משותף.... מקום: לוי שופר יער (רמזים בתחתית....)
אתונות
בני דן,
בני נביאים
מלאכים
משותף.... מקום: לוי שופר יער (רמזים בתחתית....)
אתונות
בני דן,
בני נביאים
מלאכים
הר אפרים (לקח לי הרבה זמן לעלות על זה... 2 הרמזים הראשונים ממש עזרו- השנים האחרונים ההקשר שלהם הרבה יותר קשה...)
הסבר: יער- יער אפרים- המקום שבו נלחמו באבשלום
לוי- האיש הלוי מהר אפרים-בסיפור פילגש בגבעה (בעל הפילגש)
שופר- שבע בן בכרי מהר אפרים תקע בשופר...
=)
נכון, יפה! אבליותר פשוט:
הר אפרים מיוער (יהושע י"ז)
אהוד תקע בהר אפרים
אני לא חושבת שישאלו בצורה כזאת...
מקום אמור להיות אחד לגדוג, הר אפרים צריך להופיע שמופיע בכל 3 המקומות
ומכיון שאפרים שזה בעצם מה שמשותף וזה לא באמת מקום אז לא ניראלי.....
זה לדעתי גם קשה...אבל אם אתה יכול לפתור כאלה דברים בטח מה שישאלו יהיה לך קל... =)
זה באמת לא כזה טוב, אבל תסתכלי בהערה משעה 22:15....
דמות: בור קשת ספרים
נשק
פליט
שמן
גרם מעלות (חחח)
הסניף הכי הכי!
(אם הכוונה אלי אז אני לא בטוח ש"מצליח לשלב" זו ההגדרה המושלמת... אבל משתדלים. בישיבה לא לומדים הרבה יחסית אז יש זמן פנוי. והעיקר, כשעושים מתוך רצון ושמחה לא מרגישים עומס ומועקה..החידון הוא כיף(בגלל הגישה הזו לא אעבור אבל זה לא נורא...))
אני הבנתי את זה כך.
בני יוסף גרים בהר אפרים- אבל הוא שטח קטן מדי. לכן הם רוצים להתפשט, רק שהבעיה היא שארץ הפרזי והרפאים אלו מקומות מיוערים, שקשה לגור בהם.
זה לא שהר אפרים מיוער. הוא סתם קטן מדי.
לא?
ימצא לנו ההר". ארץ הפרזי והרפאים הם חלק מהר אפרים מבחינה גאוגרפית.
כך לפחות הובן לי, ובעיון בדעת-מקרא.
א. אני לא יודע אם הבאת את זה כהוכחה, אבל "לא ימצא לנו ההר" זה לאו דווקא בגלל עובדת היותו של ההר מיוער, אלא בגלל שהוא לא גדול מספיק לשבט שהוא "עם רב עד אשר כה ברכני ה'".
ב. אני לא חולק עליך אם ארץ הפרזי והרפאים זה הר אפרים, לא בדקתי את זה. אבל בהנחה שכן, עדיין לא כתוב בפירוש שהר אפרים מיוער- ולכן זה לא יהיה בשאלות של החידון.
הכתובים עולה בבירור שהסיבה שהר אפרים צפוף היא בשל היותו מיוער (אינני זוכר את הפס', אבל בערך:"לא ימצא לנו ההר...ובעמק נמצאים אויבינו עם רכב ברזל
". יוסף לא מזכירים בירוא היער באזור אחר, ולכן ברור שהכוונה ליער שבהר אפרים) . בהתחשב בשאלות של שנים עברו אין כל מניעה מלהגדיר בחידון עצמו את הר אפרים כמיוער---ההגדרות לא תמיד מדוייקות. זה לא חידון לרובוטים
.
לא אומרים לנו בהתחלה אם זה :מקום/ דמות / ארוע זה הרמז הראשון....
א. מה זה "אירוע"? מה הגבול? אפשר גם להגדיר כמה אירועים כאירוע אחד גדול! (למשל: בבריאת העולם- אפשר להתייחס לבריאה כאל אירוע אחד גדול, או כאל ימים נפרדים שכל אחד מהם אירוע). הוספת האפשרות של האירוע הופכת את השלב הזה להרבה מזל, גם בגלל הזמן הקצר (20 שניות ?!!!). ההצלחה בעיקר תהיה תלויה בדבר הראשון שנחשוב עליו, בכ"כ קצת זמן, וכשיש הרבה אפשרויות לתשובה. מישהו יודע עוד קצת פרטים?
ב. נראה לכם שהתשובה יכולה להיות גם נביא, על בסיס הנבואה שלו? למשל: יכולים להביא- בקעות, ילדים, הר- והתשובה תהיה ישעיהו? אם כן, זו עוד דוגמה לשאלה כוללנית מדי שתלויה בעיקר במזל.
ניראלי ארועים כמו מלחמת מישו ומישו... או העלאת ארון ה' בימי....
וכן, השאלות האלה לא מחייבות ידע גם מי שיודע יכול לא להצליח לענות עלהם... באמת רק מה שה' מחליט ![]()
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
מי כונה איש האדמה?
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?