הנקתי את שני ילדיי עד גיל יחסית מאוחר, הגדול עד גיל שנה והשניה עד גיל שנה וחודשיים.
אצל שניהם בשלב מסוים התחלתי לשלב עם שאיבה.
הוא אמור להיות איתך בלימודים ואת רוצה שיהיה חלב שאובה ליתר ביטחון או שהוא נשאר אצל מטפלת כשאת בלימודים? כל ההתייחסות לשאיבה תלויה בזה.
1. בגדול יועצות הנקה לא ממליצות להתחיל שאיבה כשגרה מתחת ל-6 שבועות מהלידה, עד שההנקה מתבססת- גם מבחינת כמות חלב וגם שאז התינוק כבר התרגל לינוק והחשש של בלבול פטמות יורד (זה לא אומר שלא יתכן מצב של בלבול פטמות בגיל הזה, אבל הסיכוי לכך יורד). כמובן שאם מתעורר צורך בשלב מוקדם יותר עדיף לשאוב.
כשהגדול שלי היה בן חודש הייתי צריכה לצאת מהבית למס' שעות מס' פעמים (הייתי בסיום לימודי נהיגה ורציתי כבר לעבור טסט), שאבתי, לא תמיד היה צורך במנה השאובה כי הספקתי לחזור לפני הארחוה הבאה- לא פגע לי בהנקה ולא גרם לבלבול פטמות- אבל זה מאוד אינדבידואלי.
2. אחרי הלידה הראשונה קניתי משאבה- מיני אלקטריק של מדלה (יחסית זולה מבין המשאבות החשמליות), אצל הגדול עבדה יופי. בהתחלה הייתי שואבת מידי פעם- לפי הצורך, כשהוא היה בן 3-4 חודשים שאבתי קבוע- פעם בשבוע, כשהוא היה בן 7 חודשים התחלתי לעבוד ואז הייתי שואבת מס' ימים בשבוע, כל יום בין פעם לפעמיים- במשך כ-3 חודשים.
כשהתחלתי לשאוב לבת (השנייה שלי)- אחרי כחודשיים של שימוש (בנוסף לכך שהשתמשתי בה אצל הגדול), המשאבה כבר כמעט לא שאבה (ולא עזר להחליף את האטמים), השאלתי מיד שרה משאבה- ספקטרה והיא הייתה מצוינת- שאבה לי במשך כ-20 דק' כמות שלא הצלחתי להוציא מהמדלה גם אחרי חצי שעה של שאיבה, עד כדי כך שאני שוקלת לקנות כזאת אחרי הלידה הקרובה בעז"ה.
לא התנסתי במשאבות ידניות- לא מסתדרת עם זה שאני צריכה להפעיל את היד בלי סוף.
3. כל משאבה מגיעה עם בקבוק תואם אליו שואבים, אם את מתכוונת להשתמש באותו בקבוק להאכלה (למשל של אוונט), אני יודעת שיש כאלה שאת הבקבוק שאליו שואבים, מביאות ביום למחרת למטפלת ויש להם מס' בקבוקים- זה פתרון טוב אם את לא מתכוונת להקפיא, וזקוקה למנה אחת ביום (אחרת זה לא שווה כלכלית- לקנות את כמות הבקבוקים שזקוקים).
אחסון חלב- יש בשוק שקיות שונות לאחסון חלב חלקן זולות יותר וחלקן יותר יקרות, אני השתמשתי בשקיות של פלייטקס- אריזה של 125 שקיות עלתה קצת פחות מ-50 ש"ח. החיסרון של השקיות האלה שאין להם סגירה, כדי לסגור צריך להשתמש באטבים/ גומיות., לאחרונה הבנתי כאן בפורום שכבר לא מוכרים אותם
או להשתמש בבקבוקים פשוטים רק לאחסון (כמו אלה שמוכרים 3 ב-10)- רק לקחת בחשבון שבקבוק תופס יותר מקום משקית.
4. ראיתי שאחותו כבר כתבה לך את הנוסחה לחישוב כמות לכל ארוחה, אחרי מס' פעמים שהוא יאכל מבקבוק במקום הנקה, תוכלי לדעת יותר טוב כמה הוא זקוק בכל ארוחה וכמה פעמים ביום הוא אוכל מבקבוק ולפי זה להשאיר לו מנות + כ-50 מ"ל ספייר.
עדיף לשאוב, (לפחות בהתחלה כדי ליצור מאגר קטן של חלב שאוב) בבוקר או במקביל להנקה או מיד אחריה כשהתינוק יונק מצד אחד ואת שואבת מהצד השני (להשתדל שכל יום הצדדים ישתנו יום אחד להניק מצד ימין ולשאוב בשמאל יום למחרת הפוך)
אם הוא נשאר אצת מטפלת- לשאוב בזמן הלימודים או בשעות שהוא פחות או יותר יונק (כי הגוף רגיל לשעות האלה ואז קל יותר לשאוב) ואם לא מסתדר- אז כשיש לך זמן פנוי.
כדי לדעת כמה לשאובבכל פעם- את צירכה להכיר את הגוף שלך. יש כאלה שבקלות מצליחות לשאוב כמות של אחורה ויש כאלה שהגוף לשהם זקוק לזמן כדי לשחרר חלב במשאבה, אם בהתלחה יוצאות לך כמויות קטנות אל תחששי זה בד"כ בגלל שלגוף קשה להוציא חלב דרך משהו מלאכותי וזה לא אומר כמה חלב יש לך באמת עם הזמן בד"כ הגוף מתרגל למשאבה ואז הכמויות גדלות.
5. אם החלב קפוא- להפשיר במקרר ואז לחמם, לוקח לזה כ-24 שעות.
חימום- במים חמימים- חמים לא רותחים, המים צריכים להיות בטמפרטורה של עד כ-60 מעלות מעל לטמפ' זו החום הורס מרכיבים טובים שיש בחלב.
לגבי אחסון- יש מאמרים רבים באינטרנט, בגדול ניתן לאחסן במקרר למשך 3-5 ימים בעומק המקרר (היה מקום שראיתי שאפשר לאחסן גם 8 ימים, אבל זה נראה לי הרבה מידי זמן- במצב כזה אני מעדיפה להקפיא), הקפאה- במקפיא שהוא חלק מהמקרר עם דלת נפרדת (מה שיש היום ברוב הבתים, בשונה מהמקררים המשרדיים- שבהם בתוך המקרר יש תא להקפאה) ניתן להקפיא עד 3 חודשים, במקפיא שהוא מכשיר בפני עצמו ולא חלק מהמקרר ניתן להקפיא עד חצי שנה.
לעולם לא לאחסן חלב בדלת של המקרר/ מקפיא.
6. להעביר את החלב בתוך צידנית עם קרחום. במזג אויר של הימים האלה סיכוי קלוש שהחלב אפילו יתחיל להפשיר בגלל שגם בחוץ קר, כשתגיעו הביתה בעז"ה דבר ראשון- להכניס את החלב חזרה להקפאה.
יש דעות שאומרות שאם הפשיר מעט חלב, פחות מ-50% אפשר להקפיא שוב, ויש דעות שאם התחיל להפשיר לא להקפיא שוב. אני נוהגת כדעת המקילים (אמנם אם אני רואה שכמעט 50% הפשיר אני לא מקפיאה שוב,אבל אם יש ממש מעט חלב שהפשיר אני כן מקיפאה שוב).
בהצלחה רבה