אחת התחפושות הנפוצות ביותר בקרב ילדים בחג הפורים היא של חייל. מתברר שהאירועים הרבים של פינוי מאחזים וסירובי הפקודה שבאו בעקבותיהם, יוצרים דור חדש של גיבורי תרבות. קבלו את הלהיט הבא בקרב ילדי ההתנחלויות: מתחפשים לחייל, אבל סרבן פקודה. איתמר בן כביר: "זה אכן קצת יוצא דופן שאצלנו בשכונה יותר ילדים התחפשו למסרבי פקודה מאלו שהתחפשו לחיילים".
בחג פורים השנה ילדים רבים בחרו להתחפש לשילוב המעניין של אלו שאמנם מתגייסים, אבל לא מוכנים לקבל כל פקודה שתינתן להם.
מטה יהודי לא מגרש יהודי המעודד לסרב לפקודה הקוראת לפינוי יישובים, ביקש לפני פורים מהילדים להתחפש לסרבני פקודה ואכן, ילדים רבים ביהודה ושומרון נענו להצעה. למטה הגיעו תמונות של ילדים שהתחפשו השנה לחיילים סרבנים, בין השאר מהמאחז גבעת אסף, יצהר, קריית ארבעה ומאלון שבות.
שלמה חי עמרני,11, מבת ים הוא אמנם לא מתנחל. למרות זאת ולמרות גילו הצעיר, הוא מגלה מעורבות בנעשה ביהודה ושומרון. לאחר האירועים בחוות גלעד לפני כחודש, החליט להתחפש לחייל הסרבן שמעון וייזמן, תושב החווה. וייזמן שביתו נהרס בפינוי, סרב לחזור ליחידתו ומאז הוא נשפט בידי מפקדיו והוא מרצה עונש מאסר בכלא 6.
שלמה חי עמרני מחופש לסרבן צה''ל, אתמול. ''כאב לי שהרסו את הבית של חייל שמגן על הארץ''. צילום: ראובן קסטרו
קריאות עידוד רבות
"כאב לי שהרסו את הבית של חייל שמגן על ארץ ישראל", אמר אמש שלמה חי. "אני גאה במה שהוא עשה וכואב לי שחייל כזה יושב בכלא בפורים והוא עצוב". שלמה חי הגיע עם התחפושת לבית הספר ביום חמישי האחרון וזכה לקריאות עידוד רבות. העידוד הזה כבר מדרבן אותו להמשיך הלאה והוא כבר מצהיר "אם הייתי חייל הייתי עושה בדיוק כמו שלמה וייזמן. אין דבר כזה פקודות יותר חזקות ממה שהתורה אומרת לנו".
פעיל הימין איתמר בן גביר אמר ל-nrg מעריב: "זה אכן קצת יוצא דופן שאצלנו בשכונה יותר ילדים התחפשו למסרבי פקודה מאלו שהתחפשו לחיילים אבל זה רק ממחיש כמה הפקודה לגרש יהודים מביתם קורעת את העם וגורמת נזק לצבא ולמדינה".
ממטה יהודי לא מגרש יהודי נמסר: "אנו מברכים על כך שהחיילים הנאמנים לעמם ולארצם מהווים דמויות לחיקוי ולהערצה, בקרב החיילים לעתיד, ילדי ישראל".
כתבה ממעריב