מישו יודע?
הכניסה הקרובה ליוסף בחמישי הבא או מוצא"ש?The yehudi
קפיצ-קפוץ...משהו יודע^^^The yehudi
?!The yehudi
בבקשה...זה חשוב לי....
כניסה מאושרת?רמ"ג
או ה 3 של הגרעינים?
המאושרת...The yehudi
חח אני אקדים את מה שהולך להיכתב פה: תשאל בפורוםאוריין
בס"ד! הרב כהנא צדק!
ברסלב...
^^קטיף שנית
חחחחחחחרמ"ג
אם היו עונים בפורום ברסלב הייתי שואל פה?The yehudi
=)
זה לא מצחיק,וזה די מעצבן שאתה שואל פה.קטיף שנית
כי זה לא קשור לנושא של הפורום[ספאם בלע"ז].
קיבלתי את ההערה.תודה.The yehudi
קבר יוסף אינו שייך לארץ ישראל,והכניסות אליו אינם מחזקות את אחיזתינו בה.
הכל בסדר אצלך????לא שאלתי על קברי מרדכי ואסתר שבשושן הבירה...והכניסות הליגליות חשובות לא פחות מהשגת הגבול לתוככי שכם..
בוא ננהל על זה ויכוח.קטיף שנית
אני חולק על כל מילה ומילה ממה שאמרת פה^.
אני חושב שהכניסות החוקיות עושות רק רע לשכם ורק טוב ליוסף ז"ל.
לקטיף שניתהכהניסט הנודד
חוצפן יוסף הצדיק נשאר לאחר מותו במצריים רק כדי לא להשאיר את עם ישראל לבד ולך הוא לא מספיק חשוב, ועוד משהו, המאבק על קבר יוסף הוא חלק מהמאבק על ארץ ישראל, ועד דבר, גם אני מעדיף את הכניסות הלא מאושרות, אך ישנם כאלה שמסיבותיהם אינם רוצים להסתכן, לא צריך לרדת עליהם ולהרחיק אותם
כמה יוסף חשוב לי זו לא הנקודה.קטיף שנית
המאבק על קבר יוסף הוא לא חלק מהמאבק על א"י, כך גם הכניסות המאושרות.
קטיף שנית אני חייבת הסבר!אלירז
מה כן חלק מהמאבק על ארץ ישראל???
המאבק על שכם ולא על יוסף.קטיף שנית
ההבדל ביניהם לא מספיק ברור?
לא דיברתי ספציפית על זה..אלירז
אני שואלת מה הקריטריונים שלך לפתיחת שרשור כאן..?
כי באמת שאני לא מצליחה להבין
מה נקרא מבחינתך "המאבק על ארץ ישראל"
מה מסובך?רכס רמת מגרון
בע"ה
דברים הנוגעים לבניין ארץ ישראל.
הכניסות המאושרות לקבר יוסף לא רק שאינן מחזקות את אחיזתנו בשכם, הם מחלישות אותה. כרגע, המצב הוא שהכניסות לקבר יוסף הם מעין זריקת הרגעה\ התחנפות מצד הממסד כלפי התמנחלים ה'קיצוניים' שידועים באהבתם הגדולה ליוסף הצדיק.
יש פינוי מרגיז בעלי עין? אין שום בעיה, למחרת תהיה כניסה לקבר יוסף. פינוי ברמת מגרון ומעוז אסתר, חשש לתג מחיר? לא נורא- נכניס אותם לקבר יוסף במקום.
מרגיזים את אנשים המינהל? נאיים בביטול הכניסות לקבר יוסף.
כל המנגנון הזה של הכניסות הוא בעצם הכלי של הממסד לשלוט בנו.
גם במישור העקרוני- האם יש מישהו שזכותו להכתיב לךמתי להסתובב במקום מסויים בארץ, והוא יקנה לך זכויות על פי התנהגות נאותה להכנס למקום מסוים או למנוע כניסה בעת ההתנהגות לא ראויה?
ויותר מכך:
מרבים הכניסות הלא מאושרות גם הן לא שייכות כלל למאבק לבנין ארץ ישראל. אם קבר יוסף היה בירושלים, כל חברי שובו בנים והרב ארושים לא היו יודעים בכלל אם שכם זה בארץ או לא. הסיבה היחידה שהם מגיעים לשכם זו בעצם אוותה סיבה בגינה הם נוסעים לאומן- להתפלל על קבר של צדיק.
כל הכניסות הלא מאושרות וסיפורי הגבורה [המשמימים!] של הברסלברים הם תוצר של מיקום גאוגרפי מקרי של קבר. לצערם, לקבר הצדיק הזה קצת יותר קשה להגיע מאשר לרבי שמעון למשל, ומשום כך אולי יש יותר זכות להכנס לשם או משהו.
אני יכולה להיות ערבה לכך שבמידה והקבר של יוסף הצדיק היה באומן, אותם אנשים שנאבקים כל כך להכנס לשכם בברכת הרב ברלנד וכו'- לא היו מהססים לרגע לעלות על מטוס ולעזוב את ארץ ישראל לטובת קבר בחו"ל, ומעולם לא היו נכנסים לשכם משום סיבה שהיא, והם לא היו משתפים פעולה כלל וכלל עם גרעיני הערים העבריות או דומיהם.
בציפיית הישועה.
אם הכניסות לקבר יוסף הם כזה כלי בידי המרעין בישיןאלירז
ודרכו הם נלחמים ביישוב הארץ-
דווקא יש להן מקום בשרשור מכובד כאן, וטוב שיעלו לדיון
לכן אני לא מקבלת שזה לא קשור.. שאווי?
דיון על הנזק שלהם זה קשורקטיף שנית
לא לשאול מתי יש כניסה.
ויש אומרים שבמידה מסויימת הן עוזרות לחיזוק.רחלקה
בעזהי"ת.
ולצד הנ"ל יש סיבות לא פחות טובות משלך.
משמע- מחלוקת.
ואם יש מחלוקת בעניין כזה אז יש מקום לשאול על זה כאן...
[מעבר לזה, הפורום הזה זה אחלה במה לשאול שאלה כזאת. יש פה הרבה שיכולים לענות. וחבל לחפור סתם על כל הודעה...]
ודאי שזה נושא שמתאים לפורוםרכס רמת מגרון
ב"ה
כאילו- מתאים לדון בנושא העקרוני של הכניסות הללו ומקומן במאבק הכולל על ארץ ישראל, אבל לא לדון על שעות וימי הכניסות. זה כבר לא קשור, בדיוק כמו שלא קשור לדון על שעות וימי חוג הבלט שלי.
בציפיית הישועה.
בפורום הזה יש גם מידע ברמת המעשה,רחלקה
בעזהי"ת.
כמו "באיזה שעה הנטיעות?" וכו'.
ומאחר שמדובר במידע שמעניין את ציבור הגולשים כאן, וכן משתייך לנושא הפורום- אני לא רואה סיבה למנוע את זה.
וזה אפילו לא דומה לדוגמא שהבאת.
חוג בלט לא קשור בנעל לנושא של הפורום. כמו"כ הוא ממש ממש לא מעניין פה אף אחד...
אני יביא דוגמא אחרת...ארץ הקודש
זה כמו שאת האנשים פה מעניין תפילות במערת המכפלה, אבל לא יכתבו את זה בפורום הזה כי זה לא קשור ל"ארץ מולדת" אלא לפורומים אחרים(ברסלב, חב"ד, יהדות וכו')
תתפלאו: תפילות זה חלק מישוב הארץאנונימי (פותח)
להווי ידוע שאם מערת המכפלה לא היתה בחברון, כבר מזמן לא היה שם ישוב יהודי. נחמד להתייחס לאותם מתפללים בתור דורשי קברים וכד' (כיאה לתלמידי הגר"א), אך רק בזכותם נכנסה חברון לקונסנזוס.
כנ"ל לגבי שכם תובב"א. הרי כל ההכרות של עם ישראל עם שכם היא רק בזכותו של יוסף הצדיק, ואת זה גם גרעיני הערים העבריות יודעים. אחרת מזמן היו הולכים על ג'נין או רמאאלה.
לברסלב...ארץ הקודש
קוראים לזה עוגן מעשי...(לקבר יוסף) אבל זה לא אומר שעל זה אני מתמקד, אני לא הולך לשכם בגלל קברי צדיקים, אם ארצה להתפלל על קברי צדיקים לא אעשה את זה כחלק מהפעילות שלי אלא בזמני החופשי.
ברסלב!! מה הקשר!!רמ"ג
דביל! אנשים פשוט לא קולטים, מה קשה? הההההמממממווווןןןן דברים תלויים לא"י כן גם אני חושבת שתפילות ועוד במקום דוגמת מערת המכפלה קשור לא"י זה לא אומר שאני צכה לשאול כאן על הזמני תפילה בשבת במערת המכפלה
פה יש דיונים על דברים הנוגעים למאבק על א"י
א-בל אם אנשים חושבים שהכניסות המאושרות זה חלק מהמאבק אז עם כל הכבוד 'קטיף שנית' זכותו המלאה. אתה יכול להסביר, לפרט לנמק ולשכנע אבל להגיד "לא קשור" על זה ספציפי זה לא נכון (מה שכן נכון על רוב הדברים כאן)
סליחה, פשוט העלה לי את הפיוזים הדביליות כאן... וסליחה ברסלב הגניוני שאתה בעצם איש חמוד...
גם קברי צדיקים לא קשור בנעל.קטיף שנית
ובטוח מעניין פחות מבלט.
אתה מתעקש לא להבין, אה?רחלקה
אתה מוכן להסביר את מה שאמרת?קטיף שנית
ואם אנחנו לא מנוער למען אנחנו יכולים לבלבל את המח?רכס רמת מגרון
אם זה קשור או לא זה בדיוק הוויכוח.קטיף שנית
אני טוען שלא.
^^^!!!אלירז
אז זהו, שעברנו את השלב הזהקטיף שנית
של הכניסות המתואמות.
היום הם רק מחלישות את האחזיה היהודית בקבר יוסף.
אני חושב שמטשטשים את המטרה של הכניסותקטיף שנית
אני חושב שמטשטשים את מטרה של הכניסות, בכוונה תחילה.
שים לב שכשהמועצה קיימה הפגנה-גם אז התנסחו בזהירות כדי לא להישמע כאילו המטרה היא שכם / קברי צדיקים.
כולכם חפרנים'ערבות הדדית'
הכניסה ביום רביעי הבא
"ברסלב שכם" צודק.קוקו
למה לא תרוצו לריב על רמאללה, ג'נין, טול כרם וקלקיליה?
כי אין שמה לא בית כנסת יהודי ולא ציון של צדיק.
למה עד לפני 11 שנים היה שם נוכחות יהודית?
רק בגלל הבית כנסת (שלום על ישראל ביריחו) והציון הקדוש (בשכם).
חבל שהדעה שאתם תמיד מרצים עליה לא מסתדרת עם המציאות הכואבת.
שכם שלנו- כי ארץ ישראל שלנו. נילחם דווקא עליה- כי יוסף הצדיק שם.
יריחו שלנו- כי ארץ ישראל שלנו, נילחם דווקא עליה- כי יש שמה 2 בתי כנסת יהודים.
טול כרם, ג'נין, רמאללה, וקלקיליה שלנו כמו כל ארץ ישראל, אבל אין שמה שום אתר יהודי עתיק, אז נמשיך לחכות!!!
מתחילים במקומות הקלים וממשיכים לקשים יותר.קטיף שנית
מעולם לא סברתי הפוך.
כיום, המקומות הקלים הםקוקו
הגבעה שמול הבית שלך, וההר בצד השני של הכביש.
לא צריך לקפוץ מעל הפופיק: לפי המציאות הכואבת, עדיין אי אפשר, לצערינו להקים מאחז באמצע שכם\יריחו, וגם לא בכניסה.
דעת הקהל ומחאות זה דבר יפה מאוד, אבל בואו נרד לעולם המעשה, ונעבוד בהיגיון!
.........קטיף שנית
יש אנשים שהפעילות המעשית שלהם ניזונה ויוצאת מתוך האידיאל, ויש אנשים שהאידיאל שלהם ניזון ונבנה אחרי כל המגבלות המעשיות שלהם.
אחרי שהחלטנו שמה שחשוב כרגע זה הערים העבריות, ירדנו לרמה המעשית והחלטנו ללכת על שכם ולא רמאללה.
יש כאלו שמחפשים מה הכי קל [נגב/גליל/ללמוד תורה באיזה כולל], ולפי זה בונים אידיאולוגיה-מועצת יש"ע ובנותיה מאז ומעולם עבדו כך לדוגמא.
חוץ מזה, אני חולק עליך שלא אפשרי מעשית לחזור לשכם "לפי המציאות הכואבת".
ואיפה עבר הירדן שלנו, אנחנו שוכחים את זה?!dovi2אחרונה
סתם כותרת חביבה.
ועכשיו לדיון- הצד השווה של שכם וג'נין- חזרה אליהם היא בוקס בבטן של המדינה הערבית ההולכת ומתפתחת.
הצד השונה שבהן- אין "עוגן מעשי" בג'נין כרגע (עוגן מעשי- נקודת אחיזה כדוגמת הציון/בתי הכנסת ביריחו. ומצב בשטח [ציבורית, בטחונית, היחס מול הצבא והתושבים וכו'] שונה. בשכם יש את הציון והדבר הזה די מקובל- מקובל למעשה עד כדי כך שאפשר בכלל לדרוש לשוב לשם.) זה פחות או יותר הסבר על הצד השונה.
בשכם ויריחו העוגן המעשי "הטענה" שלנו על המקום "תופסת" יותר מאשר אם אני משתלט על איזה סתם בית בטול כרם. כשנגיע לג'נין נצטרך להיתפס ל"טענות" יותר מסובכות כדוגמת בית נטוש באזור מסויים בעיר או אזור שהיה בעבר בבעלות יהודית וכדו'.
אני לא סוטר {ונראה לי שגם קטיף שנית לא סוטר} את זה שבעבר הכניסות המאושרות לקבר יוסף היו חינויות לתודעה הציבורית על המקום מה שלא נעשה ביריחו.
אבל יש מצב שבו התודעה הציבורית כבר מיצתה את עצמה ויש ציבור מספיק גדול שהעניין אצלו בתודעה ומאז אם נמשיך עם אותו דפוס פעולה-כניסות מתואמות לשכם אנחנו כבר מתחילים ללכת אחורה, וההליכה לקבר יוסף היא רק בשביל קברי צדיקים ואז המצב ביוסף יהיה כמו אצל רחל... חומות בגובה 20 מטר ואי אפשר לחשוב בכלל על המשך התיישבות בבית לחם.
הערה- חברון היא הדוגמא נראה לי היחידה למקום שמכיוון שלא היה רק קבר של צדיק אז יכלו להמשיך להתיישב בעוד חלקים בעיר.
עוד הערה- ביריחו מצב התודעה נמוך בהרבה מאשר בשכם לכן שם הכניסות המתואמות הם עוד בגדר דבר שנצרך.
בשכם כפי שכבר אמרתי הכניסות המאושרות מזיקות כי הם סוג של עצם שמשתיקה את הכלבים {הכלבים-ציבור המתיישבים במקרה הזה} והופכת את הכול להפנינג קברי צדיקים נוסח הטיסות לאוקראינה... עד כדי כך שכשכבר נכנסו 50 חברה לציון הם התפללו שם ולא התבצרו שם וזה מפריע לצבא רק במישור הביטחוני במישור המדיני זה לא מזיז לאף אחד ואף אחד לא שמע על זה, אם זה היה עם רעש אז בשמאל היה בא בטענות לימין והימין היה בא בטענות לשמאל- דבר שהיה מחייב את צה"ל לספק למתיישבים עוד גזרים ולשחרר יותר את החבר.
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...