אני יודעת שאולי זה ישמע לא אופר ואולי חלק מימכם ישנאו אותי אבל אני חייבת לכתוב!!
אני יודעת שלפעמים זה לא כיף לשמוע את האמת בפרצוף ובכול זאת...
אנחנו כן כן הציבור שלנו הדתי לאומי... כמה שאנחנו מנסים להתפאר בו וכמה שאנחנו נאבקים למען ארצנו קצת שחכנו את עצמנו!
מה הכוונה?
הכוונה היא שהציבור שלנו הוא דתי לא?? אז למה אנחנו לא מקשיבים לרבנים???
נכון לא כול אחד חייב ללכת על פי אותו הרב סבבה... אבל אנחנו לא יודעים להנמיך את עצמנו בקצת כלפי רב אנחנו רק קופצים מאחד לשני אחד לשני... הרב הזה חושב על זה ככה זה לא מתאים לי טוב אני קופץ לרב ב' רב ב' אומר משהו כזה... לא מתאים לי חוזר לרב א'... מה זה? להקשיב לרב זה גם עם לא נוח לי לדבוק בו תמיד!!
ומה הקשר אתם שואלים לי"א???
אז זהו שזה קשור מאוד!! בהלכה אולי זה יותר קל לנו לפעמים להקשיב לרבנים (לא שזה קל בפועל אנחנו יותר עושים את זה ב"ה {לפחות מי שמגדיר את עצמו שהוא לא דתי 'לייט'} )
אבל כול מה שקשור לי"א כול אחד קופץ קופץ שוב קופץ! לאף איחד אין רב בנושא הזה! כול ילד בן 15 משמע את מה שאין לו להשמיע וכול אחד חושב שהוא ה-יודע! כול אחד חושב שהוא יודע את הלכות תוכחה שהוא תכלס לא יודע אפי' מה שחז"ל אומרים על זה(הקשר להוכחה כי עמ"י עושה אבל בי"א ולכן זה ניקרא הוכחה אבל אנחנו כלל לא יודעים לעשות את זה ואנחנו גם לא לומדים איך לעשות את זה...)
אז מה נראה לנו שבעניינו א"י ילדים בני 15 יכולים להוביל את המהלך ולא רבנים שיודעים מה לעשות שהם הרבה יותר חכמים והרבה יותר יודעים מה קורה במדינה???

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל