קטע חזק על "צער גידול הורים"דני-יהונתן

חינוך לחיים

"ותודה להוריי שהביאוני עד הלום"

דן סתר; מנחה נישואין 050-6541525 / www.dnoam.022.co.il/ daniadn@gmail.com

שלום הורים יקרים, רציתי לשתף לכם עד כמה קשה לי לגדל את הוריי שיחיו, מה שנקרא "צער גידול הורים". אבל, אני לא מתייאש, בסוף הם ילמדו.

מיומנו של ילד...

בן חצי שנה

אני במיטה. נעים לי. בדיוק אימא חזרה מהעבודה, גשום מאוד בחוץ ולאימא קר, אני מרגיש עוד שלוש שכבות של שמיכה נוחתות על גופי ואני מתחיל להזיע.

בן שנה

אני במיטה. נעים לי. בדיוק אבא חזר מהעבודה. חם מאוד בחוץ ואבא נמס מחום. אני מרגיש שהוא מוריד ממני את השמיכות ומתחיל להיות לי קר.

בן שנה וחודשיים. ליל הסדר

אמא רוצה להראות את יופיי בין הדוֹדים אז אני עובר מפוחד מיד ליד, זוכה לפרצופים מוזרים ומפחידים שהם עושים, "פוצ'י קוצ'י!" "איזה מותק!" הם אומרים. נו, שיהיה...

עכשיו מגיעה תחנת הבנג'י והדוד הגבוה זורק אותי עד לתקרה ובחזרה. אני מגלגל עיניים למעלה, וכולם צוחקים.

אחר כך האחיין שלי שם אותי על הסוס-צעצוע ומתחיל לנדנד אותי. אני מתחיל לצרוח, "ווההה! ווההה!" וכולם מחייכים, "הוא יתרגל! תמשיך עוד קצת! לא נורא" הם אומרים.

בן שלוש

זהו, נמאס לי מהסינור. אני כבר גדול, אני רוצה לאכול כמו גדול. נו, אז הבגד טיפה יתלכלך, אני לא רוצה להרגיש כמו תינוק. אבל לא, אימא אומרת שהיא לא רוצה שהבגדים יתלכלכו. ואני כבר מבולבל, מה יותר חשוב?

בן שלוש וחצי

אני כבר גדול. כבר לא רוצה חיתול. כל החברים בגן כבר נגמלו ורק אני עם חיתול כי לאימא אין כוח לעשות כביסה...

בן ארבע

אבא אמר, "אולי מחר ניסע לסבא וסבתא". מגיע מחר ולא נסענו. "אבל אמרת שניסע!" אמרתי לו. "לא. אמרתי אולי!" - "אבל אמרת שמחר ניסע לסבא וסבתא! אוף, אתה שקרן!" כעסתי.

בן ארבע וחודש

סבתא קנתה לי משחק מוזר עם כל מיני סימנים, היא אמרה שקוראים לזה 'אותיות' ובגלל שאני כל כך מיוחד, כבר מתאים לי להתחיל ללמוד לקרוא ולכתוב. אבל מה לעשות שכל פעם שניסיתי לשחק עם אבא ואימא, או שהם איבדו את הסבלנות או שאני איבדתי אותה...

בן ארבע וחודשיים

אבא ואימא הזמינו בייביסיטר. פחדתי ממנה. מחיתי ובכיתי: לא רוצה! לא! לא! לא! והם בתגובה כעסו עלי ואמרו שאם לא אירגע הם יענישו אותי מחר, וגם לא אמרו מה יהיה העונש. חשבתי שלאהוב את אבא ואימא זה דבר טוב. נרדמתי בישיבה ליד הדלת. לילה טוב.

בן ארבע וחצי

לא רציתי לבוא לארוחת הערב. אבא אמר שהוא יקרא לי סיפור תוך כדי הארוחה. וראיתי זה פלא, אולי תסבירו לי מדוע: בדיוק כשסיימתי לאכול, אבא הפסיק לספר לי למרות שנשארו בדיוק שני עמודים לסוף הסיפור והרים אותי מיד למקלחת.

בן ארבע ושבעה חודשים

איזה כיף! אבא קנה לי מכונית צעצוע. אך אבוי! כעבור לא יותר מיום הגלגלים של המכונית נשברו. התחלתי לבכות, הייתי מאוד עצוב. אז אבא אמר, "אל תבכה! זו רק מכונית צעצוע, תפסיק להיות תינוק (?!)" ורק בכיתי עוד יותר. אבל אולי תסבירו לי, מדוע יומיים אחרי, כשהאוטו התקלקל ואמרתי לאבא, "אל תכעס! זה רק אוטו!" הוא נתן בי עיניו וכמעט עשני גל של עצמות?

בן חמש

כל פעם שאבא ואימא מדברים במילים מוזרות שאני לא מבין, מין שפה אחרת, ובקול רם ולא נעים, בכל זאת אני פורץ בבכי. הם לא מבינים למה, גם אני לא.

בן שש

היום אבא אמר לי, "בנצ'וּק, אתה יודע שאתה כבר ילד גדול, נכון? אז היום תבוא איתי לתפילה!" "כן!" צהלתי. אם אבא אומר שאני גדול מי אני שאחלוק עליו? אבל בערב קצת התבלבלתי. כי ביקשתי מאימא לנסות לשבור ביצה לבד בשביל החביתה, אז היא אמרה לי, "לא, לא כרגע, כשתהיה גדול!"...

בן שש וחצי

"מותק! בזמן האחרון אתה בקושי נמצא בבית," אמרה אימא, "כל הזמן אתה אצל השכנים, אולי תישאר קצת איתנו?" אהה, שכחתי להגיד לכם, בזמן האחרון אני כל הזמן אצל השכנים. שמה, אצל השכנים, לא מעירים לי הערות, ולא מכנים אותי בשמות, הם כל כך נחמדים!

בן שבע

סוף סוף הגעתי לכיתה א'. בערב הורים הראשון המורה אמר לאבא ואימא שאני בכלל לא משתתף בשיעורים. לא יודע, אולי זה בגלל שכשהייתי אומר הברקות בבית, האחים היו קוראים לי "טיפשוני" ו"שכֶחַני" ואבא ואימא היו שותקים. אולי.

בן שמונה

אני מסתכל באלבום מתקופת הילדות, כשהייתי בן שלוש. הנה אני חוזר מהמעון ואבא מחייך אלי ומנשק אותי. ופתאום עולים בי הרהורים, למה כשאני חוזר מבית הספר לא מסתכלים עלי בבית?

בן שמונה וחצי

היום רבתי עם ילד בכיתה. הוא הרביץ לי ואני החזרתי לו. חזרתי עם מכתב מהמנהל. הגעתי לבית וסיפרתי להורים. וואו, אילו צעקות חטפתי מהם, לא הועילו כל הסבריי. אחרי שלושה חודשים אימא אמרה בשמחה, "בנצ'וק! אני רואה שהתנהגותך השתפרה! כבר שלושה חודשים שלא שמעתי עליך דברים רעים מבית הספר!" טוב שהיא לא שמה לב לסימנים על הגוף שהסתרתי.

נכון, צדקתם, הורים מוזרים כאלו ישנם רק באגדות ואני סתם חלמתי, הרי תמיד אמרו לי שאני 'חוֹלְמַנִי'...

"הלל אומר: אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו" (פרקי אבות, ב ד)

חבל שהוא לא מצא משהו להכיר טובה להורים שלו.דנדשית

נשמע מאוד מודרני ,להאשים את ההורים בכל ,כך בדיוק הדמוקרטיה והפסיכולוגיה העמידו את זכויות הילד בצורה מוקצנת במרכז ועירערו את המושגים של כבוד הורים,הכרת הטוב ,סמכות, מה שמשאיר להורים רק לכרכר סביב הילדים כל היום,ועוד להשאר מלאים אשמה,והילדים גודלים בפינוק מקלקל ,בלי הכרת הטוב ומפסידים את הביטחון וההערכה  שאמורים להיות חלק מהיחס הבריא והנכון  להורים שלהם. 

וסליחה על הקטילה,יש שם גם דברים טובים ללמוד.

תגובה לדנדשיתדני-יהונתן

קודם תודה על ההתייחסות.

הייתי שמח אם תתייחסי בצורה עניינית לטענות הרמוזות מבין השיטין של ה"מאמר" במקום סתם להאשים את כותב המאמר בטענות "כלליות"- היכן את רואה כאן עירעור של מושגים של כיבוד הורים , הכרת הטוב וכו'?

אני אשמח לתקן אם צריך

בברכה

דני-יהונתן

אני מבינה שהקטע נכתב על ידךAvrechit

חלק מהתובנות בו הן חביבות, חלקן קיטשיות ולא ממש מתוחכמות.

גם אני חושבת שהקטע הזה משדר משהו לא חיובי במיוחד.

למה לא לכתוב קטע שמתאר גם את המסירות של ההורים, הורים שיודעים להכיר בטעות ולהתנצל?

אתה כותב מה קורה כשילד חושב שהבטיחו לו לנסוע לסבא וסבתא, ובסוף לא נוסעים. למה לא להמשיך את הקטע, ולכתוב למשל כך:

...אוף, אתה שקרן!" כעסתי. אבא הרים לי את הסנטר ואמר לי: "לאבא לא אומרים שקרן". אחר כך הפנים שלו התרככו, והוא הסביר לי שהוא חשב שנוכל לנסוע אבל הוא מוכרח לקחת את האוטו למוסך. אבא אמר לי שניסע ביום אחר, ואז התקשרנו לסבתא וביקשתי ממנה שתקנה לי בועות סבון. זה יהיה כיף!

את מוזמנת לכתוב קטע על מסירות ההוריםדני-יהונתן

הקטע שכתבתי לא בא לשלול את מסירותם של ההורים אלא להאיר צדדים שההורים לא תמיד מודעים אליהם.

הקטע היחיד היוצא דופן (מה שאולי מראה שקטע זה מיועד ללמידה משותפת ולא לפרסום באופן כזה) שכתבתי הוא הקטע על ההורה שהבטיח לבן. מי שהבין כאילו האמירה של הבן "אתה שקרן" היא לגיטימית לא הביןן נכון. אך מי שהבין שכל מה שההורים יגידו - לא תמיד הילד יבין בצורה שהם כיוונו ולכן עליהם להשתדל לדבר בצורה הכי ברורה - הבין נכון.

העניין הוא שכל הזמן יש תלונות של הילד על ההוריםדנדשית

וחבל שילדים רואים את ההורים בעינים שליליות,אם היינו יותר קשובים לדרכה של תורה ומשתדלים יותר לכבד ולהכיר טובה,היינו גם יותר שמחים בהורים שלנו ובילדות שלנו ולא רק מחפשים במה הם טעו (וברור שהם בני אדם ולא מלאכים) זה הכל.

ושוב סליחה,עם כל זה כתבת שם הרבה דברים חמודים וטובים

לא לזאת היתה כוונתיAvrechit

הנקודה היא, שאני חושבת שהדרך הנכונה היא להראות להורים מה כן לעשות, ולא רק מה קורה כשהם לא בסדר. כל הורה טועה לפעמים. מי שאף פעם לא הפר הבטחה לילד - שיקום. החכמה היא לדעת לתקן.

אז בחלק מהקטעים ה"לקח" להורים מספיק מובן, כמו עם השמיכות. אך בחלק אחר מהקטעים, כמו למשל עם הבייביסיטר, אני חושבת שהקורא לא ממש יוצא עם תובנה לגבי איך לנהוג. אוקיי, אז לא צריך לכעוס ולאיים, אבל מה כן?

אני חושבת שאולי הקטע מעורר אנטגוניזם מפני שהוא מאשים הורים, ולא בצדק. אנחנו הרי לא באמת כאלה! אני לא מכירה אפילו אמא אחת שמתנהגת כך. אנשים לא אוהבים להיות מואשמים, וזה גם לא מועיל.

במקום להאשים, תעצים.

תגובה לאברכיתדני-יהונתן

במחילה, אך כבר אמרו חז"ל "כל הפוסל - במומו פוסל". במקום להאשים אותי בקיצוניות שימי לב באיזו דרך את מתנהגת-מגיבה.

לא התיימרתי בקטע זה לתמצת את כל תורת החינוך. לא התכוונתי לומר שזו הדרך היחידה לעורר הורים כיצד לנהוג עם ילדיהם. זו דרך אחת מיני רבות לעורר הורים לחשיבה. כמובן שמקבץ הדוגמאות נעשה רק לשם המאמר ולא שכל הורה נופל ונכשל בכל הדברים האמורים. זה שאת לא מכירה אימא אחת שמתנהגת כך לא אומר שאין הרבה מאוד אמהות שלא מתנהגות כך. אשרייך שאת לא מתנהגת כך.

מגמת הקטע היה תמצתיות, הארכה והסברים היו הופכים את המאמר ל"מגושם" (ואני חוזר לנקודה שאמרתי שכנראה קטע זה יש לפרסם בע"פ תוך כדי הערות). מי שלא יודע מה לעשות שישאל. למשל עם הבייביסיטר- לא שייך שההורה יאיים על הילד כשהילד בסה"כ רוצה קרבתו. עליו לחבק אותו ולשדר לו אהבה אלא שאין לו ברירה והוא חייב ללכת. אפשר גם לעשות פעילות מונעת ולהזמין את הבייביסיטר קצת לפני שההורים הולכים, ובכלל, שהילד יכיר הכרות מוקדמת את הבייביסיטר.

יש צד חיובי באי פירוט הלקחים כדי שהדבר יעורר דיון ושאלות ואנשים יעלו כמה דרכי תגובה. ומי שמתבלבל ומסתבך מוזמן לפנות אליי.

שוב תודה על ההערה. אני לא חולק על דברייך אלא רק מנסה להסביר שהארתי נקודה מסויימת בחינוך ולא התיימרתי להציג אותה כחזות הכל.

חבל שאתה לוקח כל כך קשהAvrechit

קיבלתי בהתחלה את הרושם שאתה מעוניין לשמוע הערות על הקטע, עכשיו קראתי שוב את תגובתך לדנדשית וראיתי שזה לא ממש מה שהתכוונת. אז סליחה.

אהבתי, אבלפונצ'י

פחות אהבתי את הקטע של ה"בן שמונה וחצי" אני חושבת שהיית צריך לנסח את אחרת או להשתמש במשהו יותר סביר כמו התעללות רגשית בביה"ס, כי מכות הורים כן רואים בדר"כ.

ודרך אגב, ההורים היום נגועים יותר בדבר ההפוך- האשמה עצמית בכל דבר לגבי הילד.

אמא שלי למשל (וגם אבא, אצלה יותר בולט) מצליחה להאשים את עצמה ב כל הבעיות של 11 ילדיה, איך היא השפיעה על ההוא להיות מסוגר יותר מידי, ועל ההוא פתוח מידי, וכו וכו.

זה מגיע לרמות מצחיקות (לדעתי)- היא אמרה לי פעם שהיא מאשימה את עצמה על זה שהיא לא החזיקה אותי מספיק בידיים כתינוקת כי היא הייתה בשמירת הריון עם אחותי שקנה ממני בשנתיים. שאלתי אותה בתגובה אם לא נראה לה שאחותי תרמה לי יותר בכך שהיא נולדה (אנחנו החברות הכי טובות בעולם) מאשר גזלה ממני ב-7 החודשים בהם הייתי פחות על הידיים....

בקיצור, אני אשמח אם עם הכישרון שלך תכתוב גם משהו מהסוג שאומר להורים לעשות כמיטב יכולתם, אבל לא להאשים את עצמם בהכל. זו פשוט מגמה בפסיכולוגיה נשמעצבנת אותי כבר.. יש בזה דברים נכונים, אבל כבר הגזימו, לא?

בחזרה לנושא- הקטע בגדול מצויין. מציג באור שונה וכתוב בצורה טובה.

מזועזעתחבילת טישו

וכל כך מתחברת למה שדנדשית כתבה.

תלמד קצת להכיר טובה, ואולי כדאי הרבה, זה ההורים שלך, לא סתם מישהו ברחוב.

אולי כשתהיה אבא, תבין.

נראה לי שהוא אבא...כרובי

כתוב בהתחלה שהוא יועץ נישואים, ואני לא בטוחה שהוא כתב את זה על ההורים שלו,

אלא בא לתאר תופעות שהוא נתקל בהן.

אתה מתאר מציאות של ילד ממשפחה בעייתית?אחותו

כי לילד ממשפחה סבירה יש גם רגעים טובים ויפים.

אתה מנסה לתאר מהלך שהוביל ילד להיות בעייתי?

אם כך- הצלחת...

למרות שכדאי לדעת- יש ילדים שהם בעייתיים בלי כל מה שתארת, יש ילדים שכמה שתהיה מוצלח איתם- להם זה לא יועיל, גם אם לאחים שלהם כן...

מה ניסית להעביר?

למה כל כך נפגעתם???א.א.ק

הקטע מגמתי - בכוונה (ודני יונתן, תקן אותי אם אני טועה..)

הוא בא להדגיש מקרים שבהם ההורים לא שמים לב לכל מיני דברים שהם עושים.

וכן.

אני מכירה הרבה הורים טובים מאוד, שגם להם "מתפקששים" דברים כאלה.

וברור לי שגם ילדים מבתים טובים מאוד, מרגישים ככה לפעמים...

אז זה לא יומן שמתאר כל מה שעובר על הילד,

אלא רק דברים מסוימים, שבהם הילד נפגע.

וכדאי להורים לשים לב לזה (ב"ה, כשאני אהיה אמא - אשתדל מאוד גם.. ממש עוד מעט. כמה חודשים..)

תודה לא.א.ק. הבנת את הקטע כראוי!דני-יהונתןאחרונה
מותר לי להעיר למרות שאני לא קשורה?מדבר

אני עוד לא אמא והאמת שאפילו עוד לא נשואה.

אבל הדיון שהיה פה נוגע בעניין שרגיש אצלי כבר הרבה זמן.

אי אפשר להגיד שהורים לא עושים טעויות. הם עושים וזה הגיוני ואנושי, וגם אני מן הסתם יעשה הרבה טעיות.

אבל יש מקום ללמוד. ואפשר ללמוד מכל אחד (כמו למשל ירוקה כמוני) ואני חושבת שדווקא בנושא של חינוך חשוב להקשיב למה שהילדים אומרים כדי ללמוד מזה. אם בחור/ה אומר שההורים שלו לא מתייחסים אליו אין עניין לצעוק עליו כמה שהם לא ישנים בלילה בגללו וכמה שהם משקיעים בו ושהיה לו הכרת טובה. זה לא נותן כלום, להפך- זה רק הורס. אי אפשר לצפות מילדים שתהיה להם הכרת טובה ברמה של מבוגרים. הכרת טובה זה דבר שצריך לקנות ולעמול עליו. נכון שאסור לנטות לצד השני, צריך כמו בכל דבר את דרך האמצע. הילדים צריכים לעשות עבודה אבל גם ההורים, שצריכים לזכור שהלדים אחרי הכל עדיין ילדים.

ומה שהכי מפריע לי שכשאומרים לכם את זה במקום להקשיב וללמוד ולהשתפר מייד מתחיל שרשור מגננות שההורים הם בסדר והלדים מפונקים.

הלו!! תקשיבו שניה! לא באנו להאשים אותכם אלא רק לנסות לעזור לכם להשתפר. במקום להסגר ולא להקשיב כי 'הילדים גודלים בפינוק מקלקל ,בלי הכרת הטוב' ו'חבל שילדים רואים את ההורים בעינים שליליות' ו'תלמד קצת להכיר טובה, ואולי כדאי הרבה, זה ההורים שלך, לא סתם מישהו ברחוב.' תנסו להקשיב ולהשתפר ואולי תצליחו קצת יותר בחינוך הילדים שלכם.

בהצלחה לכולכם עכשיו ולי בעוד כמה שנים בעז"ה.

יומטוב!

דווקא כתבתי את זה על עצמי ולא על הילדיםדנדשית

אני מבינה בהחלט וזה בסדר להאיר את עיני ההורים על כל מיני טעויות שהם בהחלט עלולים לעשות (ונראה לי שבסך הכל ,על זה הוא דיבר).ואת צודקת, ילד שמרגיש רע צריך להקשיב לו ,ברור.

אבל אישית, אני היום מצטערת שלא ידעתי להעריך מספיק את ההורים שלי ,במקום להתמקד במה שהם לא ,הייתי יכולה לשמוח הרבה יותר בכ"כ הרבה שהם כן היו ועשו למעני,ואני יודעת שככה זה בגדול,נדיר שילדים ידעו להעריך כראוי לפני שהם בעצמם גדלו והבינו על בשרם מה זה להרים בית ולגדל ילד.

האמת שזה נושא מאוד רחב ויש לי המונמון מה לומר אבל כרגע חייבת לטוס לאחד הילדים,סליחה.(וסליחה אם נשמע שתקפתי מישהוא-ממש לא התכוונתי)

לי נראהיוקטנה

שהכותב רצה להציע סוג של ייעוץ. 

אז הוא כתב "בכאילו" כל מיני מקרים, כדי שהורים יזהו וימצאו שם את עצמם וילדיהם, וידעו לפנות אליו לייעוץ. 

אבל זה יצא קצת עקום, כי יצא הורים מאוד שלומיאלים, וילד מאוד מסכן, וגם מאוד לא מכיר טובה צוחק

בקיצור - כדאי לתת לאיש מקצוע לחבר מחדש (או למישהו שמבין - לעזור לנסח מחדש). 

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך