זה לא הגיוני שהוא רוצה כל היום ידיים!!אהבה של אימא

נכון?? הוא אומנם רק בן חודש וקצת, אבל אני לא יכולה לעשות כלום חוץ מלהחזיק אותו על הכתף, ולפעמים זה גם לא מספיק וצריך לטייל איתו תוך כדי.... זה כבר ככה באופן קבוע :S אחרת הוא צורחחח.....

הוא לא מוכן לקחת מוצץ, למרות שאני מנסה שוב ושוב ושוב.... ומנשא יהיה לי רק בסוף השבוע אולי...

מה עושים בינתיים?? זה נורמאלי?? מה, כל מי שיש לה תינוק מבלה את ימיה בטיולים בבית איתו על הכתף?? אני אפילו לא יכולה להכין לי משהו לאכול.... הוא נרדם מדי פעם אבל מתעורר מיד כשאני מניחה אותו מהידיים אפילו שאני עושה את זה ממש בעדינות, ועוטפת אותו בשמיכה וכו'...

אני משתגעת.....

מצטערת על ההשתפכות... :Sאהבה של אימא
קודם כל, זה הגיוני.אור77
אל תשכחי שהוא התרגל לחום ומשהו עטף אותו... הוא שמע גם את פעימות ליבך... והחיבוק הזה גורם לו להרגיש בטוח. לאט לאט את תראי שאפשר להוריד אותו לעריסה/מיטה/עגלה. אגב, עד היום הבת שלי לא נותנת לי להיות חופשיה, היא רודפת אחרי ומתחננת שארים אותה למרות כל המשחקים שיש לה, אבל טוענים שמעל גיל 6 חודשים זה פינוק... לגבי המוצץ, אולי תנסי מוצצים שונים בצורתם. בתי התחילה עם אורתודנטי ואח''כ לא רצתה והעדיפה את הישר. במקרה של חברת 'אוונט'. בהצלחה והרבה שלווה ונחת רוח.
רק כדי שתראי שהיו כמה וכמה בסרט הזה לפניך:אחותו

וגם אולי תמצאי שם כמה תשובות:

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t324460#4038931

הכי הגיוני בעולםיפעת1

והכי טבעי,הכי כייף אצל אמא..

אז אפשר לבקש קצת עזרה ומנשא אולי לשכנים יש?

אין לי ממשאהבה של אימא

ממי לבקש עזרה, ומנשא מביאים לי בע"ה בסוף השבוע..

אני כבר ממש שבורה.. נגמרו לי הכוחות.. הוא כל היום עלי, וכל היום לא מרוצה.. חוץ מכשהוא אוכל וכשאני מטיילת איתו...

זה כבר באמת לא נורמאלי. אי אפשר לתפקד ככה. הוא ער כבר משתיים עשרה, וישן רק לעשר דקות, פעמיים. זהו.

עכשיו סופסוף המובייל המנגן שלו קצת מעניין אותו. אני תוהה כמה זמן זה יעבוד... לא היה היום אף רגע שהוא היה ער ולא בכה... וזה בכי של "תרימו אותי", כי מיד כשמרימים הוא נרגע...

דיי, נראה לי יש פינוק גם בגיל חודש.. אני מתחילה להשתכנע בזה יותר ויותר...

הנה הוא מתחיל שוב לבכות.....

זה באמת קשהפונצ'י

ויש לי כמה הצעות שהקלו עלי- כשאני הורדצי אותה מהידיים, עטפתי יפה בשמיכה, וטפחתי לה במקצב דומה לפעימות הלב שלי על הגב או יותר בעדינות על הבטן (תלוי בתנוחה). תוך כמה ימים (4?) היא התרגלה...

חשוב מאוד שלא תשתגעי- תנסי לנדנד בעגלה, לבקש מהבעל להחזיק אותו... אבל תקפידי להתחשב גם ביכולות ובכוחות שלך.

שום דבר טוב לא יצא לשום תינוק מאמא מתוסכלת ועייפה....

ממש קשה איזה יום שמח

אל תשתכנעי שזה פינוק,

פינוק זה מגיל שנה (כך שמעתי)

אולי תבקשי מבעלך שיחזיק אותו כשהוא בבית?

זה מצב חולף, מנסיון של כמה חודשים יותר

בהצלחה ותהיי חזקה

נשיקה

פינוק זה מגיל 0aima
מגיל 0?? לא שמעתי על זה איזה יום שמח
יקרה... שולחת כוחות!יוקטנה

אני זוכרת את השוק שקיבלתי כשהבנתי מה זה תינוק!!! אני קוראת לתקופה הזו "התקופה השחורה" (והיתה לי עוד תקופה שחורה, אחרי שהשניה נולדה... רק בשלישי התאפסתי!).

התינוק המתוק הזה, עד לאחרונה, היה כל הזמן על הידיים שלך, וכל הזמן בתנועה, כי הוא היה בבטן

עכשיו הוא צריך פתאום להסתגל להרעה הממשית הפתאומית בתנאים שלו להיות על הידיים ובתנועה - רק לפעמים.

מחקרים מצאו שסריקת מח של תינוק מראה שאחרי שהוא נשאר ללא מגע וללא תנועה למשך כמה דקות, פוסקת תנועת הנוירונים במח. במילים אחרות: המח מפסיק להתפתח. במילים עוד יותר אחרות: מח התינוק זקוק למגע ותנועה על מנת להתפתח כראוי

מה אני אומרת? התינוק שלך ממש לא מפונק, הוא פשוט מרגיש (פיזית) שמשהו לא בסדר, ושהוא צריך. אז הוא מזעיק זו לא קנוניה נגדך, ולא תכנית זדונית של כל התינוקות להטריד את כל האימהות

מה שכן, גם אם הצרכים של התינוק מאוד מאוד חשובים (בכל זאת, התפתחות מוחית זה בערך כל מה שהוא יעשה בשנתיים הקרובות. 90% מהמח מסיים להתפתח בשנתיים הראשונות - תחשבי! מכל החיים!), גם לך יש צרכים. אם לא תמצאי דרך לספק את הצרכים שלך, יהיה לך מאוד קשה לספק את הצרכים המרובים של התינוק! ועל כן עלייך לחשוב על הצרכים שלך כעל הצרכים של התינוק. זה למענו! זה צורך חיוני שלך להשיג עזרה! וגם חברה של אנשים בוגרים סביבך. כאלה שאפשר לדבר איתם.

תנסי להזמין סבתא-חמות-דודה-אחות-גיסה-חברה בכל יום מישהי אחרת. ואם לא - אז לסוע אליהן! אל תישארי לבד!!!

וכשמישהי באה אל תתביישי! הן יכולות לכבס ולקפל ולשטוף כלים ורצפה ולהכין ארוחה חמה ולחתוך ירקות (אין סיבה שתאכלי זבל, או שלא תאכלי). אנשים רוצים לעזור ושמחים לעזור והכי-הכי הם שמחים כשהם יודעים שהם עושים משהו שאת באמת באמת צריכה!!!

ושוב - אל תישארי לבד!!! נשיקה

תגובה נהדרת (:אור היום

הוצאת לי את רוב המילים מהפה . והנה המעט שנשארו-

תסתכלי על הבן הקטן שלך, המתוק הזה. הוא צריך אותך. נכון, הוא "מצטרך" אותך ממש הרבה, וזה נחווה אצלך כתובעני, עם זאת- הוא צריך את המגע ואת החיבוק שלך. זה נעים לו ונותן לו ביטחון, שלווה, רוגע. ולמרות שזה קשה, ונדמה שהוא מתפנק- הכל מאהבה אלייך ומהרצון להיות קרוב אלייך. זה לא מתוק?

(ויש לי אחת קטנה כזו בבית, שגם לה שיש ימים שהיא- כהגדרתי- "לא מאפשרת", אז אני כותבת לך ושומעת את זה גם בעצמי).

ובנוגע לתובעניות של זה- תדאגי לעצמך. זה כ"כ כ"כ חשוב. לפני שבוע, בדיוק נזכרתי בהקשר הזה בפירמידת הצרכים של מסאלו, אם את מכירה. חשוב שתאכלי כמו שצריך. זה צורך גופני בסיסי ביותר.

ואם עברו הרבה שעות מאז שהוא ישן (אולי שלוש שעות, בגיל שלו; אני לא בקיאה בזה)- להתעקש שהוא יילך לישון. מתעורר כשאת שמה במיטה? להרדים ולהניח שוב. אפשר גם לנסות בשיטה שאת מרדימה אותו מלכתחילה במיטה, ואז הוא נשאר לישון שם. אפשר להרדים בידיים, תוך כדי ששששש ששששש, ואז להעביר למיטה ולהמשיך את ה-ששששש ששששש עוד חמש-עשר-חמש-עשרה דקות, עד שהוא ישן. זה מה שאני קוראת "ביסוס שינה"

ולא לוותר. שוב ושוב ושוב ושוב. כמה שצריך. אם החלטת שהוא צריך לישון כי הוא לא רגוע ואין משהו אחר שמפריע לו, אז להשכיב אותו לישון. גם אם הוא מתקשה להירדם או להמשיך לישון- פשוט תעזרי לו בזה, כי זה קשה קצת לקטנטנים האלו

בהצלחה, יקרה!

^^^ יוקטנה, כל מילה זהב.אחותו
יוקטנה-את מקסימה כתמיד ויותר מתמיד!דבי חיה

לגזור ולהדביק על המקרר ובכל פינה בבית בענק!

מצטרפת לחיזוקים^^^^^אור77
את מדהימה!אהבה של אימא

ממש תודה... נשיקה

תינוק לא צריך להיות על הידיים כל הזמןaima

מצטערת.

תודאי שהוא לא רעב/צמא(צמא לא רלונטי בגיל הזה)

שלא צריך להחליף לו

שהוא לא צריך גרעפס.

ותהני מהעצמה שבקולו.

יכול להיות שהוא בוכה כי הוא רוצה לישון אבל את מחזיקה אותו ומפריעה לו לישון.

כשאת עיפה את רוצה שירימו אותך או שיעזבו אותך במנוחה??

בדקתי את כל מה שאמרתאהבה של אימא

וגם יותר מזה... ואני ממש לא נהנת לשמוע אותו ככה.

ואם הייתי מפריעה לו לישון הוא היה בוכה מזה שאני מרימה אותו, ולא נרגע ונרדם מזה.

אהבה יקרה, אין לו גזים?Avrechit

לי זה נשמע כאילו שמשהו מציק לו.

מה שיוקטנה אמרה, שתינוקות רוצים תנועה, זה נכון במידה רבה, ובע"ה כשיהיה לך המנשא בסוף השבוע אני מקווה שייקל עלייך.

אבל רוב התינוקות שאני מכירה, לא דורשים שיטיילו איתם על הכתף, כששום דבר לא מציק להם.

כשהם ערים, הם בד"כ רוצים יחס, ומסכימים רק זמן קצר ביותר לשכב ולהסתכל על משחקים עם מוזיקה ברקע.

אבל הם גם ישנים, או יושבים על אמא בלי שהיא תטייל איתם.

אז מה עם הקוליק? הוא מוציא גזים?

כשזה גזיםאהבה של אימא

אנחנו בד"כ יודעים. לא כ"כ קשה לנו לזהות את זה, במיוחד כי הוא צורח עד השמים, המסכן :/

מקפל את הרגליים לבטן.. והבטן נהיית ממש קשה.. וזה בא והולך כמו גלים...

אתמול במשך היום זה לא היה גזים... אין לי מושג מה זה היה :/ אולי הוא צריך חום וחיבוקים יותר מתינוקות אחרים... אני לא יודעת... ניסיתי להושיב אותו בסלקל, לשחק איתו וכו'... הוא בכה עד שהרמתי אותו...

היום לעומת זאת הוא כל כך עייף שהוא הסכים לכל תנוחה - כל עוד היא עלי... חח לפחות זה היה בלי תנאים =)

ועכשיו הוא ישן.. נראה מה יהיה בהמשך היום בע"ה..

תודה על כל התשובות...

בנות, תודה לכולכן על התשובות... אתן מדהימות...אהבה של אימא

נראה לי שאני באפיסת כוחות... אני הולכת לישון, וחייבת לחשוב על פיתרון כמה שיותר מהר.

לילה טוב.

שכחתי לומר שמאוד עוזריוקטנה

פשוט לצאת איתם החוצה! הם ממש נרגעים בחוץ. אין לי מושג איך הם מבדילים ומרגישים שהם לא בבית! אבל זה עובד!

כן, צריך להיוולד בקיץ... נחשונית

זה יעודד אותךveredd

אם אני אגיד לך שהבן שלי היה כל היום על הידיים? ושהיום הוא באמת ילד עירני וקשוב וחכם במיוחד?

אני מאמינה שתינוק יודע לבקש מה נחוץ לו, ואם מה שנחוץ לו זה ידיים של אמא תמידיות- אז כנראה שהוא באמת צריך את זה. עובדה שיש תינוקות שלא רוצים, ואין כזה דבר פיתוח הרגלים או פינוק בגיל כזה, כי עד גיל הרבה יותר מאוחר הם בכלל לא מבינים קשרים של סיבה ותוצאה. בגלל זה תינוק יתפלא כל פעם מחדש שתניקי אותו, שתחליפי לו. שום דבר הוא לא מובן מאליו בשבילם בגיל הזה! 

לדעתי מנשא יעשה לך ממש חיים קלים. אני גם תמיד אהבתי את העובדה שהיה כ"כ קל לגרום לו להפסיק לבכות- פשוט להרים אותו וזהו! יש בזה גם יתרונות. יש תינוקות שלא נרגעים מכלום...

אין לך מישהי שאת יכולה להלוות ממנה מנשא עד סוף השבוע? את תראי איך כל החיים ישתנו אחרי שהידיים שלך ישתחררו מצד אחד, והוא יהיה  רגוע על אמא מצד שני...

ובהצלחה! וזה עובר, במיוחד כשהם מתחילים לזחול... 

חח האמת שזה היה מעודד.. =)אהבה של אימא

היום הוא רגוע יחסית.. נראה איך יהיה בהמשך..

תודה רבה חיוך

במשפחה של בעלי אמרו לי תמיד שאני אתחרט על ה"פינוק"בדרך

ואני אומרת שזה שטויות-

אני צריכה חום וגם חום פיזי-ותינוק צריך הרבה יותר,

אז אמרו לי שהיא כל הזמן תרצה ידים-

אז אמרו-

ועכשיו מה המטפלת שלה אומרת-

הבת שלך אי אפשר להחזיק אותה- דקה אני מחזיקה אותה היא כבר עם כל הגוף מנסה להגיע לריצפה...

אז ברור שהיא דורשת את ה"ידיים" שלה- אבל מי אמר שזה רע

או כמו שלמדתי בקורס על חרדות-

ילד שמקבל את כל החום שהוא צריך יודע גם לשחרר

ילד שבחסך- כל הזמן ינסה להשלים....

מבחינתי כמו שבשבילי חיבוק זה לא מותרות אלא צורך ככה גם עם המתוקית שלי....

מה שכן-אני יודעת שכתינוקת קטנטנה- היא לא הייתה נרדמת בגלל זה- אבל לוקח זמן ותשומת לב, ולומדים איך לדאוג שתישן...קצת בעזרת הלוחשת....קצת בעזרת חברה...

את צודקת ב מאה, אלף, עשרת אלפים אחוז - אם לא יותר!פפריקה--

אז נכון שהגב הולך וגם הכח. אבל ביום שהם לומדים לזחול ואחר כך ללכת נשאר רק הקשר המתוק והטעם הטוב. ההזהרות הופכות להיות כ"כ לא רלוונטיות..

וקראתי כתבה על איזה שבט איפושהו באפריקה שאין אצלם ביכלל מושג של אלימות פיזית ואפילו לא מילולית. חוקרת שבדקה את הנושא הגיע למסכנה שהדבר נובע מכך שמהרגע שהתינוק נולד ועד שהוא מבקש זאת, הוא צמוד לאחד מהוריו על הגב, הבטן הרגליים או כל מקום אחר- בחיבוק ואהבה.

הילדים שם כנראה גדלים בריאים באמת.

ואם מישהי מכירה את המחקר הזה אשמח לקבל הפניה אליו.

את מתכוונת לשבט היקוואנה?Avrechit

זה "עקרון הרצף", של ג'יין לידלוף. ספר מאוד מפורסם.

אבל הוא לא מהווה מחקר מדעי, רק צפיה והתרשמות אישית שלה.

אולי- ממש אין לי מושגפפריקה--

ואני אחפש את הספר הזה- נראה שוה קריאה

גם אנחנו היינו ככה חיפושית אדומה

ובאמת המנשא הציל...

אם זה מנחם אז תדעי שזה עובר להם אחרי זמן מה

אולי זאת הזדמנות לישון?גורנישט

חודש וחצי אחרי לידה בטח לא יזיק לך לישון קצת, אולי זה ירגיע אותו אם תשני לידו, או כשהוא שוכב עליך,

במקום להניח אותו כשהוא נרדם?

אני לא מאמינה שהוא יתפנק מזה, אחרי הכל, הוא היה בבטן שלך 9 חודשים, ובבוא הזמן הוא הסכים לצאת, כך שאנחנו רואים שהוא מוכן לעשות שינויים בחיים שלו כשהוא בשל להם קורץ

לפעמים ממש בא לי לעשות את זה!אהבה של אימא

אבל אני מפחדת לישון איתו.. הוא קטנטן כזה ואני מפחדת שאני אמעך אותו בטעות :S או אתן לו איזו מכה בלי לשים לב... לא יודעת... אתן לא מפחדות לישון איתם?..

אין כל סכנהיוקטנה

אלא אם את משתמשת באלכוהול או סמים, חלילה, או עם עודף משקל קיצוני.

אין כל מניעה או סכנה לישון עם התינוק. תהנו לכם! ישנוני

תקפידי שאין שום רווח בין המיטה לקיר/ למסגרת שלגורנישט

המיטה, שלא יפול חס וחלילה, ותשימי אותו בינך ובין הקיר.

קראתי היום כתבה ב"בתוך המשפחה",Avrechit

שעסקה בטמפרמנט של תינוקות.

אולי תנסי להלביש חם יותר \ קר יותר, הדוק יותר \ רפוי יותר?

יש תינוקות שנרגעים בעיטוף הדוק. הכי טוב לדעתי לעשות את זה באמצעות מנשא בד. אני ממליצה לכל הריונית כאן, להצטייד במנשא בד כבר מהיום הראשון. לקחת מחברה ולנסות כמה ימים, עד שמחליטים אם לקנות.

מי שרוצה שאשאיל לה, אפשר בשמחה למסר"ש.

אבל גם בלי מנשא, אפשר לעטוף באמצעות שמיכה או חיתול בד, כמו שהיו עושים פעם.

גם עיסויים יכולים לעזור. בכללית נותנים קורס עיסוי בקופ"ח, במחיר סמלי. לדעתי זה שווה.

אוקיי..אהבה של אימא

מעניין לבדוק את זה...

ניסיתי לשים את הטיטול רפוי יותר, כי חשבתי שאולי לוחץ לו, אבל זה לא עזר...

תודה על הרעיון =)

ואולי אלרגיה? או לחדה טראומטיתפיגא
סליחה, "נלחץ לי"פיגא

ראשית, אני חותמת בשתי ידיים על מה שיוקטנה כתבה.

שנית-

יש תינוקות שרגישים לדבר מה שאמא אוכלת.  יש רגישים יותר ויש רגישים פחות.  ייתכן וחוסר השקט נובע מרגישות כזאת.  ניתן לבדוק בכמה דרכים לא פולשניות - בי-קום B-COM, קרניו-סקרל CRANIO-SACRAL, אייפק  IPEC

בל השיטות טובות לאבחון, קרניו סקרל ואייפק יכולות גם לטפל על מנת להקטין או להעלים את הרגישות.  גם הבדיקה וגם הטיפול אינם פולשניות.

ישנה גם אפשרות שהלידה היתה לא נעימה לתינוקת, רעש, המולה, צירים למשך שעות על גבי שעות ועוד כהנה וכהנה.  יתכן גם שמהלך ההריון היה לחוץ, מתוח וכד'.  מדהים לדעת שכל הדברים האלה יכולים לגרום לתינוקות לרצות להיות כל היום על הידיים!   הפתרון הוא מספר טיפולים לא גדול באייפק או קרניו סקרל.

וגם אם לא "פותרים את הבעיה", חשוב שלאמא יהיו הכוחות להחזיק את התינוק או לדאוג למישהו אחר שתפקידו\ה יהיה להחזיק את התינוק.

א י ן  ד ב ר  כ ז ה  פינוק בגיל הזה, גם לא בגיל גדול יותר. 

התינוק לא רוצה לבכות.  הוא בוכה כדי להעביר לנו מסר, כך הם מדברים.  זה מאוד לא כיף לבכות. 

לגבי שינה עם התינוק - חובה לאמא במצב כמו שאת מתארת!!!!!!

כך תשרדי בקלות רבה יותר, מנסיון!

וכמו שיוקטנה כתבה, אמא לא שתויה ולא מסוממת ולא סובלת מעודף משקל של 200 ק"ג,

לעולם לא תתגלגל על תינוקה!!!!

הדבר שיש להקפיד עליו הוא שהתינוק נמצא בינך לבין הקיר, ואין רווח בין המזרון לקיר.  אפשר לשים שמיכה\ כרית בינו לבין הקיר. 

ככה תחזיקי אותו וגם תנוחי - פתרון פלא לאמא הקורסת.

אגב, לפני שנים רבות הבכורה שלי היתה בדיוק כפי שאת מתארת את תינוקך.  היא בלתה את כל היום על הידיים וכו'.  כיום היא הילדה הכי עצמאית שיש, פועלת, נמרצת וכו' וכו'. 

מכיוון שהיא קבלה את מה שהיתה זקוקה לה כשהיתה תינוקת, היא כעת עצמאית לחלוטין (וחלילה לא תלותית...  עיין ערך שגוי שמכנים "פינוק".  א' - למה פינוק הוא דבר שלילי?  אני אוהבת כשמפנקים אותי, ונראה לי שכל אחד אוהב את זה.  ב' - אם כתינוק נמלא את כל צרכיו, הוא לא יזדקק למילוי צרכים אלו בגיל מבוגר יותר...)

לסיכום - מצאי עזרה ותמיכה, איכשהו, וחוץ מזה - כנסי למטה עם הקטן והחמוד, ותהנו מהמנוחה ביחד, הכלים והספונג'ה יחכו בסבלנות, הם גם יחכו בשקט....

עצה נוספת שקבלתי כשהיית אמא טריה -

כשהמצב נראה בלתי אפשרי, ולא ניתן (כביכול או שלא) להמשיך, לא לחשוב על כל היום הארוך שעוד מחכה לי, אלא להתמקד בלשרוד את חמשת הדקות הבאות.  בדרך כלל ניתן לשרוד חמש דקות.  בגמר דקות אלה, לתת לעצמנו טפיחה גדולה על השכם, ולהחליט לשרוד רק עוד חמש דקות, וכו' עד גמר היום.

יהיו גם ימים שלשרוד דקה אחת נראה בלתי אפשרי לגמרי.  במצב כזה יש לכוון לשרוד רק עוד 60 שניות.  לטפוח על השכם אחרי ההצלחה - לא לזלזל בהצלחה - ולהמשיך עוד 60 שניות.

אני עדיין זוכרת שהסתכלתי על השעון עם הגדולה שלי, והעובדה ששרדתי באמת נתן לי כח להמשיך לשרוד את אותו יום וגם את הימים הבאים, למרות שטיפוס האברסט היה נראה כפשוט יותר.......

הרבה חיבוקים,

פיגא

איזה כיף =)אהבה של אימא

ממש עשית לי טוב על הלב עם החיזוקים =)

ב"ה הלידה הייתה בסדר גמור, לא שעות על גבי שעות וכו'. אבל אם אני אראה שהמצב ממשיך ומשהו נורא מציק לו - אני אקח בחשבון את הדברים שהצעת לבדוק.

ב"ה אתמול ובלילה הוא היה כ"כ רגוע ושלו.. נראה אם זה ימשיך ככה, הלוואי בע"ה...

תודה רבה רבה!

כולן כאן כל כך נותנות כוח... זה מדהים נשיקה

^^^מסכימה מאוד עם פייגא!!! זה לא הגיוני...אודי-ה

מהניסיון שלי כשהתינוק רגיש למשהו הוא לא רגוע וכדאי מאוד לעשות בדיקה.

אצל הילדים שלי לא היו גזים ולא שום תופעות כאשר הם לא אכלו / או שאני לא אכלתי את המאכלים

שהיו רגישים אליהם.

יכול להיות שאשמע סבתאית אבל זה נכון ...נעמה ושירה

יחד לא סתם בוכה מטבעו הוא אמור לאכול ולישן אבל יש דברים שמפריעים לו:

1) רגישויות לאוכל - גזים אבל יותר מזה חשוב לחזק את הכבד שלהם במח אחד ובביכום זה עוזר פלאים 

2) קר לו

3) טונוס שרירים גבוה

4) רעב? רואים לפי הטיטול שתן לפחות 5 טיטולים  .

נשמע טיפת חלב ? אז לא ! אחרי כמה ילדים את מבינה שלא חייבים לחיות ככה .... עם צרחות . ויותר חשוב מזה הילד מפסיק לסבול. 

תאמיני לי אני מחבקת מנשקת את התינוקות שלי ומרימה אותם ב"ה המון . אבל משהו מפריע להם. למה???  

בהצלחה

עוד משהו אבל אל תבהלינעמה ושירה

שבר במפסעה הרניה תבדקי אצל רופא לא תמיד רואים מבחוץ....

בשביל כל הקוראים הסמוייםaima

יש פינוק בגיל הזה. תינוק לא צריך להיות כל היום על הידיים.

בשביל כל הקוראים הגלויים והסמויים,Avrechit

לכל אמא יש גישה משלה לגידול ילדים.

הגישות מתחלקות לשניים:

א) תנו לו ידיים, ידיים וידיים, כמה שיבקש וגם כשלא יבקש, זה מפתח את המוח ואת הכל, ובמקביל לדאוג לצרכי האמא.

ב) כל עוד לא ברור לך שיש משהו פתיר שמציק לתינוק (ואולי גם כשכן?), אין להרים אותו כי זה יפנק אותו ויגרום לו לגדול בכיין ומקולקל.

יש גישת אמצע, שאומרת שיש להיענות לבכי של תינוק, ושתינוק שדורש כל היום שדווקא יטיילו איתו בתנוחה מסויימת, מאותת על מאי-נוחות או כאב כלשהו, וכדאי לנסות לבדוק את הדבר כדי למצוא פתרון.

כך או כך, כל הילדים יגדלו בע"ה לתפארת עם ישראל, כשאמא שלהם תעשה את מה שהיא סבורה לנכון ולטוב להם.

את שמה לב שזה לא מתחלק כאן בכללaima

אני פשוט לא רוצה להתוכח. אבל כשאנשים רואים כזאת אחידות דעים הם יכולים לחשוב שככה זה. כמו שתינוק זוחל הוא גם מבלה יום שלם על הידיים.

וזה ממש לא ככה וכל האימהות המסורות שמחזיקות את התינוק יום שלם.

לא עושות לו טובה!

ואני מתעלמת מההגזמה הצינית שלך.aima
מעניין לבדוק למה אחידות הדעים...Avrechit

לא בשביל להתווכח, אבל בשביל הסקרנות, אולי תספרי לנו על מה מתבססת ההנחה שלך?

ואם הגזמתי, הגזמתי לשני הכיוונים... אך אני חושבת שדווקא הצגתי את שתי הגישות בצורה די הוגנת. כמובן שלא התכוונתי שעל פי גישת הלא-להרים לא מרימים את התינוק בכלל, אם זה מה שהשתמע. אלא שלא מרימים אותו לבקשתו כשהוא בוכה, אלא אם כן צריך לתת לו טיפול כלשהו.

וכשאנשים רואים כאלה רגשות אנטי...veredd

הם תוהים למה, אם תוכלי להסביר, את נגד כל שיטת חינוך אחרת משלך?

קשה לי להאמין שתינוק שבקושי יצא לאוויר העולם מנסה לגנוב כמה דקות של פינוק, ומוכן לבכות על זה במשך שעות (כי עובדה שהוא נרגע ר-ק מהידיים, אז משמע שהוא רק רצה פינוק). 

אני הבנתי שלך קשה להבין למה להרים תינוק אם לא מציק לו כלום. סבבה. זכותך. למה את לא מוכנה לגלות סבלנות כלפי דעות של אחרות?

בנות יקרות, אני רק רוצה לעדכן...אהבה של אימא

שב"ה אני הרבה יותר רגועה, וגם הקטנצ'יק...

אני לא ממש יודעת איך הדברים נרגעו, אבל זה משמח מאוד =)

אני שמחה שהוא אוהב ורוצה את הקרבה שלנו, אבל ב"ה הוא כבר מוכן לשבת בסלקל ולהסתכל עלינו גם בלי ידיים... בימים האחרונים הוא אפילו מוכן לקחת מוצץ וזה שינה את פני הדברים ממש! זה מרגיע אותו כ"כ... הלוואי שימשיך טוב בע"ה..

תודה לכולן, על כל העצות!!!

אין עליכן אוהב

ברוך השם, איזה יופי!Avrechit

תמיד יש ימים שהם קשים במיוחד, וזה עובר, בע"ה.

ב"ה זמן לקחת אוויר יוקטנה

תודה שעדכנת

יום אחד זה פשוט קרה... וכל תינוק זה מפתיע מחדש.אחותו

נכון?

ההבדל הוא שבתינוקות נוספים פשוט יודעים שיום אחד זה יקרה...

יש אמונה ותקווה

תינוק שבוכה זה לא אומר אמא לא טובהעדידפ

ראשית, יש את הלוחשת לתינוקות, שהיא עוזרת מאד,

חוץ מזה את צריכה לומר לעצמך שוב ושוב שאת אמא טובה גם אם הוא בוכה.

אם האכלת אותו והוא אכן שבע, והחלפת לו טיטול ולא קר/חם לו- אז מותר לך להניח אותו

ללכת לשירותים, לאכול וכל מה שאת צריכה

ואם הוא יבכה? אז מה? לומדים לחיות בשלוות נפש עם בכי אם את לא תולה את טיב ההורות שלך בבכי שלו

זה לא נותן הצדקה להזנחה אבל זה פותר מרגשי אשמה מיותרים.

חוץ מזה, שלהרים ילד כל היום זה פריווילגיה של ילד ראשון ושל ילד שמיני(כי אז יש ילדים קודמים שירימו)

ותחשבי אם היית מעוניינת להרים אותו כל היום גם כשהוא יהיה בן שנה וישקול 11 קילו

אני לא קיצונית לשום כיוון ואני בעד חיבוק ומגע פיזי מרובה אבל בלי חנק

אי אפשר להרים את התינוק כל היום על הידיים ולגדל משפחה בריאה וגדולה ולשמוח בזה ,לענ"ד

ולגבי מנשאעדידפ

לא כל התינוקות אוהבים להיות בו - לי היו 3 שיכלו להיות שם כל הזמן

ו-3 שאפילו להרדם לא יכלו שם, זה הציק להם

ותחשבי על הצעד הזה טוב כי זה אמנם משחרר את הידיים אבל גורם כאבי גב, לא חכם לטווח ארוך, חד פעמי או מחוץ לבית זה טוב אבל לא צריך להגזים לשום כיוון

אני לא אוהבת את הגישות שמכריחות אותך להיות מחבקת כל היום, זה יפה ופסטורלי על הדף אבל כשאת יולדת עייפה, נראה לי לא מומלץ. תלוי כמובן אם זה ילד ראשון או שני או רביעי וכו'

אצלינו אנחנו צוחקים על זה שמילד רביעי והלאה הם הבינו שכנראה לא יעזור להם לבכות אז הם אפילו לא מנסיםצוחק

נו, הוא ילד ראשון אז יש לו את הפריבילגיה D:Avrechit
כן, זו אחת הבעיות...אהבה של אימא

שכשהוא בוכה ככה ואני לא יכולה יותר, והגב שלי שבור והידיים כואבות ואני גמורה - אין לי ברירה אלא להשאיר אותו קצת בלעדיי... לצרוח לו... ואז אני מרגישה אימא נוראית.....

אחרי שהמצב השתפר לכמה ימים, המתוק שלי חזר לעצמו והכל חזר להיות כמו שהיה... ואז עזבתי את הבלאגן בבית ואת כל המטלות, וכשהוא נתן לי - התיישבתי במחשב וקראתי מאמרים, וראיתי שיש כאלה תינוקות. שזו תופעה ולא משהו חריג. אלה תינוקות שצריכים יותר חום מאחרים, קשה להם יותר להסתגל לעולם, הם עירניים מאוד ולא מצליחים להתעלם כאשר יש להם גירויים רבים מדי, ועמוס להם מדי... ואז הם בוכים וצורחים.... אלה אותם תינוקות שנבהלים כשמורידים להם את הבגדים בשביל טיטול או אמבטיה (ככה הוא היה, עכשיו נרגע ב"ה!), שנבהלים מכל פיפס קטנטן, שבוכים ובוכים ובד"כ אין שיטה אחת שעובדת אצלם תמיד (לפעמים לוקח מוצץ, לפעמים לא, לפעמים נרגע כששרים לו, לפעמים לא... וכו').

ואז ההורים מתוסכלים, מרגישים גרועים, מרגישים שהם לא יודעים לטפל בילד שלהם, שהם לא מסוגלים להכיל אותו וכו'...

ברגע שהבנתי שיש לזה שם, שזה קיים, שזה צורך מיוחד שלו, שהוא צריך את תקופת ההסתגלות הזו לעולם - הרגשתי שקיבלתי יותר כוח. טוב, זה היה רק אתמול... אז אני מקווה שהכוח לא יגמר לי מהר מדי ;)

ואז, אתמול בלילה כשהוא היה לא רגוע למשך שעתיים בערך (לא הרבה יחסית ללילות אחרים...) טיילתי איתו ונענעתי אותו, וכשהוא שכב לי בידיים, מתבונן בי בעיניים גדולות ועירניות, הסברתי לעצמי, שכל השנים הללו קיבלתי כל כך הרבה מההורים המסורים שלי, שהיו ערים בשבילי לילות ודאגו לי להכל, למרות שלא הייתי קלה בכלל - והנה עכשיו הגיע הזמן שלי לתת להעניק. אני מגדלת ילד ב"ה, קיבלתי תפקיד ואני אמלא אותו הכי טוב שאפשר.

גם אם זה אומר שלפעמים אצטרך לעזוב אותו לכמה דקות לבכות, כדי שאוכל להירגע ולהיטען מחדש - אני עדיין אימא טובה ומסורה. ואם קיבלתי ילד שזקוק לכל זה - סימן שיש לי את זה בשביל לתת לו.

ועוד דבר שהבנתי (בזכות שרשורים שונים בפורום הזה ובהורות) - אין דרך אחת שנכונה לכל ההורים, או לכל הילדים. אבל מה שחשוב הוא - שיהיה להורים ביטחון בעצמם, שהם יודעים מה טוב לילד שלהם, שהם הורים טובים בשבילו, ושהם לא צריכים כל פעם לפחד שהם עושים משהו לא טוב (כמובן שזה לא אומר לא להיות קשובים לשמוע דעות ושיטות אחרות!). ולכן, אחרי שיצאתי מבולבלת מהמגוון העצום של דעות שונות - החלטתי שאני מוכנה להיות שם ולהעניק לבן שלי כמה שאוכל, ועדיף יותר מדי מאשר פחות מדי (כמובן בלי לשכוח את עצמי - אחרת לא יהיה לי את הכוח להעניק לו...)

אני שמחה שה' כיוון אותי לפורומים האלה, שאני יכולה לשאול ולהתבכיין - ולקבל עידוד ותמיכה שכל כך עוזרים!!!

אתן מדהימות אחת אחת... אוהב

אגב!אהבה של אימא

הבוקר סופסוף קיבלתי את המנשא!!!

נראה איך זה יילך בע"ה.... בלון

תתחדשי יוקטנה

גם אני קיבלתי המוןבפורומים שגלשתי בהם. כמה כלים וכמה ידע! והכי חשוב - בחירה! המון המון בחירה! בין המון אפשרויות! ובכל פעם לקחתי משהו שונה, שהתאים לי בדיוק באותו הזמן, עם אותו הילד באמת מתנה מופלאה

אהבה של אמא, איזה דברי חוכמה! באמת!Avrechit

החיפוש והתובנות שלך, מעוררים התפעלות.

ואני ממש שמחה שקיבלת את המנשא! תתחדשו איזה מנשא קנית?

קינסולוגיה בראותיתאנונימי (פותח)

הילד שלך פוחד כנראה מנטישה עקב הטראומה שעבר בלידה.

ממליצה לך לקחת אותו לטיפול בתחום הקינסולוגיה.

מטפלות בתחום תמצאי באתר HK-מיתרים.

בהצלחה.

הגיוני ועוד איך!יעל -NDאחרונה

מה, את חושבת, שתינוק שלך פסיכי, לרצות לעזוב את אמא ולהישאר לבד במיטה???!!!

למה את חושבת עליו ככה?

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקהאחרונה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקהאחרונה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחתאחרונה
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמייםאחרונה
כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''אחרונה
חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעםאחרונה

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

כתבת מאד יפהזוית חדשה
מצטרפת לכל התגובות פהאיזמרגד1

לנסות טיפול דרך הקופה.

ומצטרפת גם לזה שדיכאון מגיע בדרך כלל מסיבה מסוימת, וכשאת מבינה מה הסיבה ומטפלת בה הרבה פעמים הוא פשוט עובר...

תודהאנונימית בהו"ל

מה עושים שם אבל? מדברים?

כן, מדברים, פורקים, מלבנים יחד חוויות וקשייםהתייעצות הריון
ואת מקבלת מקום שהוא רק שלך, מרחב מכיל ובטוח..
בגדול טיפול רגיל כןחנוקהאחרונה

יש מטפלות באמצעות אמנות/מוסיקה/תנועה.

שאז בעצם הרעיון להתשמש בכלים השלכתיים- לפעמים יותר קל להביע ככה מאשר במילים, בייחוד רגשות שקשה לבטא

או אנשים שהם סתם פחות וורבליים.

טוענים שטיפול בכלים השלכתיים קצר יותר מטיפול פסיכולוגי רגיל, אני חושבת שמה שחשוב זה חיבור למטפלת

אולי יעניין אותך