טוייב..
אני בת 14.5 ומאוד מפריע לי המצב בארץ (ובאיזור שלי בכלל.. אני גרה בשומרון..) אבל>> אני מתה לעשות משו, ובתכל'ס לא באמת יכולה מבחינה מעשית לפעול.
וזה למה?? כי אני עדיין צעירה (כן, עוד לא 15 זה צעיר, מאוד) ותלויה בהורים שלי, שלא מרשים לי ללכת להפגנות למינהם (חוצמדברים מאורגנים של המצועצה וכו, שלא באמת יעילים) לא מרשים לי לנסוע בטרמפים בכלל, ובאוטובוסים בקושי (עכשיו אני לא בטוחה שאפילו באוטובוס הם מרשים), לא מרשים לי ללכת למאחזים ובקיצור, המקום היחיד שאני יכולה לפעול בו הוא היישוב שלי, ואפילו בו לא לגמריי..
אל תגידו לי עכשיו 'מה את שמה על הורים שלך', כי הם ההורים שלי והם יותר חשובים (כרגע) מכל דבר אחר, גם אם זו ארץ ישראל..
שלא תבינו את זה ככה>> ההורים שלי לא ממלכתיים.. והם לא מתנגדים באופן עקרוני לנוער א"י וכו'..אפילו להפך!! רק שהם לא חושבים שאני צריכה להיות חלק מזה.. הם מפחדים עליי..(אני בכורה.. הגיוני שזה קשור גם לזה..)
אני מאוד מעריכה את ההורים שלי (אני?! כןן..
) ומאוד רוצה לתרום מה שאני יכולה לעשות למען א"י.. ומחפשת רעיונות למשהו שאני יכולה לעשות.. שלא יהיה מטורףף או הזוי מידי.. ושיעזור.. ומשהו שאני ירגיש שאני באשכרה תורמת למען א"י, גם עם כל המגבלות שיש לי..
אה, ומשו שאני מבקשת>> אם למישו בא לתקוף אותי או לומר משו לא טוב על ההורים שלי, שיתאפק!! כי אני לא כתבתי את זה כדי להוציא שם רע על ההורים שלי, אלא רק כדי לנסות לעשות משו עם עצמי...
סליחה על החפירות....תודה רבה..
רתם.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל