שאלהש ל ו מ י
מה השאלה שלומי?b/c
תיקון.ש ל ו מ י
למישהו יש מבחנים עולמיים שהיו בעבר, או יודע משהו על רמת השאלות?
חיפשתי באינטרנט- ופשוט אין כמעט שום דבר. בערוץ 7 רוב הסרטונים כבר לא עובדים. אני לא יודע שום דבר על הרמה של המבחן בכתב, ועל המבנה של החידון הפומבי (כמות השלבים וכו'). אם מישהו יודע קצת פרטים- אני אשמח.
תודה!
אני אנסה לעזור למרות שגם אני לא יודע איך בדיוק...b/c
א.תנסה לחפש ביוטיוב סרטונים...למרות שגם שם אין הרבה
ב.בחומר עדר לחידון כאן ראיתי איזה משהו מהעולמי כנראה שלבי הראש בראש
ג.אני לא מתחייב אבל אני אנסה לכתוב את השאלות מתוך הקלטות של חידוני תנ"ך שיש לי בבית(אני זוכר שיש כמה...)
ד.אני מאמין שאם תבקש מנריה פנחס או מכותבת השאלות של הארצי יהיה להם משהו לתת לך...
ה.כמו שאמר נריה פנחס כשזכיתי בחידון המחוזי בתל אביב:"שום שאלות הכנה לא יעזרו לך ברגע האמת...רק לימוד מתוך התנ"ך "
.....עדו צנגן
תשאל מתמודדים משנים עברו... זה האימייל של יהודה רוזנברג (התמודד שנה שעברה...)
תסתכלענבל
למעלה בנעוץ של החומרי עזר לחידון פרסמתי שני קובצי זיפ תנסה למצוא שם כי נראה לי שיש שם שאלות מהחידונים העולמיים
כמה חידוני דמה עולמי...Rבה Cמחה
אני מקווה שזה יעזור..
אני מקווה למצוא עוד.. 
מלא מלא ב"הצלחה!!!
תודה!ש ל ו מ י
אני אעשה חלק מהדברים שאמרתם. תודה על העזרה!
אגב, בYOUTUBE אין סרטונים כמעט על החידון. בכלל, זה מדהים- אבל כמעט ואין באינטרנט (לפחות לא בגוגל) פרטים על העולמי.
מה שענבל כתבה זה השלב של הראש בראש~מישי~
וזה האמת קצת בסגנון של התשבץ של היה לכם בארצי ושאלוןת על פרטים (שאלה שאני זוכרת משנה שעברה-כמה לויים היו בירושלים בימי עזרא ונחמיה) וגם השלמות פסוקים.
אבל אני אל יודעת אם יש דרך למצוא חידונים משנים שעברו וחידוני דמה על השלב המקדים של העולמי.... אז תעשה את הדמה ששלומית העלתה אולי זה יתן לך כיוון ובסה"כ אני חושבת שהחידון העולמי מזכיר מאוד את הארצי ....
על השלב הפומבי:
שלב ראשון-שאלה כמו במחוזי (כלומר לא רוחב אלא אם כן ישנו את זה השנה) רק ברמה כמובן הרבה יותר גבוהה...
שלב שני- הוא על זמן. למיטב זכרוני יש לך מס' שניות (נראלי בערך 15) לזהות דמות. אחרי זה יש מס' שאלות שאת כולם יש לך כמדומני משהו כמו 45 שניות לפתור ובזה יש גם השלמת פסוק...
שלב שלישי-שלב השאלה הזהה. אין כ"כ מה להגיד על זה כי כל שנה זה משהו אחר... (בחידון למבוגרים אני זוכרת שהיו כמה שאלות על מי נאמר וכד' ובנוסף היה צריך לכתוב את כל התפקידים בממלכה של שלמה- לא כולל הניצבים ...)
לפי איך שזכור בבית התנ"ך יש חידונים גם של העולמיb/c
אם יהיה לך זמן תקפוץ לשם יום אחד ותראה....
ונראה לי שבמחנה יתנו לכם הרבה חידוני דמה...~מישי~
ותתנסו יותר בסגנון הזה של השאלות...
אבל הוא בטח עוד הרבה זמן....
בכל מקרה נראה לי הכי טוב שתנסה את חידוני הדמה ותשאל את יהודה רוזנברג.....לראות סרטונים פחות יעיל וגוזל יותר זמן...
ב"הצלחה!=)
אין במקראנט חידונים?נופר=)
תמיד אין הרבה עולמים...
ידוע שהעולמי יותר קל מהארצי מסכם לכן כדאי לך להתאמן על ארציים מסכמים...
חוץ מהשלב שבעז"ה תגיע עליו של הראש בראש שכדאי לך לדעת לשלוף פרק ג בנחמיה (לרמה שבלי לחשוב) ומשלי החצי השני מן הסתם אתה יודע... גם תיאורים מופיעים הרבה בשלב של הראש בראש וכדאי לשלוט בהם מהר
ב"הצלחה רבה!! בעז"ה אם אני ימצא משהו אני יעלה
וכנ"ל מספרים צריך לשלוף...~מישי~
וכן בתיאורים זה כולל הכל כפי שיכולת לראות מהשלב הראש משנים קודמות... (אם הורדת את זה)
הנה שלב ראש בראש משנים קודמות. (יש את זה גם בנעוץ של חומרי עזר לחידון אבל שם אתה פשוט תצטרך לחפש וזה יקח לך מלא זמן...)
1. 20110414151437.doc
2. 20110414151318.doc
ב"הצלחה!
