פסח - אז איך עושים את זה?!עין צופיה

אמא לשניים קטנטנים ומתוקים, רוצה לעבור את הפסח בשלום ומבלי לפגוע בבריאות הנפשית שלי, של בעלי ושל הילדים; וכמובן, מבלי להשניא עליהם את הפסח מגיל צעיר (מה שכנראה קרה לי, למרבה הצער).

עוד לא התחלתי (אולי השתתקתי רק מהפחד לחשוב על איך עוברים את זה...).

אין לי הרבה ניסיון, אבל בשנתיים שעברו הגענו לבדיקת חמץ מאוחר מאוד בלילה...

איך מוצאים זמן לניקיונות (אני גם "אשה עובדת", אבל כרגע איני יכולה להרשות לעצמי עוזרת רצינית)?

איך מנקים כהשקטנים מסתובבים ומעבירים פירורים עם ובלי כוונה?

מה אוכלים בשבוע האחרון ואיפה (אני גרה בבניין מגורים, אין חצר...)?

הלוואי שתוכלו להשכיל ולעזור (ואני מכירה את הדברים האמיתיים כל כך שכתב הרב אבינר, אבל אני מרגישה שלא אוכל לנהוג כך. לי זה לא יתאים, רק יתסכל).

כל עצה מלב טוב תתקבל בברכה,

תודה רבה!!!

ממלאים לוטו והולכים לבית מלון איזה טוב ה'!!!!

וברצינות - אין לי ממש עצות מועילות רק תפילות והרבה לילות לבנים.

גם אני באותה בעיה (אפילו קצת יותר - שלושה ילדים ורק אבא בלי אמא.....) וכנראה שאין ממש פתרונות קסם.

בהצלחה לכולנו.

ללמדנו, כי פסח אינו הפרוייקט העיקרי בחיים.עין צופיה

תודה על ההשתתפות.

עין צופיה יקירה, את מחפשת טיפים לנקות רק את מהאני ירושלמית

שחייבים? או שאת מחפשת טיפים איך להשתגע בניקיון ובכ"ז להשאר שפויה?

כי אלו שני סוגים שונים לגמרי של התמודדויות ועיצות... (אני מתכוונת ברצינות...)

אגיד לך למה התבלבלתי... כי ציינת שאת מכירה את מה שכתב הרב אבינר (שזה כנראה מה שגם אני מכירה, מה חובה לנקות לפסח ומה לא) וזה לא מתאים לך... ומכאן למדתי שאת מעוניינת לנקות 'ניקיון אביב יסודי' ולאו דוקא 'ניקיון פסח'

אז תקני אותי אם הבנתי את כוונתך אם לאו. כי ב"ה יש לי כבר ניסיון גם בניקיון  אביב יסודי (שכולל את התריסים ואת הבוידם וכו'...קורץ) וגם בניקיון הבית מחמץ לפסח...(ועל זה יש לי המון טיפים שאשמח לחלוק איתך ...)

תודה לך ולמגיבים הבאים! - - -עין צופיה

הבנת נכון. אני נגועה ביסודיות, בבחינת: "או הכל או לא כלום".

אם כי אני מסוגלת לוותר, אם צריך, ואני יודעת שעל משהו, אאלץ לוותר...

אז אשמח לשמוע על ניסיונך! תודה!

נמצאת באותו מצב כמו שלך, מנסה לעזור-שירשור

אצלנו הבית בנוי ממש כרכבת כאשר לחדרים אין דלתות והכל כמסדרון אחד ארוך כשהראש של הבית זה המטבח והקצה זה חדר האוכל.

כך שאצלי אין אפשרות לנקות חדר ולנעול "כשר לפסח".

לכן בינתיים אני מנצלת את הדקות שהבנות שלי ישנות ומנקה את ארונות הבגדים, ארונות הכלים, עמדת מחשב (ולהודיע שלא שותים שם יותר נס קפה ועוגה!!), לנקות את חדר השינה במקומות ששם ברור שלא מגיע חמץ.

את חדר הילדים כדאי לדעתי לנקות ממש כמה ימים קודם כי תמיד הצוצקלאך האלו יצוצו לך עם ביסקוויט שם

את המקרר כדאי כבר לנקות, לכסות 2 מדפים היטב בשקית אטומה או נייר כסף ועליהם להניח את המצרכים האחרונים של החמץ ולהשתדל לקנות כעת רק כשר לפסח.

את הספריות לנקות כבר, חלק מהצעוצתועים של הילדים לנקות ולהרים גבוה גבוה.

ולקראת פסח ממש, אוכלים על שולחן עם מפה חד פעמית ומיד לאחר מכן מרימים את כל הפירורים עם המפה החד פעמית.

וכמובן יום קודם ליל הסדר מנקים את המקום ביסודיות.

אם יש לך אפשרות להיעזר בגיסות או אחיות- ברכה!

נסי לבקש מהבעל להירתם למשימה.

והכי חשוב: לארגן רשימה ולנסות לסיים אותה כמה שיותר מהר.

ולדאוג שזה יהיה בנחת ובשמחה!

ושיהיה לנו פסח שמח, נקי ורגוע!!

מתחילים בראשאנונימי (פותח)

אני התחלתי כבר בראש. ואין עדיין תוצאות בבית...

נראה לי שכדאי להתחיל בתכנון נכון.

גם אני לא אוהבת להטריף את הילדים שלי.

כמו שכבר הזכירו לפני, עשי לך רשימה של הדברים שחייבים להיות נקיים לפסח.

מניסיון שלי- בדיקת חמץ עוברת גם בלי ניקיון של חלונות ומשקופים.

בשבוע שלפני החג כדאי לצרוך את החטיפים והעוגות הכשרים לפסח.

אפילו אם אתם לא נוהגים לאכול אותם בפסח, הם לא חמץ.

אני למשל, מתכננת השבוע להתחיל (אי"ה, בע"ה, בלי נדר...) בארונות מטבח גבוהים שיש בהם רק כלים וכד'.

בהצלחה!

לקנות כשל"פ - רעיון נפלא!עין צופיה

האם תוכלי למקד, אילו מוצרים עשויים להוות אבות מזון לילדים (ולנו...) בתקופה זו והם כשרים לפסח?

ומה עושים עם לחם? האם פיתות עדיפות?

תודה, תודה!

מתחילים מוקדם...וממה שחייביםאחותו

בחדרי השינה- ארונות- עד גובה שילדיםן מגיעים

לעבור על המשחקים- לפתוח, לנער, להחזיר . ( זהו, אין חמץ)

מראש חודש ניסן אני נוטה להכנס למטבח- קודם ארונות פחות שימושיים, אח"כ תנור ( אחרי הכשרה, אפשר להשתמש עבור עופות וירקות, אבל לא חמץ גמור, כך שאכן ממעטים באפיה אבל לא צריך לגמרי להמנע. לכל היותר, סמוך לחג- משפריצים טיפה מסיר שומנים שיפיג בעיקר חששות, כי חמץ כבר אין לו להפיג... ושוב מפעילים תנור על חום הכי גבוה למשך זמן מסוים- נדמה לי חצי שעה, כתוב ב"פניני הלכה" כך שכל שנה אני בודקת מחדש)

אח"כ מקרר- מנקה היטב, פורשת נייר או ניילונים על המדפים. משתדלת להשתמש רק במדפים התחתונים שלכל היותר ננקה שוב בסוף. ערב חג- מחליפים נייר. עוברים להרבה מאד חד פעמי. על שולחן פינת האוכל נשארים רק דברים חיוניים- סיר אחד או שניים בשרי וכנ"ל חלבי. כן, אוכלים מהיום להיום. יותר פסטה, אורז, דברים קלי בישול.

ומתפללים לקב"ה שיעבור בשלום.

רשמתי לעצמי עוד רעיון - חד"פ! תודה!עין צופיה

ומיקוד של כלים בודדים חיוניים

לפחות זה יותר זול מעוזרת בית...

(ומחילה מהסביבה. את יודעת שבד"כ אני ממעטת בכאלה...)

ואם כבר - אז עוד שאלהעין צופיה

הזכרת את "פניני הלכה".

האם מישהו יודע על מקורות נוספים בהם אוכל למצוא הנחיות הלכתיות לנדרש בניקוי פריטים שונים?

(טוסטר, סוודרים, צעצועים, שטיח, כיריים שלא שמישים בפסח, עגלת תינוק, ועוד ועוד....)

תודה לכל המגיבים הנפלאים והמחזקים!

יש התייחסות מפורטת בספר "ואכלת ושבעת"מי יודע

זה ספר חדש בענייני כשרות (של הרב אלישיב קנוהל והרב שמואל אריאל), וכולל התייחסות לענייני הפסח וביעור חמץ, בשפה ברורה ועם דוגמאות מעשיות.

למשל לגבי טוסטר שהזכרת - ציטוט מהספרמי יודע

"תנור אפייה, טוסטר ודומיהם שאין משתמשים בהם בפסח, אין צריך לקרצף וודאי שאין צריך ללבן אותם, אלא די בניקוי שטחי ביותר, להוציא את הפירורים הנמצאים על הקרקעית"

(ואכלת ושבעת, עמ' 289)

נהדר, תודה! את יודעת איפה אפשר להשיג את הספר?עין צופיה

חוץ מבאמצעות משלוח...

(באיזור ירושלים ותל אביב)

נשמע שזה בדיוק מה שאני זקוקה לו...

הספר נמצא בחנויות - למשל בדברי שיר ובספריית בית אלמי יודע
להתחיל מהסוףתפילה לטוב

א. בשנים האחרונות פיתחתי לעצמי שיטה שאני קוראת לה: "להתחיל מהסוף".

הבהרה - לא לכולן זה מתאים. אבל מי שמתאים לה - מברכת אותי כל שנה.

הנקודה המרכזית - לרשום לעצמך מה תעשי בלילה שלפני בדיקת חמץ. מה יגרום לך לא לישון בלילות האחרונים לפני פסח. לרשום הכל - בלי ויתורים (גם אם נורא חשוב לך נקיון של ארון מסויים שלא קשור דווקא לחמץ - אבל בטוח תעשי לפני פסח.)

בדרך כלל - זה מתרכז במטבח, כי שם לא נוכל לוותר, במטבח באמת צריך שלא ימצא פירור (בשונה משאר הבית, אגב)

ואנחנו נצטרך ארונות לאחסון ושימוש בפסח.

כשיש ילדים קטנים שמסתובבים - באמת מומלץ להתחיל לתת רק דברים כשרים לפסח (אפשר קטניות).

אבל בכל זאת - לפעמים קשה לעשות הכל בחדרים.

במטבח אפשר להתחיל עכשיו.

להצטייד במסקנטייפ לבןן, שמחה ו2 סלסלות.

תחשבי אילו ארונות את רוצה לשימוש בפסח.

לא צריך הרבה ארונות. אפשר שבוע אחד להצטמצם. אם יש לך שני ילדים קטנים אני מניחה שלא תארחי ה-מ-ו-ן בפסח. (ואם כן - מותר להשתמש בחד-פעמי יפה.)

שנים-שלושה ארונות תפני עכשיו - ארונות אחסון מזון , אם יש בהם חמץ שעוד צריך להאכל (או להכנס לתיבות של 'חסדי נעמי') - את החמץ תניחי בסלסלות, על השיש או השולחן. כך תזכרי להשתמש בו.

כלים ודברים אחרים - לצמצם בארון אחד. כבר תבדקי את הארון הזה מחמץ לפני שאת מכניסה דברים ו-הופ - דבק  נייר לבן עליו לרשום 'בדוק לפסח'. (בהנחה שהילדים לא פותחים את הארון. אם כן - תתחילי רק בארונות עליונים, או להדביק חזק)

את הארונות שפינית  - לנקות יסודי, לסגור בדבק נייר לבן - ובסיפוק רב לכתוב: 'כשר לפסח'.

תנור - אם את מתכננת לאפות אז לא.

אבל בסוף האפיות - ניקוי קל, שלא ישארו פירורים גדולים - מספיק.

כיריים - תפרגני לעצמך כבר השנה כיריים של פסח. זו הוצאה לא גדולה, בוודאי יותר זולה מעוזרות. את הכיריים של כל השנה מספיק רק לנקות ניקוי רגיל, שלא ישאר חמץ משמעותי.

- באופן כזה, את הדברים המשמעותיים יותר לפסח להקדים לעשות. אחר-כך אם נשאר זמן וכוח, אפשר כמובן לנקות בשביל הכיף.

אפשר ללכת לטיול

או לגן משחקים

או לנוח.

באמת זה דורש קצת הקרבה של הרצון שלנו לנקיון והברקה. ויש לרצון הזה מקום חשוב, שלא צריך לבטל, כדאי למצוא לו מקום, בדברים שעושים 'תחושת נקיון' - למשל: פמוטים מבריקים.

אבל תמיד - הכל לפי הכח, לפי המצב של כל המשפחה, לפי האפשרות

ב. יש לי דיסק של שיעור מעולה של הגאון הרב ישראל גנס. שמאד עושה סדר במה צריך לעשות, סדרי עדיפויות במצבים השונים של החיים. בכלל לא מזלזל בנקיונות וקרצופים - אבל מאד מבהיר מבחינת מה שצריך לפסח - מה סדרי העדיפויות. אם משמעותי לך - אנסה לרשום את עיקרי הדברים, או שאולי אוכל לשלוח לך.

והכי חשוב: לשמוח שאנחנו כאלה טובות וצדיקות שעוסקות במצוות, ורוצות גם לנקות וגם להיות אמהות נעימות וטובות

בהצלחה!

יפה כתבת! לקחתי לי עצות...תאנה.
אשה עובדת וילדים "עובדים"כלנית1אחרונה

אם את עובדת, אולי תקחי בייביסיטר שתשמור עליהם כדי שתוכלי לנקות באותו זמן? אם יש לך כח, זה יותר זול מעוזרת. ואם אין לך כח, קחי עזרה אפילו לשעתיים לעבודות הקשות יותר. זה יתן לך הרגשה טובה.

נקי את ארונות המטבח ואז תקשרי את הידיות שלא יפתחו וילכלכו שוב.

תוכלי להעסיק את הילדים ב"כאילו" עזרה. למשל, תני להם את ספוג הפלא רטוב מעט בשביל לנקות את הקיר מכתמים, או ממחטה לחה לניקוי אבק מהמדפים. באותו זמן תוכלי לעשות את הניקיון האמיתי.

תתחילי את הניקיונות דווקא מהמטבח, ואז, אם לא תספיקי לנקות מדפים מסויימים או משחקים מסויימים, תמכרי אותם ותסגרי אותם למשך החג.

ובקשר לימים שלפני פסח- קני לילדים פריכיות אורז/במבה ועוגיות כשרות לפסח, גם אם את לא אוכלת בפסח עצמו קטניות, או הכשר מסויים.  אם הבית נקי ויש פירורי פריכית אורז, את יודעת שזאת בסך הכל פריכיה, או עוגיה כשרה לפסח. יש גם חטיפים כשרים לפסח, כמו דגני בוקר (טבעות), ודמוי ביסלי ללא חשש קטניות ועם הכשר מהודר.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך