שווה הצצה :
http://www.facebook.com/pages/br-mym-hyym/126886237373743
בס"ד
פרשת תרומה "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם"
סוף סוף זה מגיע!
אחרי כל התלאות שעברנו במצרים, וכל הניסים שזכינו לראות ביציאת מצרים.
אחרי כל המרידות שכבר הספקנו למרוד בה', והקרבה הגדולןה של מעמד הר סיני.
אחרי כל זה אנחנו מגיעים סוף סוף לבניית המשכן!
ה' מצווה על משה לבנות לו משכן, מקום שבו עם ישראל יקריב קורבנות לה' - ודרכו ה' יתגלה לעם ישראל.
בניית המשכן מתחילה באיסוף התרומות הנחוצות לכל צרכי הבניה: "וידבר ה' אל משה לאמר, דבר אל בני ישראל ויקחו לי תרומה מאת כל איש אשר ידבנו ליבו תקחו את תרומתי... ועשו לי מקדש - ושכנתי בתוכם"
כל פעם שקוראים את הפסוקים האלה צצה לה שאלה חדשה.
בפעם הראשונה שקוראים את הפסוקים עולה ישר השאלה למה כתוב "ושכנתי בתוכם", הרי ה' מצווה שיבנו מקדש, והוא ישכון בתוך המקדש, אז צריך לכתוב "בתוכו" - לא ככה?
כשקוראים שוב את הפסוקים וקצת חושבים על המשמעות שלהם, מתפלאים על זה שהתורה קוראת למשכן בשם מקדש - זה משכן או מקדש? ולמה צריך בכלל שתי שמות לאותו המקום?
שתי השאלות פותחות לנו את הפתח להבין קצת מה עושים במשכן הזה, ולשם מה צריך אותו בכלל.
אז מה ההבדל בין משכן למקדש? למה שתי שמות לאותו מקום? שאלות קשות - אבל בלתי אפשרי לענות עליהם לפני שנענה על שאלה אחרת - מהם בכלל שתי השמות?
מה זה משכן?
מה זה מקדש?
משכן הוא מקום השכינה - הוא המקום שבו שוכן כבוד ה', המקום שבו כל אחד יכול פשוט לראות שיש ה' בעולם! כשנמצאים שם מרגישים ורואים בצורה הכי ברורה שאפשר - שה' פה איתנו, כי שם - במשכן, ה' שוכן.
מקדש הוא מקום הקדושה - המקום שבו נמצאת הקדושה. במחשבה ראשונה זה נשמע אותו דבר, הרי ה' נקרא קדוש לא? אז אם ה' שם גם הקדושה שם, נכון?
לא נכון!
להתקדש פירושו להתעלות מכל מה שסובב אותנו - ולהתקרב לה'. להתנתק מהלכלוך ומהחטאים של העולם הזה פירושו להתקדש, ולכן עם ישראל קדוש יותר משאר העמים, והמלאכים נקראים קדושים - יחסית אלינו, וה' נקרא קדוש - ביחס לכל הבריאה.
המקדש הוא מקום הקדושה - כל מה שבני ישראל עושים כדי לקדש את עצמם, כדי להתרחק מן האיסורים, וכדי להתקרב לה' - הכל מתנקז ומתרכז במקדש.
כשבני ישראל מתחילים לקחת את הזהב ואת הכסף, את התכלת ואת הארגמן, את תולעת השני ואת השש - ואת כל שאר החומרים שצריך -
הם לוקחים איתם בנוסף גם את הכעסים ואת הגאוה, את העצבות ואת ההוללות, את הקמצנות ואת השנאה - את כל המידות הרעות שיש בהם -
את כל זה הם לוקחים 'ויקחו לי תרומה' - לוקחים אל ה', עוזבים את המידות הרעות ולוקחים תרומה - מרימים את הכל - אל ה'.
כאשר הם משלימים את המלאכה ומצליחים לבנות עם הכל מקדש - בניין של קדושה, הם מגלים שחוץ מהבניין הפיזי שהם רואים מהחלון, גם אצלהם בלב נבנה מקדש - את כל המידות הרעות שהיו בהם הם לקחו לה' - והקימו איתם בניין של קדושה, בנו אישיות חדשה שעובדת את ה' בכל יכולותיה.
ואז
בורא עולם שוכן בתוך בני ישראל, בתוך כל אחד ואחת מבני ישראל!
'ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם - בתוך כל אחד ואחד מהם'! לא רק במקדש הגשמי - גם בלב של כל אחד ואחת מאיתנו!
אתם מבינים מה זה אומר?
אתה רוצה שה' יהיה איתך? את רוצה שה' ילווה את צעדייך? אתם רוצה לזכות ל'איש ואישה זכו - שכינה ביניהם'?
אתם חייבים להבין!
השראת השכינה לא מתחילה מלמעלה, היא מתחילה מלמטה! היא מתחילה ממך!
תרים את עצמך לה', תרים את הכוחות שלך, את התכונות והיכולות שלך לה'!
אתה חכם? מנהיג? יפה? צייר? כל זה ביחד? קח את הכוחות שבך- ותרים אותם לה', תמצא את הדרך שלך לעבוד אותו, וכך תבנה בעצמך מקדש - שבו ישכון בורא העולם!
ואז ה' ישכון ביניכם!
שבת שלום!
וחודש טוב!!