כן, אני מניחש ל ו מ י
שהמבחן בכתב לא אמור להיות יותר קשה ממה שכבר עשינו- אבל אני לא רוצה להיות מופתע.
לכן אני מחפש דוגמאות משנים קודמות. הבעיה היא שהם אף פעם לא מפרסמים את השאלון בכתב. זה הדבר העיקרי שאני מחפש.
גם ארציים מסכמים- מצאתי רק את המבחנים של תש"ע ותשס"ח (מה שהעלו לפה). כך שגם מזה אין לי יותר מדי דוגמאות. בנוסף, אני לא ממש יודע מה היה בשאלות ראש הממשלה בשנים הקודמות (חוץ משנה שעברה), שגם זה קצת חבל.
אני מקווה שבמחנה יסבירו לנו קצת יותר.
תודה לכולם שוב!
דברים שאולי יעזרו לך:נופר=)
חלק כבר פורסם בחומר עזר... אבל אני חושבת שאין לך יותר מדי זמן לחפש, זה נמצא כאן בצורה מסודרת:
ניסיתי להעלות תקיה שלמה ולא הצלחתי, אני חושבת שזה יעזור לך... אתה יודע איך מעלים תקיה?
חידונים ארציים מסכמים:
ראש בראש:
את התיקיות כבר העליתי לוענבל
ופשוט תכווצי את זה לקובץ זיפ (נראה לי או שקוראים לזה ראר) ותעלי
אני אגיד לך מה~מישי~
בסוף השלב הראשון מאפסים את הנקודות ומכיוון שגם אם אפילו זה יהיה יותר קשה ולא תקבל את כל הנק' (מה שלא נראלי...) אז תעלה לשלב השני ויאפסו את הנק' ותהיה הזדמנות מחדש....
הענין בשלב השני שבאמת אין הרבה זמן וזה מלחיץ אז תבקש שיבחנו אותך על זמן לדעתי זה עוזר... (כולל להשלים פסוקים שבלחץ של זמן קצת יותר קשה).
מה שלדעתי באמת קובע מקומות ראשונים זה שאלת רה"מ ושלב הראש בראש. אז את שלב הראש בראש את יכול קצת לתרגל ולהבין את הראש ובקשר לשאלת רה"מ באמת אין לי כ"כ מושג....
בקשר לשאלת רוה"מ....אחת העם...
לדעתי זה באמת ה-שלב הקשה אחרי הראש בראש(כי זה פאדיחות לטעות ליד כולם...)
השלב הזה הוא בד"כ על הדברים שבד"כ לא שמים לב וזה על פרטים ממש ממש קטנים/דברים ש"עוברים מתחת לאף"...
אז דבר ראשון ללמוד ישר הפוך ובאלכסון את כל הדברים הקטנים...
ודבר שני השלב הזה הוא מלחיץ ברמות מטורפות...אז ממש חשוב לשמור על קור רוח ולא להילחץ...
תשתדל ממש להיות רגוע!!
שמגיע השלב הזה (שבטוח שתגיע אליו!!) דבר ראשון - תכתוב שם!! אחרת זה באסה...
בדקה הראשונה בערך עדיין אל תכתוב אבל תקרא את ה-כ-ל!
אבל אל תדחה את הכתיבה לשנייה התשעים!!
מקווה שעזרתי...
ועוד משו'
מעכשיו - אל תכנס לפורום!פשוט תחרוש!!
אח"כ אתה תצטער על כל שנייה שלא למדת!!
מלא מלא ב"הצלחה!!
וסתם שתדע שכבר מעכשיו אתה זוכה בלימוד ספר הספרים...
דווקא נראה לי כדאי לו ישר לענות בשאלת רה"מ...~מישי~
כי לא נראה לי שיש מלא זמן....
השלב הראש בראש לא מאוד מאוד קשה רק זה השלב הכי מלחיץ ברמות מטורפות גם כי כולם מסתכלים עליך וגם כי זה קובע מי יהיה החתן ומי הסגן... הכי חשוב באמת לשמור על קור רוח!
עוד ארצי מסכםRבה Cמחה
http://cms.education.gov.il/NR/rdonlyres/39628EB1-4E1D-4E68-BF08-446FB303FDA9/97801/tanach92.pdf
מקווה שזה יעזור..
המון ב"הצלחה! 
ארצים מסכמים~מישי~
במקראנט יש גם את הארצים מסכמים הפומביים של תשס"ח=תש"ע. אני לא יודעת אם זה כ"כ יעזור לך...
אולי לשלב הראש בראש (שאלות התשבץ מתאימות גם לשלב הראש בראש)...
הנה הקישור (לשאלונים במקראנט): http://www.cet.ac.il/mikranet/bible-quiz/questionnaires.asp
חידון עולמי..Rבה Cמחה
חידון התנ"ך העולמי של שנה שעברה.
מקווה שזה יעזור..
שיהיה מלא מלא ב"הצלחה!!! 

אני..Rבה Cמחה
אבדוק וינסה לחפש עוד קישור...
שבוע טוב!! 
יש באתר נח"תיאיר!אחרונה
צריכה קישוריםבטם
חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
פעיל?כלתתנ''ךבעתיד
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בעיקרון חובהבוקר אור
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
המילדת (של רחל)בת סוד
נדמה לימאריץאחרונה
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
נוסטלגיהאחו
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
אאלטחובה?
מי כונה איש האדמה?
....תות"ח!
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
תשובהיהושפט13
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
ישעיהותתן אחרית לעמך!
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?