על אלו רבנים מסתמכים השמאל הדתי?
מאיפה הם מסיקים שמותר לתת שטחים מא"י תמורת שלום?
זה באמת מעניין אותי..
(מה שנקרא "דע את האויב" (; )
על אלו רבנים מסתמכים השמאל הדתי?
מאיפה הם מסיקים שמותר לתת שטחים מא"י תמורת שלום?
זה באמת מעניין אותי..
(מה שנקרא "דע את האויב" (; )
על הרב אהרון לכטינשטיין ועל הרב עמיטל זצ"ל.
הם רבנים לכל דבר ועניין, והם מפרשנים אחרת את דברי אלוהים.
זו דעתם, וגם היא דעת תורה.
עליהם ארץ הקודש כתב, הרב אהרון לכטינשטיין ועל הרב עמיטל זצ"ל.
שהם גדולי תורה ויראת שמים.
ולא חלילה על "הרבי" אשרמן, והרב פרומן...
ששנאתם ליהודים מעבירה אותם על דעתם!
בס"ד! הרב כהנא צדק!
איפה בתורה יש צד שמאלני???????
יש הלכה לגרש ערבים!! ולכבוש את הארץ!!
ואף רב לא יכול לבטל אותה!
בעזהי"ת.
הם רק אומרים שהנסיבות לא מאפשרות את קיום ההלכה הזאת.
[בערך כמו שיש רבנים שסולדים מקדושת שביעית של פירות וירקות בשמיטה]
ניסית פעם ללמוד את התיאוריה שלהם ברצינות?
ולכן אינני יכול לדבר בשמם.
וגם הרב עמיטל זצ"ל, עם כל היותו "שמאלני", הקים את ישיבתו דווקא באלון שבות בכדי לחזק את האחיזה בקרקע בהרי יהודה.
שוב, אני מדבר על רבני השמאל השפויים. אלו ששנאתם לימין אינה מעבירה אותם על דעתם.
אתה לא מסוגל להבחין בכפירה המובהקת בעקרונות של בידול היהודי מהגוי, מסמרות המקובעים בהלכה ממשה, שישיבת הר עציון ודומיה עקרה מהתורה. אפילו נטורי קרתא לא מדברים על חיים משותפים של יהודים וגויים ושבירת גבולות הקדמונים כפי שקבעו עמיטל וליכטנשטיין.
מי שעוקר אפילו אות מהתורה הוא מין, אסור לצרפו למניין וקרוביו צריכים ללבוש לבנים ולאכול ולשתות ולשמוח כשהוא נפטר מן העולם. אבל אצלך זה הפוך - גם מי שמחלל את כל התורה כולה ותומך במצווה אחת של יישוב הארץ הוא צדיק ואסור להרהר אחריו.
בשבילך רב זה רק אחד שמסכים עם דעותיך?
איך אתה מעיז לפתוח את הפה על רבנים בסדר גודל של הרב עמיטל והרב ליכטנשטיין?
למדת תורה כ"כ הרבה כמותם?
קצת ענווה בפני רבנים!
אני לא אומר שאלה הרבנים שלי, אבל אסור לזלזל בכבוד ת"ח!
כתוב בגמרא - "כל המבזה ת"ח - אין רפואה למכתו"!
זה שהם טועים (בעניין מסויים) - עדיין זה לא מתיר לזלזל בהם!
אולי די כבר עם כל השנאה הזאת בעם ישראל?
בפעם האחרונה שהיתה שנאת חינם בעם ישראל - יצאנו לגלות של אלפיים שנה!
מאיפה הם מסיקים את דעתם?
ואני לא שואלת בזלזול, אלא ברצון להבין ולהכיר.
ואני בטוחה שהם מסתמכים על פוסקים ידועים יותר. אז מי הם?
בעזהי"ת.
את יותר ממוזמנת לפנות לתלמידי ישיבת הגוש ושות', הם יישמחו לפרוש את תורתם 
בכל אופן, ויקיפדיה גם יכולה לעזור קצת:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%92%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%93
ב"הצלחה! 
אז בתור אחת שמגיעה מבית שהוא שמאל דתי (סוג של דתי)
זה באמת מסובך..
ויש הרבה דעות ושיטות גם בשמאל הדתי וגם בגוש..
ובתורה כמו שאמרו כבר יש הרבה דעות..
אולי זה יראה לך הזוי אבל לפעמים עדיף נגיד לוותר על משהו ולהקים מדינה פלסטנית ואז להסתדר איתם..
כלומר להילחם כמו שנהוג כיום .
ולא כפי שזה עכשיו שהערבים הם בעצם סוג של עם כבוש.. פליטים..
זה ממש מסובך להסביר את הכל ואני לא יודעת כמה היסטוריה את מכירה..
אם זה מעניין פה מישהו באמת בכיף בשיחה אישית..
בס"ד! הרב כהנא צדק!
עזבי שניה את הויכוח אם נקים מדינה "פלסטינית" ואז יהיה שלום... [הרי זה ברור שלא יהיה... הם רצחו אותנו עוד לפני שבכלל הקמנו מדינה.. ]
מי נותן לך רשות לוותר על ארץ ישראל??!!!????
זה לא מה שעשו המלכים הצדיקים ואם תקראי תנך תדעי ממי אנחנו אמורים לקחת דוגמא.. אבל פשוט את גלותית ומשועבדת לתרבות הזרה.
בעזהי"ת.
היא אמרה שאם הפלסטינים ייזכו להגדרה עצמית ישראל תוכל להילחם בהם כמו שצריך, כי במצב הקיים היום קצת קשה להילחם בהם. [תחשבי על זה שניה בהיגיון]
יש הרבה סיבות למה מותר לוותר על ארץ ישראל...
זה כמו ירידה לצורך עליה. לפעמים מותר לבטל מצווה לצורך מצווה אחרת...
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אני הולכת לפי התורה!!
ואין שום סיבה לוותר על ארץ ישראל!!!!!!!!!!!
ארץ ישראל זה לא מצוה שמוותרים למען מצווה אחרת!!! זה מצווה ענקית!! וגם קידוש ה' גדול!!!
אי אפשר לוותר עלזה.
"
יש הטוענים: הרי ביום הכיפרוים אדם שהוא חולה מסוכן, מותר לו לאכול; קל וחומר שפיקוח נפש דוחה שטחים. אך האם כל הרבנים שחושבים כך, חושבים כך גם על הכותל ועל בני ברק?! בהלכה יש מצווה הנקראת "מלחמת מצווה" - חובה לצאת למלחמה. כתב הרמב"ם (הלכות מלכים ה:א): "ואיזו היא מלחמת מצוה... שבעת העמים, ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם". וזה על פי הירושלמי בסוטה (פ"ז). יש מצוה לצאת למלחמה. איזה הגיון יש לומר שפיקוח נפש דוחה מלחמה, והיא אינה מצוה אלא אם כן אין סכנה? אלא, פיקוח נפש דוחה את כל המצוות חוץ מזאת, כי אותן ניתן לקיים כשאין סכנה, אך מצוה זו בעצם מהותה היא מסוכנת, אם תאמר שפיקוח נפש דוחה מצוה זו, עקרת מצוה מדאורייתא. וכך כותב ה"מנחת חינוך" (מצוה תכה): "נהי דכל המצוות נדחות מפני סכנה, מכל מקום מצוה זו דתורה ציותה ללחום בהם, וידוע דתורה לא תסמוך דינים על נס, ובדרך העולם נהרגים משני צדדים בעת המלחמה, מכל מקום חזינן... דחויה סכנה מן התורה במקום זה".
"
זה מהרב כהנא כדי להסביר למה פיקוח נפש לא דוחה ארץ ישראל .
בעזהי"ת.
גם אני הולכת לפי התורה 
אז אני אומרת לך, שיש סיבות לוותר על ארץ ישראל, בזמן מסויים, על מנת לחזור אליה בגדול.
לפעמים בחיים צריך להרפות, ואז לתקוף במלא המרץ. יש אסטרטגיה כזאת, וגם יש אפשר לראות שיש לה תמיכה הלכתית.
אני לא זוכרת אותם בדיוק, אבל אפשר לשאול את הרבנים של הגוש. יש להם תשובות הגיוניות להפליא.
[שלא תהיה טעות: אני לא תומכת בגישה הגושניקית. אני רק אומרת שיש בה הרבה מההגיון.]
לגבי הציטוט של הרב כהנא זצ"ל.
א. אם אני אגיד לך שהרבנים שתומכים בוויתור על שטחים היו תומכים גם בוויתור על בני ברק בשעת הצורך?
ב. לא טענו פה שפיקוח נפש דוחה את מצוות ארץ ישראל. הטענה שהועלתה היא שמוסריות מסוימת דוחה את ארץ ישראל בפרק זמן מסויים.
_____
ריגש אותי שהבאת את המנחת חינוך. תודה לך...
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אותי מעניין מה התורה אומרת..!!!
תראי לי בצורה הלכתית איך מותר לוותר על ארץ ישראל!!! מקורות בבקשה!!
א. תראי לי רב חרדי מבני ברק שבאמת מוכן לוותר!!
ב. אסור לוותר על שום שטח מארץ ישראל גם לא לשניה. כמו שנאמר "אף שעל"!!
בעזהי"ת.
שניה אני מתקשרת 
אמרתי לך כבר, אני לא דוגלת בשיטה הזאת, ולכן קשה לי לענות לך בצורה מסודרת.
אם זה באמת מעניין אותך- תפני למי שזאת דרכו.
מהניסיון שלי- יש להם תשובות, עם מקורות, משו ממש מסודר ומובנה.
אני יכולה לנסות לחפש לך חומר על זה, אם את מעוניינת.
[אני כבר בדקתי את השיטה הזאת ומצאתי שהיא לא מתאימה לי
, לכן אני מרשה לעצמי לשכוח את המקורות שלה
]
בס"ד! הרב כהנא צדק!
תחפשי ותביאי מקורות[למרות שאין] זה יהיה מעניין....
ובקשר לסבתא שלי, היא אמרה שאפילו אותה זה לא מענייןן...
בעזהי"ת.
אני טוענת שיש הרבה הגיון בדרך שלהם, הרבה מוסריות.
ומכיוון שהחכם מכל אמר "מכל מלמדי השכלתי", אז אולי כדאי לשמוע את מה שהם אומרים?
גם אם לא להסכים. אפילו אם התהליך יהיה "הקשבה>חשיבה>שלילת הדרך", זה חשוב.
בעזרת ה', אני אחפש מקורות [ואת תיווכחי לראות שיש כאלה
].
בס"ד! הרב כהנא צדק!
יהודי דתי [וכל יהודי..] צריך ללכת לפי התורה!!
אולי כדאי לשמוע גם מה שהאפיפיור והרפורמים אומרים??? מכל מלמדי השכלתי!!
בעזהי"ת.
אבל...
אני לא מבינה איך אפשר לומר שצריך להתנתק מחלקים מסויימים בארץ שלנו?!
אמאלה, זאת הארץ שלנו!! אנחנו קשורים אליה בכל נימי נשמתינו.
איך אפשר לזרוק ככה את אהובתנו?? איך?!?!
אולי אפשר לתת להם להכריז על מדינה פלסטינית (בתחומי השליטה שלהם כבר כיום, לא להוסיף אפילו עוד מילימטר!!!) ואז להיכנס באבי-אביהם.
אבל משום מה לישראל יש נטייה להיות נחמדים מדי, גם כלפי האויבים שלנו (ע"ע לבנון ועזה)...
ולא באמת יילחמו בהם... 
גם בשמאל הדתי.
בקוים כלליים: ההסתמכות שלהם היא כמו של הרב עובדיה, שאין איסור תורה למסור חלקים מארץ ישראל. ככלות הכל, זו דעת הרמב"ן (שאסור למסור) ויש חולקים או כאלה שלא הזכירו איסור. הרב עובדיה סובר שמותר למסור חבלי ארץ במידה ויש צורך בטחוני - וכיום יש צרכים מדיניים שהם קשורים ישירות בסוגיות הביטחון. נימוקי משנה הם חילול ה', חוסר מוסריות וכדו' (כולם מסכימים שזה לא כיף להתעסק עם ערבים חסרי זהות, השאלה היא האם צריך להעיף אותם מכאן או לתת להם עצמאות. המצב הנוכחי הוא לא מזהיר ולא ראוי).
הרב לכטנשטיין והרב עמיטל לא חושבים שצריך לתת להם שטחים, אלא שאם מתעורר צורך כזה אין לדחות אותו על הסף. למשל: לו יצוייר שמוצעת פשרה שתדרוש נסיגה מחבל ארץ מסויים תמורת הכרה בינלאומית בגבולות שכוללים את גוש עציון, גוש אריאל, מעלה אדומים וגוש קדומים. לשיטת אותם רבנים, מוטב להסכים לפשרה כזאת מאשר להפסיד את הכל. הם לא היו מסכימים אם היה מדובר באיסור דאורייתא של חילול שבת בקום עשה, אבל מאחר והם מסתמכים על הפוסקים שאין איסור דאורייתא במסירת שטחים, הם נוטים ליותר פרגמטיות.
בסופו של דבר הקשת (התורנית שהיא לגיטימית מבחינת ההלכה) רחבה. החל ברבנים שהם אנשי שמאל ממש, עבור דרך רבנים שחושבים שיש להכריע במשאל עם וכלה ברבנים שלא יזוזו ממקומם גם עם חרב חדה מונחת על צווארם.
אני מתקשה להאמין.
אני יודעת שבישיבת הר עציון לומדים הרבה ומתעמקים בכתבי הרב סולובייצ'יק,
אבל האם גם בכל הקשור לא"י?
אשמח למקור.
בעזהי"ת.
שדוגלת באהבה ואחוה ושלום ורעות- ולא רק בחיי הנישואין.
אני לא יודעת אם הגרי"ד סולובייצ'יק כתב את זה במפורש, אבל זה הכיוון שהוא משך אליו...
סביר להניח שאתה חרדי עם רקע של אגודת ישראל. רק הם מסוגלים לקרוא לגרי"ד סולוביצ'יק בכינוי המכוער הזה, רק בגלל שהוא לא הלך להיות באגודת ישראל, ובמקום זאת חצה את הקווים והצטרף למזרחי.
[והרב סולוביצ'יק לא אמר שמותר או אסור, הוא לא נגע בזה ישירות. הוא רק שיבח את מתנחלי חברון וכל המקיימים מצוות יישוב ארץ ישראל. על פי היחס שלו לקדושת המקום יש שמסיקים מדבריו שהוא לא היה אוסר, אך זו סוגיה ארוכה ששורשיה בר' חיים מבריסק]
האמת שיותר סביר להניח שאני דתי-ציוני חובש כיפה סרוגה שלומד בישיבה גבוהה ציונית את תורתו של מרן הרב ראי"ה קוק זצ"ל. אגב,אני גם רשמתי שאין התייחסות ישירה של הגרי"ד סולובייציק זצ"ל לסוגיה מכיוון שבימיו לא העלו את רעיונות העוועוים של מסירת שטחי ארצנו לאויב...
דיברתי על אנשים אשר רוממות אל בגרונם וחרב פיפיות בידם. הודעה אחת מעל הודעתך, כינו את הגרי"ד סולוביצ'יק בכינוי שאולי לך לא יאמר כלום, אבל הוא היה עוקצני ומכוון היטב.
בעזהי"ת.
ועדיין -עם כל השגיאות והטעויות שלהם- הם נקראים "צדיקים", והראיה כתובה בציטוט לעיל.
[יש לך את העמוד הזה כטקסט?]
"מְרַגְּלִים אֵין לָהֶם חֵלֶק לְעוֹלָם הַבָּא, שֶׁנֶּאֱמַר (במדבר יד) וַיָּמֻתוּ הָאֲנָשִׁים מוֹצִאֵי דִּבַּת הָאָרֶץ רָעָה בַּמַּגֵּפָה לִפְנֵי ה'.
וַיָּמֻתוּ, בָּעוֹלָם הַזֶּה. בַּמַּגֵּפָה, בָּעוֹלָם הַבָּא" סנהדרין קח ע"א. ז''א זה לא עוזר להם שהם צדיקים.
טקסט אין לי, אבל הספר נמצא באתר בית מלא ספרים
אגב, לכל החברים, יש שם 44,741 ספרי קודש לעיון והורדה חינם. מומלץ.
מסטיקרים לא פוסקים הלכות!
אם אתם רוצים להיות חכמים גדולים, חכו בעולם הבא כשתעמדו מול הרב סולביצי'ק,הרב עמיטל,הרב לכטינשטיין,הרב יובל שרלו הרב אבינר וכד'...!!! קל להיות חכם גדול, לצוטט מהגמרא פיסקה פה, פסקה שם.. קל לדעת את הסטיקרים, את הדברים שקל לזכור, את הדיונים העמוקים - את כל שאר הדפים - שבהם כתוב על כבוד תלמידי חכמים וזהירות, את זה אתם לא לומדים!
מדוע משום מה, רבנים אמיתיים - ולא ארכ'ע פרכ'א מהרחוב - לא מוצאים לעז על רבנים אלו - אע"פ, שדעתם שונה בתכלית השוני מדעת שאר הרבנים! אפילו פסיקות ששונות לגמרי! מההלכה הפסוקה, ורבנים פסקו, זה פסק - ולעולם אי אפשר להוציא לעז על יהודים! דוגמא שאני אוהב להביא - ר' יוסי הגלילי אומר שמותר לאכול עוף וחלב!!!!!!!!(שבת ק"ל.) אף רב לא פוסק כך!!! אין עושים זאת!! ובכל זאת מישהו יעז להוציא לעז ולו לשניה אחת על ר' יוסי הגלילי!? איזה מטומטם יוכל לעשות דבר כזה!? בגמרא לא חסר דוגמאות כאלה של רבנים שפוסקים דברים שנראים 'מופרחים'...
זה שרבנים אלו לא פוסקים לפי רבותיכם לא אומר שהם לא רבנים, אפילו שהם פוסקים הפוך - מכל הרבנים! בני אדם גדולים ונבונים - מבינים, הרבנים עצמם לא רבים! מי רב? הארכ'א פאר'כה המסביב, לפעמים אפילו כאלה שבקושי גמרו את הש"ס פעם אחת!
הרב סולביצי'ק ותלמידיו - ודאי מסתמכים הכל מהתורה, הם יהודים ירי שמים לא פחות ממך, הם מפרשים את התורה בצורה שונה! גם בעיניני א"י, כמדומני - הרב עובדיה פסק שאם יש סכנת נפשות אפשר לפנות,
מי אתה שתפתח את הפה על הרב עובדיה?
מי אתה שתפתח את הפה על הרב אבינר, הרב שרלו, הרב לכטינשטיין הרב עמיטל הרב סולביצי'ק!
במקום לכבות מדורות קטנות כדי להדליק אור גדול!
בס"ד! הרב כהנא צדק!
מי שמעוות את התורה הוא לא רב!!!
אלא אם כן לשיטתך גם האפיפיור הוא רב..... והרפורמים הם רבנים וכו'.......
הייתי באמצע לכתוב משו ארוך אבל זה נמחק.
מסכים איתך מאה אחוז!.
אבל שכוייח!
הרב עמיטל הוא רב גדול אחרי120 תעלה לשמים תראה את מה שכתבת על הרב עמטל ותתחננו שיורידו את זה .יגידו לכם רבותי משנים למטה הרב עמיטל ניהל ישיבה עשרות שנים כל הבחורים שלמדו שם תורה כמה זכויות הצדיקות שלו עוד ערמה הכונות הטובות המחנכים שהוא העמיד השואה שהוא עבר
ואתם יודעים מה הרב זונדפל היה אומר עליכם שאתם דוחקי קץ
אתה מוזמן לשנוא את כל העולם ולקבוע הלכות מתוך פסקאות שאתה קורא
אני מקווה שזה יעבור עם הגיל אצל רוב האנשים הקטע של לחשוב שאתה הכי חכם+צודק
בגלל שאתה יודע לשלוף סיסמאות ופסקאות תלושות עובר בגיל15 מקסימום 16
יא קשקשן
בעזהי"ת.
רק אפיקורסים כמותו מעיזים לזלזל בתלמידי חכמים.
וכמו שאומרים: "אף פעם אל תתווכח עם אדיוט. הוא רק יגרור אותך לרמה שלו, ואז ינצח אותך בזכות הניסיון!"
חצי מה'רבנים' הללו, כמו למשל ה'רב' הרפורמי נפתלי רוטנברג - הרב של הר אדר ושאר החולים - כל אלו לא רק שאינם רבנים - אלא הם בגדר מחטיאי הרבים ומפורסמים של שקר, המגלים פנים בתורה שלא כהלכה.
ועלייך ועל שכמותך כבר אמר רבי אליעזר הגדול: 'יישרפו דברי תורה - ואל יימסרו לנשים" (ירושלמי סוטה ג:ד)..
די עם השנאת חינם הזו!!!!!!!!!!!!!
אנשים!! תתעוררו!!!!! לא מספיק לכם שאין גשם, שיש שריפות ענק, אתם רוצים גלות???? די!!!!!!
שנזכה להתחזק באהבת חינם!
שבוע טוב
בס"ד
חבר'ה יקרים ומתוקים! יחד עם כל החתירה לאמת יש את כל אחד בדעותיו וצריך לכבדו
מי שכל הזמן תוקף אחרים ומזלזל בהם , וכל משפט אצלו מסתכם בזה שהרב הזה הוא רפורמי עם אלף סימני קריאה לא אומר שהוא צודק וגם אם כן דרכו מסתכמת בדרך מגעילה, מסריחה שממש לא מועילה
סתם כאילו מה הקטע שלך? יגר שהדותא , אוריין וכל החבר'ה שיודעים לדבר ולכנות מאחורי הגב תהיו אמיתיים עם עצמכם שבו לבד ותראו מה באמת נראה לכם בררו את האמת ואם אתה חושב על רב מסויים שהוא לא בסדר תהיה
אמיתי וגבר ולך תדבר איתו לך ברר איתו את העניין שלו , יכול להיות שעדיין לא תסכים אבל מעבר להכל
אתה יהודי! תתנהג בדרך ארץ ! בחיפוש אמיתי בלי סיסמאות וסטיקרים נחמדים ! קצת נחת
" דברי חכמים בנחת נשמעים ..." - זה לא שיר מהגן או סיסמא מכיתה א' , זה כלל אמיתי לחיים של יהודי!..... , זה דרך של יהודי, לא הכל מסתכם במלחמות ,מריבות וכו'... יש רבנים שאני אישית חושב ממש לא כמוהם , - אבל - לא חייב לריב להילחם אפשר גם קצת להבין.... או לנסות ואם לא אז קצת לכבד...
יהודים ! בהצלחה לנו....
גם הרב עובדיה יוסף מוכן למסור את ארץ קודשנו לרשעים, מנימוקים של פיקוח נפש. וגם המרגלים מפרשת שלח לא רצו להיכנס לארץ ישראל מאותה סיבה
ואין בזה שום בעיה.
אם להסתכל בהיסטוריה אפשר לראות שמאז ומעולם היה ככה - הנה בעל התניא היה ידוע בעמדתו נגד נפוליאון למרות ששפר את מעמד היהודים, ולעומתו היו רבנים אחרים שדווקא תמכו בו.
חדור בו בלהט - וזה בסדר.
אבל תזכור לא להפוך את כל מי שחושב כמוך לאנשים שיש להם תורה אחרת. בקרב הרבנים יש המון דעות סותרות לגמרי ביחס לאחיזה בארץ ישראל. בראייה רחבה אפשר למצוא צדק בכל הדעות, חוץ מהקיצוניות המסוכנות (קיצוניות בעיניי זה כהנא מצד אחד וסאטמר מצד שני).
לכן כל אחד יכול לבחור למה הוא מתחבר, וזה לא הופך את כל היתר לטועים. פשוט כל אחד רואה חלק אחר של הפיל (יש משל כזה) ורק מלאכים שבשמיים יודעים את העתיד ורואים את כל המכלול, כרגע אנחנו כאן.
אני מקווה שקראתם את הכתבה על ר' הראל חצרוני והמוכתר בעולם קטן ובשבע, שהמצב התבוללות בארץ די קשה עקב חוסר משמעת נכונה ובירור דין לעומק!! אנו כעת בדור התהפוכות! וצריכים ללכת לפי התורה ממש לא עפ"י דעות לפי הלך הרוח בעולם בתיאום למציאות השכלתית שמדי פעם מתנגש עם התורה וזה לא תורה!! אנו אמורים לחיות עם התורה ולא להתנגש בה ולעוות את הציווי האלוקי ירושת הארץ, כל אמירה לוותר על הארץ למען להילחם בערבים כך שהבנתי ממכם זה פשוט חוסר אמונה!!!!!!!!!!!!!!!! שהקב"ה כביכול לא יכול לעזור לכם להתגבר מעל הטבע במצב המסובך הזה, כמו ערים בצורות בשמיים אימא'לה ולא נוכל להילחם כי זה מסוכן ומורכב וכו' וכו' וזה המציאות, ובוא נוותר להם את הערים ואז נחשוב איך להילחם בחזרה בהם וזה לדעתי טיעון לא הגיוני לצערי שנובע מחוסר אמונה וייאוש כלפי הקב"ה מה הפלא שהאפקירוסות השתלטה על העולם בדור האחרון , עד מתי החטא הקדמון הנורא חטא מרגלים דבוק בנו יוסר שמכניסים את המציאות לתוך ההלכה כלא הוגן ויוצר נזקים עצומים! ואיך אפשר לקרוא לזה תורה ובבקשה תסבירו את עצמכם? לכל פסק הלכה יש משמעות למצב הנידון בארץ. ורציתי לומר שאני יודע באופן אישי יש רבנים שמעוותים את ההלכה ממש ולצערי מכריזים על זה תורה! שמי לא מסכים איתי שלא יסכים עימי המשיח יבוא רק שנדע שטעינו באמת ביחס לתורה ולהקב"ה. התגובה נכתב מתוך צער וכאב עצום אוהב אותכם עד מאוד!!
אני מצטער להגיד שלאכול עוף בחלב לפי התורה זה אין איסור אבל חז"ל אסרו זאת מחשש מראית עין כך שכלי המוגבל חושב זאת, אני מדבר על אותם רבנים שהפכו מאיסור תורה למותר... ודווקא הרבי מחב"ד זעק שאסור לוותר על ארץ ישראל האם הוא בדה מעצמו ח"ו להגיד שזה אסור?
והרי זה אסור לפי ההלכה נקודה! אני יודע שיש שיטות בעבר בזמן הרב ש"ך ולאחר בירור בזה והבנתי שהוויתור על ארץ ישראל כבר לא רלוונטי כיום ואסור כי יש בזה סכנה חמורה! אפשר לפנות לאתר חלמי"ש לעיין שם. ואז השמאל הדתי כבר לא קיים!
מכל כיוון שתבחן אותה! ראשית, זה עיוות גמור מבחינת "מלחמת מצווה", שאליה יוצא גם חתן מחופתו. שנית, אלפיים שנות שואה הבהירו הבהר היטב, שרק ארץ ישראל מקיימת את העם היהודי. מה שקורה היום זו העובדה שעל ארץ ישראל השתלטו כוחות רשע, זדון ודמים, והם האחראים הבלעדיים לכך, שעדיין יש כאן מלחמות, ושמסוכן לטייל בואדיות. הרב עמיטל, אולי, טעה. איני יודע, מכל מקום הוא חבר לשונאי ישראל גמורים, כמו מלכיאור. מה אוכל את ליכטשטיין, אינני יודעת. אבל, רב, גם אם דעתו שונה מדעת תורה, והוא מתיר מסירת הארץ לגויים, בטעות, לא ישלח מכתב ברכה ועידוד לתלמידיו ההולכים לאמלל אלפי אנשים, בדיוק כמו במשך האלפיים שעברו, ומביא אסון לאומי ענק על העם היהודי.
ותכף יובהר לכם, מהי "אהבת ישראל" המניעה את מלכיאור, שצריך היה מזמן להיות מורחק מן המחנה.
| האבנים המתגלגלות | ||
|
|
||
| מאת מיכאל מלכיאור | ||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
האבנים המתגלגלות שנזרקו בידי נערים חובשי כיפה מראש הגג בעמונה והעיניים המתגלגלות לשמים (וגם לציבור הישראלי) שבאו בעקבותיהן פגעו לא רק בראשו של השוטר שהובהל לבית החולים במצב קשה, אלא לא פחות בלבה של תורת ישראל. היס"מ אותו היס"מ, הגבעונים, נערי הגבעות, הם אותם גבעונים. רק הציונות הדתית אינה מה שהיתה פעם. מתנועה מפוארת, סמל ומופת להתחדשות יהודית בימינו, היתה לתנועה קיצונית, לא רלוונטיות לרוב החברה הישראלית. הכיפה הסרוגה פינתה את מקומה לרעלות פנים, והטורייה ולוחות הברית - סמל תנועת "בני עקיבא" - פינו את מקומם לבלוקים ואבנים. פעם זה היה אחרת. למן ימיהם של הרבנים ריינס ומיימון ועד השרים שפירא וורהפטיג, הציגה הציונות הדתית פנים שונות לחלוטין. מורי דרכה הטיפו לפשרה, לשלום, למציאת המכנה המשותף. מתוך אמונה תורנית שורשית ויוקדת, דבקו בערך הרגישות לסבל של ה"אחר". כרבבות אנשים גדלתי על ברכי הציונות הדתית. מכוחה עליתי לארץ, ועל תורתה חינכתי את ילדי. ב"בני עקיבא" חינכו אותנו לאהבת הארץ, למחויבות וסולידריות עם עם ישראל, לדבקות בערכי תורת ישראל. זה היה משולש שווה צלעות, שכוחו בשילוב כל מרכיביו, ובעיקר בהקפדה על האיזון ביניהם. במחצית שנות ה-70 החל תהליך ההידרדרות. קנאות, התלהמות ואטימות לסבל של האחר תפסו את מקום הערכים הישנים. רקמתה העדינה של הציונות הדתית נפרמה. עם ישראל ותורת ישראל הושמו בקרן זווית, ואת מקומם תפסה ארץ ישראל. לא ארץ "זבת חלב ודבש" של חזון הנביאים, מלאת צדק ומשפט, אלא ארץ ישראל פונדמנטליסטית, שונאת זרים. ארץ של כוחנות ואלימות, של שוטרים פגועי גוף וזיתים כרותים. האירוע האלים בעמונה תקע מסמר נוסף בארון הציונות הדתית והפך את תורת ישראל שם נרדף לכוחנות, לקיצוניות ולשנאת ה"אחר". לדידם של המתנחלים, יש זכויות אדם, בני אנוש, ויש זכויות בני אנ"ש - אנשי שלומנו. אירועי עמונה לימדו, שהאלימות חסרת הפשר ואלות המשטרה אינן מבחינות בין יהודי לערבי. אלה היא אלה, ופצפוץ ראש של ערבי מוביל בנקל לפצפוץ ראש של יהודי. בדומה, אין דמוקרטיה לחצאין. דור שלם בציונות הדתית התחנך על כך, שאף שבין הירדן לים יש 4.7 מיליוני פלשתינאים, לא נורא אם הם יישארו נטולי זכויות ואם ילדיהם נזקקים לליווי כוחות צה"ל בדרכם לבית הספר מפחד רעולי פנים יהודים. שיגידו תודה וישתקו. אין זה מפליא איפוא, שכאשר היתה רוממות הדמוקרטיה בפי המתנחלים בתקופת ההתנתקות לא האמינו להם. קול עמונה כקול ש-די. בין גדודי היס"מ לגדודי הגבעונים ניצבו השבוע תורת ישראל ותורת הציונות הדתית כשהן אבלות וחפויות ראש, בזויות ומבוישות. בן יום הפכו מזוהות עם רעולי פנים משליכי ביצים על חיילי צה"ל ואבנים גדולות, המועלות על ראש שמחת שוטרי מדינת "ראשית צמיחת גאולתנו". לא פחות מקוממת היא השתיקה הנוראה של מורי הדרך. ככל שעוברות השנים, מופצים בשם תורת ישראל קולות פונדמנטליסטיים מטורפים שלא שיערום אבותינו. אכן, מורא הגבעונים נפל על מנהיגי העדה, שנעלמו-נאלמו דום. השד הגאולי נחלץ מבקבוקו והחל מכלה כל חלקה טובה בציונות הדתית. עיוותים אלה גרמו לכך, שרוב העם היושב בציון אינו מודע עוד למעשי החסד הנפלאים של חברת הציונות הדתית כאן ועכשיו, לרוח החלוציות הממשיכה לפעם בקרבה, להיחלצותה לקליטת עלייה ולמוסדות החינוך המפוארים שהקימה. המחזות הקשים בעמונה גרמו נזק בל ישוער הן לציונות הדתית, הן למדינת ישראל. השלכותיהם משפיעות על לכידות החברה, על תדמית ישראל בעיני העולם ובעיני יהדות העולם, ועל יכולתה לעמוד איתן בפני האתגרים שעוד נכונו לה. צריך ויכול להיות ויכוח לאן הולכים, אך אסור לשכוח לרגע כיצד אנו הולכים. זה שנות דור אנו נאבקים על צדקת קיומנו. מולנו שכנים מחרחרי מלחמה, הזוממים להשמידנו, מדינות פונדמנטליסטיות בעלות נשק להשמדה המונית. במצב דברים זה מדינת ישראל מוכרחה לבחור בדרך אחת. לא בדרך ה"אפרטהייד", אלא בדרך המדינה היהודית והדמוקרטית. אכן, דרך זו מחייבת פשרה כואבת. פשרה, שאין בה ויתור על רעיון ארץ ישראל או על רעיון הגאולה. לא מאיסה חלילה בארץ חמדה, אלא להיפך, היאחזות בה, בתוך גבולות בינינו לבין המדינה הפלשתינית, שבלעדיה לא נהיה מדינה יהודית, מתוך רצון לקיים בה חברה שתהא אור לגויים. חברה של צדק ושלום, לכל אדם באשר הוא אדם. הרב מלכיאור הוא ח"כ מטעם העבודה-מימד |
||
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...