הנה המתכון והשאלות בסוף
מצרכים:
300 גרם חמאה רכה
כוס וחצי סוכר חום
2 מיכלים שמנת חמוצה
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כוס אבקת שקדים
2 כוס קמח תופח
כוס קקאו
אופן הכנה:
מקציפים את החמאה והסוכר כחמש דקות.
מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים ובשניה את השמנת, ביצים ווניל.
מוסיפים את תערובת השמנת-ביצים למיקסר ומערבלים.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל.
יוצקים לתבנית סיליקון מחוררת עם חור ואופים 35 דקות בחום של 160 מעלות.
המצרכים לזיגוג:
4\3 כוס אבקת קקאו
4\3 כוס סוכר
4\3 כוס מים
75 גרם חמאה
רבע כוס ליקר שוקולד
אופן הכנה:
מבשלים חמש דקות, מקררים מעט ויוצקים על העוגה.
ניתן להוסיף קצפת ו/או טראפלס.
א. מהי אבקת שקדים? האם ניתן להחליף את זה במשהו אחר?
ב. האם אפשר להקפיא עוגה זו?
)
)

