בס"ד!
קודם כל, אני באה מנקודה של כבוד אליך, ולא ח"ו ביזוי. שיהיה מובן.
האולפנה מעולה.
אני לומדת בבהר"ן. ואני יודעת טוב מאד- זה שטויות להגיד שמתקלקלים באולפנה.
זה תלוי בילדה.יש ילדה שתיהיה באולפנה הכי טובה בעולם ותדרדר, ויש ילדה שתיהיה במקום הכי זוועתי בעולם ותצא מדהימה. בדרך כלל זה לא עובד.
תכל'ס, מה את רוצה?! ואני באה בתור אחת שלא רואה סרטים כמעט... 1 בחודש וחצי זה הרבה בשבילי. ונכון שבאול' יש סרט פעם ב-שבועיים-3 שבועות, אבל אני מספיק גדולה כדי לדעת שזה לאלי. זה לבנות שקשה להן בלי הסרטים. ת'כלס בהתחלה חשבתי ש"שלא יהיו כאן בכלל סרטים!!!", אבל הרב נוימן הסביר לכמה חברות ולי- יש בנות שרואות סרטים, לא כולן מאותה רמה "דוסית". ובלי הסרט הזה- הן ייראו סרטים משלהן כל שבוע.
אז בחרתי לבד, שאני, סרטים, לא רואה. וזה הולך לי יופי. אגב, אני לא היחידה.
הכל תלוי בילדה, כמו שאמרתי. מי שבאה מראש כשחלק כבר מוכן והיא מוכנה לקבל- תפרח שם ברמות מטורפות. ומי שבאה כשהיא לא מוכנה לקבל- לעולם לא תקבל. אני לא יודעת מי היא ביתך, ומה איתה- אבל זה בכללי השאלה: אם את באה להוכיח שבאולפנה תישארי אותו דבר, שלא תהפכי לבהר"ניסטית, שלא ישנו אותך- לא תשתני. ואם תבואי בגישה של להתקדם ולשמוע-תצליחי.
ובקשר לזאת שלא התקבלה- תגידי לי את מה את עושה אם את צריכה לבחור 120 בנות מתוך מעל 400?! רובן ככולן טובות ומצוינות?! הרב נוימן בעצמו אומר- אני יודע שאני לא מקבל בנות מעולות ומדהימות... אין לי ברירה. הוא צחק איתנו שיש לו מקווה ליד הבית, ובו הוא נכנס להיטהר לפני כל בת שהוא חורץ את דינה. ולוחצים, ולוחצים ולוחצים עליו- אז הוא יגיד לך את מה שעבר לו בראש כשהוא החליט לא לקבל. לא משנה איך הסיבות נשמעות בעיניך.
אבל אני מסכימה ב-100% עם לואיזה.
השאלה היא לא עם האולפנה טובה ועם הבת טובה. להבדיל, יש המון בחורים טובים והמון בחורות טובות... אבל לא כל בחור טוב יתאיםלכל בחורה טובה.
השאלה היא בבת- בגישה שלה, באופי שלה... הקטע של אולפנה קטנה הוא ממש חשוב להמון בנות,וחיוני להן. גם יש בנות שעם אולפנה לא כ"כ דוסה הן יצליחו יותר לשמור על עצמן.
אם יפסיקו לחשוב שמי שבבהר"ן היא מושלמת, ויפסיקו לחשוב שבהר"ן מתאים לכולם, יהיה הרבה יותר טוב. בהר"ן היא באמת אחת מהאולפנות הטובות בארץ, ואפילו נחשבת ל"טובה ביותר" לדעת רבים. אבל האולפנה "הטובה ביותר" זה משהו משתנה מאדם לאדם.