אני אמנם לא הלכתי לפי הלוחשת לתינוקות, אבל גם אני הרגלתי את הבן שלי בגיל 3 וחצי חודשים לטקס השינה הקבוע (היום הוא בן שנתיים בלי עין הרע
ואנחנו עדיין עם אותו הטקס!)
6:30 ארוחת ערב, 7:00 מקלחת כיפית, צחוקים, משחקים באמבטיה, שירים וכו', 7:30- נכנסים למיטה. אני מחבקת אותו ושרה לו לפני שאני מכניסה אותו למיטה, וממשיכה עם "המלאך הגואל" ופסוקים נוספים וליטופים בתוך המיטה. בקבוק מים, מכבה את האור ויוצאת מהחדר.
הוא פשוט יודע שזה הזמן לישון. אם הוא בוכה קצת או מתפנק עלינו קצת- אז בעלי יושב לידו ומקריא לו סיפור או "עושים חיבוקים-פינוקים" ומכניסים אותו שוב למיטה, כשאנחנו דואגים להגיד לו כל לילה: אמא/ אבא אוהבים אותך מתוק שלי, אבל עכשיו אתה הולך לישון במיטה. לילה טוב!" או אם הוא ממש לא בקטעים של לישון אנחנו משאירים לו אור ונותנים לו לשחק במיטה עם איזה צעצוע שהוא בוחר.
אז ברור שיש לילות שהוא פשוט לא מוכן לישון, או רוצה רק ידיים. הוא סה"כ ילד ולא רובוט, ואנחנו לפעמים נותנים לו להישאר ער עד מאוחר ולהסתובב בבית במקום להכניס אותו בכח למיטה. אבל אלו לילות יוצאי דופן.
את הטקס הוא מכיר. את ההרגל הוא ב"ה רכש לעצמו. וב"ה הלילות שלו ושלנו יחסית רגועי וארוכים.
ולגבי מה שכתבתי ונמחק למה רבו- אני כותבת בתימצות את מה שחפרתי אז:
להיכנס להיסטריה מכל ציוץ שהילד מוציא מהפה כשמשהו לא מוצא חן בעיניו- לפי דעתי זה פשוט לעשות לילד עוול!!!
התפקיד שלנו בתור הורים זה לתת לילד כלים להתפתחות נכונה ולהתמודדות נכונה.
מעבר לאהבה ולרוך ולפינוקים שברור שכל הורה אמור לתת לילד שלו בצורה הטבעית ביותר, אנחנו אמורים ללמד אותם מהו איפוק, שליטה עצמית, הרגלים נכונים ובריאים ועצמאות.
אז אני לא מדברת על "לחנך" תינוקות, אלא על "ללמד" אותם.
לא כל מה שרוצים מקבלים ישר. זה לא סוף העולם.
לא תמיד יש לאמא כח להרים על הידיים, ולפעמים זה פשוט מוציא אותה משלוותה והיא מרימה אותו בהיסטריה ובעצבים, ואז מה זה שווה?? הילד מרגיש, אוהו כמה שהוא מרגיש את זה!!
הלוואי שהיה לנו את כל הזמן והכח להיות איתם (פה אני מסכימה עם יוקטנה על המציאות המערבים הקלוקלת!), אבל בואו נהיה מציאותיים- אין לנו.
אז בואו נוציא את המקסימום מהמציאות הנוכחית. ילד יכול לחוש באהבה ורוך וקרבה וביטחון גם בלי להתכרבל כל הזמן בחיק הוריו. גם בלי להיות כל היום על הידיים. וגם אם הוא בוכה ולא מקבל ישר את מה שהוא רוצה.
אנחנו יכולים ללטף, ולשיר ולהרים ולהוריד שוב, ולספר לו שאנחנו אוהבים אותו, ולתת לו את הצרכים שלו וגם פינוקים לפעמים, ולחייך אליו ולשחק איתו, אבל בזמן הנכון לו כדי שההרגלים שהוא ירכוש יעמדו לטובתו (שוב: לו"ז בריא, שנת לילה מלאה, ארוחות בריאות ולא סתם ג'אנק כי הוא בוכה שהוא רוצה, עצמאות וכו').
זהו. קדחתי מספיק. ביי(: