מה עם הערבים בדרום?~nhykb~

מה נשמע אנשים? הכל בסדר? 

משהו שעלה לי בראש... 

למה אנחנו (הנוער) בעיקר פועלים ביישוב יהודה ושומרון וגם הפעולות נגד הערבים הם בעיקר באיזורים האלה.. ולעומת זאת אנו זונחים את איזור הדרום?

גם מבחינת יישוב הארץ (מתי פעם אחרונה מישהו פה חשב על להקים מאחז בנגב?) וגם מבחינה בטחונית נגד הערבים שיורים קסאמים / גראדים / פצ"מרים / נ"טים וכו' כל הזמן ואנחנו לא עושים שומדבר נגד זה.. 

אני יודעת שאולי כל הקטע של הקסאמים בדרום די נכנס לשגרה, אבל אסור לנו להתעלם מזה.. 

הייתי שבת באחד הקיבוצים בעוטף עזה, 6 צבע אדום (בינהם אחד ב-1:30 לפנות בוקר, ואחד בדיוק בצאת שבת = כולם היו בערבית) .. וזה מפחיד וכביכול מתרגלים, אבל משהו ששמתי לב אליו שנראלי די מוכיח עד כמה גרוע המצב בכל זאת-  בכל פעם שהיה 'צבע אדום' השיחה הבסיסית בין 2 אנשים ומעלה פשוט נקתעה, כולם רצו לאזורים מוגנים, ואח"כ בכלל שוכחים על מה דברנו... 

וזה מה שהכי הפריע לי והכי הדגיש ל עד כמה המצב גרוע, כי כביכול ממשיכים בחיים אבל לא באמת ממשיכים... הבנתם? 

ובכלל- שנה הבאה אני עושה שירות בדרום, ופעם חשבתי שיותר חשוב לעשות דווקא בשומרון.. אבל השבת קלטתי עד כמה חשוב גם בדרום.. 

נראלכם יש משהו לעשות? איכשהו לפעול יותר בדרום?

מה את רוצה שנעשה תג מחיר בעזה זה לא הגיונידי"מ
באסה...ארץ הקודש

הייתי בטוח ביצהר יש גמ"ח תג מחיר ומי שרוצה לוקח...חחח

למה לא הגיוני?!אריאל יוסף

אם באמת היית רוצה-יכולת לעשות 'תג מחיר' בעזה...

מעניין מאוד למה אתה לא עושה זאת...

בהצלחה!
אין לראות בדברי הבעת הזדהות עם פעילות 'תג מחיר'.

פשוט שהדרום לא עומד עכשיו בסכנת גירוש..אלירז

זה לא קשור לתג מחיר כאן או שם..

המלחמה על יהודה ושומרון- כי יהודה ושומרון בסכנה מבחינת השליטה שלנו בהם.

ממשלת ישראל רואה בדרום חלק מגבולות המדינה

ואילו יו"ש עומדים על כף המאזניים

לכן עיקר המלחמה מתנהלת שם.

אנחנו לא נלחמים בערבים

אנחנו לא מתיימרים להחליף את הצבא

אנחנו נלחמים על האדמה, מול ממשלת ישראל הרופסת.

איזו שמחה לראות את המשפט הזה!^אריאל יוסף

"אנחנו לא נלחמים בערבים

אנחנו לא מתיימרים להחליף את צבא"

(זה אולי ישמע קצת מוזר, אבל היה לי קשה להאמין שיש בפורום הזה עוד בעלי עמדה ממלכתית(-במלרע!!) מלבדי...)

תגדיר עמדה "ממלכתית"? כי אם מורך ורבךקחו עמכם דברים

הוא הגר"ד ליאור שליט"א,איך אתה ממלכתי?

זה נושא לשרשור בפני עצמו...אריאל יוסף

צריך לטהר קצת מושגים, או כמו שאמר לנו פעם מו"ר רה"י שליט"א: "אנחנו הממלכתיים האמיתיים. הם (-המכונים כך) מסלפים!"

לכן הדגשתי-במלרע!!

תחשבו קצת על ההבדל בין המילה הזאת כשהיא במלעיל לבין במלרע-ואולי תבינו למה התכוונתי...

יש הבדל משמעותי מאוד בין הדברים!

בקצרה,אפשר??קחו עמכם דברים
זה לא דיון לכאן-באישי...אריאל יוסף
אני מתיימר להחליף את הצבא (עד כמה שאני יכול)די"מ
וכן אנחנו כן נלחמים בערביםדי"מ
חחח...אז אתה מתכוון להרביץ ליהודים?אנונימי (פותח)

ולהתלבא בשוחות...ולברוח מכל ערבי שורק?

כי זה התפקיד שהצבא עושה בזמן האחרון...

אלירז????????????????אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
אנחנו לא נלחמים בערבים??

פשששש יפההה...
זה בדיוק הבעיה!!!!!!!!! אנחנו לא נלחמים בערבים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  
אבל בעקרון אנחנו כן נלחמים בהם....
וכן כבר אמרו לי שאני לא יודעת להתבטאות ולא טובה בניסוח חחח.....

אוריין ואריאל יוסף- הבהרה דחופפהה לדבריי!!אלירז

אריאל יוסף- חס ושלום שלא יובן מדבריי עמדה ממלכתית כלשהיא!!

הצבא היום לא עושה את תפקידו!

וכשאמרתי צבא לא התכוונתי לצה"ל!

התכוונתי לצבא בהגדרה הכללית

(אוריין-)     המאבק שלנו לא עומד על 'אנחנו נציל את עמ"י מכל אויביו'

[זה תפקיד של צבא]

המאבק שלנו הוא על א"י ועל כך שעמ"י יבין שהיא שייכת לו!

ברגע שעמ"י יבין שהערבים הם האוייב

ושהם גוזלים את כל היקר לנו!-

אז יהיה צבא שיעשה את תפקידו

ונלחם כולנו בערבים!

בינתיים אנחנו שומרים על האדמה הקיימת

ומנסים לחנך את עמ"י לתורה וא"י!

אלירזאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
מאמילהה מאבק על ארץ ישראל בלי מאבק בערבים לא שווה כלום... 
וכמו שענית בשרשור אחר - אז גם הרב כהנא אמר "אין בכלל בעיה של ערבים יש רק בעיה של יהודים" - וזה לא אומר שאין בעיה של ערבים או שלא נלחמים בערבים, אלא שהבעיה היום היא בעיה של יהודים שלא מבינים את הרעיון היהודי... וברגע שנבין שצריך לגרש את הערבים אז באמת לא תיהיה בעיה של ערבים...
ואין בינתיים- כי בינתיים אנחנו במלחמה עם הערבים!!! 

צודקת ב100%.תחייך=]

בס"ד

יש עניין נוסף שלא כתבת עליו בנושא הדרום, והוא למי שמכיר את הדרום, מסוכן מכול!

זה הבדואים.

הבדואים שבדרום משתלטים עליו יותר ויותר, משטרת הנגב מפחדת! פשוט ככה מפחדת! הם לא עושים שום דבר עם השתלטות הבדואים, הגנבות שלהם ובעיקר כמו שכבר אמרתי - השתלטות על קרקעות.

הנגב, בעיקר דרומית לבאר-שבע, נהייה מקום שמסוכן ליהודים להסתובב בו סתם כך.

ואלירז- אמנם זה לא בסכנת גירוש, אבל זה מסוגל מאוד להיות בקרוב.

כיוון שברגע שהדרום יהיה בידי בדואים, הם יבואו בטענות של 'אנחנו יושבים פה - זה שלנו'.

זה מסוכן מאוד מאוד!!

רק השנה נחשפתי לעד כמה המצב שם מסוכן.

ת'פדל..צעיר רענן

תארגני גרעין ותקימו מאחז...

קל להתלונן "מה עם הנגב", קומי ותעשי...!

אני עושה. תודה על העצה. \~nhykb~
ברמת העקרון את צודקת, אבל..אחת מהשומרון

בס"ד

ברור שאנחנו בשאיפה ליישב את כל חלקי הארץ השלמה.

אבל לצערנו כרגע כדאי שמי שמתאים לו ילך ליו"ש.

כי כמו שאמרו- האדמה זאת נמצאת בסכנה לא רק מבחינת הגויים אלא גם מתוך עמ"י.

בנוסף- יש הרבה יהודים חלוציים (לא מספיק..) אבל לא כולם מוכנים לגור במסירות נפש של יו"ש. 

אז מי שמעדיף להתעמת רק עם ערבים למיניהם- שילך בעז"ה לנגב/ לגליל ויחזק, ויקיים מצוות יישוב הארץ למהדרין. ומי שמסוגל לכך שבנוסף להתנכלויות המקומיות גם יבואו לפרק לו את הבית כל יומיים- שיבוא ליו"ש כי צריכים אותו שם.

הכל חשוב מאוד. (גם לגור בגרעין תורני, ובעיר מעורבת וכו'..)

השאלה היא מה כרגע הכי נצרך, ומה מתאים לי?

איפה אני מקיימת את רצון הבורא ית"ש?

ואני מצטרפת לצעיר רענן- יש הרבה גרעינים חדשים שמקימים יישובים בנגב. את מוזמנת להצטרף וליישב את החלק שהכי מתאים לך.

הנגב לא בסכנת וויתור לעומת יו"ש..שמוליק פיין

טוב, אז נניח שהנגב לא בסכנת גירוש.. מה אם~nhykb~

"גוש קטיף - נזכור ונחזור" או "גוש קטיף תובב"א " וכו'? 

איך בדיוק נחזור לגוש קטיף אם אנחנו מתמקדים רק ביהודה ושומרון? מי שמתעניין כרגע בחזרה של גוש קטיף לאדמתו  הם רק האנשים שגורשו מגוש קטיף ולא אפאחד אחר... למה אף אחד לא בא לעזור להחזיר את גוש קטיף? 

ואל תגידו לי  - קומי, תלכי לעשות. כי בעז"ה שנה הבאה אני הולכת לעשות שירות בעוטף עזה ואני חושבת שזה מאוד משמעותי.. אז מי שצריך לקום ולעזור זה אלה שאומרים לי "קומי ותעזרי".. 

את העלת את הבעיה נקודתיתצעיר רענן

לדרום...

כל א"י חשובה.. אם את מרגישה שמקום אחד יותר נמשכת אליו/מפריע יותר שלא עושים שם וכ...

אז קדימה לעשייה...

ומה עם הגליל?ומה עם הגולן?ומה עם עבר הירדן המזרחי?ומה עם סיני? כל אחד צריך להתקדם כמה שאפשר ולעשות את מה שהוא חושב לנכון, על הצד הטוב ביותר!

שלא ישמע זילזול-צעיר רענן

ישר כ'ח באמת עצום על חשיבה על ארץ ישראל...

רק צריך לדעת במה להתמקד!

צעיר רענן יקר-~nhykb~

עצם זה שהרגשת צורך לכתוב "שלא ישמע זלזול" - סימן שיש סיבה שזה ישמע כזלזול... (נקודה למחשבה)

ברור שכל א"י חשובה.. ונורא מה שהולך גם בגליל.. אבל בגליל אין מלחמה כרגע, ולעומת זאת בדרום יש. לכן חשבתי דווקא על הדרום.. כפיש? 

פשוט הפריע לי שעל קסאמים וגראדים כבר כותבים רק במבזקים של החדשות ולא יותר מזה, כאשר בפועל זה הורס לאנשים חיים (או אפילו "סתם" את הרכב והבית...)  ואנשים לא מתייחסים לזה ברצינות. 

לא כ"כ מדוייק..אחת מהשומרון

בס"ד

ציטוט: "מי שמתעניין כרגע בחזרה של גוש קטיף לאדמתו  הם רק האנשים שגורשו מגוש קטיף ולא אפאחד אחר..."

לפני שנתיים, ביוזמת נוער למען.., ניסו לשוב לגוש קטיף ונראלי היו שם יותר אנשי גבעות מתושבי הגוש. כי אלה האחרונים עסוקים עכשיו (ובצדק) לשקם את ביתם הפרטי ולבנות אותו (ייאמר לזכותם שלמרות הקושי הגדול הם מיישבים חלקים שוממים בארץ הקודש).

לשמוליק..יויו2

"הנגב לא בסכנת ויתור"- נכון,אבל אין כ"כ הבדל אם יש איום של גירוש או איום של השתלטות בדוואים..שניהם בסופו של דבר,האדמה הולכת לאיבוד. גם בגליל וגם בנגב,אז בסדר,אין סכנת גירוש,אבל אם לא מתיישבים שם זה הולך לערבים.

אז כמו שאמרו,כל אחד ילך ויפעל במה שהוא הכי מתחבר ומה שהוא חושב שהכי חשוב..

העיקר שכל אחד יעשה את התפקיד שלו הכי טוב שאפשראנונימי (פותח)

במקום שהוא נמצא...

ואני חושבת ששום תג מחיר לא יעזור לנו להשתלט על הערבים, מה שיעזור לנו זה שכל עמ"י יתאחד!!!

כי אין טרמפים בדרום וממש חם שם!קוקו

!

מה שנכון נכון. נראלי פשוט התנאים פחות טובים..~nhykb~
תכלס כי הרבה יותר קל ופשוט בשומרון והשאר תירוצים..אלחנן

בשומרון יש אלף ישובים יהודיים תומכים --בנגב אין

בשומרון כבר מישהו עשה את רוב העבודה בשבילנו --בנגב אתה צריך להתחיל הכל 

בשומרון ערבים ילדי כאפות --בנגב בדואים עברינים וסוחרי סמים שהרבה פחות נחמד להתעסק איתם

בשומרון יש צבא שאני יכול לקרוא לו כל פעם שאני מסתבך --בנגב אתה לבד {פתאום הצבא לא כזה נורא....}

בקיצור עם כל הצער הכאב והתירוצים עד שלא יקומו חברה רציניים שלא עסוקים בלשכנע 

את עצמם לא תהיה התישבות חדשה בנגב.

[בני עקיבא המיזרוחניקים החפפיפניקים וכו וכו וכו וכו דווקא כן תפסו יוזמה ומקימים גרעין בחולות חלוצה.....

מעניין מתי הגבעונים המטורפים ילמדו קצת מהכפכפים של בני עקיבא ויעשו משהו רציני קצת יותר 

מלטייל באופניים בשומרון .......]

אז לסיכום- לא מתיישבים בנגב/גליל בגלל שקשה~nhykb~

ולעומת זאת בשומרון קל יחסית... 

ממש ממש אידיאלי הייתי אומרת.. 

זה היה בצחוק!!!!קוקו

בתיישבים ביהודה ושומרון כי שם המצב הכי קשה, יחסית.

ברור שבכל הארץ המצב גרוע: בערים המעורבות, במרכז בשפלה בדרום ובצפון, בנגב ובגליל, הערבים, הסודנים, הדרוזים והבדואים משתלטים על כל "חלקה טובה" (תרתי משמע...), ומאיימים להטביע את כולנו לים...

אז מה אפשר לעשות? כל אחד עושה לפי מיטב יכולתו באיזור שלו (ככה אני לפחות מקווה), ואם לא- אז קדימה. אם בתחום ההסברה, ההתישבות, המחאה, וכו' בצורה חוקית פחות או יותר.

בהצלחה!

נוער למען ("נחלה") מקימים נקודות חדשות רק ביהודה ושומרון, כי זה מבחינתם הדבר הכי חשוב כרגע.

נוער למען "נחלה" מקימים נקודות רק ביו"ש כי זה קל..אלחנן

והמצב ביו"ש לא הכי קשה בכלל

לא בהיקפי הבניה הלא חוקית

לא בתוקפנות הערבית[בדואית או דרוזית]

ובטח לא במחסור בחברה

ולא בטיח

לאלירז-

"אבל החבר'ה הרציניים לא כאן כדי לענות"..

בחייאת.........

אלחנן- WTH???אלירז

המלחמה היא על יו"ש מבחינת האחיזה בקרקע!

אין לי כוח להסביר לך שוב שמדינת ישראל כן רואה בקרקעות שבדרום חלק מגבולותיה!!

לכן אנחנו [ואני לא נוער למען -נחלה, לא גרעינים ולא בלבול שכל - אני עצמאית]

נלחמים על יו"ש כרגע!

זה שצריך לנהל מאבק במקביל גם על הדרום והגליל - לא סותר!

אבל יותר לחוץ עכשיו- מניעת גירוש ביו"ש.

אני גרה קרוב לבאר שבע- 

ותאמין לי שהיו לי התקלויות מאוד לא נעימות עם בדואים

אז אני יודעת מצויין במה מדובר..

וזה ממש לא יותר פשוט לבנות ביו"ש, זו הנפצה שלך בלבד!!

[הערבים בשומרון ילדי כאפות? זה מעניין!..

הם דווקא רוצחים רציניים ביותר..]

"החבר'ה הרציניים" = אלו שיתנו תגובה אמיתית, מנומקת ולעניין.

בלי כל הקשקשת שצצה בשרשור הזה.

אם המאבק שלך זה להציל את הקרקעאלחנן

תחשבי בצורה ריאלית על המצב ותראי שמה שקורה בזמן האחרון ביוש

רק מחמיר את המצב הרי כמה שיש יותר התנגשויות וחיכוכים ביוש גובר הלחץ לצאת משם

רוב המדינה רואה במי שמישב את שומרון גורמים שאחראים להמון בלאגן וכשיהיה הסכם באיזהשהו שלב

[ולדעתי זה די ברור שזה יגיע ישארו אולי גושי ההתישבות ביוש ] ומה שהמתנחלים בשומרון עושים רק

מחמיר את המצב הרי אף אחד לא מדבר כמעט [לפחות בזמן האחרון]על התנתקות בגוש עציון כי שמה יש שקט ואין הרבה חיכוך אז לאף אחד לא בוער לצאת משם

[הרבה  מהציבור היום רואה את יוש כמו מה שהיה בלבנון כשהכל היה רגוע זה היה בסדר אבל

עם כל חייל שנהרג גבר הלחץ לצאת מה"בוץ הלבנוני" הרבה מאד אנשים רואי את השומרון כחבית חומר נפץ וכבעיה שצריך לפתור בגלל כל הבלאגן]

ואין לי כח להכנס לדיון מי יותר מסוכן הבדואים או הערבים

אבל הסיבה היחידה שהבדואים לא רוצחים זה כי הם יותר מנותקים ואדישים

במה שהם כן מתעסקים-פרוטקשן גניבות רכוש וארגוני פשע הם מצליחים טוב מאד

אז איך "גושי ההתיישבות" נכנסו לתודעה?אחת מהשומרון

בס"ד

אין יותר מידי אנשים שחושבים שצריך לפנות את "גושי ההתיישבות".

כי זה לא ריאלי. "לפנות את מעלה אדומים? את אריאל? השתגעתם??"

ברגע שבעומק השומרון, בגב ההר, יהיו הרבה אנשים. וחזקים (לא כאלה שיתחפפו מרצון..) העם יבין שאין מה לעשות והעובדות נקבעו בשטח.

[זה גם מה שהיה עם מפת החלוקה של הבריטים (בגרות בנגב, אהמ.. אהמ..) בהתחלה הדרום היה בשטח הבינלאומי, וברגע שהיהודים הקימו שם מלא נק' התישבות- חילקו את זה ליהודים.]

"במקום שיש התיישבות- שם יהיה קו הגבול!" (שם, שם)

[חוצמזה, שבגלל הבלאגנים ביו"ש קצת מפחדים להתעסק איתנו. אם בגירוש מגוש קטיף פחדו שיהיו הרוגים, אני לא רוצה לדמיין מה התרחישים של גירוש יצהר..]

בדיוק מה שניסיתי להסביר שלא..אלירז

אבל החבר'ה הרציניים לא כאן כדי לענות..

ארץ הקודש [אשמח אם תגיב ברצינות.. ההערה הצינית היתה חמודה אבל לא הבהירה עמדה.]

קטיף שנית [לאן נעלמת?]

אמא אדמה []

צודקת !!נועוש=]]!!
שמוליק - וכלום! -אביב

הנגב יהיה בסכנת ויתור.

תקשיבו, אנחנו צריכים להיות חכמים לטווח ארוך. אנשי גוש קטיף הצדיקים הקימו והפריחו אזור מדהים במשך 30 שנה. תוך 9 ימים, המקום הזה נמחק פיזית.

בשומרון כנראה שלא יהיה גירוש. אולי העברת שטחים - זה כן, אבל גירוש - לא. יש שם יותר מידי אנשים מכדי שיפנו אותם.

בנגב, לעומת זאת, אין אנשים. מה יגרום למדינת ישראל להמשיך ולהחזיק בו? כיום הרעיון לא על הפרק. הוא עלול לעלות ובגדול. מה נעשה אז? אין שם כוח משמעותי של אנשים שבגללו ירימו ידיים. אין שם יותר מידי מי שייצא להאבק.

אולי מה שצריך זה שכל יישוב ייקח אחריות לא רק על עצמו, אלא גם על השטח שסביבו. באזור שלי (צפון השומרון)הערבים מסמנים את ה"טריטוריה שלהם" בעזרת עצים, בתוך מין עציצים ענקיים עטופים בכחול. למה היישוב שלי לא הלך והוריד אותם אחרי שהם הופיעו? שאלה מעולה.

התשובה היא, כי זה לא במודעות, לא משהו מערכתי. צריך שכל יישוב ייקח רדיוס גדול סביבו - כמובן יש להתחשב בגודל הישוב ובכוחותיו וכו' וכך "להקציב" את השטח - אבל שיהיה אזור שהישוב אחראי עליו. כך נוכל לוותר על כמ מיני גבעות שסמוכות ליישובים אחרים ונוכל ללכת ליישב את הנגב.

יש לי הרגשה שכל הקטע הזה של "ליישב את יו"ש" הפך ליותר מגניב ורגיל ואנחנו לא מספיק חושבים. חלק ממנו עסוק יותר מידי בקנאות, ופחות מידי במחשבה.

חוץ מזה, אם יורשה לי להעיר, מי שאומר וחותם וכו' על "להסביר לעמ"י" ו"אהבת ישראל" לא כ"כ מקדם את זה בקנאות שלו ובמהומות שהוא יוצר בגבעות וכד'. (וסליחה אם אני מכלילה. לצערי אני לא כ"כ מעורה בפורום הזה ולא מכירה את כולכם... אבל מי שזה נוגע אליו, בבקשה שיתייחס)

כל הכבוד לכם!

איזה נוער נהדר יש לנו,שאכפת לו מהארץ הזו וחושב איך לקדם פה את הכל..

מעריכה את כולכם!!

(אני נוער, כמותכם, ד"א. אל תתבלבלו )

סליחה - התכוונתי שמוליק וכולם אביב
ואוסיף -אביב

שאנחנו לא מספיק חושבים על ההתמודדות של האנשים בנגב.. זה כאילו גוש קטיף היה יותר מין חממה של דתיים לאומיים ולכן שמענו עליהם וכו'. למה אנחנו לא נכנסים יותר לנגב ומספרים לכולם על הקושי שלהם? אני חושבת שאין מספיק מודעות כלפי מה שקורה בנגב בציבור הדתי לאומי. אולי כמו שאר הציבורים בארץ, אבל אני חושבת שאנחנו צריכים לצפות מעצמנו ליותר מסתם מחשבה קטנה שחולפת בראש כשפותחים איזה עיתון.

וכל הכבוד מיוחד ל~nhykb~

כ"כ בוער בכם עניין הדרום...שמוליק פיין

בס"ד

אז תלכו לדרום..מי שפועל ביו"ש רואה את המצב כך שיו"ש יותר דחוף כרגע..אתם רואים את הדרום כיותר דחוף?! אל תדברו..תעשו!

להגיד שוב? אני עושה.~nhykb~
חח תודה אביב אבל לא מגיע לי..~nhykb~
התלבטתי אם לפרסם את התגובה, החלטתי שכן,בת-ישראל-וציון

מקסימום  המנהלים ימחקו לי אותה..), סליחה אם אני קצת יותר מידי התקפית, סוטה מנושא הדיון הנוכחי, או כותבת דברים שבכלל לא אמרתם, אני פשוט רוצה להסביר את עצמ הכי טוב שאפשר.(זה קצת קשה לי, למרות שהפיסקות טיעון בשיעור עברית יוצאות לי די טובות...=) ואחרי ההקדמה-

חברה, גם אתם צריכים להתעורר! זה שבנגב אין צבע אדום חמש פעים ביום ולא רוצחים שם משפחות שלמות לא אומר כלום! בנגב הבדואים, מקימים מאחזים, התיישבויות בלתי חוקיות, הצבא, המדינה, המשטרה, מישהו, בא ואומר להם על זה משהו, עושה להם משהו, מגרש אותם משם? לא! גורנשט מגורנשט!

כן, גם אלו שחושבים שהינה תיראו עד כמה שדה בוקר הצליח, תיראו כמה אנשים, תיראו כמה ירוק... וזהו, הנגב מ-יו-ש-ב, לא, ינעל דינכ! צריך להמשיך, אם אנחנו לא קולטים שהנגב זה לא רק מקום שבו הולכים לטיול שנתי, אז עוד מעט זה יהיה באותה סכנה של יש"ע ואפילו יותר מיזה! יאללה, צריך להתיישב שם, לקבוע עובדת!

וכן, גם לפני 55 שנה זה היה ככה פחות ארו יותר. נכון לא הכי קל להתיישב בנגב אבל למי איכפת?! קצת מורשה, חבריא, גם לא היה כל- כך נוח להתיישב בביצות ולהתחיל מאפס,גם לא היה נוח ללכת למדבר שומם, שערבים מסוגלים להגיע אליך ולרצוח אותך בקלי קלות, ולהתחיל הכל מאפס! נכון אז מה?! עובדה עשו את זה כבר מקודם! כן, אני יודעת קל לי לדבר להגיד " אז מה?!" אבל בחייאת, חברה, אתם לא עושים טיולים ארוכים, אתם יודעים, רציניים כאלו, אם כל הציוד על הגב וכו', קשה טיולים האלו, אז מה? אנשים עשו את זה, שרדו את זה, למה לא?! אני נהנית אני מתחברת לארץ שלי...אז נכון, התנאים לא כל- כך מצוינים, לא נורא מישהו חייב להתחיל....

-תחשבו על זה קצת, די קשה לבטא בכתב מחשבות כאלה... אבל תנסו להגיע למסכנות, ברוך ה', יש לכם שכל ישר....

| תצטרכו לסלוח לי על התגובה הלוהטת (אני לא מוצאת את המילה הנכונה...) פשוט הנושא הזה ממש קרוב אלי... מצטערת...|

ביהודה ושומרון רוצים להקים מדינה "פלשטינית"אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק! 
נכון שהמצב בנגב הוא קשה, אבל גם בצפון, ובירושלים, ובערים מעורבות ובכל מקום!!! אבל הסכנה הכי גדולה וקרובה היא הקמת מדינה "פלשטינית" -ולכן אנחנו צריכים להיות שם ולמנוע אתזה!!

אוריין, פה בדיוק הטעות שלך!~nhykb~
את טוענת שבשומרון הממשלה רוצה להקים מדינה פלסטינית.. ישמצב. מה שאת לא שמה לב אליו הוא שבנגב הערבים רוצים ומקימים מדינה פלסטינית!! הבדואים משתלטים שם על כל האזור! מבחינה גיאוגרפית פיזית וגם מבחינה רוחנית- כמו לקיחת בנות יהודיות, וגם (למרות שאולי זה כביכול פחות חשוב) לוקחים את תשומת לב התיירים... ושלא נדבר על גניבות, אונס וזריקת אבנים...אה ואיך יכולתי לשכוח? כמובן הקסאמים והגראדים שבעזרתם הם שולטים לתושבי רוב הדרום על החיים.. כי נראלי שלקום ב-1:30 לפנות בוקר של שבת ולרוץ לאיזור מוגן כי יש 'צבע אדום' זה לא בדיוק בחירה של התושבים היהודיים בנגב אלא של התושבים הערבים..לסיכומו של עניין: אולי לא כתוב על הדף 'הנגב תהיה מדינה פלסטינית' אבל בפועל- זה הרבה יותר קרוב ממה שנראה לצערי...ו
ובירושלים לא?אוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
ישמצב?? מאמילהה זה לא ישממצב זה אוטוטו קורה!!!
אבל כמה ששהבדואים קימו ישובים בנגב זאת לא תתיהיה מדינה פלשטינית.. וברור לכולם שהנגב הוא חלק ממדינת ישראל מה שלא ברור שיהודה ושומרון... 
לוקחים בנות יהודיות זה לא רק בנגב... וגם גניבות אונס וזריקות אבנים זה לא רק בנגב...
ושוב- יש הרבה מקומות שהמצב בהם קשה.. לא אמרתי שלא... 
אבל הסכנה הכי גדולה זה המדינה הפלשטינית שרוצים להקים והיא ביהודה ושומרון...

אוריין על פי נתונים שפורסמו (לפני כחצי שנה)-משה ר-

האוכלוסייה הבדואית בנגב מונה קרוב ל-300.000 איש שזה יותר ממה שיש בב"ש דימונה ערד וירוחם ביחד זה פשוט מבהיל לחשוב מה יהיה עוד כמה שנים הם כבר יצרו רצף של בנייה בין דימונה לב"ש מה שהיה פחון פה ושם היום זה ערים שלמות ואני לא מדבר על ערד שהיא עיר כמעט ערבית בקיצור המצב ממש לא פשוט....

תכלס.. אתם צודקים..גלוק17

לק"י.

הרבה יותר קל ונוח לעשות את הכל ביו"ש זה מקס' שעה מהבית.. במקרה הגרוע..

לנסוע עד לנגב המיובש הזה זה לפחות שעתיים.. וטרמפים זה רק אם ממש יעשו לכם טובה.. ז'תומרת אם מישהו יסע שם בכלל..
חיבור למים? חשמל? מישהו שתוכלו לקרוא לו במקרה של בעיות עם ערבים [לא משנה אם זה מכוחותינו או מצה"ל..]? זמינות הגעה של תגבור למקרה הצורך? אפס בערך...

זה באמת חלוציות.. וזה לא עסק לילדים קטנים.. עם כל הכבוד לכל החבר'ה הטובים והגיבורים שמיישבים את הארץ בנקודות חשובות ביו"ש וכד'..

משפחות שבונות את הנגב, זה מה שצריך..

ותכלס זה מה שעושים מגורשי גוש קטיף- ש... לא בחרו את השלווה בישוב מרכז הארץ, אלא אחרי הכל קמו ובנו עוד ישובים בחולות הנידחים של הנגב- בחלוצה ועוד איזה ישוב שאני לא זוכרת איך קוראים לו.. 

ושם הם מקימים הכל מאפס ממש...

וזהו, אין לי האמת רעיונות להציע..

זה לא באמת כזה מסובך...צעיר רענן

ברור שזה מסובך, אבל ההבדל שביו"ש "העם" מתנגד שתיהיה שם, המדינה...

בנגב, אולי יהיה אפילו אפשרות לקבל סיוע מהמדינה, לא זוכר איזה שר רצה לאכלס 300,000 משפחות את הנגב, תקציבים, חשמל מים, המדינה יכולה לסדר.

רק חסר אנשים, ויוזמה!

[אה.. וגם איך להגיע...]

בהחלטגלוק17

לק"י.

לזה יש סיכוי לקבל תקציבים מהמדינה,

אבל זה לא פשוט בכלל בכלל..

כי אם חבורת ערבושים-המתקראים בדואים או משהו בסגנון יחליטו שבאת להם במקום שלא נראה להם, המדינה תעדיף לא להסתבך איתם, ולהעביר את הקמת הישוב היהודי למקום אחר..

ועוד, אנשי החי הצומח והדומם לסוגם יראו באיפה שתרצה להקים ישוב כשמורת טבע לעתיד, אז תצטרך לבחור מקום אחר להתיישב בו..

מה גם הבעיה שכבר ניסו לבנות כמה וכמה ישובים, אבל נטישת התושבים עם השנים בגלל מחסור בעבודה ומרכזים קרובים, צימצמה את הישובים בצורה דרסטית וגם מנעה מאנשים להגיע...

אגב, לכל המתעניינים... לא רחוק היום שבו יבנו בנגב משהו גדול, שמעתי כבר כמה וכמה דיבורים על דברים שונים.

והנה דוגמא-  ציטוט מאתר של "נגב בר קיימא":

"קבוצת יזמים, חלקם ישראלים המתגוררים בארה"ב וחלקם מתגורר בארץ, חברו לפני כשנתיים והקימו את חברת "שמש דרומית" לקידום מיזם תיירותי אדיר ממדים בהר הנגב. בסיועה של המועצה המקומית רמת נגב אותר שטח להקמת מיזם זה בנחל בוקר כ- 3 ק"מ ממערב לקיבוץ שדה בוקר.
על פי התכנית ישתרע המיזם על פני שטח של 20,000 דונם ובמרכזו יוקם אגם מים בשטח של 1,400 דונם היוצר 7 ק"מ חופים. סביב האגם יבנו 6 בתי מלון בני 3,000 חדר וכן יוקמו עוד כ- 7,500 דירות נופש כ –65 מ2 האחת. בנוסף, יוקמו גם 3 מגרשי גולף על שטח של 4,000 דונם, מכללה ללימודי השלום והסביבה, מרכז כנסים בין לאומי, מוקד ספורט ופעילות לילדים. בכל אחד מששת המוקדים שהם: מוקד רוחני יהודי, מוקד אקולוגי, מוקד מדברי, מוקד בריאות הוליסטי, מוקד גולף, מוקד ספורט וילדים, יוקמו שירותי מסחר ושירותים ציבוריים. בקיצור, עיר חדשה בלב הנגב "

אז אני חושבת שיש עוד אנשים שדואגים לנגב ברצינות...

אנחנו בנתיים נתעסק במה שביכולתנו לעשות...

הצעת סיכום לדיון, שכולם בו מסכימים על אותו דבר+-..אחת מהשומרון

בס"ד

[נראלי פחות או יותר כולם מסכימים פה על אותו דבר...]

אף אחד לא חושב שהמצב בנגב טוב, וגם לא בדרום היותר קרוב, ולא בגליל, ולא ביהודה, ובשומרון ובירושלים, ובגולן, ובכלל- בעבר הירדן המצב בקאנטים.. ובסיני..

וחבר'ה, אל תשכחו שצריך גם להתנחל בלבבות, ויש ערים מעורבות, ובחו"ל- התבוללות.. וחשוב מאוד גם ללמוד תורה, ולהקים משפחה.. ומה עם בניין בית הבחירה??

כולנו פה מסכימים (אני מקווה..) שכל אלה דברים מאוד חשובים.

אז נכון שהרב חרל"פ סובר שבדורנו, כרגע הנקודה העיקרית היא ארץ הקודש. ולכן רוב האנשים פה מבקשים לחזק עכשיו את א"י.

יפה עשתה ~nhykb~ שהעלתה כאן נושא מאוד חשוב למודעות.

אבל שורה תחתונה:

מה יותר חשוב? זה דעה אישית. כי לכל מקום יש את המורכבות שלו.  

ופשוט- כל אדם יעשה כטוב בעיניו, והכל יהיה טוב.

כי צריך פה אנשים וכאן אנשים. ואסור שכולם יתרכזו אך ורק במקום אחד.

שכל אחד יעשה ת'שיקולים שלו. בין אם זה כוחות נפש, נוחות, או דעה שזה הכי חשוב.

סה"כ מטרת כולנו היא לעשות רצון בוראנו. שנזכה..

נקודה שמעניין מה יגיבו עליה-אנונימי (פותח)

דבראשון- אחת מהשומרון- שכוייח ממש על הסיכום הסיכומי!!

דבר שני- השנה זכיתי לעשות שרות לאומי בנגב (נגב נגבי למדי.. ישוב חמוד 40 דקות    

דרומית לבאר שבע), בשבת לפני שהתחלתי את השרות, דיברנו בשולחן והגענו גם לשאלה   

הזאת- ואז אחד מהנוכחים העלה את הטענה הבאה-

כרגע יהודה ושומרון בסכנת הקפאה/גירוש/פיגועים וכו'.. לכן את הנגב נשאיר לשמאלנים מתל

אביב..

מה דעתכם? סוג של תירוץ טוב בשבילנו למה זנחנו את הנגב (-השאלה שבראש השירשור)?/ 

סתם התחמקות?/ אמירה שמפלגת את העם?/ אמירה נכונה?

שבת שלום לכולנו, ללא קסמאים גראדים ושאר מרעין בישין..

תמר- זה בדיוק מה שהשרשור הזה עסק בו...אלירז

אני חושבת גם שאחת מהשומרון סיכמה יפה..

גלוק יקרה- מבחינת נוחות והגעה,

לי הרבה יותר נוח באר שבע מאשר תפוח, אלון מורה ואפילו חברון.

זה ממש לא שאלה של נוחות, אלא שאלה של מה בוער עכשיו יותר.

הקב"ה טבע בכל אדם נקודה מסויימת שמציקה לו יותר מעניינים אחרים.

כשרונות מסויימים שחזקים אצלו יותר.

אותם הוא צריך לנצל לטובת מימוש תפקידו בעוה"ז

אחרת - הוא חוטא לייעודו.

המצב ביו"ש - קטסטרופה!

המצב בנגב - מזעזע!

שניהם דורשים טיפול - כמה שיותר יעיל ומהיר.

כמו שכתבתי לעיל, כרגע ביהודה ושומרון אנחנו שומרים על עצם שליטתנו באדמה.

בנגב- האדמה עוד נחשבת בשליטתנו ואם מדינת ישראל תחליט באמת לפעול ע"מ להעיף משם את הבדואים ימ"ש - היא יכולה להחיל את ריבונותה שם ולעשות זאת.

זה לא בא להמעיט מחומרת המצב בנגב-

אלו שהכשרון והבערה בנושא הזה דווקא קיימים אצלם- יפנו לשם.

אני בעז"ה בלי נדר-

מבטיחה לעזור ולהשתתף בכל פעילות.

אני מאמינה גם שכל מי שאכפת לו מיו"ש יצטרף גם לשם.

אבל כרגע יצא שאנחנו עוסקים ב'שטחים'...

בברכת כל הישועות.

לדעתי זאת לא התחמקות, (אם פונים לכיוון אחר.)אחת מהשומרון

בס"ד

אם אנחנו באמת פועלים במישור אחר (או בהרים אחרים..) אז זאת אמירה מאוד הגיונית שאני מסכימה איתה לגמרי.

יש אנשים שלא מוכנים להגיע ליו"ש (מפחד ממחבלים, מחשש לעימותים עם המדינה או מאידיאלים מעוותים..) אבל ב"ה יש בהם רצון לציונות. אם הם ילכו ליישב אזור שומם בארץ זה יהיה נגב/ גליל.

לעומת זאת, ב"ה אצל רובנו האופציות הם יו"ש/גליל/נגב. עדיף שנלך ליו"ש, כי לנגב ולגליל יש יותר אנשים שמוכנים ללכת.

ותודה על הפירגון

אוקיי, אבל העובדה היא שלא עושים את זה.. אפאחד.אביב
צודקים מאוווד אני גרה בדרום ...ע*נ2!ש

צעיר רענן -אביב

העניין הוא שכמו שרובנו "ישנים" בקשר למצב בנגב, כך גם שאר העם. אנשים לא הולכים לשם!

ובקרוב עלול לבוא איזה חכמולוג ולומר סבבה,קחו ת'נגב, אין שם אנשים, אין שם התנגדות משמעותית לכלום. למה לא בעצם?

ואז יתעורר לו הציבור הדתי ויפגין ויקים עיר אוהלים וכו' וכו'.. וכמה חכמים קצת יכו על חטא וככה זה ימשיך.. והנגב יועבר, אפילו חלקית, למצב של חוסר שליטה ישראלית - וחסל על כולנו. איך ניאבק? לא יהיה כאן בטחון!!..

אז זהו שלאגלוק17
לק"י. כבר כתבתי למעלה: אתם לא היחידים שחושבים על הנגב, ב"ה. מתכננים לבנות שם איזור תיירותי ענק. וכן נשמעו כבר דיבורים על העברת בסיסי צה"ל גדולים לאיזור. אני חושבת שכגע אם יש משהו לעשות זה בנוגע להשתלטות הבדואים על שטחי מדינה, מי שרוצה לעיין בעניין מוזמן לקרוא ב'בשבע'-חלק ב' .
בסדר גמור מסכים עם כולכם!צעיר רענן

אבל מה לעשות שלא קמו אנשים והלכו להקים מאחז בנגב...! אני גם מלקה את עצמי על שאני לא עושה מספיק[סתם כך בכללי בכל הקשור לממיוש עצמי ~סוף פריקה~]

איך כל הישובים קמו? כך, כמה מנהיגים כמו הרב חנן פורת וכד'... סחפו את המזרוחניק'ים[כן כן קצת הערכה אליהם] ליישב את ארץ ישראל!

אותו דבר צריך בנגב חלוצים כאלה, בסיני, בגליל, ביוש[ב"ה יש חברה] , בלבבות, בהתבוללות,בצבא, בתקשורות, ב-ה-כ-ל!

צריך,צריך צריך צריך! מישהו כזה שיקום ופשוט יסחוף, הלווי שזה כבר יקרה...

[אני סתם כך הייתי שמח להצטרף, אם אני יוכל כן, הכל חלומות שצריך להפשיט למציאות...]

אם לא חולמים - לא עושים,

אם חולמים ולא עושים, פשוט לא חלמת!

שנזכה...

פסח כשר ושמח!

מסכים,רק לא לעשות מחולשות אידיאליםאלחנן
יאללה מי בא איתי להקים ישוב בדרום??ירון קורצן
אני, עוד שנתיים~nhykb~אחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך