1- אמבטיה- יש רכה ויש קשה, יש יותר רחבות ויש יותר צרות, היתרון שלה שהיא 180 מעלות שזה יותר בריא לתינוק ושהיא יותר סגורה ומוגנת.
משתמשים בה עד שהתינוק מתהפך/ רוצה להתרומם ולראות את העולם/ האמבטיה קטנה לו- המוקדם מבינהם.
אצלי- הם היו באמבטיה עד גיל 3-4 חודשים אבל אני יודעת גם על כאלו שנשארו באמבטיה חצי שנה ויותר.
הטיולון- פתוח יותר, עם מספר מצבי ישיבה/שכיבה, גם בו יש מספר פרמטרים של בחירה, קל, צורת התקפלות, גלגלים, הגנה מרוח/שמש/גשם וכו'. צריך לשבת ולחשוב מה חשוב לכם, האם יש לכם אוטו, או שאתם נוסעים בטרמפים'אוטובוסים, איזה קומה אתם גרים, מדרגות, האם הוא יהיה איתך רוב הזמן בעגלה ואז צריך לראות אם העגלה תהיה נוחה לך ולו לשהות ארוכה. ועוד ועוד.
2- סוף סוף נעשה קצת סדר במושגים: יש עריסה, לול, ומיטת תינוק. המשותף שבינהם שלכולם יש מעקה מ4 כיוונים. והם נועדו לתינוקות.
עריסה: מלבנית קטנה, גבוהה, התינוק יכול לישון בה מהלידה ועד שהיא קטנה לו/ ההורים רוצים להעביר אותו- הראשון מבינהם.
היתרונות- יותר קטנה, נותנת לתינוק יותר תחושת ביטחון, נכנסת לחדר הורים (אם יש מקום)
לול- ריבוע גדול, נמוך, נועד בדר"כ לשהיה ולא לשינה קבועה (אבל זה אפשרי) אצלי הוא נמצא קבוע בסלון, וגם הגדול אוהב להכנס ולשחק בו כי ככה הקטן לא מפריע לו.
מיטת תינוק- מלבנית גדולה, נועדה לתינוק מהלידה ועד גיל 2-3, יש בה בדר"כ 3 מצבי גובה, מורידים מצב כאשר התינוק נעמד והמעקה מתחיל להיות נמוך מידי.
לא צריך שיהיה את הכל!!! אפשר להסתפק במיטת תינוק, ועכשיו תבוא יוקטנה ותגיד - שאפשר להסתדר גם בלי כלום, ולישון כולם במיטת הורים.
היתרונות של העריסה לחודשים הראשונים- אם את רוצה שהתינוק יהיה לידך , תופסת פחות מקום, אני מכירה כאלו שהעריסה הולכת איתם לכל מקום בבית. לא חובה לקנות, אפשר להשאיל מגמ"חים, ואם אני לא טועה אז גם "יד שרה" משאילים.
3- שידת החתלה- לא חובה אני ממליצה.
2 שימושים לשידה- 1 מקום איכסון לכל הדברים שקשורים לתינוק כולל הבגדים שלו. אני מאכסנת בה גם טיטולים, מגבונים, מוצצים, בקבוקים, קרמים, תרופות כשצריך אותם בהשג יד, וגם את המגבות שלו, הסדינים וכו'. תחלמי שמדף אחד יספיק לכל הדברים האלו.
2- השימוש השני הוא כשמו כן הוא החתלה. יותר בריא לגב מאשר להתכופף כל הזמן כאשר התינוק על המיטה, ככה הוא בגובה שלך. מצד שני כאשר התינוק לומד להשתולל ולזוז השידה כבר לא בטיחותית.
4- לפני לידה- הסיבות להיסטריה- כבר ענו לך, אני אגיד לך שיטות להתמודד איתה. אם יש לך מישהו שאת סומכת עליו שיבחר בטעם שלך ובדיוק את מה שאת רוצה- אז מה אכפת לך שיקנו הם אחרי הלידה את הכל.
אבל אם את לא סומכת עליהם אז יש שתי אופציות, אחת לעשות סיבוב עם הבעל/אמא מי שיקנה את הכל ולבחור ולהסביר בדיוק מה את רוצה, ושיקנו לך אחרי. אפשרות שניה- יש מושג שקוראים לו חבילת לידה (בכל החנויות של המוצרי תינוקות) את באה בוחרת מה שאת רוצה, מזמינה את הכל והם מספקים את הסחורה רק אחרי הלידה.
אפשרות נוספת היא כן לקנות ולהסביר למה את חושבת שכן לקנות- ככה כולם ידעו מה יש לך!
אה ואל תשכחי שכדאי לכבס את כל הבגדים של התינוק לפני השימוש הראשון. (למה? לא יודעת תשאלי את אמא שלי)
5- רעיונות: מנשא טוב, משאבה אם תצטרכי לשאוב, אוניברסיטה, כרית הנקה, משחקים שווים, נדנדה (לא טרמפולינה, נדנדה ממש) מובייל טוב, (גיסתי קיבלה ישבנון
) דברים גם לגילאים יותר גדולים שאחרי זה לא מקבלים כי אין סיבה מיוחדת...
מקווה שעזרתי.
בהצלחה!