אני ממש רוצה להשתתף בפעילויות למען א"י [מאחזים, פינויים וכו']
אבל אמא שלי ממש לא מסכימה לי,
האם יש דרך אחרת שאפשר לעזור ולפעול?
תודה רבה ויומטוב!
אני ממש רוצה להשתתף בפעילויות למען א"י [מאחזים, פינויים וכו']
אבל אמא שלי ממש לא מסכימה לי,
האם יש דרך אחרת שאפשר לעזור ולפעול?
תודה רבה ויומטוב!
הלכות עליה לנשים
http://www.rabbibrand.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=25638&kw=%D7%94%D7%A8,%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA
גלוי דעת
בענין עלית נשים להר הבית
ברוך ה', בשנים האחרונות הולכת וגוברת ההשתוקקות לענייני המקדש וקדשיו. תופעה ברוכה זו בולטת במיוחד בקרב צבור הנשים, כמו בנדבת המשכן: "ויבואו האנשים על הנשים" – "שהנשים היו שם בראשונה, והאנשים נטפלו להן" (שמות לה, כב, וברמב"ן). לעתים מרגישות הנשים שייכות מיוחדת למקום השראת השכינה, כמו "הנשים הצובאות אשר צבאו פתח אהל מועד" – "שהיו הנשים האלה עובדות ה'... ובאות בכל יום ויום אל אהל מועד להתפלל ולשמוע דברי המצוות" (שמות לח, ח, ובראב"ע ורמב"ן).
כיום – כשדביר בית מקדשנו חרב, אין לנו כהנים בעבודתם, לויים בדוכנם וישראל במעמדם – יכולים הכיסופים למקדש לבוא לידי ביטוי בכמה דרכים, כמו בתפלה ובלימוד וכדו'. אך עוד דרך אחת המובילה בע"ה אל המקדש היא דרך העליה להר הבית – מעשה שיש לו חשיבות רבה גם בתור "כיבוש" המקום על ידי הגברת הנוכחות והאחיזה היהודית בו (במיוחד לנוכח מדיניות הנסיגה המבהילה הקיימת כיום).
כמובן שהעליה להר הבית צריכה לבוא רק על פי גדרי ההלכה ומתוך יראת שמים, שלא נכשל חלילה בחטא "טומאת מקדש" ולא יצא שכרנו בהפסדנו כשאנו רוצים להתקרב אל הקודש. ואכן, ברוך ה', זכינו לכך שיהודים רבים עולים להר הבית בטהרה, על פי הנחיות רבנים פוסקי הלכה שעסקו בנושא זה הלכה למעשה [את ברורי ההלכות וסיכום הדברים ניתן לראות בספר "אל הר המור"].
אכן, בענין עלית נשים להר הבית, דעתנו היא שכיום יש להמנע מכך! אין כאן המקום לפרט את כל הנימוקים לזה, אך באופן כללי נסביר שאמנם במישור העקרוני יכולות גם נשים לעלות להר הבית, אך למעשה, במצב הנוכחי יש בזה כמה בעיות ויש לחשוש לכמה תקלות חמורות בדבר.
אמנם הנשים הנשואות רגילות בדיני הטהרה הנוהגים למעשה בתחום טהרת המשפחה – אך דינים אלו שונים בכמה פרטים מדיני הטהרה הנוגעים לעליה להר הבית! יש לזכור כי בזמן שהטהרה נוהגת בישראל במלואה, יש לדבר משמעות מעשית רבה ביותר בכל מערכות החיים, ובפרט בכל הנוגע לעיסוק בעניניי המקדש והקדשים – וכל זה דורש "מהפכה" בידיעת ההלכה ובהנהגתה למעשה.
בעזרת ה' כאשר תגבר התודעה בענייני הטהרה, ישתנה המצב גם בקשר לעליה להר הבית, אולם לאחר עיון ובדיקה במצב הנוכחי, דעתנו היא שעל הנשים להמנע מזה. כאמור, דברים אלו אמורים אף לגבי נשים נשואות, שהרי ביחס לרווקות אין לאפשר כיום טהרה וטבילה כלל! לגבי ילדות קטנות – יש לשאול רב הפוסק בעניינים האלו.
יש להבהיר כי ההבדל שבין הנשים לגברים בענין זה נובע משיקולים עניניים בלבד, מכך שהטהרה אצל הנשים הינה תהליך מורכב הרבה יותר מאשר אצל הגברים. וכמובן, חשוב להדגיש שגם הגברים חייבים להכיר היטב את נושא הטהרה אם ברצונם לעלות להר הבית.
לסיכום: הפעילות של הנשים למען הר בית קדשנו צריכה להעשות כיום בתחומים אחרים, ולא בעליה להר בפועל. ראשית, הנשים תחזקנה ותעודדנה את בעליהן לעלות להר הבית בטהרה. ועוד ניתן להשתתף בפעילות הצבורית למען הר הבית, בסיבובי השערים, בתמיכה בגופים הפועלים בנושא ובהגברת התודעה. "ובזכות נשים צדקניות שבדור עתידין ישראל להגאל" במהרה בימינו.
הורים שלך יראו שאת רצינית וזה בא מקדושה בלבד אז הם יסכימו. בהתחלה תשכנעי אותם ותלכי רק למה שהם מסכימים ואח"כ הם יסכימו לך יותר ויותר. מה את חושבת שמיד ההורים של כל מי שבפעילות שלחו אותם לשם בחפץ לב? לפעמים מחנכים הורים... ובשקט בשקט בשיחות של אמא שלך עם החברות שלה היא תתפאר בזה כמו אמא שלי
זה כמו גלגל, בהתחלה מבקשים לדברים ממש פשוטים לאט לאט מצטרפים..
ואז זה יותר ויותר זורם - ובאים יותר ויותר.
כך אני הבנתי.
[מדבר אחד שרק בתחילת התהליך
]
אני באמת אנסה להתחיל בקטן,
אתם יודעים איך אני יכולה להתעדכן בפעילויות?
א. אני מסכים עם קודמי במה שהם כתבו.
ב. גם אם זה בהתחלה קשה אז ניתן לעזור בדברים שלא דורשים יציאה לשטח, לדוגמא: גיוס כספים, הכנסת חומרי הסברה, פתיחת חוג ארץ ישראל במקום הלימודים, ועוד...
וחוצמזה ממה שאני יכולה לעדכן ושתוכלי לעזור בלי לבוא לשטח (שזה גם חשוב מאד מאד!) אז בשימחה!! (תתכונני למתקפת הודעות : "התרמות התרמות התרמות")
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...