תופעה: החייל מחוות גלעד הפך לתחפושת מבוקשתshlomit15

החייל מחוות גלעד, שמעון וויזמן, הפך להיות גיבור ודמות לתחפושת בעיני הילדים. "לא יכרע ולא ישתחווה".

שמעון וויזמן, החייל מחוות גלעד שהושעה מתפקידי לחימה ונכלא לשלושים יום לאחר שהודיע על נפקדות מהצבא לאחר הרס ביתו בחווה לפני כשלושה שבועות, לא חשב שיהפוך להיות דמות לתחפושת.

ילדים רבים שהזדהו עם דמותו של וויזמן, בחרו להתחפש השנה לחייל הכלוא. למערכת הקול היהודי הגיעו תמונות מבית הספר התורני בבת ים שם היו שהתחפשו לדמותו של החייל. גם ילדים מהיישוב גבעת אסף בבנימין התחפשו לחייל מחוות גלעד.

"את תמונות הילדים שהתחפשו לדמותו, יראה שמעון וויזמן כנראה רק לאחר שיצא מהכלא, אך השמועה על כך בוודאי תוסיף לו שמחה וכח בכלא", אמר אחד מהורי הילדים.

"האמירה הפשוטה של וויזמן, כי איננו יכול לעמוד מנגד כאשר הצבא בו הוא משרת יורה כדורי פלסטיק על חבריו ושותף להרס ביתו בחוות גלעד, מדברת לציבור ענק. התחפושת היא ביטוי מוצלח לכך", אומרים בתנועת דרך חיים.

"לא יכרע ולא ישתחווה"

"לא יכרע ולא ישתחווה"

להיט לפורים ביו"ש: להתחפש לחייל סרבןshlomit15

אחת התחפושות הנפוצות ביותר בקרב ילדים בחג הפורים היא של חייל. מתברר שהאירועים הרבים של פינוי מאחזים וסירובי הפקודה שבאו בעקבותיהם, יוצרים דור חדש של גיבורי תרבות. קבלו את הלהיט הבא בקרב ילדי ההתנחלויות: מתחפשים לחייל, אבל סרבן פקודה. איתמר בן כביר: "זה אכן קצת יוצא דופן שאצלנו בשכונה יותר ילדים התחפשו למסרבי פקודה מאלו שהתחפשו לחיילים".

בחג פורים השנה ילדים רבים בחרו להתחפש לשילוב המעניין של אלו שאמנם מתגייסים, אבל לא מוכנים לקבל כל פקודה שתינתן להם.

מטה יהודי לא מגרש יהודי המעודד לסרב לפקודה הקוראת לפינוי יישובים, ביקש לפני פורים מהילדים להתחפש לסרבני פקודה ואכן, ילדים רבים ביהודה ושומרון נענו להצעה. למטה הגיעו תמונות של ילדים שהתחפשו השנה לחיילים סרבנים, בין השאר מהמאחז גבעת אסף, יצהר, קריית ארבעה ומאלון שבות.

שלמה חי עמרני,11, מבת ים הוא אמנם לא מתנחל. למרות זאת ולמרות גילו הצעיר, הוא מגלה מעורבות בנעשה ביהודה ושומרון. לאחר האירועים בחוות גלעד לפני כחודש, החליט להתחפש לחייל הסרבן שמעון וייזמן, תושב החווה. וייזמן שביתו נהרס בפינוי, סרב לחזור ליחידתו ומאז הוא נשפט בידי מפקדיו והוא מרצה עונש מאסר בכלא 6.

צילום: ראובן קסטרו
שלמה חי עמרני מחופש לסרבן צה''ל, אתמול. ''כאב לי שהרסו את הבית של חייל שמגן על הארץ''. צילום: ראובן קסטרו

קריאות עידוד רבות

"כאב לי שהרסו את הבית של חייל שמגן על ארץ ישראל", אמר אמש שלמה חי. "אני גאה במה שהוא עשה וכואב לי שחייל כזה יושב בכלא בפורים והוא עצוב". שלמה חי הגיע עם התחפושת לבית הספר ביום חמישי האחרון וזכה לקריאות עידוד רבות.  העידוד הזה כבר מדרבן אותו להמשיך הלאה והוא כבר מצהיר "אם הייתי חייל הייתי עושה בדיוק כמו שלמה וייזמן. אין דבר כזה פקודות יותר חזקות ממה שהתורה אומרת לנו".

פעיל הימין איתמר בן גביר אמר ל-nrg מעריב: "זה אכן קצת יוצא דופן שאצלנו בשכונה יותר ילדים התחפשו למסרבי פקודה מאלו שהתחפשו לחיילים אבל זה רק ממחיש כמה הפקודה לגרש יהודים מביתם קורעת את העם וגורמת נזק לצבא ולמדינה".

ממטה יהודי לא מגרש יהודי נמסר: "אנו מברכים על כך שהחיילים הנאמנים לעמם ולארצם מהווים דמויות לחיקוי ולהערצה, בקרב החיילים לעתיד, ילדי ישראל".
כתבה ממעריב

איזה מתווקים!!!דוסית גאה!
יישר-כחתחייך=]

גם התמונות מ'מעריב'?dovi2

רצוי לתבוע אותם על פרסום תמונות של קטינים...

דובי, אתה אומר אם כבר אז כבר..תחייך=]

אפשרי בהחלט,

בתקופת בגירוש 'מעריב' פרסמו תמונה של דוד שלי (שהיה נראה מתנחל למהדרין), לוחץ יד לחייל,

החייל במקרה היה תלמיד שלו לשעבר שלצערנו סתה מדרך הישר, לכן דוד שלי לחץ לו את היד.

בעיתון עשו כתבה שלמה על התמונה על דברים שלא היו ולא נבראו, דוד שלי תבע אותם וזכה בטירוף.

אז שווה לנסות

נראה לי קצת בעיה...ארץ הקודש

כי ועד שומרון העביר את התמונות והם בדקו לפני שזה לא בעייתי, אני מכיר אותם אם לא חפרים בדברים האלו.

אם היה אישור, אי אפשר לתבוע.תחייך=]

השאלה ממי האישור, מההורים או מועד שומרון.

כל עוד זה לא מההורים אפשר לתבוע.

הם לא טיפשים...ארץ הקודש

או שזה הילדים שלהם או של חבר שלהם שנתן אישור(זה הרי מבויים)

תתפלא כמה הם טיפשים לפעמים..תחייך=]

בס"ד

בדברים כאלה, אפשר לתבוע על כל דבר.

אם ההסכם בכתב או בע"פ, על נוסח ההסכם, על התאריך..

בערך על כל דבר..

(רואים שאני בת של עו"ד.)

תאמיני לי אני יודע...ארץ הקודש

מי הוציא את ההודעה לתקשורת הזאת, ויש לו בקטע הזה שכל בקודקוד.

לא אמרתי שלא..רק אמרתי שתמיד אפשר לתבוע.תחייך=]

בכללי נכון...ארץ הקודש

רק שווה לדעת מי הדובר ומה רמת הניסיון שלו ואז לראות אם שווה לחשוב על זה...

אני מכירה את המשפחה והיה אישור מההורים...shlomit15
כל הכבוד!אנונימי (פותח)

יווווווו!! איזה חמודיםם!! אהבתי ת'תחפושתת....!אוריין
אוריין!אמא אדמה

הודלפה אלי תמונה של התחפושת שלך...

תותחית את, קרעת אותי!  צוחק

אבל שכחת לשים טלית על הראש.

.

אוקיי, אני יכול לנחש??? חחחחאהוד
חח!!! אפשר לקבל גם ת'תמונה?? =))אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
אוףף נכוןן שכחתי... אבל לונורא עדיין יצא יפההה =))))))
ואהוד אתה יכול לנחש... זה באמת לא כזה קשה לנחש חחחח....

עדן נתן זאדה הי"ד...אהוד

אורייני!! מיד תמונה אליי!!! אבל מיד!!! D=אלירזאחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך