מזכ"ל שלום עכשיו הסתבך: צולם חוגג עם מתנחלים
תמונות ממסיבת הפרידה של כתב גל"צ, גיא ורון, שהופצו ברשת בהן צולם מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, יושב במסעדה עם מתנחלים כדוגמת איתי זר ואיתמר בן גביר אילצו אותו לנפק הסברים לחבריו: "אין ולא יהיה לי לעולם מכנה משותף איתם. האנשים הללו אינם בני שיח בעיני ולא תמצאו אותי מבלה איתם בזמני הפנוי". בן גביר: "אופנהיימר דווקא דיבר ארוכות עם איתי זר, עד שהגיעו המצלמות". איתי זר: "הוא צבוע".
מחזה לא רגיל נצפה באחת ממסעדות ירושלים בשבוע שעבר. על אותו שולחן יושבים, מדברים ונהנים איש חוות גלעד איתי זר ופעיל הימין איתמר בן גביר לצד מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר. ימות המשיח? לא ממש. מדובר במסיבת הפרידה מגלי צה"ל של כתב התחנה, גיא ורון. למסיבה הוזמנו חבריו של ורון אנשי ימין ושמאל, מתנחלים, עיתונאים ועוזרים פרלמנטריים. מצד ימין אפשר היה לראות את אנשי מועצת יש"ע כמו דני דיין, ישי הולנדר ויוסי דגן וגם אנשי ימין כמו איתי זר מחוות גלעד והעוזר הפרלמנטרי של ח"כ מיכאל בן ארי, איתמר בן גביר. מצד שמאל הגיע מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר.

(אופנהיימר בחולצה הירוקה מימין. נוכחים: במרכז השולחן בן גביר, איתי זר, כתב ערוץ 10 רועי שרון, חיים לוינסון 'הארץ', ישי הולנדר, יוסי דגן ויו"ר מועצת יש"ע דני דיין)
מי שהיה מסתכל מבחוץ ורואה כיצד יושבים זה לצד איש חוות גלעד איתי זר ויריב אופנהיימר מדברים וצוחקים ובאמצע השולחן מככב איתמר בן גביר היה מתקשה להאמין שמדובר ביריבים, שלא לומר אויבים, שברוב ימי השנה מתקוטטים ונלחמים זה בזה. המחזה הלא רגיל תועד במצלמות והועלה לרשת הפייסבוק ואיתם הגיעה גם הביקורת מימין, אך בעיקר משמאל על מזכ"ל שלום עכשיו שהעיז לסעוד על אותו שולחן עם אנשי הימין. מבקרי "שלום עכשיו" שעוד לא נרגעו מהמפגש של תנועת השלום עם סגן שר החוץ דני איילון התקשו לראות את התמונה שבה נראו יו"ר מועצת יש"ע דני דיין מחובק עם יריב אופנהיימר בתמונה מחוייכת כאשר איתמר בן גביר יושב מאחור.
באתר הפורומים 'רוטר' הועלתה התמונה של דיין ואופנהיימר ומשם היא טיילה לפייסבוק. אנשים מהקצה השמאלי העלו את התמונות לרשת והחלו ליירט חיצים אל עבר מזכ"ל שלום עכשיו. "פורום שאיתמר בן גביר נמצא בו איננו פורום שאיש מחנה השלום צריך להיות בו", כתב אחד הגולשים שהשתתף בדיון. פיליפ וייס, בלוגר יהודי אמריקאי, פרסם רשימה שכותרתה "האם שלום עכשיו מתיידדים עם מתנחלים?". התמונה המפלילה הועלתה גם לקיר של יריב אופנהיימר בפייסבוק והוא נדרש להסברים.
לנוכח הביקורת שיגר אופנהיימר הודעה שבה הוא מסביר שהוא מבחין בין יו"ר מועצת יש"ע דני דיין שהוא יריב אידיאולוגי שמותר להתיידד איתו לבין פעילי ימין כמו איתי זר ובן גביר. "לפני גל ההתלהמות אולי כדאי לברר את העובדות?", כתב אופנהיימר למתקיפיו בפייסבוק, "מדובר באירוע פרידה לכתב גל"צ בשטחים, גיא ורון, אליו הוזמנתי. נכחו במקום בין היתר גם הטיפוסים השליליים כגון בן גביר וזר. אין ולא יהיה לי לעולם מכנה משותף איתם וכמובן שאני סולד מהם גם כיריבים אידיאולוגים וגם כבני אדם. לא אשכח לבן גביר את התמונה שבוע לפני רצח רבין בו הוא אחז אל מול המצלמות בסמל הרכב בו רבין נסע. לא אשכח לאיתי זר את הפוגרומים האלימים שיוצאים מהאזור עליו הוא שולט בניגוד לחוק. אל חשש, האנשים הללו אינם בני שיח בעיני ולא תמצאו אותי מבלה איתם בזמני הפנוי. יחד עם זאת, דני דיין אשר מתנגד בפומבי לכל פגיעה בפלסטינים וקורא לציבור שלו לציית לחוק הוא יריב אידיאולוגי וערכי מר, אך אדם שניתן לעמוד לצידו לצילום משותף. היותי שמאלן נחרץ איננה עומדת בסתירה להיותי בן אדם שיכול לכבד גם אנשים בעלי תפיסת עולם שגויה ומעוותת".
בן גביר: אופנהיימר דיבר ארוכות עם איתי זר
למרות שבהודעתו בפייסבוק טוען אופנהיימר כי אין לו שיג ושיח עם אנשים כמו איתי זר, אנשים שהשתתפו באותו אירוע דווקא זוכרים את אופנהיימר מדבר ארוכות עם זר. "נקרעתי מצחוק לקרוא את התגובה של אופנהיימר", אומר איתמר בן גביר, "הוא ישב ליד איתי זר ושוחח איתו בערך חצי שעה כאשר אופנהיימר שואל שאלות ואיתי זר עונה לו באריכות. כל זה התרחש עד אשר אחד הנוכחים העיר שמעניין לדעת מה האנרכיסטים יחשבו על כך. באותו רגע אופנהיימר קם מהכסא כאחוז תזזית והשתדל להתרחק מאיתי זר, מה שמלמד כי אופנהיימר הוא בסך הכל נושא הכלים של פורעי החוק מבלעין ונעלין."
יריב אופנהיימר מסר בתגובה כי הוא אכן שוחח עם איתי זר אך מהר מאוד הבין שהוא אינו בר שיח. "מה שכתבתי בעניין מייצג את השקפת עולמי, החלפתי מספר משפטים בנושאים אידיאולוגיים עם הנוכחים ומהר מאוד הבנתי שלצערי דעתי השלילית כלפי איתי זר ודומיו תואמת את המציאות".
איתי זר משיב לאופנהיימר: איפה הפתיחות?
"עצם ההתנצלות של אופנהיימר כלפי הציבור שלו, מראה לכולנו שאנחנו הרבה יותר פתוחים, ממי ששייך לציבור שאוהב לנפנף בדגל הפתיחות", אומר איתי זר לסרוגים. "אני בניגוד לאופנהיימר לא מפחד שיראו אותי ביחד איתו, עם זאת אני חושב שצביעות עצובה נודפת מהבחור. עם האויב שרוצה להשמידנו, הוא מדבר ומצטלם, וממני, שאני אחיו, שעושה צבא, משלם מיסים, נלחם למענו, הוא סולד.
"אנחנו חרטנו על דגלנו אהבת הארץ, אהבת העם, ואהבת התורה. ואילו אופנהיימר, רוצה לתת את הארץ לאויב. אנחנו מתעסקים בישוב הארץ, בהפרחת השממה, ציונות וחקלאות. ואופנהיימר רוצה להחריבה. אני מציע למזכ"ל שלום עכשיו שיבדוק את זכותו על ארץ ישראל, שכם, חברון וסבסטיה. ואז ימצא גם את זכותו על ת"א, רעננה, ירושלים ועוד מקומות ש"גזלנו" מהערבים. 'שלום – עכשיו' תעשה קודם עם האחים שלך ואחר כך תנסה עם האויב. אגב גם אני נגד פגיעה בחפים מפשע, גם אצל הערבים. להזכירך חוות גלעד הוקמה לזכר גלעד זר שהיה קב"ט מו"אז שומרון, ונרצח על ידי הערבים, שלהם אתה כל כך רוצה לתת את ארצנו, על אדמות שנגאלו ונרכשו על ידי אבי, משה זר.
"ולגבי הפוגרומים שיוצאים מהאזור שלי כביכול: האם התכוונת לרצח של אחי שהשאיר אלמנה ויתומים? אולי לרציחות המזעזעות בכביש הגישה לעמנואל? לרצח של עידו זולדן? לרב חי? לרחל שבו וילדיה? ועוד כהנה כהנה, מאות יהודים שנרצחו על ידי הערבים שאתה כל כך דואג להם? נראה לי שהעיוות דווקא אצלך".

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל