כשזה קרה לי (ממש כמו שאת מתארת) אמא שלי כל הזמן הייתה שואלת אותי- יכול להיות שהיא פשוט רעבה? אולי כדאי שתתני לה אוכל של ממש לפני השינה, משהו משביע, כדי שהיא תוכל לישון ברוגע בלילה? למשל דייסת קוואקר או סולת..
נעלבתי כל כך! מה, החלב שלי לא מספיק טוב?!
לקח לי חודש להעיז לתת לה לאכול אוכל מוצק. בגיל חמישה חודשים, אחרי חודש של באסה מתמשכת.
זה עבד!
במשך היום היא כבר לא הייתה עצבנית כל כך, ולפני השינה היא הייתה אוכלת ארוחה טובה של דייסה (ביתית, לא אבקה להכנה) עם פירות יבשים וטריים טחונים, טחינה גולמית משומשום מלא, ועוד כל מיני דברים טובים כיד הדמיון הטובה עלי, וראה זה פלא- היא חזרה לישון כמו שצריך (כלומר- קמה רק פעם, פעמיים במשך הלילה כדי לינוק...)
היא פשוט נרגעה.
מה לעשות, הזמן עושה את שלו. כבר לא מקפידים כל כך על תזונה מדהימה ושינה בכל הזדמנות כמו בחודשיים שלושה שאחרי הלידה. כבר שחוקים יותר, ההרגלים הישנים עושים את שלהם, וגם מתרגלים לרעיון שהחלב תמיד שם ותמיד יהיה שם, ושוכחים שצריך להשקיע בגוף כדי שזה יתממש. או אז נוצר גרעון בחלב- או בכמות ממש, או "רק" באיכות, וזה מתבטא בחוסר שקט ובעצבנות של התינוק. אז בד בבד עם ההשקעה החוזרת בעצמך, כדאי לשקול מתן של תוספת חיצונית. אפילו תמ"ל, לא בהכרח אוכל של ממש.
אם את לא מניקה- יכול להיות שהוא פשוט צריך לאכול כמות גדולה יותר של תמ"ל בכל ארוחה. עם הגיל גדלה גם הקיבה וגם הצורך במאגרים גדולים יותר של מזון כדי להמשיך ולהתפתח.
בקיצור, מקווה שעזרתי...