1. האם את מכירה חבר משותף? משהו על הרקע שלו? או שזה זר גמור מהאינטרנט, ואם כך, קבלי אזהרה חמורה ביותר.
2. תראי, קשה על סמך מה שסיפרת, להבין עד כמה ההתנהגות שלו מוזרה או מורה על דברים בעייתיים. ומשום שזה מאוד מאוד נפוץ בעולם הפייסבוק לעבור על התמונות וסטטוסים של חברים, במיוחד כאשר מצרפים חברים חדשים (זו ההסקה שלי מהיכרות עם גולשי פיייסבוק רבים), ובמיוחד ובמיוחד כאשר הוא רוצה לצאת עם מישהי, וכמו כל רווק, הוא רוצה לשמוע ולהכיר כמה שיותר על הבחורה לפני שהוא יוצא איתה (בדיוק כמו שמבררים). ויכול להיות מאוד, שהדבר הזה הרתיע אותך שמישהו חופר במקומות פרטיים שלך, ולכן הדבר מצטייר בעינייך כמרתיע כל כך, ואולי את גם מנפחת את זה הרבה מעבר למה שזה באמת. וסתם שאלה, האם את מרגישה כך, גם כאשר אנשים שונים מבררים עליך עם החברות, המחנכות ודומה?
בנוסף, הגיוני מאוד שהוא חסר טאקט, או סתם מתלהב. כאילו שחסר אנשים כאלו, או זמנים או אירועים שאנחנו בעצמנו כאלו.
3. לכן, גם אם זה לא קשור לבחורצי'ק הזה, טוב תעשי בכל קשר, שתכירי צד שלישי שאת סומכת עליו, שממנו תלמדי שהאדם נורמאלי ובסדר. וזה מהדברים החשובים ביותר שמקבלים כאשר מבררים לפני הקשר.
ואומנם יש כאלו שמעלימים מידע וכו, ולפעמים צריך ללמוד מהניסיון, וללמוד לשאול את השאלות הנכונות, ולא לסמוך על כולם. ומאידך, גם לא לשפוט כל כך מהר, אלא ברוגע, ולראות את הצדדים השונים של התמונה הגדולה.
4. אני לא מכיר "מקום שמתאים לכאלה דברים". יש גם רבים שיגידו על הפורום הזה שבו אני כותב עכשיו שהואלא מתאים לדברים כאלו, ויש כאלו שיגדירו אותו, בלא פחות מהסטרא אחרא, אך ב"ה זכינו שכמות נכבדה מאוד של זוגות יצאו מכאן. אז לא למהר לדעות קדומות אלא להתבסס על עולם העקרונות הבריסקאי.
5. הסיכויים גדולים שתהיה פגיעה לפחות לאחד הצדדים בכל פרידה מקשר, וזה דרך העולם, ואין דבר שאפשר לעשות נגד זה, למעט למזער נזקים, ולהשתדל לעשות את זה בצורה נכונה ויפה. ולכן אם החלטת לסגור, תסגרי, ואם הוא ייפגע מזה, בעז"ה שיהיה חזק, ותפילתי שבעוד זמן כאשר הוא ימצא את בחורתו, הוא יבין את המהלך...
ואולם, כפי שאמרו לך, לדעתי, יש לך חובה להסביר לו שאת נפרדת איתו וכו.. ולכל הפחות לשלוח לו מכתב הסבר. ולאחר מכן למחוק אותו, וזו דרך ארץ בסיסית.
ואני שב ומזכיר, בלי צד שלישי שאת סומכת עליו, לא לצאת עם מישהו מהאינטרנט!!!
וחוקי הדתיים השלובים חלים בכל הדרם ועניינם, וקל מאוד לעשות בהם שימוש.
הבירור המינימאלי הינו פשוט לקבוע שהאדם כשיר נפשית ונורמאלי וללא בעיות מיוחדות.
שיהיה המון המון בהצלחה!!
שבת שלום ופורים שמח!!