אז מי שזוכרת, לפני שבוע, יום רביעי.... השעה 17:00, אני חוזרת מהעבודה, ומרגישה הפרשה, מגלה הפרשה עם דם, שזה אומר שיצא הפקק.
אני מתחילה להתרגש מאד, ולהילחץ עוד יותר, ולא מאמינה שאני אלד, לא חלמתי שזה יקרה בסוף... ![]()
כל ההריון היו לי פחדים ולחץ מטורפים, הייתי חושבת על הלידה, קוראת על הצירים והלידה והייתי ממש בוכה מרוב פחד. אין לי מושג מה הפחד הזה, אמנם לידה ראשונה היתה טראומתית, קרעים דרגה ג', ואקום, אבל ההתאוששות היתה מהירה וניסית, לידה שניה היתה חלומית, מהירה, בלי אפידורל ובלי קרעים וחתכים... ולמרות זאת הפחדים שלי היו בשיא.
ואז, אני נכנסת לפורום, ומתיעצת איתכן, חברות יקרות מה לעשות... ואתן מרגיעות ועוזרות, אבל הלחץ שלי עולה, אני מתחילה לארגן תיק, בשעה 21:00 אמורה להתקיים אצלי פגישה עם 4 לקוחות, אני מתלבטת אם לבטל ולא מבטלת כי כבר דחיתי אותם מספיק, וקראתי שלידה יכולה להתפתח עד שבועיים אחרי ירידת הפקק. אז מה הלחץ?...
בשלב מסוים אני מסיחה את דעתי מהלידה ומתחילה לארגן את הפגישה, והמדפסת שלי עושה בעיות ואני עם הטכנאי, ומשכיבה את הילדים, ומסדרת, מארגנת... את תיק הלידה השארתי בצד ריק, כי יש עוד זמן...
השעה 21:00
הלקוחות מתחילים להגיע, והם: אישה אחת, ועוד שלושה גברים, אחד ממש ראש ישיבה כזה...
הפגישה מתקיימת וזורמת
השעה 22:15
אני שומעת "פק" ומשהו נוזל ממני... מרגע זה אני מ מ ש לא איתם, הם מדברים, אני כמעט לא יודעת מה, מחשבנים כספים, אני חוששת לקום ולבדוק מה קרה שם למטה.
האישה שואלת אותי מתי אני אמורה ללדת, ואני אומרת לה - עוד שבוע וחצי, אבל אני מרגישה שזה יקרה בקרוב, והיא - איך? אני אומרת לעצמי - אם היית יודעת מה קורה מתחת לשולחן ולחצאית שלי...
הם מבקשים כרטיסי ביקור, ודפים, וקבלות, ועטים, ואני חוששת לקום... ממששת את החצאים והכסא, הם יבשים. קמה והולכת להביא להם, ובודקת, מרגישה מים נוזלים, הבנתי שהתחילה ירידת מים, אבל לא בבום אחד. בסדר. אני מאמינה שתוך חצי שעה הם הולכים, הם ממשיכים לשבת, וכספים ובלגנים, אני לא איתם, אני מרגישה את הבטן הקשה מתקשה יותר מתמיד, אני כבר נושמת בכבדות, ה"ראש ישיבה" שיושב לידי מסתכל עלי בעיניים מוזרות, אני בטוחה שהוא מבין...
22:45
הם קמים והולכים, אני קמה והולכת עם רגליים סגורות, נס שהחצאית ארוכה... האחרון מבקש שרותים, ואני כבר מתפוצצת, נכנסתי לחדר הסמוך, ואז - בום, ועוד כמות מים נוזלים על הרצפה... תופסת שמיכה של בובה ותוקעת שם מתחת לחצאית... הולכת אליהם, נפרדים ושלום.
ברגע שהם בחוץ, תופס אותי כ-זה ציר... ואצלי הצירים מתחילים עם לחץ מהתחלה... תוך כדי שאני מתקשרת לחברה שלי, שאמורה ללדת איתי באותו תאריך (וגם לה יצא הפקק באותו יום) בעלי נכנס הביתה, ואני בוכה מיללת - אוי, איזה ציר, אין לי כח...
בעלי מרגיע אותי שיש עוד זמן ובואי נארגן תיק...
הוא מתחיל וגומר לארגן לבד, כי הצירים היו כ"כ תכופים וכואבים...
אני מתקשרת לאחותי שתבוא, אמא שלי ואחותי מגיעות תוך חצי שעה, אני כאובה בינתיים, נשכבתי, ככה הצירים היו פחות לוחצים.
בעלי מזמין מונית, כי לפי הצירים זה קרוב מאד.
אני מצליחה לקום אחרי 10 דקות, בין הצירים ורצה למטה.
פתאום תוקף אותי ציר ענק, בחוץ כפור אימים 4 מעלות, אני נשכבת על מכונית קפואה עם לחות ולא מסוגלת לזוז. בעלי מבטל את המונית וקורא לאמבולנס...
24:20
מגיעים לבי"ח, ישר לחדרי לידה.
בדיקה - פתיחה 4.
ואני מזדעקת - רק 4? מיד אפידורל!!! אני כ"כ כאובה ועייפה מהצירים, אין לי כח לחשוב אפילו על מקלחת שבד"כ עוזרת לי מאוד.
1:10 אני אחרי אפידורל, רגועה, מחויכת, מרגישה את הלחץ, אבל לא את הכאבים.
הרופאה מזהירה אותי מפני לידה שתקרע לי שוב את כל התפרים מהלידה הראשונה, וממליצה על ניתוח, אני מסרבת ובוחרת בלידה רגילה, היא מזהירה וזו אחריותי.
1:30 המיילדת המדהימה בודקת ואומרת פתיחה 9.5!
כמה לחיצות, המילדות נזהרות, לחיצות מבוקרות מאוד.
1:42 מזל טוב! בת! משקל 3.400 אין קרע! אין חתך! כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!
למחר בעלי התקשר ל"ראש ישיבה" ההוא וסיפר ש-3 שעות אחרי שהם עזבו אצלי היתה לנו בת, הוא אמר שהרגיש וראה על הנשימות ואיכשהו החוסר ריכוז שלי, ולכן גם זרז את הקצב של הפגישה...
לסיכום, אני מאחלת לכל הנשים שצריכות, לידה קלה, מהירה וזריזה, ובעיקר מדהימה כמו שהיתה לי.
אני עכשיו משחזרת ולא מאמינה איפה הייתה הבת שלי לפני שבוע.... עכשיו היא שוכבת לידי, שמחה ורגועה...
תודה לך ה' על כל החסד והטוב
ותודה לכן חברות על ההתענינות, הרצון, העזרה והתמיכה ![]()
לבוש אירוע לבת שנתיים