אני גרה בגוש עציון, וכידוע , כמו בעצם ברוב יהודה ושומרון, עבור הרבה, הרבה מאוד אנשים התחבורה היחידה כמעט היא טרמפים. במשך שנה האחרונה נתקלתי כמה פעמים בבעיה כאשר אתה מגיעה לצומת גוש עציון, הטרמפיאדה מלאה ולאחר שהנהג מודיע על יעד נסיעתו עולים הטרמפיסטים. בכמה פעמים יצא לי לקחת טרם נשים, לבושות צנוע, כיסוי ראש, עולה לטרמפ, אלא או שבתחילת הנסיעה, אך לרוב בסוף הנסיעה אני שומעת תודה רבה במבטא ערבי ברור.
לא יותר מאוחר מאשר הבוקר, כאשר הגעתי לצומת היו כ מניין אנשים ולאחר ההודעה על יעד נסיעתי עלה בחור - כובע, משקפי שמש. בתחילת הנסיעה אבחנתי בהתנהגות מעט מזורה וכאשר פניתי אליו שמעתי ( מעט בטוח) מבטא ערבי. אתם שואלים למה לא עצרתי וביקשתי ממנו לרדת.? לא מזמן היה לי ניסיון מאוד לא נעים כאשר אחד העובדים במקום בו אני עובדת בהיותו יהודי נתפס בעיניי כערבי. ובכן החלטתי כי אני ממשיכה ומנסה לברר עוד. סמוך לרמזור של ביתר שאלתי אותו איפה הוא גר ולאחר מלמול ושאלה נוספת ענה שוב במבטא אלון שבות. ...
במחסום כל המאמצים שלי לגרום לחיילת לבדוק את הטרמפיסט עלו בתוהו. המחסום השני בגילו לא הגיב לקריאות אור שלי, הורדתי אותו ממש מול החיילים והתבוננתי האם יש עליו משהו, לא היה שום דבר חשוד, הוא אמר תודה רבה ירד והלך... ואני נשארתי עם הרבה שאלות....
אז מה עושים?