מה נשמע אנשים? הכל בסדר?
משהו שעלה לי בראש...
למה אנחנו (הנוער) בעיקר פועלים ביישוב יהודה ושומרון וגם הפעולות נגד הערבים הם בעיקר באיזורים האלה.. ולעומת זאת אנו זונחים את איזור הדרום?
גם מבחינת יישוב הארץ (מתי פעם אחרונה מישהו פה חשב על להקים מאחז בנגב?) וגם מבחינה בטחונית נגד הערבים שיורים קסאמים / גראדים / פצ"מרים / נ"טים וכו' כל הזמן ואנחנו לא עושים שומדבר נגד זה..
אני יודעת שאולי כל הקטע של הקסאמים בדרום די נכנס לשגרה, אבל אסור לנו להתעלם מזה..
הייתי שבת באחד הקיבוצים בעוטף עזה, 6 צבע אדום (בינהם אחד ב-1:30 לפנות בוקר, ואחד בדיוק בצאת שבת = כולם היו בערבית) .. וזה מפחיד וכביכול מתרגלים, אבל משהו ששמתי לב אליו שנראלי די מוכיח עד כמה גרוע המצב בכל זאת- בכל פעם שהיה 'צבע אדום' השיחה הבסיסית בין 2 אנשים ומעלה פשוט נקתעה, כולם רצו לאזורים מוגנים, ואח"כ בכלל שוכחים על מה דברנו...
וזה מה שהכי הפריע לי והכי הדגיש ל עד כמה המצב גרוע, כי כביכול ממשיכים בחיים אבל לא באמת ממשיכים... הבנתם?
ובכלל- שנה הבאה אני עושה שירות בדרום, ופעם חשבתי שיותר חשוב לעשות דווקא בשומרון.. אבל השבת קלטתי עד כמה חשוב גם בדרום..
נראלכם יש משהו לעשות? איכשהו לפעול יותר בדרום?
) אבל לא כולם מוכנים לגור במסירות נפש של יו"ש.
]
מקסימום המנהלים ימחקו לי אותה..), סליחה אם אני קצת יותר מידי התקפית, סוטה מנושא הדיון הנוכחי, או כותבת דברים שבכלל לא אמרתם, אני פשוט רוצה להסביר את עצמ הכי טוב שאפשר.(זה קצת קשה לי, למרות שהפיסקות טיעון בשיעור עברית יוצאות לי די טובות...=) 
) אז זאת אמירה מאוד הגיונית שאני מסכימה איתה לגמרי.

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל