היש פיתרון לפעוטה שמקיאה בנסיעות?טל תלתל

שלום לכולכם. הרבה מאוד זמן לא נכנסתי לכאן, אבל אני ממש זקוקה לעזרה-

הבת שלי, בת שנה וארבעה, נוטה להקיא בנסיעות ארוכות. האם יש דרך לעזור לה להימנע מזה?

הציעו לי להרחיק עד כמה שניתן את זמן הארוחה האחרונה מהנסיעה, אבל בגלל הגיל שלה זה לא כל כך ריאלי. יש עצות/ רעיונות אחרים?

קושי וסטיבולריתיכף6

אם זה מה שאני חושבת שזה-רגישות וסטיבולרית (חפשי הסבר מפורט יותר בגוגל), כדאי לקחת אותה כמה שיותר לגן שעשועים: נידנודים (יכול להיות שבהתחלה היא תפחד, נידנידו או שניים בתור התחלה, ומידי כמה ימים לנדנד עוד כמה נידנודים. בהתחילה חלש ו"הולך ומוסיף".

אותו דבר לגבי קרוסלה.

אם העניין מסובך מידי-לנדנד אותה על הידיים שלכם.

אני יודעת שזה נשמע הזוי ומופרך, אך גם בני סבל מזה ולא היה מוכן אפילו לעמוד ליד נדנדות. לאט לאט הוא התנדנד יותר יותר (אה, נזכרתי, גם מיגלשות עושות את העבודה יפה. אך לא רק זה לבד).

היום בגיל 8-הוא הרבה פחות מקיא בנסיעות (פעם הוא יכול היה להקיא אחרי נסיעה של 10 דק' באוטובוס!)

בהצלחה...

אני לא רואה קשר בין הדבריםאמא מסורה

הבת שלי מלפני כשנה התחילה להקיא בנסיעות כשהיא הייתה בת קרוב לשנה והיא "משוגעת" על נדנדות, קרוסלות ושות' בד"כ אני מנדנדת/ מסובבת את הילדים שלי מהר (לפחות ביחס לקצב שאני רואה אמהות אחרות מנדנדות בגילאים האלה) והמתקנים לא גורמים לה להקיא.

טל, תלתל כשתמצאי את הפיתרון תגידי לי. הייתה תקופה שהקפדתי לתת לבת שלי לאכול הכי מאוחר 4 שעות לפני הנסיעה וזה לא כ"כ הועיל, הייתה תקופה שהקיאה בעיקר בנסיעות באוטובוס גם בנסיעות קצרות, ולא הקיאה בפעמים המעטות שנסענו ברכב גם כשהנסיעות ברכב היו ארוכות יותר מהאוטובוס ובפעם האחרונה שנסענו היא הקיאה ברכב.

היי ,יש לנו בעיה דומה עם 2 ילדים כיום אחד בן 11אנונימי (פותח)

והשני בן 7,ועדיין יש לשניהם רגישות מאוד גבוהה בנסיעות,ובמיוחד ארוכות,זה התחיל מזמן,בערך בן גיל שנתיים לשלוש,אצל, בן ה11 יש שיפור משמעותי ,בן ה7 עדיין סובל יותר,יש לנו רכב גדול [אז אין לשאר הילדים כלכך ברירה],והם יושבים בכיסאות הראשונים יותר,הרכב צריך להיות מאוורר,לפעמים גם כשקר מאוד החלון קצת פתוח שיהיה להם אוויר צח,גילינו שלהריח משהו שהם אוהבים כמו איזו לחמניה ,פיתה טריה,ואפילו חטיף מאוד עוזר להם,היו תקופות שהיה לנו לימון בנסיעה והייתי חורצת בו עם הציפורניים כדי שיריחו,כשהיינו נוסעים לשבת והייתי מביאה מרק חם לשבת,כל הדרך הייתי פותחת את הסיר והריח ממש נתן להם הרגעה מהבחילות[טוב ,זה בטח לא ואמר שאת צריכה סיר מרק חם קבוע בנסיעה,אבל כשזה היה יוצא ,זה מאוד עזר]

אני ממליצה להרחיק ארוחות מהנסיעה,ובגלל שזה קשה מעשית בגלל הגיל של הילדה ,לפני נסיעות לא לתת מוצרי חלב ,וארוחות כבדות,זה ,פשוט יותר קשה לעיקול ,וכשילד מקיא ארוחה כבדה זה לא נעים,עדיף לתת  תפוח ,דגנים ,פיתהבלי כלום,עוגיה קטנה.....אולי קרקרים....וכמובן לשתות רק מים,הקיא מאלו נסבל יותר,

דבר נוסף ,בגדים להחלפה ויותר מאחד,כבר קרה לנו שהבאתי סט אחד,והקיאו שוב,שקיות להקאה,ותבדקי שאין בהם חורים[גם זה קרה לי.....]

מגבונים,ובקבוק מים לשתיה ,וניקוי....!.נשמע מעייף?אכן ,אבל זה משתפר עם הזמן,והאמת שאנחנו נוסעים קצת פחות ממה שהיינו נוסעים בעבר...מקווה שעזרתי קצת

תודהטל תלתל

האמת שאת הרוב אני כבר מכירה ומיישמת. דווקא את השיטה של להריח אוכל אהוב לא ניסיתי עדיין, תודה על הרעיון

אין על מה,מקווה שמשהו יקל עליה,ועליכםאנונימי (פותח)
ועוד משהו ממש חשוב, כשזה קורהאנונימי (פותח)

לא להתרגש ולעשות מזה עניין בכלל,להתיחס באדישות משהו[כמו כשילד מפספס ,כשהוא נגמל]

עכשיו היא קטנה ,אבל כשתגדל והיא תדע שאפשר לקבל סופר תשומת לב עם היא מקיאה,זה עלול לקרות ,כדי לקבל תשומי מיוחד,נשמע הזוי אבל מניסיון זה גם קרה כמה פעמים,אצל הילד בתקופה מסויימת,תביני שהיינו מתרגזים שזה קורה ,וזה קרה פי אלף יותר,מאשר בתקופה שלא עשינו מזה בכלל עניין,

אולי...תיכף6

יש שלושה מישורים וסטיבולרים שונים : קדימה ואחורה (כמו גילגול לפנים על מזרן)

הצידה (כמו גלגלון)

ובציר (כמו כיסא מסתובב. לא קרוסלה...)

יכול להיות שיש לה רגישות רק באחד מהם (אם היא אוהבת להתנדנד-אז המישור הראשון שכתבתי כנראה לא מדבר עליה).

קרוסלה אינה קשורה לאחד המישורים הללו.

מעניין ושווה בדיקה...

אני לאיודעת על הקושי הויסטיבולרי אבל הילדיםאנונימי (פותח)

אצלי שיש לם את התופעה הזו מקטנות,דווקא מהילדים היותר ספורטיביים בבית,אין שום בעיה,בגילגולים,גלגלונים ,וכו... יש ילדים שהופכים למבוגרים עם נטיה לבחילות וגם הקאות,בנסיעות ארוכות,יש לנו שכן כזה,שזה עדיין קיים אצלו,צריכים פשוט אויר צח בנסיעה ועוד דברים שגיליתי בעצמי תוך כדי ניסוי וטעיה,במהלך השנים,יש מצב שמה שכתבת גם משפיע על משהו אבל, לא תמיד מחייב,,,הילדה של השואלת עדיין קטנה ,והשנים ילמדו אותם ממה זה נובע.........או,הרופא עם הם ילכו להתייעץ

בעיה מוכרת. פתרונות מוגבליםכלנית1

הבן שלי מקיא בנסיעות מגיל 10 חודשים (ולכן הפכנו כיסא כמה שיותר מהר, אבל זה לא עזר). בגיל שנתיים-שלוש הוא נמנע מקרוסלות/נדנדות. התמדנו בריפוי בעיסוק וקרוסלות ועוד וכיום הוא לא נרתע מהן, אבל הנטיה להקאות פחתה מעט בלבד, רק בנסיעות קצרות בתוך העיר, בלי פיתולים בכבישים אין לו בחילה.

עד לפני כשנתיים היה סירופ לילדים נגד בחילות בנסיעה, אבל כיום לא מייצרים אותו כאן, אלא החברה הישראלית מייצרת ומשווקת בחו"ל בלבד!!! נסינו לתת הומיאופתיה נגד בחילות, צמידים מיוחדים (ברגע ששמנו את הצמיד ונכנסנו לאוטו, הוא הקיא כנראה מלחץ הצמיד!!).

פתרונות:

לפני כמה חודשים (בגיל 6) התחלנו מחוסר ברירה לתת 1/2 כדור שנועד למבוגרים וזה עוזר. אבל, עדיין בע"מ. נסענו שעה לבית קברות לאזכרה של אבי ז"ל. ברגע שנכנסנו לשטח עירוני והתחלנו בסיבובים- הוא הקיא 3 פעמים ומכאן ועד לבית אמי- המשיך עוד פעמיים. וזאת, למרות שלא נתנו לו לאכול שעה לפני הנסיעה, וגם אז- לא מוצרי חלב!! צריך להשתדל כמה שאפשר לעקוף כבישים מפותלים מאד.

פתרון נוסף: בדרך חזור מנסיעה מחוץ לעיר, חוזרים בחשיכה ואז, הוא פשוט נרדם ולא מקיא!

שווה בדיקהאנונימי (פותח)

אולי זה לא זמן הארוחה לפני הנסיעה אלא מה יש בארוחה.

הבת שלי הפסיקה להקיא בנסיעות מהרגע שהפסקתי לה את מוצרי החלב לפני הנסיעות.

היא יכולה לאכול מה שהיא רוצה לפני ובמשך הנסיעה כל עוד זה לא חלבי.

שווה לבדוק.

בהצלחה

אני בתור ילדה הקאתי המוןאנונימי (פותח)

מה שהכי עזר לי:

1) אוויר - חלון פתוח

2) נסיעה בעמידה!!! באוטובוס יותר פשוט עמדתי במקומי ליד החלון,

ותמיד הצעתי  בנדיבות לפנות את מקומי

ברכב פרטי גם כן עמדתי

ולמניעה---

3) לא לאכול לפני נסיעה מאכלים מכבידים, שוקו, קפה,

עדיף מאכלים יבשים- קרקרים מדגנים מלאים וכד'

4) לא לשתות לפני

5) להתפנות לפני הנסיעה

לימון מונע הקאות ובחילות-משה ר-

להריח או לשתות אותו לפני או תוך כדי הנסיעה

מסטיקים ,רבותי!אנונימי (פותח)

הבת שלי סובלת גם מהעניין ועכשיו sos היה צריך פתרון ממשי כי היא נוסעת בהסעות כל יום כשעה עד לבית הספר ואמא טובה נתנה לי את העצה המעולה,כל יום היא מקבלת שני מסטיקים להלוך ולחזור ומאז בא לציון גואל...

עדיין אני שמה לה בתיק שקיות (בלי חורים) טישו ומגבונים לכל מקרה,אבל ב"ה המסטיקים שיחקו אותה.וככה היא גם אפילו לא מתלוננת על ההסעה הארוכה ושמחה ))

וזה יתאים גם לתינוקת של טל תלתל?בין השמשות
אופס, צודקתאנונימי (פותח)

אבל אולי אפשר לנסות לפני נסיעה לתת תה קמומיל עם זנגוויל,זה אמור להרגיע, גם את הקיבה וגם את הקטנה.

זה באמת לא נעים.

אף אחד לא חושב למה פעם זה לא קרה בתדירות הזאתצחקן

האוכל היה קצת פחות מרוסס ורעיל.

אנחנו קונים בחנויות את הצבעים ופחות את הטעמים.

מרבית התפוחים שלנו בהקפאת ריקבון (רעל שגורם לו לא להתפשט- ז"א, תפוח מת! מוקפא. מפוחלץ, משומר , מומיה וכו']

תפוחי אדמה מלאי עיניים (מעיד שיש בהם סולנין)

עגבניות בוסר (כנ"ל. זה רעל, למי שלא יודע.)

שלא לדבר על הריסוסים (שקצת ירדו בגלל הרב שמואל אליהו) - של הירקות שהם של 'גוש קטיף' כביכול.

וכל הרעל שאנחנו מאכילים את עצמנו (מטוגן, משומן, מוקרם וכו')

פעם זה קרה פחות כי נסעו פחותאדמונית החורשאחרונה

לא נראה לי שיש הבדל גדול בתדירות התופעה באופן יחסי לכמות הנסיעות.

אני הקאתי המון בתור ילדה.

בעלי הקיא המון בתור ילד.

הילדים שלנו מקיאים המון בתור ילדים.

יוצאים לדרך עם שקיות, גיגיות, בגדים להחלפה, מים, מגבונים... 

ועושים הרבה עצירות בדרך, רצוי לפני ההקאה ולא רק אחרי...

ללמד להסתכל תמיד על נקודה מרוחקתאחותו
קפץ- ההגיון שמאחורי:אחותו

עצם מרוחק אינו זז מול העיניים כמו עצמים קרובים, ולכן פחות משמש את המערכת הוסטיבולרית.

אצלנו זה עובד.

יש דבר שנקרא פיזיוטרפיה לסחרחורות: מישהו יודע אם זה שייך גם לילדים ? אני לא.

מוכר מאוד!מנור סרור

דבר ראשון- יש בזה כנראה גם עניין תורשתי

כי בעלי הקיא כשהיה ילד ועד היום ממש סובל בנסיעות (אם הוא לא נוהג)

וגם אבא שלי כך

ואכן זה לא פסח על אף אחד מהילדים- נראה לי עד 5 פעמים בנסיעה לאחת מהן.

ב"ה הגדולה שהתחילה שנה שעברה לנסוע כל יום בהסעה לביה"ס (בדרך מבחילה בטירוף!) ממש התרגלה והפסיקה להקיא.

אנחנו מגיל ממש קטן הרגלנו אותם להקיא בתוך שקית

לתינוקות פשוט החזקתי שקית מתחת לסנטר מהרגע שהם התחילו להראות סימני אי-נוחות (פעם אמא שלי לקחה אותי ברכב שלה עם הילדים והיתה בשוק "נסיעה זה ממש פרוייקט אצלך")

כמו שכבר כתבו:

לא לתת לאכול דברים כבדים ומבחילים

להשתדל כמה שאפשר לנסוע מוקדם בבוקר (לפני האוכל) או מאוחר בלילה (אז הם ישנים) 

לאוורר את הרכב

ולהיות מוכנים עם מלאן שקיות בלי חורים

מגבונים,

בגדים להחלפה (כדאי גם לעצמך- למקרה חירום),

מים (לא לתת הרבה כי היא תקיא את זה שוב)

ולקחת את זה ממש בנחת כי הם ממש סובלים מזה וזה ממש לא אשמתם.

ואנחנו גם מצ'פרים בסוף הנסיעה את מי שהקיא יפה בתוך שקית.

בהצלחה!

וסליחה שזה קצת מבולגן...

תזכו כולכם למצוות!טל תלתל

בפעם הבאה שניסע ננסה את השיטות שהעלו כאן.

תודה רבה על העזרה!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך