לחשוב שאפשר להיות בעלת 'יראת שמים' ועם זאת ללכת בצורה פרוצה - עצם המחשבה היא מנוגדת ליהדות.
נשות ישראל מדור דור ידעו שהעיקר אצלן זו הצניעות, זה ה'א-ב של כל יהודיה, ובלי זה אין שום דבר, זה עיקר העיקרים, והכל נובע מזה.
יכול להיות שיש כאלו 'צבועות' שהולכות עם בגדים ארוכים אך לא נאמנים לה', אבל ברור שזה לא מעיד על הכלל.
הצניעות של האישה נמדדת בראש ובראשונה - בבגדים.
לא כמו שנהוג היום לחשוב, בהשפעת התרבות הקלוקלת של המערב, ש'לבוש לא קובע'.
הלבוש קובע ועוד איך:
א. אישה שהולכת לא צנוע - מעידה על עצמה שאינה מקשיבה לרצון ה' (בניגוד למישהי שאולי בסתר לא נוהגת כשורה, אבל לפחות מתביישת בזה) - וברור שאם היתה שומעת לה' - לא היתה הולכת כך.
ב. עצם זה שהיא הולכת ככה - גורם לה להרגיש חופשית מהמצוות - וזה עצמו פתח להרבה איסורים חמורים עוד יותר.
ג. זו לא רק עבירה פרטית שלה - זו החטאת הרבים - שזה הדבר הכי חמור שישנו - ורבינו יונה ועוד רבים אומרים שאישה כזאת תיענש בגיהנם על כל גבר וגבר שהסתכל בה (כמובן שאם היתה צנועה ובכ"ז הסתכלו בה - זה לא אשמתה כלל ואין שום תביעה כלפיה) וכבר קבעו חכמינו ז"ל ש'גדול המחטיאו יותר מן ההורגו'.
לעומת זאת ולהבדיל, אישה שהולכת צנוע כי כך ציווה ה' (ולא מטעמי אופנהוכו' למרות שגם זה עדיף על כלום) - ברור שזה מעיד שיש לה יראת שמים - וגם אם יש לה נפילות בדברים אחרים - בזכות הצניעות שזה העיקר - היא תתחזק בכל.
בכלל, כל הקטע של החינוך ל'פתיחות מחשבתית' כ"כ כ"כ מנוגד לתורה.
התורה מצווה לא להתחבר לאלו שאינם הולכים בדרך ה' - וברור שמי שמתחברת להם, תיפול גם היא, והיו אינסוף מקרים כאלו,ולא צריך להאריך בזה.
היום הכל כ"כ התעוות - שכאשר רואים כאלו שמוסיפות על עצמם כיסויים ומהדרות בקיום התורה - במקום להעריך אותן ולשבח אותן על כך - מתמלאים אליהם בתיעוב ושנאה משל היו פושעות, ואילו את אלו ההולכות בצורה מזוויעה ומפרסמות את עצמם ככה לאלפי אנשים - מגלים הבנה ו'פתיחות'.
וכל זה נכון בעיקר לגבי בנות דתיות.
שהרי, מי שגדלה בבית בו הורגלה ללכת בצורה מסויימת - עושה זאת כנראה כי כך עושים כולם בסביבתה, ויתכן כי מעולם לא עלה על דעתה לחשוב על כך, אך לעומת זאת שלא הורגלו ללכת בצורה לא טובה, ופתאום החלו ללכת כך - כמובן שזה מעיד על בעיה הרבה יותר גדולה.
הלואי וכולנו נעשה רצון ה' יתברך בשמחה ובאהבה.