נוראי.
אם יש משהו שאני לא אעשה לעולם (בלי נדר, אבל ממש ממש חשוב לי!) זה אחתן עם אחד שיש לו כבר ילד/ים.
למה? כי אני יודעת איך הילדים מתייחסים.
באמת לא משנה מה יעשה הבעל של אמא שלי, כמה ישתדל להיות נחמד ומתחשב, כל דבר שהוא עושה מעצבן אותי. כל דבר שהוא אומר טיפשי ומעליב בעייני. אני יודעת שזה לא צודק, שהוא משתדל. אבל אני פשוט לא סובלת אותו ואת הנוכחות שלו! ממש ככה.
גם אשתו של אבא. כל הערה שלה פוגעת, כל מילה לא במקום, כל פרצוף, הכל הרבה יותר עוצמתי ואישי מאשר אם כל אחד אחר היה נוהג ככה.
אם הילדים קטנים, אני מניחה שזה שונה. אם גדלים עם ה"אשתו של" או ה"בעלה של" זה יותר פשוט. לכן אחי הקטן מסתדר יותר עם אשתו של אבא. הוא לא זוכר מציאות שהיא לא הייתה.
באופן כללי, אם הייתי צריכה לתת טיפ לאמא חורגת (האמת שיצא לי) - אל תתערבי! אל תעירי! גם אם זה נעשה מאהבה ודאגה ואכפתיות אמיתית.
גם אל תגידי לבעלך, לאבא, להעיר. זה שקוף ומעצבן! (כשאבא שלי מעיר לי על דברים שהיא שלחה אותו להעיר. שאני יודעת שמשנים לה, ושהוא בחיים לא היה שם לב לבד)
עוד דבר חשוב כ"כ- לא לדבר על האמא. אולי זה לא לאחותך כי אמא של הילד של בעלה נפטרה, אבל "אשתו של" שמרכלת ומלכלכת על האמא של הילדים, גם אם היא מאוד צודקת וגם אם לא- פשוט פוגעת בילדים. ולא משניאה את האמא אלא את עצמה!
זה תפקיד קשה כלכך, ולא הייתי מאחלת אותו לאף אחד!
אבל אני מקווה שלאחותך יהיה טוב יותר, ונחת יותר מאיך שזה אצלנו..
אני בטוחה שעם מסירות ואכפתיות, אם קשובים וזהירים מספיק- אפשר לעבור את זה על הצד הטוב ביותר! אפילו מתוך אהבה וכיף.
אולי כדאי להתייעץ עם אנשים עם נסיון? או אנשי מקצוע?
ב"הצלחה ענקית !!