אנסה לענות לך.
את אמנם עדיין לא הגעת לגיל של נישואין ובכל זאת את יכולה לחוש לפעמים את התחושה שמרגישים אנשים בגיל הזה: תחושת בדידות. תחושה של רצון להגשים את עצמי. תחושה שאני לא אני אם אין לי מישהו לחלוק איתו את שאיפותיי ואת הרצונות שלי. תחושה של רצון לשתף. להעמיק. לדבר. להיות יחד. לאהוב!
אלה תחושות שקיימות אצל כל אחד בכל גיל, ומתחזקות מאוד בגיל של הנישואין (אני מניחה שזה מאזור 18 ומעלה, משתנה מאחד לאחד ומאחת לאחת)
לתחושות העצומות האלה באים חיי הנישואין לתת כח.
כשבני זוג נישאים הם קושרים קשר. ומכאן מתחיל המסע שלהם שאינו נגמר (לא אמור לפחות) לקשר. ליחד. לאהבה. לעבודה משותפת. להתגדלות. לשמחה יחד. להבאת ילדים לעולם!! וזו היא ההגשמה שלהם.
כשאדם חי לבד הוא לאט לאט מרגיש איך הוא פחות ופחות מגשים את עצמו.
כשאדם חי ביחד- ובונה משפחה- הוא מרגיש איך זה נותן לו את הכח. איך זה מעצים אותו. איך זה נותן לו חיות.
וכמו שאמרו לפניי- ויכוחים הם ממש לא לב העניין בנישואין. הם חלק- אבל ממש לא העיקר. והם כלי לגדול יותר מתוכם.
(קרה לך פעם שהיית במשבר ואחריו הרגשת איך את לומדת ממנו וגדלה ממנו? זה אותו דבר. משברים נועדו לבניה וצמיחה מתוכם למקום גדול יותר)
אדם נברא לחיים של זוגיות.
אדם וחווה היו בהתחלה מחוברים- כי זה טבעם. "זכר ונקבה בראם- ויקרא את שמם אדם" כלומר: רק במצב של זכר ונקבה- הם נקראים אדם!! כשהם לבד וכל אחד לחוד- הם אינם נקראים אדם!!
תארי לעצמך, יקרה, מה היה קורה לו לא היו מקימים משפחה. לא היית נולדת לתוך מציאות של אמא ואבא, של אחים ואחיות, של בית שבו גרים יחד, אוכלים יחד, משחקים יחד, רבים יחד, משלימים יחד, אוהבים יחד....
מה היינו עושים אז? מה היינו עושים אם כל העולם שלנו היה בנוי מחלקים חלקים של אנשים פרודים שהחליטו לגור יחד לזמן מסויים ואחר כך התעופפו להם למקום אחר כי נמאס להם...?
העולם היה מתפורר. זה מה שהיה קורה לנו.
בעיניי המשפחה צריכה להיות המקום אליו חוזרים כדי להירגע ולנוח מכל התלאות שמסביב.. היא הקן. היא הבית. היא המקום החם בו אנו מקבלים אהבה. בו אנו מרגישים שייכים ולא תלושים.
אני מאוד מתפללת שזה מה שיהיה לכל הילדים במשפחה שלהם. זו השאיפה בכל אופן.
המשפחה היא התכלית בעיניי. למה לי להינשא ולגור עם אותו אדם במשך 60 שנה (לפחות) וללדת ילדים ולהקים משפחה? כי זו התכלית. כי שם אני מרגישה שאני מגשימה את כל שאיפותיי!! וזו לא קלישאה. זו אמת.
זו ההרגשה האמיתי של אדם שהקים משפחה: שזו התכלית של חייו. שזו האמת שלו. ששם הוא מגשים את עצמו הכי טוב שאפשר.
וכמובן, הילדים משאירים את הסימן של הקיום של האדם בכך שהם ממשיכים לחיות אחרי שהוא מת. והם זוכרים ומזכירים אותו וממשיכים את דרכו. בסופו של דבר- הילדים והמשפחה זה מה שיישאר ממני אחרי שאעבור מן העולם.
עניתי לך קצת על השאלה?