הערה שחשוב לי להעיר, לטרמ"חיות, לגבי בהר"ן:פלספנית
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ד אדר תשע"א 14:31

בעזהי"ת

1. כן, שלחו תשובות, תעדכנו..

2. בבקשה, בבקשה, אל תקחו שום תשובה אישי. אל תצפו ליותר מידי, אל תתאכזבו יותר מידי, אל תדמיינו מה היה יכול להיות אם, והכי חשוב- אל תחשבו שאם התקבלתם או לא זה אומר שאתם שווה יותר או פחות. תזכרו ש- באו לבהר"ן בין 400 ל- 800 בנות [לא יודעים איזה מהשמועות נכונות..], ויש מקום רק ל- 120.

מכירה בנות מדהימות מדהימות שלא התקבלו, וזה לא אומר כלום.

זה סתם אולפנא, כמו עוד הרבה אולפנות, רק שהיא נחשבת ל'וואו'. [בכלל לא תכננתי ללמוד פה..]

הבהרה: לא אמרתי שהאולפנא לא טובה. האולפנא מעולה, נכון. אבל יש עוד הרבה מקומות מעולים, מי פחות ומי יותר, וכל אחד טוב יותר במשו אחד וטוב פחות במשו אחר... א-ב-ל, נהיה לאולפנא מין שם כזה, שלפעמים אני מעדיפה אפילו לא לומר שאני מבהר"ן, ה'וואו' הזה שאח"כ מעצבן כבר.

אממ... בלי שמועותת הם ממש הגזימו...נערה0

צודקות מאוד.

אבל בלי שמועות- סתם הגזימו באמת באו 800 בנות לאולפנה לבדוק, מהם 50 בערך לא עברו את מבחני החמד ,מהם 400 לא באו לראיונות, קיצי, היה עליהם לסנן 120 מתוך 350. אז בלי דאגות ושמועות..

וכמובן, מצטרפת לפותחת השרשור.

ותמיד לזכור-

הכל לטובה גם אם נראה רע, כי יכול להיות שבהר"ן זה לא איפה שאתה אמור להיות באמת....

נ.ב. פרק כ"ב בתהילים הוא הפרק שאותו אמרה אסתר המלכה, אם אתם צריכים ישועות ונפלאות נוהגים להגיד אותו , כל חודש אדר א' וב'- לי אישית הוא עזר מאוד..

איזה מוזר.קושקושיתה

לחברה שלי שעשתה לפני שבועיים בערך את הראיון והיא גרה איתי באותו ישוב אז היא קיבלה ואני הלכתי היום פעמיים לדואר ולא קיבלתי תשובה זה ממש מוזרמבולבל

גם אני עוד לא קיבלתי!!!!! :}בובי שלי=]

אני עשיתי את הראיון בבהר"ן לפני בערך חודשיים [מהבנות הראשונות שבאו להתראיין..]

ועוד לא קיבלתי תשובות..

אבל ת'אמת, כל החברות שלי לא קבלו...

בובי שלי.. וטרמחיות למיניההם...נערה0

חחחח.. גם אני כמוך לפני שקיבלתי את המכתב ניסיתי לפרוק מתחים בפורום לאחר ששמעתי עליו.

אל תדעגי אנחנו בעז"ה עוד נלמד ביחד...

וגם אם התשובה שלילית-

הכל לטובה גם אם נראה רע.

כי לאן שלא תילכי שם את אמורה להיות.

המוון בה צלחה...

תודה... :}בובי שלי=]

תודה נערה!!!

רגע.. את תרמחית????

חח... כן אני טרמחי"ת והתקבלתי לבהר"ן...נערה0
אווווווווף!!!!... עוד לא קיבלתי תשובה...בובי שלי=]

לא התקבלתי!!אנונימי (פותח)

אני ממש מבואסת..

ואני ממש רוצה ללכת לשם בכל זאת!

הלואי שיקבלו אותי בסוף!!!!

התקבלו הרבה בנות מהכיתה שלנו שלא רוצות ללכת. זה קשור?

הגיוני שיתפנה מקום?

אוי, לא נורא...בובי שלי=]

השם של כולם- תקשיבי:

א. את רצית לבהר"ן??

ב. אם לא התקבלת, את יכולה לנסות ללחוץ אולי...

בכל מקרה, ב"הצלחה!!!!!

במקרה הזה ללחוץ לא יעזור.....כפרעלייך!!=)

אלא אם כן את יחסית בראש הרשימה של ההמתנה, ופרוטקציות גם יכולות לעזור....

ובקשר לשאלה- היה כתוב במכתה שמי שלא מודיעה ע\תשובה עד כ"ה אדר א'- מוסרים את המקום שלה לבת אחרת שבהמתנה.... אז אם את יחסית בהתחלה של הבנות שבהמתנה- ישמצב שתקבלי תשובה אחרת עוד איזה חודש.... אל תבני על זה....

הבנות שלומדות בבהר"ן- ממש מטריד אותי הקטע זהה שמחנכת אחת ל2 כיתות.. כאילו- בטוח יש לה כתה אחת מועדפת יותר, לא???

ואין בנות שהיא בקושי מכירה???...

תודה!

אין 'כיתה' מועדפת.פלספנית

בעזהי"ת

מנהסתם יש את הבנות שהיא מכירה יותר ויש את הבנות שהיא מכירה פחות, וזה כבר תלוי במידת הרצון של הבת להפתח- אבל בכלמקרה, בגלל זה מחנכת היא [כמעט] תמיד לשנתיים, מלכתחילה. ככה יש יותר זמן להתפנות לכוולם.

ב"ה התקבלתי לבהר"ן!!!!!!!!!!!!!!!מוגלי
התקבלתי לבהרן!!!!!!!!!!!!!הציפור פמפלה=]

ב"ה בתקבלתי אבל אני לא יודעת אם ללכת לשם!!

מה שקשה לי הוא פנימינה מלאה!!!!!!!!
אווף מה אני יעשה??!!

אני ילך או לא!?

ב"ה!!!!!! גם אני התקבלתי לבהר"ן!!!!!! ווואאאאוווו!בובי שלי=]

ב" התקבלתי לבהר"ן!!!!!!!

אחרי שנים שחיכיתי, סופסוף קיבלתי בדואר את המכתב המיוחל!!!!!!!!
בעז"ה אני אלך ללמוד שם שנה הבאה!!!!!
יש עוד מישי כזאת??????????

אני ממש רוצה!אנונימי (פותח)

איך אמורים ללחוץ??

איך לוחצים?!?!בובי שלי=]

מתקשרים לרב נוימן ומתחננים...

אנערף????

יש לך פרוטקציות?? יכול להיות שזה יעזור..

וואי-זה מהזה לא נכון הפרוטקציות האלה!!!אמונה=]
אמונה לפחות זה גרם לך להגיבעץ על מים
זה באמת מעצבן!!!אמונה=]

אומרים שזאת אולפנה לאשכנזיות עים פרוטקיות מחוננות על-וזה שיייייא הלא נכון אווייקייקי??!!

אז בואי ואספר לך סיפור ממקור אמין מאודא.א.ק

חברה (קטנה ממני.. אני בת 21) שלמדה שם.

בין הבחורות הכי מוצלחות שהכרתי בחיי.

מדהימה! באמת - אין כמוה.

חכמה, מוכשרת, רגישה, אכפתית, וכו'.(תשלימי לבד.)

סבב ראשון - לא התקבלה..

סבב שני -כן.

כשהיא הגיעה לכיתה ט' שם, הם עשו בכיתה הרמת ידים (המורה ביקשה שמי ש.... תרימי יד) של מי שלא התקבלה בסבב הראשון. (ומן הסתם, אם היא שם עכשיו, היא כן התקבלה בסבב השני..)

כולן- עד אחת - היו ספרדיות.

כולן.

מה תגידי על זה?

אז לא אמרתי שאין ספרדיות באולפנא.

אבל - אם את לא בת של רב, אז הסיכוי שלך להתקבל בפעם הראשונה - קלוש.

חח אתן פשוט מצחיקות--אפוש

בס"ד

תפסיקו לנסות להרים את המוראל של ה"לא מתקבלות" ע"י השמצת/הורדת האולפנא..

האולפנא ב"ה מצויינת,צוות מדהים,בנות טובות ובעיקר הכנה טובה לחיים.

אם לא התקבלת לא נורא--הכל משמיים-

אבל אם כן-- אז זכית! יש לך את האופציה לבוא למקום באמת טוב--

זה שיש פה כמה בנות מתוסכלות אין מה לעשות אין אף מחזור "מושלם" שכולן חולות על האולפנא..אבל ב"ה הרוב שמחות.

בתור בוגרת האולפנא-ראיתי בשבת בוגרות את כמעט כ-ל הבנות שאמרו שהתגעגעו ושזה מקום טוב..(גם אם הן היו הכי בעיתיות)..

אגב, א.א.ק-

קודם כל הייתי מתביישת לומר שאני בת 21 ועדיין מאמינה לשטויות כאלו-

באולפנא יש המון ספרדיות והמון בנות שהן לא בנות של רבנים.

מקווה שכולכן תמצאו את המקום המתאים ביותר--

תמיד פה בשביל שאלות על האולפנא

אפרת

אל תהרגי אותי אבל..^^(לאפוש)שלבוקית

את אומרת את זה בתור אשכנזיה, בת של רב!

חח.. בצחוק מותק!!:* סתם שעשע אותי..

חלילה לי מלהורגך ---אפוש

בס"ד

זה לא קשור--בארור שיש שם גם בנות של רבנים וגם אשכנזיות ואפילו בנות של רבנים ספרדיות..אבל בסה"כ זה לא משפיע-בסך הכללי אפשר לראות המון בנות מהשכבה שהן לא אשכנזיות ולא בנות של רבנים..ואפילו הרבה מהן שמציעים להן הדרכה והן נשארות..

תרשו לי לשאול שאלה...אנונימי (פותח)
קפץ לי... מה זה סבב שני???אנונימי (פותח)
אולי פעם...אמונה=]

סורי שאולי אני גורמת לך להרגיש מיושנת אבל באמת-אולי רק פעם- 

למה אני-ספרדיה -טטהווורה!-והתקבלתי על ההתחלה-ולא אני לא בת של רב ואני גם ממש לא וואו

אז יאלה-למה לדחוף סתאם סטיגמות-שמענו המון בנות-ודווקא של רבנים שהתקלקלו-וזה לא כזה נדיר

אז כבר לא כ"כ שמים לב לזה!

ומי שרוצה תנסה ואם היא לא התקבלה-כנראה היא לא מתאימה או שהאולםפנה טועה-וזה קורה לפעמים כי אי אפשר לדעת הכול על בת משבת ראיון ותעודה של כיתה ז..-עם כול הכבוד..

רוצה שאני יספר לך משו?יעלוש=)

אני וחברה שלי יום אחד התווכחנו אןם הרב נוימן מקבל רק בנות של רבנים או לא.. אז צעקתי בכיתה שלי - מי פה בת של רב.. ואולי לא תאמיני אבל מתוך 15 בנות בערך שהיום בכיתה משו כמו 3 בנות הרימו ת'יד.. 

העובדות מוכיחות - אני בבהר"ן וכמעט אף חברה שלי לא בת של רב, תמשיכי לבנות לעצמך מגדלים של סטיגמות לעוור ת'עניים שלך בשקרים וברכילויות של אנשים.. אבל כדאי שלפני שאת פותחת את הפה לפני כל הפורום ומתחילה ל"הוציא דיבה" על אולפנא שכנראה את בכלל לא מכירה, תחשבי פעמיים.. 

זה סתם שטויות שבנות של רב מתקבלות..קשקושה קטנה

אני בת של רב ולא התקבלתי! (לצערי..עצוב)

אבל הוא מאוד הולך לפי אחיות כאילו באנו מהיישוב 3 בנות אני ועוד בת אין לנו אחיות באול' והוא לא קיבל אותנו ואחת יש לה אחיות שם והוא קיבל אותה. אבל גם יש לי בת דודה שאחותה לומדת שם והיא לא התקבלה.

קושקושה, רצית ללכת לשם?הרהור
שטויות!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אחלה אולפנה!אנונימי (פותח)
אהה...מיתוש
גם אם לא...אמונה=]

אם התקבלתם תשמחו ואם לא-זה לא אומר כלום עליכם-באמת אני מכירה גם בנות שהיה להם מגיע הרבה יותר ממני להתקבל והם לא התקבלו-קורה .. ולי אין פרוצקציות וסתאם שטויות כול השמועות האלה לבהר"ן -מי שלא מתאימה לא תהיה !!גם אם היא הבת של ה רב נוימן!! אם ממש רוצים באמת אפשר להכנס או לרשימת המתנה-זה בדר"כ עוזר או באמת להתקשר כזה מידי פעם לבדוק..ואולי לבדוק את האולפנה פעם שניה-אולי זה באמת לא המקום המתאים???1!

ולפלספנית-זה בכלל לא "סתם "אולפנה...

התקבלתי!!עטרת..

התקבלתי גם לרעיה וגם לבהר"ן ואני ממש לא יודעת מה להחליט!!!!!!!!!!

צרות של עשירים!♥♥♥♥♥♥

אני ממש ממש מסכימה עם אמונה!!שבלולון

אני התקבלתי בלי שום פרוטקציות!! (ואני ספרדיה)חיוך

שאלה:אמא שלך למדה שם? אולי דודה שלך?אנונימי (פותח)
ואני ספרדייה ----טטהווורה---!!=]...אמונה=]

חח...בבחינות בנות שאלו אותי ,את בת של רב?.

את אשכנזיה? (ללללאאא!!)

קוראים לך אמונה?? (ניראלי שכן..=])

ואז הם אמרו לי התקבלת!!=]...אז פשוט שיקראו לכם איזה שם דוסי כזה ואתם מסודרות=]=]

בהר"ן נחשבת "וואו"?אחת מהשומרון

בס"ד

סתם..סתם..

עזבו אתכן מהתלבטויות!

בואו ללמוד באולפנא המובילה בארץ- כפר פינס!!!! 

סתם, בכיף.. לכו לבהר"ן. אבל שלא תאמרו שלא הזהרתי: יהיו לכם נקיפות מצפון שלא באתם אלינו!!!

נכנסתי לשירשור בתור בוגרת בהר"ןלואיזה

ודי מצחיק אותי הלחץ להתקבל. זו אולפנא מעולה אבל יש עוד המון אולפנות מעולות. ויש המון בנות שהרבה יותר מתאים להן אולפנות קטנות עם יותר יחס אישי.

ולגבי אשכנזים/ ספרדים- רק מי שנמצאת שם יודעת כמה מפגר להאמין לזה... בשכבה שלי כשעשו סבב מי לא התקבלה בפעם הראשונה- 2 בנות רבנים ידועים מאוד ( אחד ראש ישיבה) הצביעו. ולא, הן לא ספרדיות.

מה שחשוב בבהר"ן זה דרך ארץ, צניעות, רצון לקבל וגם מבנה השכבה. ז"א שמנסים להרכיב שכבה הטרוגנית שמורכבת מכל מיני סוגי בנות. לכן גם מישהי צדיקה יכולה לא להתקבל אם באותו מחזור כבר יש הרבה צדיקות. ישנו נסיון לבנות שכבה מגוונת ולכן אין כללים איך להיות כדי להתקבל.

כל טוב ובהצלחה לכולכן.

אני לא התקבלתי והרב נוימין לימד 3 דודות שלי ופליקס(=

את דודה שלי שנרצחה הי"ד....

הוא נראלי לא אוהב שאני מיצהר ופשוט הייתי בטוחה שאני הולכת לשם..

לא נ ראה לי בגלל זהיעלוש=)

אני לא חושבת שהוא מקבל לפי מקומות מגורים

לא מבינה מה ההתלהבות....מילון ספיר

בתי הבכורה למדה בבהרן. לא נראה לי שהאולפנא קדמה במשהו את יראת השמיים שלה, את הרצינות וכו' נכנסה ילדה טובה ויצאה כך. ב"ה שלא התקלקלה כמו חברות אחרות בשכונה....

בתי השניה לא התקבלה. לאחר דין ודברים עם הרב נוימן, שהמציא לנו סיבות מפוברקות למה היא לא התקבלה. שלחנו אותה לתיכון קל"ב. אין עוד בת מקסימה ממנה שהתחנכה בבית ולא הביאה אלינו כל מיני רעיונות משונים, ספרים וסרטים "כשרים" מן האולפנא.

לא התקבלתן? שמחו ולכו למקום אחר. עד היום אינני מבינה מדוע מתלהסבים מן האולפנא הזו.

את בנותי הבאות לא אשלח לשם לכתחילה. מקום מאכזב אשר מקבל בנות שהן הדטבדבן שבקצפת ולא מגיע איתן לשום מקום

זה נכון !!!מיתוש
וואי וואי מהלכות פה שטויות בקצב....כפרעלייך!!=)

אז ככה-

אני התקבלתי, ממש לא בת של רב וגם לא נראית דוסית....

אני אשכנזיה, אבל הצבע עור שלי נראה ספרדי בטרוף.. ולא שאלו אותי אם אני אשכנזיה/ספרדיה.

פשוט הסברתי להם בכנות למה אני רוצה (יותר נכון רציתי- ירדתי מזה) ללמוד באולפנה,

מה התכונות של האולפנה שאני רוצה... היו לי ציונים טובים והמלצה מעולה... וזהו!

שום פרוטקציות ושומדבר!

אינלי קרובי משפחה, לא 'הבת של..' , ונראית ספרדיה!!!

זה שיא ההכללות....

אמרו לי שפשוט היו להם מיליון בנות שמתאימות לאולפנה אז מתישהו הם כבר פשוט לקחו את מי שיצא, כי לא היה להם זמן ומקום להגיע לכולן....

וכמו שלואיזה אמרה- המטרה היא לבנות שכבה הטרוגנית. שכבה מגוונת... ולא שכל הבנות שם הן 'הבת של' ודוסות מחוננות...

קיצור- למרות שיחסית ירדתי מהרעיון ללמוד שם... זה ממש הוצאת שם רע מה שהולך פה! כי אנשים סתם אומרים דברים שגם אני האמנתי להם פעם עד שראיתי הוכחות שזה פשוט לא נכון....

מקווה שלא תפסלו סתם את האולפנה לפני שתכירו אותה באמת, כי היא באמת אולפנה מדהימה (וש עוד כאלו), ופרוטקציות יכולות רק לעזור להתקבל... אבל זה שאת ספרדיה או שאין לך פרוטקציות ממש לא יפסול אותך מללמוד שם.

בהצלחה לכולן!

גם בוגרתאנונימי (פותח)

מסכימ ה עם כל מילה של לואיזה . אני יכולה להגיד שלקח לי הרבה זמן עד שהתחברתי לאולפנה . מה שקיבלתי היום מהאולפנא זה בעיקר חברות טובות שדואגות ומפרגנותצ גם כשלא הכי קל ,וגם כל מיני דברים שצוות האולפנא מסייע בהם גם לאחר ש' סיימנו את האולפנא '  בלי יותר מידי חטטנות. אני חושבת שבאמת יש הרבה מקומות טובים ומצוינים ולא רק בבהר"ן יש בנות טובות .( שזה משהו בסגנון שהרב נוימן תמיד אומר לנו ). כל אחת ומקום ההתפתחות שטוב לה. וכמובן שבכל מקום יש חסרונות ויתרונות . רק חבל להוציא שם רע בגלל האכזבה שלכן , ובגלל שאתן לא מבינות כל מיני דברים שעומדים מאחורי ההחלטות הקשות הללו. 

בהצלחה רבה לכן. 

הי כפרעלייךיעלוש=)

מה שדכתבת היה בעלון של האולפנא.. צחוקים!!

כמה צודקת.....אנונימי (פותח)

כמה בנות נופלות בפח וחושבות שהגיעו למקום הכי נפלא

בנות - אין אין אין מקום שיעשה אתכן שוות יותר ממה שאתן כבר. הכל שטויות. עבודה בעיניים

מה החכמה לבחור בדובדבנים ולהוציא אותן בתוך קצפת?

נראה אותו מקבל בנות 'לא שוות'! ומוציא מהן את הכי טוב...

וקצת היסטוריה - פעם 'נתיב מאיר' היתה בהיסטריה הזאת ותסתכלו כולכן איפה היא היום...

זאת השמצה של האולפנה...[מילון ספיר]לוחמת תמורות

בס"ד!

קודם כל, אני באה מנקודה של כבוד אליך, ולא ח"ו ביזוי. שיהיה מובן.

האולפנה מעולה.

אני לומדת בבהר"ן. ואני יודעת טוב מאד- זה שטויות להגיד שמתקלקלים באולפנה.

זה תלוי בילדה.יש ילדה שתיהיה באולפנה הכי טובה בעולם ותדרדר, ויש ילדה שתיהיה במקום הכי זוועתי בעולם ותצא מדהימה. בדרך כלל זה לא עובד.

תכל'ס, מה את רוצה?! ואני באה בתור אחת שלא רואה סרטים כמעט... 1 בחודש וחצי זה הרבה בשבילי. ונכון שבאול' יש סרט פעם ב-שבועיים-3 שבועות, אבל אני מספיק גדולה כדי לדעת שזה לאלי. זה לבנות שקשה להן בלי הסרטים. ת'כלס בהתחלה חשבתי ש"שלא יהיו כאן בכלל סרטים!!!", אבל הרב נוימן  הסביר לכמה חברות ולי- יש בנות שרואות סרטים, לא כולן מאותה רמה "דוסית". ובלי הסרט הזה- הן ייראו סרטים משלהן כל שבוע.

אז בחרתי לבד, שאני, סרטים, לא רואה. וזה הולך לי יופי. אגב, אני לא היחידה.

הכל תלוי בילדה, כמו שאמרתי. מי שבאה מראש כשחלק כבר מוכן והיא מוכנה לקבל- תפרח שם ברמות מטורפות. ומי שבאה כשהיא לא מוכנה לקבל- לעולם לא תקבל. אני לא יודעת מי היא ביתך, ומה איתה- אבל זה בכללי השאלה: אם את באה להוכיח שבאולפנה תישארי אותו דבר, שלא תהפכי לבהר"ניסטית, שלא ישנו אותך- לא תשתני. ואם תבואי בגישה של להתקדם ולשמוע-תצליחי.

ובקשר לזאת שלא התקבלה- תגידי לי את מה את עושה אם את צריכה לבחור 120 בנות מתוך מעל 400?! רובן ככולן טובות ומצוינות?! הרב נוימן בעצמו אומר- אני יודע שאני לא מקבל בנות מעולות ומדהימות... אין לי ברירה. הוא צחק איתנו שיש לו מקווה ליד הבית, ובו הוא נכנס להיטהר לפני כל בת שהוא חורץ את דינה. ולוחצים, ולוחצים ולוחצים עליו- אז הוא יגיד לך את מה שעבר לו בראש כשהוא החליט לא לקבל. לא משנה איך הסיבות נשמעות בעיניך.

אבל אני מסכימה ב-100% עם לואיזה.

השאלה היא לא עם האולפנה טובה ועם הבת טובה. להבדיל, יש המון בחורים טובים והמון בחורות טובות... אבל לא כל בחור טוב יתאיםלכל בחורה טובה.

השאלה היא בבת- בגישה שלה, באופי שלה... הקטע של אולפנה קטנה הוא ממש חשוב להמון בנות,וחיוני להן. גם יש בנות שעם אולפנה לא כ"כ דוסה הן יצליחו יותר לשמור על עצמן.

אם יפסיקו לחשוב שמי שבבהר"ן היא מושלמת, ויפסיקו לחשוב שבהר"ן מתאים לכולם, יהיה הרבה יותר טוב. בהר"ן היא באמת אחת מהאולפנות הטובות בארץ, ואפילו נחשבת ל"טובה ביותר" לדעת רבים. אבל האולפנה "הטובה ביותר" זה משהו משתנה מאדם לאדם.

וואי את מה-זה מצחיקה!אנונימי (פותח)

אני לא התקבלתי לבהר"ן, סבבה?
אבל יאללה, זורמים! יש לי חברה מה-זה טובה כפרה עליה!
והיא התקבלה לבהר"ן וב"ה [כפרעליו] היא ממש התקדמה..
היא לא ממש דוסית, דווקא בכלל לא. והרבי הקדוש נתן לה צ'אנס, ככה שהיא זכתה להתחנך באולפנא הזאת!
והיא מאושרת עד הגג אין מילים!
חבל שאת, [ועוד הייתי מצפה ממך להתבגר, בכל זאת את אמא] פוגעת ומלכלכת על אולפנת הרב בהר"ן [כפרעליה]
בגלל שבת אחת שלך [כנראה לא כ"כ שואפת קדימה] לא יצאה מהאולפנא לאחר 4 השנים כמו נסיכה טהורה ממש 'בת מלך' [כמו שאומרים..] אז זה לא אומר שכולן יוצאות ככה!
ברור? זה שיש לך בת אחת [שלא התקבלה] ויצאה יותר מוצלח זה לא אומר שכולן ככה!
בהצלחה לך ולבנותייך שלא תשלחי לשם מלכתחילה, וכן יהי רצון בהצלחה!
[כפרעלייך סליחה אם נפגעת, זה לא היה בקטע הזה! אלא בקטע להסביר.. מקווה שהבנת כפרה]

וגם לטרמ"חיות שלא התקבלו, אל תתבאסו כפרה תמשיכו בחיים! בכל זאת זאת אולפנא, והמדינה שלנו בלי עין הרע [כפרעליה] שורצת באולפנות! אז... תלכו למה שאתן רוצות! אל תהיו נעולות על האולפנא הזאת, למרות שאני יודעת ממקור אישי [מאוד כפרעליו] שזאת אחלה של אולפנא!!!!
בהצלחה לכולן, וגם לאמא מהתגובה שמעליי!

כפרה עלייך!!!!!!!!!!(כיפרת על כל עמ"י...=])אובז'יי!!
אולפנת בהר"ן היא באמת וואויעלוש=)

שלום לך,

חבל שמדברייך יובנו דברים לא נכונים. האם את מכירה את האולפנא הזאת?? אני אמא לבת שלומדת שם, והאולפנא הזאת היא כן וואו, כלשונך. יש שם הרבה אמון ואהבה, שהם הדברים הכי חשובים בחינוך, שלצערי, אין את זה בכל אולפנא. הבנות יוצאות משם גבוהות מבחינה רוחנית, מקימות בתים של תורה ועוד ועוד. הכי חשוב, הבנות שם שמחות, רגועות ומלאות אהבה.

בהצלחה לך לאן שאת רוצה להתקבל

אמא של בהר"ניסטית 

את מגיבה אלי? +הבהרה:פלספנית

בעזהי"ת

אם את מגיבה אלי, אז כן. אני לומדת שם, שמיניסטית היום, ב"ה.

ואינלי שום דבר נגד האולפנא, יש לי גם הרבה דברים בעדה, אני מרוצה מלימודיי באולפנא וכו' וכו'.

א-ב-ל,

אני כן לא מבינה למה זה הפך לטרנד. ז"א, מבינה ומתנגדת.

"על טעם וריח אין מה להתווכח"...בובי שלי=]

יאללה חלאס..

כל אחת פה חושבת משו אחר.. אחת חושבת שרק בת עם פרוטקציות מתקבלת ואחת חושבת שההפך.. אחת חושבת שרק ספרדיות מתקבלות ואחת חושבת אחרת וכו' וכו'..

על זה נאמר: "על טעם וריח אין מה להתווכח"....

באמת שיהיה ב"הצלחה לכולן!!!!!!!!

נ.ב.

אני טרמח"ית שהתקבלתי.. בלי שום פרוטקציות ואני גם לא ספרדיה!!!

סליחה על הבורות אבל מה זה טרמחי"ת????????אנונימי (פותח)
טרמחית=טרום חמשושית...עטרת..

אני לא ספרדיה...לא הבת של...בלי פרוטקציות...תעודה לא הכי הכי...והתקבלתי!!!!!!

כל מה שאתם אומרות זה רק סטיגמות!!!!!!!!!!

ממש ממש נכון!!!!!בובי שלי=]
הסטיגמה אומר שמקבלים רק שכנזיות לא רק ספרדיות!עץ על מים

היתה פה טעות בעניין כולם אמרו ואני לא ספרדייה... בכזה וכן התקבלתי ואני לא ספרדיה..

זה צריך להיות הפוך לפי הסטיגמה..

חח כפרעלייך!=) את לא נראיץ ספרדיה..=]]]]~מאמי~

מהמילים שלכן אני עוד אחשוב שלומדים להיותסוד היצירה

שם גם סנוביות.תכף תסגדו גם למקום.

תרגיעו בנות אתן מורעלות אולפנת .........(מה שזה לא יהיה)

אותי זה בכלל לא עניין אם אני באולפנא יוקרתית או פחות או שיצאתי משם "גבוה רוחנית" באיזה סרט את חיה תגידי?!

לי היה חשוב שיהיה לי טוב איפה שאני............

ויאלה צאו מהסרט ומהלחץ אתן נראות כמו בנות לחוצות חיתון.

יעלוש זה היה נשמע קצת מגעיל מה שכתבת סנוביסוד היצירהאחרונה

לגמרי...מצטערת.

בקטנה..למען שמו!

גם אם לא היתקבלת.. לא נורא!!!!!!!

העיקר שיש לך נשמה טובה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הם הפסידו אותך

איזה אולפנות טובות אחרות יש??100
חוץ מבהר"ן?כפרעלייך!!=)

כפר פינס, מעלה לבונה, אולפנת "עיינה" בבית שאן (חדשה) , אמנה בכפר סבא...

בשם הרבניתארציה

שאמרה שיש בנות שטוב להן ללמוד באולפנא ושם הן יעשו את עבודת ה' הכי טובה

ויש בנות שהכי לא טוב להן באולפנא... בתיכון דתי או באולפנית וכד' זה יותר יחזק אותן

כי הנשמה שלהן בנויה ככה שהן צריכות להרגיש "שליחות" במקום בו הן נמצאות

לכן מי שלא התקבלה... ברוך ה'! איזה טוב ה' שרוצה שתהיו שליחות במקום אחר....

לא לכולן. לחלק מהבנות שרצו את בהרן מתאים-לוחמת תמורות

בס"ד!

להיות ברעיה. לעוד כמה מתאים אולפנות קרובות לבית יותר...

כפר פינס תתאים גם לחלק מהבנות.

רוב הבנות שרוצות בהרן לא מתאימות למעלה לבונה, אבל לבודדות כן. כנ"ל אמנה.

הציללללללללווו בבקשה תעזרו ליקושקושיתה

אנן לי מושג לאן אני הולכת וביום חמישי אני כבר צ'כה לסגור תעזרו לי בבקשה תגידטו לי איך בוחרים אני חייבת דחוווף נסעתי יום אחרי יום לאולפנות לבדטק לבד קיצור אני לא יודעת תעזרו לי כי אן לי מווושג.

מממממההההה????בובי שלי=]

לאיזה אולפנות הלכת לבדוק?? (אם את מוכנה להגיד..)

לבהר"ן וכוכב יעקבקושקושיתה
עצונת קטנטונת..בובי שלי=]

מה ההתלבטות בדיוק??

אני לא ממש יודעת איך לייעץ לך כי אני מתה ללכת לבהר"ן!!...

קיצר.. ואני גם לא ממש מכירה את כוכב יעקב, אז...

נראלי שכדאי לך להתייעץ עם מישי שאת c ה-בקשר איתה, ותחשבו על רעיון..!!

בכל מקרה-

ת---ז-----ד----ר---ז----י----!!!!!

יאללה שיהיה ב"הצלחה!!! (אמן!!!!!...)

דאאיי.. זה מלחיץ שאומרים תזדרזי!!!=\\\=]רות[=
אז מה את רוצה שאני יגיד???בובי שלי=]

קחי ת'זמן בסבבה....??

קושקושיתהhada

אם עוד יש לך שאלות על כוכב יעקב אשמח לעזור

תודה אבלקושקושיתה

אחותי לומדת שם אז בסדר אני יודעת על כוכב יעקב מממש טוב וגם אני בערך חיה שם כאילו אני באה לשם פוול..

וב"ה סגרתי!!!!

איפה?מעניין אותי נראלי שאני מכירה אותך...hada

בבהר"ן..קושקושיתה

אני אחות של הרבנית פורים...

חחחחח

את נראלי ראית אותי בהכתרה או משו כזה...

אוווף אבל אני ממש מתחרטת שסגרתי בהר"ן וממש יכול להיות שאני יעבור לכוכב יעקב

אחרי ההכתרה ממש התלהבתי על כוכב יעקב....

את חמשושית??

אני שביעיסטיתhada

וממליצה מאוד!!!על האולפנה,מצחיק שאת אחות של אלינעם אבל לא סגרת באולפנה...

חח...קושקושיתה

אני ההיתי בטוחה שאני יסגור כוכב יעקב וגם כולם אמרו לי שאני על בטוח ילך לשם וזה ממש מוזר לי שלא סגרתי שם אני בשוק מעצמי עדיין ואני מנסה להתרגל לזה אבל בכלל לא הולך לי אוווף זה סיוט!!!!

אני ממש רוצה ללכת לכוכב יעקב!!!

תנסי לסגור באולפנה!באמת שאין עליהhada

עצוב לי שנישאר לי רק שנה וחצי להיות בה...

לא רק בבהר"ן.דינוחה

גם אצלנו- רעיה באו לבדוק מלא בנות ויש מקום רק ל90. אל תקחו אישי!!!

"על טעם וריח אין מה להתווכח"??!!?? זה לא טעם וריח!אביב

זה רציני -

זה פשוט נכון שהמון אנשים משמיצים ת'אול' בגלל שהם / ילדיהם לא התקבלו, וח-ב-ל. 

אגב, אמונה=] היא ספרדיה והשם משפחה שלה הוא גם של אשכנזים וגם של ספרדים, ואפאחד לא שואל בראיון מי ההורים שלך!!

אני מאוד מסכימה עם לואיזה, השכבה היא הטרוגנית לחלוטין.

אבל נכון שיש קצת פרוטקציות - למשל לאול' יש דבר כזה שנקרא "הנהלה", אני לא בדיוק מבינה מה התפקיד שלהם.. בכל אופן, ילדה מהחדר שלי היא בת של מישהו שהוא חבר ב"הנהלה" הזו (הם לא עובדים באול' או משו.. לא מכירים אותם וכו'..), ומן הסתם היו מקבלים אותה ממילא - כל עוד היא  לא הייתה איזו מחללת שבת או משו.. ;)

ודבר שמאוד חשוב לי,

בתור תלמידה באול' הייתי עדי - ביחד עם החברות שלי - לכאב הראש של הרב נוימן. כשהוא מקבל / לא מקבל בנות, הוא חורץ גורלות!! פשוט כך!! הקבלה של בנות היא החלטה קשה מאוד, רואים עליו עד כמה הוא בלחץ ובמתח, וזה שאח"כ מזלזלים בזה ואומרים ש"הכל פרוטקציות", זה פשוט בושה וזלזול באדם שהשקיע בך הרבה - גם הוא לא קיבל אותך!

ברור שהאול' לא מושלמת, סבבה? אבל נא לא לזלזל ככה, כי בסך הכל היא מוסד מדהים.

ואם כפר מדברים על הסטוריה ועל "נתיב מאיר", אז מה לגבי כפר פינס? "אם האולפנות" נראית כמו.. לא משנה. וברור שיש שם דוסיות אבל בכללי המצב הרבה יותר גרוע מבהר"ן - מבחינה דתית - לא שלי זה משנה, רק שתהיו מודעים שהאול' הזו היא לא בדיוק מה שהייתה פעם ולא ה-כ-י מקפידים על צניעות..

למרות שבעיני היא גם אול' מדהימה כי היא עושה עבודה ממש טובה עם בנות שנק' הפתיחה שלהן לא משהו..

בכל אופן,

בהצלחה לכל המחליטות..

* הייתי עדי = הייתי עדהאביב
וואי אפשר לומר משהו???אובז'יי!!

הצילו!

את נכנסת לשרשור תמים ו- וואלה, כמה לשון הרע, רכילות,הוצאת שם רע ומה לא!!!

זאת ממש לא הייתה המטרה של השרשור!!

אז נכון שזה מרגיז לא להתקבל,אבל... (ושלא תחשבו-גם אני לא התקבלתי!)

בוא נשאל שאלה:

כל מי שאמרה משהו לא טוב על בהר"ן, אם פתאום עכשיו היו מתקשרים אליך הביתה ומודיעים לך ש-התקבלת!

אז מה???? פתאום כל מה שאמרת- יימחק??? אני בטוחה שזה לא מה שהיה גורם לך לא ללכת לשם, נכון??? משמע- הכל שטויות ונובע מכעס ואכזבה.

ואני לא אומרת שזה מאכזב- תאמינו לי שגם אני עברתי את זה.

אבל מכאן ועד ריכולים וכד'...

קיצור (וואי סליחה שהארכתי...זה באמת פשוט עיצבן אותי לראות את זה)

באמת תחשבו שנייה גם על זה שלפני שהודיעו לכם שלא התקבלתם-בהר"ו היה מקום כליל המעלות, בלי שום חסרונות, ככה שלא נראה לי שזה נכון כל מה שנאמר פה,

גם על הבנות שהולכות שנה הבאה /לומדות שם ולא נראה לי מרגישות הכי נעים לקרוא את זה (במיוחד אם הן ספרדיות  קורץ )

וגם על ההנהלה שנראה לי עשתה הכל כדי לא לטעות, אבל- מה לעשות שממש קשה לקבוע מי כן ומי לא, במיוחד מראיון של כמה דקות.לא נראה לי שאף אחת היתה רוצה להחליף עם הרב נוימן...  

ואני חייבת לציין לבסוף, ש---אני לא התקבלתי, וההורים שלי דיברו עם הרב נוימן, ו-הייתן צריכות לראות כמה היה אכפת לו מכל אחת שהוא לא/כן קיבל.(דיווח של ההורים שלי...) 

קיצר, סליחה על החפירות.

שבת שלום.

אני לא יודעת מה איתך. גם אם היו מתקשרים אליהרהור

ומודעים לי פתאום שהתקבלתי זה לא היה משנה לי.

לדעתי סתם כולםם מתלהבים!!אנונימי (פותח)

זה אולפנאא פסדר!!

ואני עדיין לא מבינה למה כולם מתלהבים דווקא מהאולפנא הזאת...

לדעתי הם מקבלים רק בנות ממממממשש דוסיות..ואז הם לא עושים איתן שום עבודה כדי שיתקדמו..

בת דודה של י ממממש לא דוסית והיא התקבלה..(פרוטקציות)

והיא יצאה מהאולפנא כמו שהיא נכנסה!!!לא עבודת המידות לא צניעות...

אז מה כולם מתלהבים???ממה??

זכותם המלאה להלתהב ממנה-וזכותך לא-העיקר-לא להוציאיעלולה

שם רעע!!

יעלוש8 -אביב

חרטא.

סורי על המילה, אבל זו פשוט חרטא, הרב מקבל בנות גם לא דוסיות. העיקר זה הרצון, השאיפה. וכמו שכבר כתבו - בבהר"ן בעקרון יוצרים חברה הטרוגנית. אז לא ייתכן שכולן תהיינה דוסיות..

כתבתי משהו ל"מילון ספיר",ואני אשמח אם תקראי את זה.לוחמת תמורות

בס"ד!

ת'כלס, זה שטויות.

מחפשת אולפנה?תורת חיים בעiז

הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות

מוזמנות להינות אולפנות ארצי

בטוחה שזה לא תוצר של AI?נייקיי
בעיות עברית ותחביר לאורך כל המסמך. 
ואו איכותי!7410

כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)

כל הכבוד על היוזמההודיה לה':)אחרונה
מישהו יודע אולי על אולפנת שבות?איידן

מישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?

או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן 

תודה מראש

לא נראה לי מותר אבל יכולה לברר לך..תודה ל-ה' יתברךאחרונה
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטן
יש אולפנה מקסימה בחרשהTal i

כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.

אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.

הבנות שלי לומדות שם.

שווה לבדוק

אולפנת מבשרת חרשה

תודה רבה לך! אני אבדוקעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.

אולי יעניין אותך