אהלן אנשים.. מחפשת עצות.. אשמח שתיכנסו...נדנדה כתומה.

טוייב.. אני בת 14.5 ומאוד מפריע לי המצב בארץ (ובאיזור שלי בכלל.. אני גרה בשומרון..) אבל>> אני מתה לעשות משו, ובתכל'ס לא באמת יכולה מבחינה מעשית לפעול.

וזה למה?? כי אני עדיין צעירה (כן, עוד לא 15 זה צעיר, מאוד) ותלויה בהורים שלי, שלא מרשים לי ללכת להפגנות למינהם (חוצמדברים מאורגנים של המצועצה וכו, שלא באמת יעילים) לא מרשים לי לנסוע בטרמפים בכלל, ובאוטובוסים בקושי (עכשיו אני לא בטוחה שאפילו באוטובוס הם מרשים), לא מרשים לי ללכת למאחזים ובקיצור, המקום היחיד שאני יכולה לפעול בו הוא היישוב שלי, ואפילו בו לא לגמריי..

אל תגידו לי עכשיו 'מה את שמה על הורים שלך', כי הם ההורים שלי והם יותר חשובים (כרגע) מכל דבר אחר, גם אם זו ארץ ישראל..

שלא תבינו את זה ככה>> ההורים שלי לא ממלכתיים.. והם לא מתנגדים באופן עקרוני לנוער א"י וכו'..אפילו להפך!! רק שהם לא חושבים שאני צריכה להיות חלק מזה.. הם מפחדים עליי..(אני בכורה.. הגיוני שזה קשור גם לזה..)

אני מאוד מעריכה את ההורים שלי (אני?! כןן..) ומאוד רוצה לתרום מה שאני יכולה לעשות למען א"י.. ומחפשת רעיונות למשהו שאני יכולה לעשות.. שלא יהיה מטורףף או הזוי מידי.. ושיעזור.. ומשהו שאני ירגיש שאני באשכרה תורמת למען א"י, גם עם כל המגבלות שיש לי..

אה, ומשו שאני מבקשת>> אם למישו בא לתקוף אותי או לומר משו לא טוב על ההורים שלי, שיתאפק!! כי אני לא כתבתי את זה כדי להוציא שם רע על ההורים שלי, אלא רק כדי לנסות לעשות משו עם עצמי...

סליחה על החפירות....תודה רבה..

רתם.

לארגן התרמות ביישוב.רחלקה

בעזהי"ת.

כסף זה אחד המכשולים...

אפשר גם לתרום במובן הרוחני- לארגן חבורת לימוד בנושאי א"י.

זה נשמע מפוצץ, אבל זה ממש בקטנה. את מוצאת עוד 2 חברות, וביחד אתן מתחילות ללמוד...

זה ממש כיף, ונחמד, ואפילו לא צריך לצאת מהבית בשביל זה פשוט לשבת על נס ועוגה, ולהתענג.

בנוסף, אולי יש אפשרות לסייע טלפונית.

להיות רכזת של משהו, נגיד רכזת דוכנים.

פשוט לדאוג שיהיה דוכן שבועי בכל מיני מקומות. זה כולל לדאוג להקפצות ציוד להיכן שצריך, לדבר עם בנות שיפעילו את הדוכנים באיזורים שלהם...

והכי הכי חשוב- להשתדל להיות אדם טוב יותר.

כלפי הסביבה, כלפי המשפחה, כלפי עצמך...

ב"הצלחה מותק,

ויישר כח גדול על היוזמה והרצון, למרות כל המגבלות.

אני יגיד לך איך זה היה אם ההורים שלידי"מ

כל פעם מתחתי את הגבול קצת ועוד קצת עד שהם למדו להתמודד עם זה (אמנם היו פיצוצים אבל בסך הכל היה בסדר)

*עםדי"מ
וואו!צעיר רענן

וואו הסיפור הזה כ"כ מוכר לי! חוץ ממספר פרטים קטנים[15.5,אני לא גר ביו"ש...]

* * * - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - * * *

*תתחילי לגבש לעצמך דעה(זה השלב הכי חשוב, הכי ארוך, הכי מיגע, הכי מבלבל , לפחות אצלי).

*אחד הדברים החשובים - (כך אני עושה) זה לטפטף (במיוחד אם את לא לומדת בפנימיה)... כל ערב, להעלות נושאים בכוונה תחילה כאלה על ארץ ישראל... מאחזים... וכ'... כל ערב, כל ערב!

א)הם יבינו שאת רצינית ולא סתם מדברת פעם ב'ה.. טוב זה יעבור לה... כל הזמן שזה יהיה הדבר המדובר בבית! להעלות מודעות, לנסות לשכנע אותם לתרום[זה בסה"כ גם מצווה], כך גם ישתתפו בעשיה, וירגישו - זה טוב זה טוב...

ב)הם יתחילו להשלים עם המצב, ומידי פעם "לשחרר" מהלחץ...(מחכה שזה כבר יהיה דוס)

*ללמוד על דברים שקשורים לארץ ישראל[אפשר לחפש ספרים בכיף.. ספרי קריאה / וגם ספרי לימוד)

*להתרים למען ארץ ישראל!! אם אין קמח אין תורה!! זה פשוט ביותר! כמה חברות תעשו סבב בישוב בתים תתרימו, (אם יש לך חניכות - בכלל מעולה!)

* שיהיה לך עוד כמה חברות שגם איכפת להם מארץ ישראל(אפילו 2-3 זה טוב!!) כך מדברים על זה ומלבנים סוגיות לא פתורות, את גם יכולה לקבוע חברותא על ספר מסויים...

----> תני לדימיון שלך להוסיף דברים/להוריד דברים מהרשימה ע"פ איך שאת מכירה את עצמך!

זהו עד כאן זה מה שעולה לי בראש מה אפשר לעשות מרחוק,

אחרי זה כמובן גם להצטרף למאחזים בצורה יותר רצינית, זה השלב שאני מחכה לו כשהגיע אליו אולי יהיה לי עצות!

וואי צעיר רענן אצלי זה בדיוק כמוך!אביה7

אני גם אנסה את העצות האלה..

נקווה שיעזור

אפשר להצטרף "ברוגע".אהוד

לא חייבים להגיע לדברים המילטנטיים, אבל כן להגיע לפעילות רגועה מדי פעם, להכיר אנשים, ולאט לאט להכנס יותר לעניינים.

לדוג', יש הרבה ערבי בנות ברמת מיגרון. (הבנות יודעות לחגוג, ועל כל דבר מוצאות סיבה למסיבה חיוך). צרי קשר עם הניק "אמא אדמה", ותבקשי ממנה שתודיע לך על הערבים. אחרי מפגש אחד או שתיים, כבר תכירי אנשים, ותמיד תוכלי להגיד להורים שאת הולכת למסיבה אצל חברה.

כמו כן, יכולה ליצור קשר עם גרעיני הערים העבריות, לקבל מהם חומרים, ולחלק אצלך ביישוב. והכי חשוב כמו שכבר אמרו, להתרים לפעילויות.

תודה על התגובות..נדנדה כתומה.

עוד הגבלונת ששכחתי>> אין לי פלאפון!! וזה בערך אומר שאני יכולה לפעול רק מהבית...

אני כמוךאריאל דוד

ב"ה קצת יותר טוב - פחות הגבלות, אני עושה מה שאני יכול מהישיבה רק חמשוש אבל זה הרבה חוצמזה אפשר ללכת לדברים רגילים כמו סיבו"ש וכו'

יש לי כמה רעיונות...ארץ הקודש

1) לארגן התרמות- לדבר עם חברות מהסניף מהאולפנה וכו' ושהם יתרימו בשביל א"י(לא חסר איגונים ספציפיים שצריך להתרים להם).

2) לעזור למאחזים שבתחילת דרכם...ע"י עזרה באוכל, עזרה במבוגרים תומכים(לדבר עם מבוגרים שיעזרו למאחז).

3) במידה ויש זמנים שצריך לקרוא לאנשים לבנות או חלילה למנוע הרס את יכולה לסייע...

אבל כמו שאהוד אמר אפשר וממולץ להצטרף ברוגע, תחשבי מה נראה לך שאת יכולה לעשות ויכול לעזור לא"י(ממש לא מחייב לעשות את הרעיונות שניתנו את יכולה לחשוב על אחרים) ותשתדלי בו כמה שתוכלי.

ד"א כולנו התחלנו בקטנה...ולאט לאט נכנסנו, אז תרגישי בנוח...חיוך

ישר כוח על הרצון...

אם את רק מהבית-רחלקה

בעזהי"ת.

את יכולה לפעול בתחום החשוב- האינטרנט.

לפרסם דברים, לעצב מודעות, לא חסר.

רחלקה>> הרעיון שלך נשמע טוב ממש!נדנדה כתומה.אחרונה

יש מישו שצריך לפנות אליו ספציפית בקשר לזה?

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך