ניסיתי להכין בצק ללחמניות למשלוח מנות. בחרתי את המתכון "חלות משמיים" מהספר "לקראת חלה" עמ' 51. אלא שבמקום קמח חיטה רגיל השתמשתי בקמח שיפון מלא של "ניצת הדובדבן" כי זה מה שבעלי קנה ורציתי לבדוק סוף סוף מה עושים עם זה. על השקית כתוב: "קמח זה עדין במיוחד, אוורירי יותר, תופח יותר ולכן גם טעים יותר." אוקיי, סבבה. התחלתי ללוש והנה לאט לאט עולה ומתגלה האמת המרה: הבצק יצא קשה, גושי, כבד, דחוס, וחום כמעט כמו בוץ! הייתי מוכרחה להוסיף עוד מים וקמח כדי להצליח לעבד אותו. בסוף הצלחתי ליצור גוש כלשהו, עדיין כבד דחוס וחום מאוד. טוב, לא רק כמו בוץ, אבל אני לא אפרט יותר. רק אומר שזה נראה כאילו ממותה ממש ענקית ביקרה במטבח שלי והשאירה לי על השולחן הפתעה מאוד גדולה... מה קו פורה פה? מה זה צריך להיות הדבר הזה? זה הבצק הרגיל והנורמלי שיוצא מקמח שיפון? הבצק הזה בתפיחה עכשיו, איך ממשיכים מכאן הלאה? אוף, עד שאירגנתי זמן וחומרים, אני מה זה לא קלילה וזורמת באפייה. זה יהיה ממש מרגיז אם זה לא יצליח.


)
)

