טוב אחרי שחפרנו חיכינו קראנו עמדנו בתור קראנו הגבנו
הגיע הזמן לסכם את הדברים
למי שלא מצבין שיקרא שוב את השאלות
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t338223#4166532
הגשר: מה עבר לך בראש: הבנתי שזה המוטיב שעליו מבוסס הסיפור.סתם סיפור יפה. קראתי את הספר ואמרו לי שהוא על אותו בסיס של האוצר מתחת לגשר, אז כשהנער חלם את החלום הראשון חשבתי שבעקבותיו הוא יצא למסע של גילוי האוצר.
דמות שולית: מוכרת הערמונים מוכר הבדולח ראש השיירה מוכר הכרטיסים לאפריקה פטימה (מה שולי בה? נו טוב לא משנה..) המלך
המלך:מוזר. לא ברור. פתח את הראש של הנער. השיחה של המלך עם הבורא היה סתם עבודה זרה (בפעם הבאה אפשר פרוט? זה לא חוכמה להגיד הם מבלבלים במוח..)
מוכר הבדולח: תגובות שאהבתי :חלומות לא מתגשמים חלומות מגשימים
"באופן כללי אני מאמינה ביציאה למסעות יעודים וכד' אבל כסף לא נמצא ברשימת המטרות שלי.
אני לא חושבת שאם הייתי במקומו של מוכר כלי הזכוכית היה לי כוח לקום ולצאת למסע, היכולת לקום ולשנות היא דבר עצום וקשה. כולנו מעדיפים לשבת במקום ולא לנפץ את השגרה שמגינה עלינו.
"בשביל למצוא את יעודך צריך לצאת מחיי השיעמום ובדרך כלל זה לא תמיד קורבן קל (תעתועים)
את האמת בהתחלה לא חשבתי שהנזיר יתן לו את הזהב שהאלכימאי השאיר לו אבל אולי בגלל שאני לא סומכת על נוצרים הסופר כנראה שכן..
מצד אחד נוי איינג'י כמו הסוד הנזיר שמכר את הפרארי שלו ומצד שני זה ספר של חיפוש אמיתי ולא כמו רוב השטויות שיש היום
הספר קיבל אצלי בונוס בגלל שהגיבור הראשי הוא רועה צאן, רועי צאן בהכללה הם עם טוב.
.כן הזיז לי שבהתחלה הוא "מלכלך" על הצוענים ובסוף "חוזר"בו מהעניין. באופן כללי,הוא ניסה להיות נחמד עם כל הדתות,וגם עם מי שלא.
תהיה- מה אכפת לי אם יש שם נקודות מנצרות או איסלם פה ושם? למה זה אמור להפריע לי? מטרת הספר היא לעורר את הקורא למחשבה, ולא שיקבלו אותו כמובן מאליו. אז אם יש שם נקודות שלא מתאימות לי אני לא אקח אותם, אני אקח רק את מה שאני רוצה ומבינה מהספר.
אני אוהבת ממש את הספר הזה, כי הוא מזכיר לנו את עצמנו, את מי שאנחנו באמת. כאילו, אני מתכוונת... כל החיים אנחנו במירוץ אחרי מטרות והשגים (שיכולים להיות נעלים ומהממים), אבל הרבה פעמים אנחנו שוכחים לעצור ולהקשיב לעצמנו, לאמת האמיתית שלנו.
מתוקה שכזאת.אני הסנה בוער מדבר אנאקל (מה חשבתם שאני לא יגיד תודה לעצמי?)עין הקורא ירושלמית אוהלי והודיקה הנסיכה
מדבר ועולם תודה לכם בזכותכם עברנו את ה40 לפחות הגענו לשם..
תודה לכולם לבורא עולם וגם לי..
עבדכם הנאמן צור
נ.ב.בעז"ה נפתח קבוצת קריאה חדשה עוד שבוע

).