פנתה אלי באישי בחורה עם שאלה- בבקשה שאני אשאל כאן בשבילה
כמובן כל פרט אישי מזהה- הושמט והושמד- אז אל תנסו אפילו...
) עם הבעל..... פנתה אלי באישי בחורה עם שאלה- בבקשה שאני אשאל כאן בשבילה
כמובן כל פרט אישי מזהה- הושמט והושמד- אז אל תנסו אפילו...
) עם הבעל..... לצאת ובמקביל לנסות למצוא פתרון
ב"ה
די ברור שכדאי לסגור חלק מהנושאים לפני החתונה
אם הגברת לא יודעת - אז לכל "בוגר" גוש קטיף יש 10 פגישות עם פסיכולוג על חשבון המדינה. ואם זה לא מספיק אז מוסיפם לו עוד 10.
מה שיוכל די לעזור במצב הנתון.
איך פונים לטיפול?
אני לא יודע כרגע
מבטיח לבדוק אם אתבקש.
(ההבטחה היא לכל מי שיפנה-גם אם הוא לא אותה גברת)
דרך צלחה! ושבוע טוב!
"מזכה את הרבים" זה אחד הדברים שאפשר לעשות עג"ב פורום...
בקיצור- זה תלוי עד כמה המצב שלה לא סגור
ולא. זה לא תלוי בגיל.
אם היא לא בטוחה בכלל שבסוף התהליך היא תישאר דתיה- אז אין לה מה להתחתן לפני..
בנ"א שנמצא באמצע תהליך רציני- זה לא נכון לו עכשיו לקשור את עצמו לתהליך אחר.
גם אם הוא בן 30. אם זה לא נכון- זה לא נכון.
מוכנות לחתונה לא מתבטאת רק ברצון. גם לא רק ביכולת להקים בית ולתחזק אותו. מוכנות לחתונה זה גם לדעת איפה אני עומד, מה המטרות והשאיפות שלי, איפה אני רוצה לראות את עצמי. לפחות ברמה הכללית של הדברים..
אם היא לא תתעסק בזה עכשיו- וזה מציק לה, זה יכול לגרום לשתי בעיות-
או שזה יתקע אותה והיא לא תצליח להתחתן, ואז היא תישאר גם "רוקה זקנה" וגם עדיין מתוסבכת בבעיות שלה.
או שהיא תתחתן, ואז היא יום אחד תקום בבוקר ותרגיש שהיא נמצאת במקום שהיא לא מאמינה בו, או שהיא לא בטוחה בו, ואז או שהיא תצא למסע- שסופו והשפעותיו מי ישורנו או שהיא תישאר איפה שהיא, עם הרגשה לא בריאה ולא טובה.
אז נכון שיש גם סיכוי שמחר היא תתחתן ותהיה מאושרת כל חייה, אבל היא צריכה לקחת את זה בחשבון.
אני חושבת שכדאי שתיקח את הזמן לעצמה ותעשה חושבים.
דחוףף!
על כל פרט שמהווה חלק מחייה..
שמאושפזים, או שהיו באשפוז בבית חולים פסיכיאטרי. ואחוזים גבוהים שבטיפול פסיכולוגי, אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו.
א. לצאת לחו"ל זה לא פתרון, כמו שעדיאל כתב.
ב. לא הבנתי למה להתחיל תהליך שבסופו היא לא תהיה מי שהיא רוצה להיות,
אם כבר עכשיו היא יודעת שזה לא מה שהיא רוצה?
ג. אף אחד לא מבטיח לה שבסוף התהליך היא תהיה רווקה 'קצת' זקנה...
אולי יותר מזה.
יש כמה אקסיומות, שמקובלות לפחות בפורום הזה, אני מקוה:
1. דת היא לא ענין לבחירה.
2. אין שום התר לצאת לחו"ל בשביל 'לחפש את עצמי'.
3. אין עתיד לזוגיות שבה צד אחד מרשה לעצמו שגעונות
מתוך תקוה שהצד השני יאזן אותו...
באופן כללי זה נשמע כמו 'שברו את הכלים ולא משחקים...'
אז לדעתי - אין מקום לחפור.
זה לא עושה טוב לאף אחד.
אפשר להעמיק ולחשוב, אבל צריך לדעת מתי לעצור.
מתי החפירה נהיית מטרה בפי עצמה,
או תרוץ לבריחה מהמציאות - כמו שנדמה לי שקרה כאן.
אתם יודעים מה קורה לשתיל
שכל הזמן חופרים לו בשורשים כדי לראות אם הוא גדל?
הוא מת...
אני חושב שכן כדאי להפגש.
חכמתו יתברך, שגזרה להחריב את גוש קטיף -
אותה אחת גם יושבת ומזווגת זיווגים.
אין טעם לבזבז את החיים על מחשבות בסגנון
'אם הוא עשה את זה אז סימן ש...'
ה' הטוב ישלח ל זווג מתאים לה למרות הכל.
(זה כמובן לא פוטר אותה מעבודה עצמית...)
וסתם תמיהה קטנה לסיום:
למה שנאה למדינה בעקבות חורבן גוש קטיף -
היא שריטה שצריך לפתור?
בטח את (השואלת) קוראת את זה אז אכתוב לך.
הרגשה שלי בלי לדעת או להבין באמת את המצב..
שתחפשי בנחת בחור
שיבין ושיכיל ושגם הוא באותו מקום של שאלות ותהיות
ותבינו זה את זה ותאהבו זה את זה
ואז אם תרצו תלכו ביחד לחפש את עצמכם בסוף העולם
ואל תפחדו מכלום
ואל תפחדו משינויים
פשוט לעשות את המסע בשניים זה טוב, טוב מאד..
ואולי ברגע שתמצאי מישהו שבאמת תאהבי והוא יאהב אותך
כבר לא יהיה אכפת לכם כל המסביב
איך מתייחסים למדינה, או שאלות באמונה
פשוט תחיו באמת
ויהיה לכם טוב.
הרושם הראשוני שלי הוא, גיל:20 +/-
בזמן הגרוש: קטנה מכדי "לעשות מעשיים בפועל" (ולו במקצת לבטא את
המעבק שלה כנגד הרשע)
מאז הגרוש: מתמודדת עם החיים היום יומיים, ה"מחויבות" שבשגרה, חוסר
היכולת להרשות לעצמך לרדת מהפסיים לא אפשר לך להתמודד עד
הסוף...
ותכלס...
במוקדם או במאוחר השאלות שלא מתמודדים איתם צפיים, במפגשיים משפחתיים, ביום השנה, בחתונה של מישהי שחייה חיים "נורמלים" (אחרי הכל מישהי בת 12.5 שחייה באלון מורה/שילה/שבות רחל בזמן הגרוש לא באמת עברה משהו..) בכל אחד מהארועים האלה (או אחריים) יש פוטנצייל לטרייגר רע [טריגר = אירוע "תמיים" שמצייף רגש ע"י אסיטואציה שלכאורה לא קשורה] יש את "הדבריים הקטניים" שעוד רודפיים אותך ולא התמודדת איתם עד היום ולדעתי זה רק מתוך רצון עז לחייות בתלם, להיות כמו כולם...
התמודדות, אין דבר כזה לדחות עד 120, אפשר להתעלם עד שלב מסויים (סוף תיכון/ שרות לאומי/שנה א' מקסימום!) אבל שריטות לא נעלמות! לקום כל יום ולדעת שהתמודדת! לחיות חיים של אחרי! חיים של עשיתי את זה, היה קשה היה שווה, יש דבריים שאם אתה לא עושה/מתמודד איתם אתה לא סולח לעצמך.
עם מה את הולכת להתמודד? מה את הולכת לפתור?
זמן, כל דבר לוקח זמן, יש פחד ש"ייגמר לי הזמן!", זה לא נכון! זמן נגמר כשלא משתמשיים בו, חצי שנה בחו"ל זה לא בזבוז זמן, שנה בלי לצאת זה לא בזבוז זמן, השאלה היא רק מה עשית בזמן הזה?!
האם הזמן כ"כ משנה כשהמטרה היא להתמודד?
מקום+דת, כאן גם הדת מתחילה לדבר, חו"ל/ בר/ חווה חקלאית מעורבת, הכל מתחיל להיות קצת יותר קשה..
הקו המנחה של מקום צרייך להיות רק, אבל רק! מקום שתוכלי להירגע בו, להיות עם עצמך, להקשייב לפחדיים שלך ולטפל בהם, אם לצורך ניתוח רח"ל לא עליינו מותר ואף חובה לטוס אז בשביל לרפא מחלה שבלב פנימה לא כל שכן? מחלת גוף לא עליינו הרבה יותר "קלה" ממחלות שבלב פנימה, בנפש האדם!
אין דבר שאסור ע"פ התורה! יש רק שאלה של מתי ואייך? (ושכולם יתקפו עכשיו!! מוזכר בגמרא בהמה כשרה שטעמה כטעם החזיר ועוד אלפיי דבריים שמותר רק אם ככה וככה, אז חו"ל לצורך רפואי לא עליינו וודאי מותר!)
אם מצאת מקום שמרגיע אותך ונותן לך שלווה, הדת היא הדבר האחרון שיקשה עלייך...
גבולות+מטרות, כמו כל דבר בחיים חייביים גבולות, הגבולות יגיעו ממך, מדרך החיים שאת רוצה לחיות בא, כשרות אפשר לשמור בכל מקום, צניעות אפשר בכל מקום, שבת אפשר בכל מקום, את המסגרת הדתית שלך את גוזרת ע"פ מי שאת רוצה להיות וכן יש דבריים שאסור לעשות, אבל את זה את כבר יודעת גם בלי הפורום...
אלא רק הגיגי, לא מחייב שהם מתאימיים לך...
מקווה שעזרתי וסומך על חבריי הפורום לתקוף אם לא
!
ואני רק אציין שאני מהמתנגדים הגדולים ליציאה מהארץ ואני לא טס אפילו לאומן. וגם כשיכולתי לצאת לשוויץ מטעם קו-לחיים ויתרתי על התענוג.
בכ"ז יש מצבים (ואנו לא מכירים את השואלת ואין לנו את הכלים לדעת האם מצבה הוא אכן כזה) שצריך ואף מצווה לצאת לחו"ל.
לא- התגובה שנתת את דעתך במשפט וחצי- לא מספקת אותי!!
אשמח לקבל את הגרסא המפורטטת ומנומקת
בעזהי"ת.
שתפתור את המסה הקריטית של השריטות שלה.
לא טוב להתחתן שרוט... [אני מכירה כמה מקרים כאלה שלא הובילו לטוב]
לא יודעת באיזו דרך לפתור אותן, זה היא תגיד לעצמה מההכירות שלה.
כדאי לה להתייעץ עם מישהי שהיא מכירה וסומכת עליה.
וכל זה ממש באופן כללי...
טוב, אז קודם כל אם מה שהשתמע מדברים שנאמרו לעיל--- ממש ממש לא רוב נוער גוש קטיף ביקר במרפאות פסיכיאטריות.. זה קיים, זה נמצא וא"א להתעלם מזה אבל בפעם הבאה שיציעו לך בחורה מגורשת- אל תחשוב אולי ואולי ואולי... כי ב"ה אצל הרוב זה לא ככה.
דבר נוסף- לכל אחד בחיים יש התמודדויות. דילמות. קשיים, ניסיונות.. לא משנה איך תקראו לזה.. באופן כללי אני ממש לא חושבת שהפתרון הוא חו"ל- בעיניי זו אחלה בריחה.. כלומר, זה מזכיר את הסיפור על האוצר תחת הגשר... אל תחשבי שבחו"ל יהיה לך מקום מושלם.. גם שם יכולות להיות 100000 בעיות.. אני מציעה לך לחשוב על איזשהו תרפיה, או איזשהו טיפול שיכול לעזור לך ולסייע אך תמיד תזכרי- שהפתרון אצלך! גם אם תלכי ל100 פסיכולוגים ופסיכיאטרים, אם לא תרצי להשתנות, זה לא יקרה.. אז תבואי מנק' מוצא של רצון ופתיחות להכיל ולקבל ולעבור תהליך..
אם את דווקא חושבת שריחוק יעזור לך, אז תוכלי לחשוב על מקום בארץ, לא חסרים מקומות.. אולי תלכי לעבוד/ללמוד -בגולן/בגליל/בנגב.. או אפילו אם מתאים לך להתנתק במדרשה באיזה חור..
תנסי להתחיל להסגר על עצמך מבחינת הגדרת אישיות כיוון שזה בסיס להכרות.. אני לא אומרת שאת חייבת להיות סגורה על עצמך במיליון אחוז מה דעתך על כל נושא ועניין אבל בגדול- מבחינת השקפות.. ובעיקר מבחינת זהות.
אמר לי פעם אדם שמבין בתחום שמי שלא מרגישה שהיא סיימה את התהליך שלה עם עצמה (התבגרות, התגברות) זה יכול מאוד לפגוע בנישואין, אך שימי לב אין כוונתי שהיא סיימה לבנות את האישיות שלה כי זה תהליך שלא נגמר והוא מתמשך דווקא עם בן הזוג שלך..
לסיכום- חשבי עם עצמך מה תוכלי להשיג ביציאה מהארץ ונסי לחשוב איך את משיגה את אותן מטרות כאן בארץ ישראל.
אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם אנשים חכמים ומבוגרים שיעזרו לך בהחלטות העומדות בפנייך. בהצלחה.
**** גם אני מגורשת , אם זה חשוב..
לפני הכל, השתדלתי לקרוא ולהבין את כל המגיבים לפני..
אבל אני אגיב דווקא על חו"ל כי עשיתי את זה, "ברחתי"..
עבר עלי משו קשה בחיי הקצרים יחסית.. [ולא משנה מהו כרגע.. יש כאן כאלה שיודעים..]
יום למחרת סופו של התהליך הקשה, הבנתי שאני חייב לברוח מכולם כדי לתפוס את עצמי.
לקח לי כשנה וחצי לצאת מכאן, הייתי בחו"ל כשנה, ולי העשייה החינוכית עשתה רק טוב, מצאתי את עצמי והצלתי את הנפש הפצועה שלי שכרגע פצועה קל ולא אנוש..
אמנם נראה לי שכל מקרה לגופו אך אפשר ללמוד מן הפרט אל הפרט, ואם יש לה הרגשה שזה מה שיסדר במקצת את השריטות, אז יאללה...
נכתבו כאן דברים יפים מאוד, במיוחד אני מציין את צדיקה אחותך, אלטנוילנד ואליסף.
הביע דעה זה פשוט מאוד, אבל להבין מה מקומך באמת כמעט ולא אפשרי, ולכן במקום להתעסק בך, עדיף להתעסק בדברים שהעלית ובדברים שאחרים העלו.
אקדים ואומר,
מי שעולמו לא נחרב עליו לא יבין.
כולנו עוברים משברים בחיים, ויש רגעים שבהם הכול נהיה שחור מכול, ואין ניצוץ של תקווה, ועובר הלילה, והשמש זורח, ואנחנו חוזרים לבית, למשפחה, לחברים, לבית ספר, ולכל הסובב.
מי שלא חווה את המוות של גוש קטיף, את הגרזן שנחת הישר על החיים וכל מה שכלול בם לא יבין.
מי מבין מה זה שאין לכם בית, שלהורים שלכם תיק עם בגדים ותו לא.
מי מבין מה זה שאין לכם חברים, כי כל אחד נזרק לחור אחר?
מי מבין מה זה שאין לכם חדר, או מקום שהוא שלכם, מבצר להתכנס בו ולהרגיש את החום והשייכות.
ואני יכול להמשיך, אך אין זה שייך.
מוות קטע את החיים, אך לא מתתם, נשארתם בעולם, ומצפים מכם להתחיל הכול מחדש. ולא ידעו מה ביקשו.
מספיק אנשים יצאו מהגוש לחו"ל אחרי הגירוש, ובשביל רבים הייתה זו חוויה בריאה וחשובה.
גם לפני הגירוש, נהגו להוציא עשרות מהילדים ונוער לחו"ל כל קיץ, בשביל שישתחררו מחיי הטרור והמוות.
מי שלא מבין את השחור של גוש קטיף מהטרור או מהגירוש, ומי שלא מבין את החוויה בחו"ל (עזבו את האידיאולוגיות שלכם לרגע), פשוט לא מבין.
אני לא יודע להעריך את מצבך הנפשי. אם קשה לך בחיי היום יום, את צריכה עזרה מקצועית. כל עוד זה אל מוגזם ולא דורש אשפוז כפוי (וזה לא!) את היחידה שיודעת מה קורה אצלך פנימה, ואם את סובלת, אם קשה לך מעבר לרגיל, אז עליך להתגבר, לאזור אומץ, ולפנות להורים שלך, או לאדם מקצועי, ולדאוג שתקבלי טיפול מקצועי, וכמה שזה ישנה את העולם הזה עבורך על כל הכלול בו.
כמו תמיד החברה החולה פוגעת בך. מה אנשים יגידו? ומי בכלל הולך לפסיכולוג? ועדיף להמשיך במצב הקיים, הרי מי רוצה משהו חדש, ואולי זה לא כזה נורא כמו שכולנו מדמיינים. לא פשוט, ולכן קשה לדרוש מאדם שיוציא את עצמו מבית האסורים שלו, וטוב יעשה שיפנה להוריו, ואם לא הם, אז לאדם שיוכל לעזור, אפילו חברה טובה במקרה הכי גרוע, בתקווה שהיא תבין לפנות לאנשים הנכונים אם יש צורך.
לדעתי, אין לזה ולו הקשר הכי קטן לדת. לצערי, ואני אומר את זה עם צער גדול, הסביבה שלך כנראה לא נתנה לך מספיק בכדי לפתח בך אישיות דתית, ועתה נותרת עם שייכות חברתית, אולי עם כמה חוטים מקשרים. ומה לעשות שהמוסד האחרון בשבילך, אחרי שהמשפחה, בית הספר והאולפנא נכשלו, זו מדרשה.
לגבי מטרות או כיוונים: זה סימן שאת נורמלית, את לא ממהרת לשום מקום, ואת לא צריכה להחליט על כלום בשביל אף אחד. לאט לאט ככל שתתקדמי בחיים הדברים הקרובים יותר יתבהרו, וחדשים ומעורפלים רק יצטרפו . החברה האנושית קבעה מעגלים שבהם על חסר האישיות ללכת, אך ב"ה ולכל האדם אישיות, וכך הוא צועד בעולם בדרך חדשה שעדיין לא הלך בה אדם לעולם...
לגבי נישואין: את צעירה, צעירה מאוד. וכן, גם בחורה בגיל 22 צעירה מאוד. נכון שזה דבר יפה ומבורך למי שמתאים לו להתחתן בגיל צעיר מאוד, ויש רבנים בציבור שלנו שמעודדים את זה למי שמתאים לו. ומאידך הכול בזמנו ובעיתו, בלי קשר לגיל. ואין זה משנה אם את בת 24 או 32, אלא להתחתן כאשר את מוכנה ומתאימה לדבר הזה, וכאשר יש הסכמה מלמעלה למהלך.
ואני מתחיל להאריך, אז אתחיל לחתור לסיכום ולסיום.
העולם הפנימי שלך גלוי לך, ורק את יודעת מה מצבך הנפשי.
במידה ואת רואה דברים שחורגים מהנורמה, כדאי לך להתייעץ עם ההורים, ולכל הפחות עם איש מקצוע.
אני לא הייתי ממליץ על טיול לחו"ל, משום שאני לא יודע מה הבעיה, בשביל להציע את הפתרון הזה. הדיון ההלכתי-אמוני על טיול בחו"ל מוכר ואינו קשור לדיון כלל. ואם האופציה תהפוך פרקטית, טוב תעשי שתתייעצו עם הרב של ההורים שלך (וההלכה אינה כפי שזרקו פה בשרשור).
לאחר שתבהירי לעצמך איפה את עומדת, תוכלי לראות אם מתאים לך גם להתחתן.
אומנם להיות בקשר עם בחור זה נהדר, ובמיוחד בעולם שבו יש מספיק רע לבודד, ומאידך, אל תחשבי רק על הקשר, אלא גם עולם הנישואין, ועל העתיד שאת רוצה לבנות, ולא רק על סיפוק צרכי ההווה.
לגבי הנ.ב. - קללת הגדולים, ככל שאדם גדול יותר יצרו גדול יותר, ואתגרו גדול יותר, וזה יכול להיות נורא מבאס, אם לא זוכרים שגם הפוטנציאל גדל
זהו לעת עתה. ויש לי תחושה, שאגיב עוד בצורה כזו או אחרת.
כל מילה!
מי שלא גירשו אותו מהבית ולא עבר תהליך של להתחיל את החיים מחדש לא יוכל אף פעם להבין מה זה..
כל מילה בסלה..
גרמת לי לחשוב שוב....
ואני שונא שזה קורה!
כל מילה בפלס.
תודה רבה.
ימצא..וזה מה שהכי חשוב כי לכל אחד יש שאלות ובלבלות ומי שאומר שלא
אולי הוא פשוט הכניס את עצמו לתבנית סגורה ולא נותן לעצמו חופש מחשבה בקיצור כל אחד יעשה מה הוא רוצה..
מה הבעיה במה שהיא רוצה לא הבנתי
תזכרי שהכל מלמעלה, מה שנקרא: "האדם מתכנן וה' צוחק.."
אנחנו חושבים מה לעשות ובסופו של יום, הקב"ה מוביל אותנו בדרך- שהכי טובה בשבילנו!
אז.. תתבררי עם עצמך ובע"ה יהיה טוב!
החלטות טובות!
קראתי את שלל התגובות פה, ואני מסיכמה עם הדעה כי קודם כל עלייך לפתור את הדברים בעצמך, לפני שאת נכנסת למערכת יחסים כלשהי, ובוודאי כזו שמטרתה חתונה.
קודם כל, לגבי האמירה שהיית "ילדה" בגירוש- גיל 13 איננו כל כך צעיר, בגיל הזה אנחנו כבר מבינים את ההתרחשויות סביבנו אבל עדיין לא נמצאים במצב בו הזהות שלנו מגובשת ומעוצבת, ולעיתים דווקא משבר או טראומה בגיל כזה כואב במיוחד. בגיל 18 הזהות שלנו מעט יותר מגובשת, וכבר יש לנו כלים להתמודד עם שאלות מורכבות, אבל בגיל 13 אנחנו, לפחות רובנו, עדיין לא מסוגלים לענות לעצמנו תשובות...
לכן- אני מבינה לחלוטין את הקושי שעולה מדברייך, והוא לגיטימי לחלוטין!
(ולגבי הסטטיסטיקות- לא 50% עברו אירוע פסיכיאטרי, אבל למעלה מ-75% עברו טיפול פסיכולוגי- ואני לגמריי עם הצדיקה שטוענת שזה לא אמור לפגוע בהצעות!!!)
דבר אחד מתוך דברי הכותבים לפניי הייתי חייבת לחדד- אל תיכנסי לקשר כשיש בך דברים שאת צריכה עוד לפתור בעצמך.
אני חוויתי באופן אישי, כמו רבים, את טראומת הגירוש, ותקופה מסויימת לאחר מכן הייתי בקשר רציני. אבל בגלל שהדברים היו עוד לא פתורים אצלי, והיו בי עוד המון מטענים רגשיים ונפשיים שהפריעו להתקשרות בריאה, הקשר נחתך (קשר של למעלה מחצי שנה!).
הפתרון שבחרתי כדי להתחיל- ואני מדגישה- להתחיל- להתמודד היה נסיעה לחו"ל, לא במסגרת טיול אלא מסיבה המתירה יציאה מהארץ (כאילו, שליחות מסוימת..). מה שחשוב לי היה החלפת האווירה וניסיון להתמודד עם הדברים ממרחק. ולמרות שהיה לי קשה ברגעים מסויימים, זה קידם אותי משמעותית בתהליך הפנימי שעברתי, וכשחזרתי לארץ הייתי במקום אחר ביחס למדינה, לחברה ולעצמי!
וברוך ה', בקשר המשמעותי כמעט הבא אחריו כבר פגשתי את החצי שלי, והצלחתי לתפקד במערכת היחסים בצורה טובה בזכות העובדה שהרגשתי שפתרתי את משקעי הגירוש!
מאחלת לך החלטות נכונות, ושיהיו הכי נכונות וטובות לך..!!
כדי לטפל טוב במצוקות שלה היא רוצה להוציא הרבה כסף על נסיעה לחו"ל, נגיד מינימום 10- 15 אלף,
ולא בטוח שהטיול יעזור לה.
פי אלף שווה ללכת ליעוץ, שיעזור לה לצאת מזה, עם עזרה ולא לבד, ובהרבה פחות כסף.
בעזרת הטיפול היא תהיה יותר מוכנה לנישואים, ותעבור תהליך יותר אמיתי ומכוון,
ותוכל להתחתן עוד שנה ואולי פחות.
יעוץ אצל 'רוני אשר' יותר ממומלץ. תכתבי בגוגל ותקבלי את הפרטים שלו.
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
מתוסכל ממש... לא מצליח להפסיק ליפול.
מרגיש שיש מגנט שמושך אותי בכח לרע...
מצד שני, בפנים אני לא רואה איש רע אלא בןאדם רגיש שמחפש רק טיפת אהבה..
קיצור, מרגיש רעעעע מאוד עם עצמי..
מה עושים??????
נמאס לי כבר ליפול!!
ונמאס לי יותר מזה שאין לי שליטה על עצמי!!!
נ.ב. בסוד: הפחד הכי גדול שלי זה שאני לא יודע לאיפה אני עוד אגיע.. אולי לא אשלוט בעצמי ויקרו דברים לא טובים חס ושלום.
אבל עזבו, ההתמודדות שלי היא בעיקר עם הכלב שבי ששב כל הזמן על קיאו... לא יכול יותר!!!!
מכיר את הספר ועמך כולם צדיקים? אני ממליץ עליו מאוד. הוא מלמד הסתכלות אחרת על כל ענייני הנפילות.
הנטיה להלל כל רגע של נפילה כאילו הוא עיקר הסיפור פה- זאת מלכודת! מלכודת שגורמת להיות כלוא יותר חזק בדמיונות של היצר הרע. ויותר מזה- היצר הרע יכול לגרום לך לחשוב שזה עיקר מי שאתה.
יש בך מלא כוחות אדירים שצריך לתת להם הרבה יותר מקום בחיים שלך, דרך המון עשייה חיובית, ויעדים גדולים בקדושה.
אשריך💪
כאילו, זה כל הרעיון של בריאת האדם והעולם. אם זה לא היה ככה, היה זה מדאיג.
מזכיר לי סיפור: בחור ובחורה עמדו להתחתן ונכנסו לקבל את ברכתו ועצתו של הרב. אמר להם, עצה טובה לשלום בית, כאשר הבעל חוזר מהכולל והיה לו יום גרוע, לפני שייכנס הביתה יהפוך את הכובע, ככה האישה תדע שעבר עליו יום גרוע ולא "תתנפל" עליו ישר כשהוא מגיע אלא תתייחס אליו בעדינות. והפוך, אם לאישה היה יום קשה, שתהפוך את המטפחת (לא עובד עם פאה נכרית) וככה כשהבעל נכנס יידע מיד שהיא עצובה ולא יתחיל להקשות עליה קושיות מיותרות אלא גם ינחם אותה. טוב יפה, התחתנו בשעה טובה, אחרי כמה ימים חוזר הבעל עם כובע הפוך, האישה רואה מיד מכינה לו כוס תה שב תנוח תירגע קח את הזמן יופי. אחרי כמה ימים, הבעל חוזר רואה את האישה עם מטפחת, אומר לה וואי שבי תנוחי תשתי תה בינתיים מה את צריכה אני אעזור לך.
אחרי כמה ימים, חוזר הבעל, דואג לשים כובע הפוך, אלא שכשהוא פותח את הדלת, גם היא עם מטפחת הפוכה. על מקרה כזה הרב עוד לא דיבר! טוב, אובדי עצות החליטו ללכת לרב לשאול אותו. דופקים בדלת והוא פותח להם עם כובע הפוך לראשו...
///
בקיצור זאת עובדת החיים.
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על ניסיונות בתחום הידוע אבל הדברים תקפים פחות או יותר לכל דבר שתרצה.
ברמה המעשית (כי אם יש משהו שיצה"ר לא אוהב, זה מעשים, לעומת דיבורים):
– להחליף לטלפון מוגן ברגע זה, יש דגמים טובים, לא יקר בכלל, כל האפלקציות שתרצה
– להתקין סינון אם לא קיים (לא מבין גדול בסוגים)
– לצאת הרבה מהבית
– ללמוד הרבה תורה בין בשיעורים בין בעצמך זה מהדברים היחידים שעושים את ההבדל
– להרחיב קצת את מעגל החברים ברגע שאתה מרגיש שאתה עם אנשים ויש לך תמיכה זה מוסיף
– אם כבר נופלים ידועים דברי חז"ל "אמר רבי אלעאי הזקן: אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו, וילבש שחורים ויתכסה שחורים ויעשה כמו שלבו חפץ, ואל יחלל שם שמים בפרהסיא." אפשר לנפול חזק ואפשר לנפול פחות חזק. במקום לאמץ תחושה של הותרה הרצועה להבין שאפילו בתוך החטא עצמו יש מנעד עצום ונידונים על כל רגע ורגע הן לחיוב והן לשלילה ("האם יכולת לפחות לצמצם?"). ולא די שיש צד זכות במניעת נפילה יותר גרועה (חוץ מזה שמראה בעצמו שאינו חפץ בעבירה) אלא אף אם רק דוחה מעט את הנפילה אף בזה יש צד זכות.
– "כשהביאו בפני רבנו [חידושי הרי"ם מגור] ספרים בהם עצות נגד תחבולות היצר נענה ואמר: ליצר ערימות של עצות נגד העצות הללו, גם לו סגולות ועצות נגד עצות בני־אדם." בקיצור עושים מה שיכולים וה' יעזור
ברמה הרעיונית:
– קלישאה אבל אל תתן לנפילות להגדיר אותך. אם כבר הזכרנו את חידושי הרי"ם, "אמר השכחה טובה מאוד כי אלמלא לא נבראה השכחה היה אדם זוכר תמיד עכל עבירות שעשה ולא היה יכול להחזיק מעמד לכן העבירה הידועה גורמת לשכחה כדאיתא בספרים הקדושים".
– הזכרנו את "ילבש שחורים ויתעטף שחורים". לפי ראשונים רבים, אין זאת עצה איך לבצע את העבירה, אלא איך אדם יכול להתגבר על יצרו. ולכאורה, קשים דברי הגמרא שנייה לאחר מכן, "הא דמצי כייף ליה ליצריה, הא דלא מצי כייף ליה"? אם בסוף הוא לא עובר עבירה, אז מה זה משנה אם הוא ילבש שחורים? ולמה הותר לו ללבשם רק אם הוא לא מצליח לכפות את יצרו?
שאלה נוספת: "א"ר לוי בר חמא אמר ר"ש בן לקיש לעולם ירגיז אדם יצר טוב על יצר הרע שנא' רגזו ואל תחטאו. אם נצחו מוטב ואם לאו יעסוק בתורה שנאמר אמרו בלבבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יקרא קריאת שמע שנאמר על משכבכם אם נצחו מוטב ואם לאו יזכור לו יום המיתה שנאמר ודומו סלה."
=> אם משמע שהולכים מהנשק הקל לתותחים הכבדים, למה לא להתחיל מראש ביום המיתה? תשובה שראיתי, כי זה מעציב, הקב"ה לא רוצה שנהיה עצובים ונתעסק בדברים מעציבים. אותה תשובה לגבי לבישת שחורים. לכן, אל תרגיל לראות את עצמך בעין רעה ושיפוטית אין בזה שום תועלת.
בהמשך לשרשור הארוך של הגברת לבנדר, ואחרי מחשבות במהלך השבת, אשמח לשמוע איזה תכונות/ התנהגויות אתם מעריכים? אפשר בכל סוג קשר, זוגי, חברי, משפחתי וכו'.
אשמח להתייחסות משני כיוונים, האם זו הערכה חיובית, דהיינו אתם מעריכים את מי שיש לו את אותה תכונה. או הערכה נצרכת, דהיינו אתם לא מעריכים את מי שחסר אותה.
הכוונה ביוזמה- החברים המהממים האלו שמתקשרים או מציעים להיפגש באופן יחסית תדיר. יש לי חברה שיש לה רשימה וכל שישי עושה סבב, כמה שמספיקה, וממשיכה בשישי הבא מאיפה שהפסיקה.
זה לא רק קומץ החברות הכי טובות (למרות שגם זה משמח)
שלוקחים דברים בקלילות. שאם משהו התחרבש, אז OK אופס לא נורא. מאוד קשה לי עם אנשים בלי התכונה הזאת.
שליטה עצמית, נימוס גם must.
אופק רחב בונוס גדול.
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
אני לא אשכח שלפני שנים רבות אני וחברי הטוב דיברנו לנו בשפת סתרים על איכות היופי של הבחורות שאנחנו רואים ברחוב.
כן כן, שני דוסים מדברים על בחורות לפני כולםם באמצע הרחוב, רק בשפת סתרים.
מסתבר שהחבר הטוב שלי פשוט אוהב בנות אחרות מאשר אני, הכוונה גם במראה וגם באופי.
אצלי באמת חשוב הפנים, אבל, יש כמה דברים שחיצונית מאוד מפריעים לי.
יצא לי לאחרונה לפגוש מישהי שאוהבת בשר(בלי קשר לזוגיות) והיא לא קטנה במיוחד, אחרי שפגשתי אותה פעמיים ראיתי שדווקא היא אחלה בחורה, אבל, יש רק בעיה אחת, היא מבוגרת ממני מידי...
ועוד, פנתה אלי גברת שבתור גרוש + מחפשת אחד, אבל, לי יש פאות וזקן.
תהיתי: למה היא פונה אלי כאשר היא יודעת מראש שיש לי זקן ופאות כאשר היא לא בקטע של פאות?
זאת אומרת, אני יכול להתפשר על הזקן, אבל, לא על הפאות.
וגם, את מכירה את ה"אקדמאי" ?
אז זהו, שאני לא....
אבל יש לך מושג למה? כי הדיקן אמר לי שחבל על הזמן והכסף שלי על אוניברסיטה, לעבודה שאני עובד כל הלומדים באקדמיה רוצים להגיע 
ואם אפשר ומותר לשאול:
לפספס את הרכבת? למה בת כמה את?
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
לומר פשוט שלא מתאים?