שומרת אחותינחשונית

טוב, אז אחרי ששמעתי עליו כ"כ הרבה, קראתי.

אוקיי, בסדר.

אבל הסוף, הסוף.

לא יודעת מה איתכם, אבל אני באמת כבר התכוננתי נפשית לסוף אחר. והיה לי עצוב אבל גם הגיוני ואולי יותר טוב ככה.

ואז פתאום בא בבום הסוף המפונצ'ר הזה. לכל הרוחים והשדות, מה זה בדיוק צריך להיות הדבר הזה? הגעתי לסוף, סגרתי את הספר, והרגשתי שבא לי לצעוק על הסופרת: כאילו ראבאק מה עשית? מה היה דחוף לך ל_______   דווקא את  _______  ?  הגזמת לגמרי, הפכת את זה לטלנובלה.

וגם: כמה טלטלות יכולות להיות בספר אחד? גם האחות הגדולה, גם הקטנה, גם האח, גם העו"ד, גם החברה שלו, גם האבא, גם האמא ובטח שכחתי מישהו, כולם מתפרקים, פיזית ונפשית. זה עומס רגשי בלתי סביר! בטח תגידו: סליחה, זה סיפור שהיה יכול לקרות במציאות, הוא חצי מבוסס על סיפור אמיתי, וכבר שמענו על כל מיני מקרים בעולם. אוקיי. אבל איך שג'ודי פיקו כתבה את זה, זה כבר סחט אותי רגשית.

חוץ מזה שאני שונאת שדוחפים מילים לא נקיות בכוח, רק כדי לצאת קול ואותנטי. ועוד לא אמרתי כלום על קטעים לא נקיים שלא צפיתי מראש את בואם.

קשה לי להחליט אם אני ממליצה על הספר או לא. זה לא חד משמעי. טוב, לא לפני גיל 18 זה בטוח. מה שכן, לא יכולתי להניח אותו מהיד. וזהו לבינתיים. עיצבנה אותי הפיקו הזאת.

לגבי הסוף -אביב

הגדרת מעולה. "מפונצ'ר", וחבל.

טוב, הסוף הוא הקטע הכי יפה בספר הזה.מרב14

לא הייתי מסיימת את הסיפור בצורה יותר טובה מאיך שהוא הסתיים.

מצטרפת למרב.+mp8

זה כל המיוחד שבספר.

אחד המדהימים שקראתי, למרות שהלכלוך הנשפך שם- קצת הרבה מציק......

אמממ...אביב
עבר עריכה על ידי אני ירושלמית בתאריך כ"ה אדר ב תשע"א 23:38

תכל'ס, באמת זו סוג של קרך נחמדה לסיים, בלי קיטש ובלי בנאליות... באמת סוף לא צפוי..

למרות שגם בו יש מן המשעמם ..

אחד הספרים שלא אהבתי.דג זהב

יש לי סגנון מוזר בספריםמגניב

מצאתי את כל הכועל נפש של העולם הזה בספר הזה. (קראתי מזמן, אז אני לא זוכרת את הפרטים, רק את התחושה של הסוף) ולכן לא סיימתי אותו.

ההתנהגויות של הדצויות שבו הגעילו אותי: הורים שמהנדסים את העובר שלהם, ילדה שתובעת את ההורים שלה, נער מסכן על סמים...

חבל שאת לא מסתכלת מעבר.ארגמןאחרונה

אלה לא דמויות שמתנהגות באופן מגעיל, אלה דמויות שהחיים טלטלו אותם למקומות לא נעימים. הורים שמהנדסים את העובר שלהם- לא אפשרי עדיין. הם בחרו עובר [לא בדיוק עובר אלא גוש של שמונה תאים], לא הנדסו. אבל הם עשו את זה מייאוש- כי הבת שלהם גססה. איך אפשר לשפוט בני אדם במצב כזה? וכמו שנכתב פה עשרת אלפים פעמים- הם תכננו להשתמש בדם הטבורי שלה, לא יותר.

ילדה שתובעת את ההורים שלה- שוב, זה ילדה עם חיים קשים, שגדלה לתוך מציאות שהיא מתבקשת לתרום מגופה לאחותה, עד שזה כבר הפך ברור מאליו ואף אחד כבר לא מבקש ממנה את זה. היא לא רוצה לפגוע בהורים שלה או באחותה, היא רוצה להחזיר לעצמה את הזכות להגיד לא.

נער על סמים- דווקא לדעתי הוא אחד החלקים העצובים בספר, שכולם נוטים לדלג עליו. אם אנה עוד מקבלת איזושהי תשומת לב בגלל שהיא נחוצה כדי להשאיר את קייט בחיים, מג'סי מתעלמים לגמרי. הילד הזה לגמרי נזרק לצד בגלל הסרטן של אחותו וההורים שלו דורכים על כל הרצונות שלו כדי לפנות לה דרך. רק טבעי שילד כזה ידרדר לסמים ולפשיעה. הוא לא ילד עם התנהגות מגעילה, הוא קרבן.

ונכון, לפעמים ספרים לא מראים את החיים בגן עדן. לפעמים הם מראים מקרים קשים שיכולים לקרות, טרגדיות ואסונות. זה לא הופך אותם לספרים רעים. לדעתי זה ספר מקסים עם דמויות חזקות, עלילה סוחפת ותובנות מדהימות.

איזה ספויילר!!!!!! אוףףף רעה... הדריכני
ספולר נמחק. ולכולם,שימו לב!!לא להכשיל עם ספוילרים!אני ירושלמית
הסוף אומנם מאוד לא צפוי, אבל הוא קיטש גמורנחשונית
אני באמצע...חיוכים

היה קצת עומס, לימודים וכאלה אז לא הספקתי לגמור אותו...
אבל הוא קצת מלוכלך, קצת הרבה..
ולסוף, עדיין לא הגעתי

מלוכלך- בדיוק.דג זהב

לצערי אני נתקלת בהמון ספרים כאלה, מוצלחים, ידועים, אבל... מלוכלכים!

או קטעים לא צנועים, או מילים גסות...

ואז אני מפסיקה, וזה באסה!

(כך גם עם "אשתו של הנוסע בזמן", מכירים? גם אותו הפסקתי באמצע... ועוד ספרים רבים כאלה.)

דג זהב, רואים שלא גמרת את הספר-מרב14

הורים שמהנדסים תינוקת- מסיבות טובות בהחלט.

ילדה שתובעת את ההורים שלה- כנ"ל.

ילד מסכן על סמים.. טוב, בזה את צודקת.

ואם הייתי גומרת?דג זהב

זה היה משנה את דעתי?

מה זה משנה אם גמרתי או לא?

בסוף מגלים דברים שלא יודעים מההתחלה.מרב14

אז מה?!חיוכים

בכל מקרה הוא נשאר מלוכלך...
אולי את יותר מבינה את הצדדים השונים, אבל זה לא באמת כזה משנה.
ועדיין, הורים שמהנדסים תינוקת מזעזע אותי, אפילו אם זה בשביל להציל את הבת השנייה שלהם. מייצרים תינוקת כדי שיהיה חלקי החלפה לבת השנייה. עושה לי לא טוב.

הוא נשאר מלוכלך, נכון, אבל מבינים יותר את הדמויות.מרב14

חיוכים- זה תלוי איך אומרים את זה- "מייצרים תינוקת כדי שיהיה חלקי החלפה לבת השנייה. עושה לי לא טוב."

או- מביאים עוד ילדה לעולם בשביל לעזור לאחותה להשאר בחיים בדרך שהתינוקת החדשה אפילו לא תרגיש.

"בדרך שהתינוקת החדשה אפילו לא תרגיש,???דג זהב

להזכירך, הילדה סובלת מזה!

היא תמיד בעדיפות שניה, וסובלת כאבים!

הדבר נשאר אותו דבר, לא משנה איך מנסחים את זה.

ברר... זה חולני.

אני מסכימה עם מרב.אחת מהשומרון

בס"ד

הם התכוונו רק להשתמש בדם הטבורי שלה.

והם שמחו בה לגמרי ואהבו אותה.

אני אהבתי.אחת מהשומרון

בס"ד

איך רצית שהספר יגמר? ב"והם חיו באושר ועושר.."

דווקא הסוף היה מקורי לדעתי. (אולי לא הרגשתי כ"כ את הזעזוע כי ידעתי אותו לפני שסיימתי לקרוא את הספר..)

פיקו לא דוחפת מילים לא נקיות בכוח. זאת השפה שלהם, ומבחינתה זה טבעי וברור.
בקשר לסיפור של העו"ד והחברה שלו- הוא בהחלט מיותר.

אם היא רצתה סיפור יותר קליל כדי לשבור את המתיחות הקשה שבעלילה היא יכלה למצוא דברים אחרים..

נכון, כמו שכתבת- הספר לא קל וכולם מתמודדים עם הבעיות והתיסבוכים שלהם אבל זאת מטרת הספר.. והוא אכן לא לבעלי לב חלש..

ספר למבוגרים בלבדכלנית1

כשהסוף לא מוצא חן בעיני אני אוהבת לדמיין כאילו הוא אחר. קצת קשה, אבל אני מעדיפה לדעת שכל המאמץ שם לא היה לריק.

קראתי את הספר וקצת עיצבנה אותי השפה (הספרנית החרדית המליצה עליו, אולי מבלי שקראה אותו ). מצד אחד, הבנתי את רצון המחבר/ת לחשוף אותנו לבעיה אתית קשה, שקשה להתעלם ממנה. לדאוג לסייע לילדה חסרת אונים זה דבר אחד, אבל להתרים ילדה שכל חייה תרגיש שהובאה לעולם לא בגלל רצון הוריה בילד נוסף (יתכן שלולא המקרה הם היו מביאים לעולם ילד נוסף אחרי שהילדה גדלה מספיק, אבל לא בדיוק באותה תקופה ולא מאותה סיבה). ומצד שני, לא הבנתי למה זה חייב להיות מלווה בשפה גסה.

והסוף: הייתי מצפה שאחרי כל המאבק והתרומה שלה בעל כרחה, הספר יסתיים אחרת. אז, בואו נדמיין סוף אחר, סוף טוב, למרות שגם בחיים לא הכל נגמר בטוב......

ודרך אגב, הרבה פעמים אני לא מוצאת ספר מעניין ונקי (וקצת נמאס לי מספרים שמטיפים לחזרה בתשובה, או חוזרים שוב ושוב לעובדה שהגיבור נטל ידיים ובירך והשכים בבוקר לתפילה. רוצה ספר נקי עם עלילה ודי).

לדג זהב- [ספויילר!!!]מרב14

ההורים קודם כל תכננו להביא את אנה לעולם בשביל הדם הטבורי שלה בלבד- הילדה לא מרגישה בכלום.

כשקייט צריכה עוד עזרה, לוקחים ממנה עוד דם- בהתחלה היא לא מסכימה (בתור ילדה בת 5) ובסוף היא שמחה בתרומה שלה. היה יותר טוב אם ההורים היו יותר מתייחסים לאנה בצורה שהיא לא חייבת שום דבר, ולתת לה את הבחירה אם היא רוצה לתרום.

בהמשך אנה שמחה לתרום לקייט, רק מפריע לה שההורים שלה לא שואלים אותה אם היא מוכנה לעשות את זה, והם כובלים אותה לקייט למקרה ש...

חוץ משתי הבעיות האלה, שבגללן אנה תובעת את ההורים שלה, אנה רוצה לתרום לאחותה איברים, וכן, גם את הכליה הזאת.

מה שמפריע לאנה זה רק איך שההורים שלה מתייחסים אליה, לא עצם סיבת הולדתה.

תיקון- (הקריאה מותרת אל ורק למי שסיים את הספר!!)אחת מהשומרון

בס"ד

לא. לאנה בכלל לא מפריע שההורים שלה מתרימים אותה.

פשוט קייט רוצה למות. ולכן היא מבקשת מאנה להגיש את התביעה.

וזה לדעתי, הסיום המפתיע הרבה יותר מהמוות של אנה.

ספויילר קטן ומיותר, חבלנחשונית

חוץ מזה אני מסכימה עם האבחנה המדוייקת שלך לגבי הסוף.

^^^^^^^^^^^^+mp8
היופי בספר הוא המורכבות שלו:+mp8

מצאתי את עצמי מידי מבינה את כל הצדדים, ולא יכולה לשפוט אף אחד מהם ,

העו"ד וחברתו סתם הורסים את הספר- כי זה לכלוך נטו, שלא קשור לכלום בעלילה, וזה די מרגיז.

הסוף, בעיני, הוא הדובדבן שבקצפת: כ"כ שונה, מפתיע ולא בנאלי.

(לטעמי, כל סיום אחר היה הופך הכל לקיטש מחריד.....)

דרך כתיבה מיוחדת שכמעט ולא פגשתי באף ספר!אנונימי (פותח)
דרך כתיבה מיוחדת שכמעט ולא פגשתי באף ספר! (ברח...)אנונימי (פותח)

מתחברת להערה על המורכבות של הספר, שלדעתי מתאפשרת בזכות בחירתה של הסופרת לתאר את הסיפור כל פעם מנקודת מבט של דמות אחרת, וכך באמת נחשפים למורכבות וגם מכירים מאד את הדמויות ומזדהים כל פעם עם הדמות הדוברת, וזה מרתק!

בנוסף, הדמות שבעצם היא "גיבורת" הסיפור, או המחוללת שלו - קייט - שבלעדיה בעצם לא היה סיפור, מקבלת "זכות דיבור" ובמה רק בפרק האחרון! וזה מה שמשנה שם את כל התמונה. עד אז המספרת בכלל לא נותנת לה זווית! וגם זה מוסיף לכל ההפתעה.

אני מאד מאד אהבתי. הספר הזה שינה אצלי כמה דברים.

וגם פיקו אלופה בלהתעסק בתחום האפור, בשאלות שבהם לא ברור מהי הדרך הנכונה וההוגנת להגיב. ברוב הספרים שלה היא בונה את הדמויות והמציאות כך שלא יהיה לנו ברור עם מי להזדהות, וזה מה שמרתק!

ובעניין העו"ד והחברה שלו, יש לה ספר אחר שבו היא מרחיבה יותר את הסיפור שלהם, ואז הוא הרבה יותר מובן. ספר שנכתב לפני "שומרת אחותי" אבל נראה לי תורגם לעברית יותר מאוחר. אני לא זוכרת איזה בדיוק, נראה לי "ההסכם" אבל לא בטוחה. מקווה שאני לא מבלבלת... קראתי את שניהם כבר לפני איזה שנתיים.

תהנו!

אזהרה למי שרוצה לקרוא את הספר: אל תקרא את השירשור!נחשונית
זה שקשה להכיל את העומס הרגשי לא הופך אותו למתו"ש

בס"ד

"לא סביר" !

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים

מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?

לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד

כותב נדיר.

לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת

הערפילאים העידן הראשון מנצח 

סופר הפנטזיה הטוב ביותר שיצא לי לקרואאנונימי (2)
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום

בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.

קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...

מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.

מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.

1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור

2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.

3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.

4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע

אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו,  הוא מגלם אומנות ולא אמנות.

הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב

סרטון קומי להמחשה:

רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים

המליצו לי ממש,

וקראתי,

ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?

שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום

הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.

(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)

וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה

רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
גם שם הרוח מלא ברמזים...אנונימי (2)

דווקא אחד הדברים שאני אוהב אצל סנדרסון זה שהוא נקי.

לגבי רובין הוב- קראתי חלק, כבד מאד ותרגום מזעזע

😥😥😥צדיק יסוד עלום
עניין של טעם i guess...
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה

בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"

בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה

מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי

הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית. 
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'. 
מוזמנים להשתמש: 
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי

כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.

וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי

אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.

הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
שימו ♥️! אני פותח בזאת תחרות כתיבת סיפורים בנושא - הר הבית

אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!

"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ספרים דיגיטלייםדם סגול
יש למישהו ספרים חרדיים בקובץ פידיאף?
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
שלום רב,

אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.

מישהו יודע להפנות אותי למקור?

תודה רבה

זה מופיע בספר אלנקםימח שם עראפתאחרונה
ספרו של עזרא יכין
איך זה שיש רק 2 חנויות קומיקס בכל הארץ!??!יואב גל
גמרו לי על החיים עם המחירים שלהם
❤️יואב גלאחרונה
אני מדבר על קומיקסים מהחברות הגדולות (Marvel, DC)שמדפיסים בכמויות ואני קונה ספר שלהם ב150+ שקלים לפחות.

אולי יעניין אותך