שאלה בנוגע להקלטותאנונימי (פותח)

קודם כל נופר,שלומי,ערן וכל השאר כל הכבוד אתם פשוט מדהימים!

גם אני השתתפתי השנה בחידון המחוזי בצפון (נופר זוכרת?) וזאת הייתה חוויה חזקה כדאי לכם לגשת.

השאלה שלי כזאת:נגיד ויש לי הקלטות של הספרים,באיזה דרך הכי כדאי לשמוע אותם-לבד או ביחד עם קריאת הספר?

תודה וחג נקיונות שמח XD

תשובהנופר=)

זה די ברור שעדיף גם עם קריאה- זה גם זיכרון חזותי וגם שמיעתי

לא הבנתי למה יש אפשרות שרק לשמוע יותר טוב....

את ניגשת שנה הבאה נכון?

פוול ב"הצלחה !! ב"ה תעלי!!

עוד שאלה על הקלטות~מישי~

אתם חושבים שכדאי לי להקליט את עצמי בכמה ספרים אבל במנגינה שונה או שזה יבלבל אותי?
האמת שהבעיה שלי זה שאני באמת זוכרת הרבה בע"פ אבל יותר קשה לי לזהות מאיזה נביא זה... אני מתבלבלת הרבה...  יש לכם עצה איך ללמוד בצורה שאני פחות אתבלבל?

עצות בדרך לימוד ע"י הקלטות נופר=)

גם לי היתה את הבעיה הזאת של לדעת בע"פ ולא לדעת /לא לדעת מספיק מהר מי האומר ולכן:

הקלטתי את עצמי בספר מסויים (אני מציעה ישעיה כי היא ארוך וקשה להשיג משהו שיקליט כל כל הרבה)

ישעיה ומשלי אלו הספרים היחידים שהקלטתי לעצמי

שאר הנביאים הקלטתי אנשים שונים בטעמים שונים

ירמיה אני מציעה להקליט רק את פרקי הנבואות.. חבל על הזמן כי לא צריך לדעת הכל בע"פ

אני מציעה לא להקליט אפילו אנשים שונים באותם טעמים...(מניסיון) כי פחות זוכרים את הקול ויותר את המנגינה

לדעתי לא כדאי לך להקליט את עצמך בכמה ספרים אפילו שהמנגינה שונה כי קשה להקליט הכל במנגינה קבועה ואפשר להתבלבל.... היתרון של טעמים הוא שלהתחלות ולסיומות יש אותה מנגינה וזה עוזר לזכור בע"פ

כי כככה לא צריך לבזבז הרבה זמן על ללמוד את המנגינה כי היא קבועה

ב"הצלחה רבה בהמשך  !! אני מקווה שהייתי מובנת..

תודה רבה=)! ב"הצלחה גם לך...=)=)~מישי~

רשימות של אנשים (בבראשית ובעזרא ונחמיה) הקלטתם בטעמים?
ובכלל מה בדיוק צריך לדעת ברשימות האלה (לאו דווקא לשלב המחוזי אלא יותר בשלבים המאוחרים יותר)?
זתומרת בעזרא ונחמיה- את היושבים בחומה (האלה שיושבים על ידיהם לא שבנו את החומה...) ואת החותמים על האמנה  מה ביוק צריך לדעת? כי בתכלס זה רק רשימה של שמות....
ובבראשית ברשימות צריך לדעת כמה זמן חי כל אחד אחרי שהוליד או רק כמה זמן חי לפני שהוליד ומתי מת? וברשימה של תולדות שם צריך לדעת לחשב מתי הוא מת (עפ"י כמה זמן חי לפני שהוליד וכמה זמן חי אחרי שהוליד)? זה לא נראה לי סביר שיעשו דבר כזה...

לא נראה לי..Rבה Cמחה

שבאמת מצפים שתחשבי את סכום השנים.. (של תולדות שם)

ואת כל השאר צריך לדעת..

מלא מלא ב"הצלחה!!!

תשובהנופר=)

אני למדתי הכל (בכל זאת זה ארצי מסכם....)

אבל לא שאלו אותנו כלום ובשום שלב על הרשימות חוץ מהראש בראש של שלומי וערון : מי היה שר פלך בית הכרם

אם שואלים על שאר הרשימות בד,כ מביאים (ורק בכתב) כמה אנשיםן מרשימה ואת צריכה לזהות האם הם חותמי האמנה וכו'   לפעמים מביאים להשלים (ממש  רק לפעמים)

בכל זאת אני מציעה חל אפילו למחוזי ללמוד את פרק ג בנחמיה שאם שואלים אוהבים לשאול משם וגם כדי שבעז"ה שתעלי לארצי יהיו לך פחות רשימות....

וגם דברים בסיסיים ברשימות בבראשית שאם שואלים שואלים משם: הגיל של אדם שילז את שת והגיל של למך שילד את נוח....

לדעתי אין טעם להקליט את זה בטעמים... זה סתם לוקח זמן, ועם מה יש לך להתבלבל?

תודה!=)~מישי~
ועוד שאלה שנזכרתי בה~מישי~

למדת בע"פ את כל הנאומים והתפילות?
ז"א אני מרגישה שאני לא יודעת מספיק טוב. אני מתבלבלת קצת בין שלמה לדוד ולנחמיה ובין יהושע לשמואל קצת... (דווקא חזקיהו ב"ה אני יודעת טוב וגם הלויים בימי נחמיה זה אמנם ארוך אבל חלק מזה ההמשך של ויברך דוד מה שעושה את זה יותר קל לזכירה)
אבל מצד שני אני מפחדת שאם אני אקליט את הכל אני עוד יותר אתבלבל... מה אתם ממליצים?

כן להקליט..Rבה Cמחהאחרונה

כל תפילה במנגינה אחרת...

אני לא הקלטתי את תפילת שלמה - היא ארוכה ואין כ"כ מה להתבלבל (חוץ מפס אחד שמבלבל עם תפילת נחמיה)

ב"הצלחה!!!

ב"ה כן ותודהאנונימי (פותח)
צריכה קישוריםבטם
לקבוצות וואטסאפ של חידוניסטים🙏
חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...

אולי יעניין אותך