גם לכם זה קורה??טובה12

כן, אני מחפשת חתן.. כבר קרוב לשנה! ולא, אני לא מרגישה רווקה זקנה בכלל..

בסה"כ בת 20 אבל אני באמת מרגישה שאני רוצה להתחתן...

ולאט לאט כל החברות שמסביבי גם רוצות.. וגם נפגשות וגם מתארסות... ופתאום הכל לוחץ לך כבר להתחתן אבל...

עד שיש הצעה ואני אומרת לעצמי שדי, זה זה בע"ה.. זה שוב פעם לא זה..

הקטע הוא שאני כל הזמן נכנסת למצב שאני מאשימה את עצמי ופתאם אני רואה את כל החסרונות שלי (ויש הרבה ב"ה..) ואז אני אומרת לעצמי טוב, די ברור שאת לא יכולה להתחתן אם יש לך ככה וככה מגרעות.. ואז אני נלחצת מזה ומנסה שעות לעבוד על המידות אבל מרב עומס אני פשוט נשברת ואין לי כח לכלום, ואז אני לא זזה במילימטר.. ואוף! כי אני יודעת שזה לא נכון לחשוב ככה ולא הכל קשור לזה שאני לא מתחתנת.. (ברור שיש גם קשר אבל לא להגזים..) מה לעשות?? זאת פשוט התמודדות...

פרקתי.. שתהיה שבת שלום!

וחג חירות שמח לכולנו

אבל למה לחפש אשמים? =)liki

ב"ה

מאחלת לך שתימצאי את השידוך שלך כמה שיותר מהר!! (ואל תשכחי לספר לנו כשזה יקרה).

צריך תמיד לזכור שהזיווג שלך נמצא שם, גם אם את עדיין לא יודעת בדיוק מי-הוא.

ואם הוא שם- מה הדאגה? אם לא היום אז מחר. אם לא מחר וכו' אבל זה יבוא!

בקטע הזה יש צורך בהרבה אמונה! ה' דואג לך,לה, לי לכולנו!

וכשיש אמונה יש גם שמחה!! אסור להעביר את ימי ה"רווקות" בצורה שלא נכללת בגדר שמחה. פשוט אסור כי זה פשוט חבל.

אז בקיצור:

אמונה!!-שמחה-אין אשמים-שוברים צלחת!!

פסח כשר ושמח! שנזכה לגאולה האמיתי והשלמה!

מזדהה מאוד, גם אני עוסק יותר מדי בחסרונות של עצמי-א.י.ש.

ומתעכב בגלל זה...

מ"מ, זו לא סיבה להישבר!

משתדלים לעבוד על עצמנו בקצב שלנו-ומשאירים גם לזה שמאז בריאת העולם יושב ומזווג זיווגים לעשות משהו...

גם לי זה קורה..נראה שאני כתבתי את זה..מעריצה של אבא

נותר רק להאמין ולבטוח בה' ,להשתדל לא לחשוב יותר מדיי מה חסר בך .ושבגלל זה את לא מתחתנת,אלא להאמין שבאמת ה' רוצה אך ורק לטובתך כי הכל לטובה !בעז"ה שתזכי מהרה מהרה!חג שמח!

..להבת-כוח

אני חושבת שעלו פה כמה נקודות.

דבר ראשון, כמובן שתמיד צריך לעשות השתדלות ולבדוק שההתנהגות שלנו היא הכי טובה שאפשר, והמודעות שלך לתיקון עצמי היא מעולה! אבל, היא מעולה כשהיא מקדמת אותנו. כשהיא גורמת לנו להרגיש רע, יש בעיה, וצריך לבדוק היכן היא בדיוק. יכול להיות שהלהגיד עוד פעם לא מערער את הביטחון ולכן את מרגישה שאת לא טובה. ויכול להיות שיש כאן משהו קצת מעבר.
אז קודם כל, מה ז''א תיקון המידות? כיצד את עושה את זה? איך זה נכנס לך בחיים? איך את יכולה לתקן את המידות ולא להרגיש שאת נשברת? מה לכתחילה גורם לך להישבר? בלי לחץ! עבודת המידות זה דבר נפלא כ''כ. 

שבי עם עצמך, תחשבי באמת מה הנקודות שאת צריכה לקדם- ולא סתם כל מיני דברים קטנים שהיצר מנסה לדכא אותך. ומשם תתקדמי לאט לאט. איך לתקן כל נקודה, לחשוב מבחינה מעשית גם. לפעמים אנחנו נכנסים ללחץ כי אנחנו רואים שאיפה מול העיניים אבל אין לנו מושג איך ליישם אותה בפועל. אז נסי לחשוב איך את יכולה להתקדם גם בהיבטים מעשיים. 
אני חושבת שזה שאת לא מתחתנת זה טריגר שלוחץ על הצורך שיש לך להשתפר, אבל זה בכל מקרה יהיה שם, גם אחרי שתתחתני. כמו שאמרת- ב''ה תמיד יש דברים שצריך לשפר, וב''ה שאת רואה אותם. 

דבר שני, צריך להבין שגם אם קשר לא מצליח, זה לא אומר שאת לא בסדר! זה אומר שהוא אדם טוב ואת אדמה טובה, אבל שיחד לא תצמיחו. 

דבר שלישי, נסי להרגיע את עצמך, קחי לך את החופש כדי להנות, לנשום, לדשן את בטנך, ולחזור מרועננת. לפעמים יש תקופות שאת כ''כ עסוקה בחשיבה שזה מרחיק אותך מהמעשה, ואז את מרגישה שאת לא מתקדמת ואז את מרגיש רע, וכו' וכו' ונכנסת לאיזשהו מעגל קסמים שלא מקדם לשום מקום. אז הפסקה, לנשום קצת, להתחדש בכוחות.

ובעז''ה את תמצאי את הזיוו שלך במהרה! וכמו שLiki אמר/ה המון שמחה, המון נחת, נסי כמה שיותר לא להיות בלחץ. זאת תקופה מקדמת, ולזכור שמכל מפגש שלך עם אדם שלא יצא ממנו כלום- לא רק שאת מתקרבת לאחד, אלא את גם לומדת על עצמך הרבה! וכל הכבוד לך שאת מודעת ללימוד ולהשתפרות.

ב''הצלחה רבה!

אבל.. אבל פעם אחת שמעתי בנושאדניאלה .ד.

שאי אפשר להרגיש מלאים לגמרי לפני כן.

הקטע הוא שאת מרגישה את החסר.. אותו!

אז.. לכן את מרגישה לא שלמה. וזה שיא הטבעי.!

דוקא אלה שבאות 'מלאות' הן סובלות אח"כ.. תאמיני לי שאת בסדר גמור.

אל תלחצי מיזה. אמרה לי מישהי "הבנות האלה כולה בגיל 21 מה הן כ"כ לחוצות להתחתן?"

מה הקטע לומר לחוצות? כל אחת וההרגשה שלה בנוע לחתונה.

גיל 21 זה גיל מעולה להיות בו לחוצה. (לא בקטע ה.. לחוץ פשוט לדאוג יותר)

אני לא מדברת פה מניסיון רק מביאה לכאן מה שאני יודעת, שמעתי, למדתי ב"ה.

והלוואי שעזרתי!

תהי בטוחה בעצמך.. ד' אוהב אותך כמו שאת. וכל התקדמות שתהיה בצעדים קטנים ונבונים. זה הכי חשוב!

להבת כוח איזו הודעה מקסימה!!!!!שרון כהן

ווואווו זה חיזק גם אותי!!!!!איזה כיף יש לי עוד עול על מה לומר תודה יש יש יש!!!!!

זה ממש נכון אנחנו צריכים לחשוב חיובי גם על עצמנו כי עם כול החסרונות שלנו יש גם המון יתרונות שהרבה פעמים אנחנו לא רואים אותם... יש הרבה על מה לומר תודה בחיים שלנו... ניתן דוג' לא ממש לא ברור שאנחנו נושמים רגיל יש הרבה ילדים ומבוגרים שהם לא יכולים לנשום לבד... או שאנחנו הולכים ב"ה זה לא ברור לכולם... 

ואני בטוחה שלכול אחד מאיתנו יש את המתנות האישיות שה' נתן לנו ואנחנו צריכים להתמלא ענווה ולהודות עליהן כן זו לא גאווה כי אנחנו יודעים שזה לא מאיתנו...

אז למי שקשה לזכור את הטובות שה' עשה עמו יש דבר כזה דף ועט (אולי עכשיו זה קצת קשה כי עוד שניה פסח...) וישב עם עצמו 20 ד' ויכתוב לפחות 10 דברים טובים על עצמו... אני אומרת לכם בהתחלה זה ממש קשה ואני הייתי ממליצה על 30 ד' כי בהתחלה לא יוצא כלום רק דברים לא טובים... אבל אח"כ פתאום רואים שיש אפי' 30 דברים טובים עם לא יותר... אני חושבת שהרבה פעמים אנחנו מחמירים על עצמנו וזה לא טוב.... כי מה שקורה (לפחות לי... ) זה שאם משהו אומר לי ביקורת אני לא מסוגלת לקבלת ואני יוצרת מגננה במקום לומר "וואלה צודק" כי אין לי ביטחון עצמי... אבל כאשר אני מודעת גם ליתרונות וגם לחסרונות אין מי שיפיל אותי ואני גם חושבת בהגיון אולי מי שאמר את מה שאמר רוצה לטובתי??

אז לטובה 12 אני באותו הגיל שלך ואולי אין לי ניסיון יותר מידי אבל בתור חברה אני חושבת שכידי לך פחות להחמיר עם עצמך פחות להאשים את עצמך זה לא נותן הרבה... לי לפחות זה נותן רק בור שחור שקשה לצאת ממנו... אם תחשבי על עצמך כמה שיותר בצורה אמתית זה יעזור לך גם בהמשך זה לא קל אבל זו האמת לכול אחד יש נקודות של טוב ואור.. וגם מה שנראה לנו קצת חשוך אם תבדקי טוב טוב תראי שגם את הרע אפשר להפוך לטוב

שיהיה חג כשר ושמח ושנה טובה!!!! 

פעם קראתי איפה שהוא.shimi11

שכדאי לאהוב מישהו, אתה חייב קודם כל לאהוב את עצמך.

חייבים להגיע לפגישות עם בטחון עצמי.

ואין אף אחד מושלם, אבל אני אוהב את עצמי איך שאני. יש לאן להשתפר ולהתקדם אבל זה אני.

גם לנו זה קורה- כן.ארמי

קודם כל את לא בודדה, יש לך צרת רבים- מהצד שלי את יכולה לחשוב על נחמת שוטים...

בכל אופן זה יכול להיות מאוד הרסני, אם תגיעי לפגישות במצב הזה, עבודת המידות תמיד חשובה, אבל ללא ביטחון עצמי חבל"ז.

אם תבואי לפגישה ותתחילי לשדר שאת כ"כ חסרה ובעלת מגרעות וצריכה לשפר את מידותייך...

ממ... הסיכויים רק יפחתו.

חג שמח- צאי מעבדות, אחרי אולי תהייה גם חירות.

זה מעלה בי שאלה שאני חושבת עליה כבר הרבה זמן..יעלי_א

יש איזה סף מסויים של מידות שצריך להגיע איתן לקשר הנישואין,

שאם טרם רכשת מידות אלו- אתה לא בשל, בעצם?

(לדוגמ': היכולת להכיל אדם אחר, הקשבה, סבלנות, שלווה פנימית..)

את שואלת משהו מענייןארמי

למעשה, בכל שנה ושנה שעוברת, בדרך כלל אצל רובא דעלמא אתה נהייה יותר בוגר, בגרות מביאה איתה אחיזה יותר חזקה במציאות, יכולת להבין מה מקומך בעולם בחיים ובכלל.

בדרך כלל הגיל עושה את שלו- מי שמגיע לגיל המתאים והנפוץ, לרוב באמת שייך שהוא יתחיל להיפגש.

תמיד הוא יוכל לעבוד וגם תמיד צריך לעבוד ולשפר את המידות, ללא קשר.

לצערי, יש דבר שהוא יותר מסוכן, אם אדם שהגיע לגיל המתאים לא יתחיל להיפגש, והוא יתחיל לעבוד על כל מידה ומידה שלו- יש סיכוי רב שהוא יצליח בכך!

אך שיפור המידות והתכונות שיווצרו לו יכולות להיות תכונות הרסניות של רווק.

ואז כבר מאוד קשה להשלים ולקבל עוד נטע זר לא משוכלל כמוך.

לא לחכות יותר מדי! צריכים לגדול ביחד ולעבוד על המידות ביחד!

א. תודה על התשובה הטובה.יעלי_א

לא חשבתי על הפסקה השניה..

זה היופי ברווקות, שאתה עדיין לא מושלם במידות, מה שנותן לך את היכולת להתחבר עם אחר שישלים אותך וביחד תבנו. (:

ב. אך מצד שני, לא ענית לי על השאלה.

הבנתי שטוב שאדם יבנה וישכלל את מידותיו ביחד ולא יתקבע לבדו ברווקותו.

אך השאלה שלי האם גם המידות שציינתי לעיל, גם הן נחשבות בגדר מידות שאפשר לתקן ביחד

או שהן מידות שצריכות להיות טבועות וחזקות בך עוד לפני שאתה מתחיל להפגש?

(כי איך אדם יכול להפגש אם הוא לא מסוגל להכיל אדם אחר?/ לבנות בית אם אין לו סבלנות והוא לא שליו בפנים?)

הובנתי?

לעניות דעתי,להבת-כוח
צריך איזשהו בסיס של מידות טובות אחרת באמת אין מוכנות להתחתן.
ומעבר לכך יש הרבה דברים שכן עובדים עליהם בזוגיות ודווקא הזוגיות היא הזדמנות מאוד טובה לשכלל את עצמך, את בן זוגך ויחד לבנות קשר יציב.
אני לא חושבת שצריכים לבוא מושלמים או שלמים, אבל כן עם נכונות לעבוד ולהשתפר. והנכונות להשתפר אפשר להגיד שהיא אחת מהמידות הבסיסיות שצריך.
עד כאן דעתי.
עכשיו תורי לשאול שרון כהן

לא הבנתי אז איזה מידות צריך ואיזה אפשר "להשאיר גם לאח"כ" - כלומר לא חייבים להיות איתן אחרי החתונה...

וזה שאין יכולת הכלה או שיש אבל לא ברמה גבוהה זה לא משהו שנרכש גם אחרי החתונה??כלומר אחרי שאתה גר עם משהו לא מקבלים אותו אח"כ??? 

כלומר זה שלבנ"א יש רצון להשתנות ולהיות יותר טוב באמת והוא מאמין בעצמו מאמין באחר זה לא מספיק??(אני באמת שואלת...)

..להבת-כוח
לשאלתך השניה, זה מספיק אבל כמו בכל דבר, זה דורש גם עשייה והורדה לחיי המעשה.
ובקשר עם בן זוג ההורדה היא יותר מוחצנת מהרבה קשרים אחרים שיש לנו. כי באמת כל הזמן צריך לעבוד ולפעול. אבל את לא תחכי לקשר כדי להשתפר. כמו שפותחת השירשור עושה השתדלות כל הזמן לתקן ולשפר והבסיס הזה של נכונות לעבוד הוא קריטי בזוגיות.
צריך לשאול פה אנשים נשואים מה הם חושבים
לגבי איזה מידות צריך לדעתי קצת קשה לקבוע. ויש דברים שרק אחרי שאת נכנסת לקשר של זוגיות את מגלה שצריך, כמו היכולת להישען, ולדעת לדבר על דברים שמפריעים, לדעת לאהוב. כל בן אדם יש לו את הדברים שהוא יותר צריך לעבוד עליהם וכמו שאמרתי, בקשר עם בן זוג הכל באמת יותר מוחצן (מקוה שזאת המילה הנכונה) 
אני אבהיר את עצמי יותרארמי

מבלי להאריך, אני לא חושב שיש פה או בציבור הדתי לאומי בכלל (ואני מכליל בצורה אמיתית) מישהו רע.

גדלנו על אידיאליזם על מסירות נפש לתורה מדינה עם ישראל וכו'

לכן העניין הזה של "עבודת מידות" צריך הרבה פחות להדאיג אותנו.

השאלה המרכזית שאני רואה כאן היא:

האם את\ה באמת רוצים להתחתן?

וזו לא קלישאה ריקה מתוכן- "אם תרצו אין זו אגדה", אם את באמת רוצה ומבינה מה זה להתחתן להיות רעיה ואמא, רוב הסיכויים שאת תצליחי, גם מבלי "לעבוד על המידות", גם בל לשבת ולחשוב מה יש עוד לשבר בי.

מאידך, חייבים לבדוק טוב טוב את הרצון וגם את מידת ההקרבה, לפני שרצים ומתחילים להיפגש- בגלל שכל החברות כבר התחילו.

כך אני סבור, בהצלחה!

תרשה לי לא להסכים איתך?מאמע צאדיקה

לדעתי- עבודת המידות לקראת נישואין- פירושה- ללמוד להיות חבר טוב

ללמד את עצמך לעבודת צוות טובה,

למגורים משותפים נחמדים ונעימים

להיות חבר מקשיב מבין מכיל מעודד מסייע

לדעת לשים כל דבר בחיים בפרופורציות שלו א

ני אתן לדוג משפט שמשעתי לעיתים מכמה כיוונים- של אנשים עם מידות ומודעות מדהימה

"אני פגוע אבל אני לא אומר מה שיש לי בלשון- כי אני אוהב אותה ולא רוצה לפגוע בה"

היכולת הנפשית לעשות את מה שנאמר פה^^- זה עבודת מידות!

איפה זה מתבטא ? מתי בחיים אפשר להתאמן על השריר הזה?

אני אתן כמה דוג' לדעתי-

אמא אומרת "בואי, תזדרזי להסתרק, עוד חמש דקות הדלקת נרות!" האם אני מתעלמת ממנה? אומרת לה" טוב אמא די!" או אומרת לה- תודה על התזכורת- אני באה!

יש כלים בכיור. אני שטפתי אתמול היום תור השותף שלי לחדר\דירה\קרוואן\ לעשות. אבל הוא עמוס עד אימה במבחנים. האם אני אומר- שיעשה בכל זאת? או שניא אומר- יש לי שתי דק' -יש לי פחות לחץ- סבבה אני עוש

כשחבר\חברה (בהתאמה) מתקשר\ת- ואני אין לי כוח- זה למרוח לסנן או איך בדיוק אני מגיבה לזה?

ועוד אלף הזדמנויות

לרוב אני אוהב חוסר הסכמה...ארמי

אך נראה לי שכאן אין בינינו חילוקי דעות.

אני מסכים עם כל מה שאמרת, בעניין הפרקטי של אימונים על עזרה והתחשבות בזולת.

מאידך, אני חושב שזה מסוכן לשקוע בבולמוס של, "איך אני יכול\ה לשפר את עצמי?

בעיקר שאת\ה לא רואה בעיה ספציפית בעצמך ורק מנסה להיות יותר טוב.

במידה ויש רצון כנה ולפעמים אפילו אהבה, לרוב הדברים האלו יבואו מאילהם...

טיפ קטןאמיתיאחרונה

לא תמיד זו את... לפעמים הבחור לא רוצה..פתאום הוא חוטף רגלים קרות...או כל מיני סיבות אחרות...

המדריך שלי שבועיים לפני ביטל חתונה!!!! קרי 14 יום לפני...

אך ברוך ה' שנה אחרי זה מצא את אשר אהבה נפשו והתחתן וב"ה חובק 2 ילדים, כן ירבו!!!

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

צדיק, כולנו איתך בלחץ, מחכים לשמוע שהיה טוב ב"ה😃יהודי שואף לטוב
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא חשדתי על החיצוניותintuscrepidam
עבר עריכה על ידי intuscrepidam בתאריך כ' בניסן תשפ"ו 18:13

אין לך חברות / קרובי משפחה שאת אוהבת למרות שהן לא הכי מוצלחות?

או בכיוון השני, בעזרת ה' כשיוולדו לך ילדים, כנראה שמאוד תאהבי אותם למרות שאין שום דבר להעריך בהם. חוץ מזה שלילדים אין מה למכור בכללי, הם יותר הצד של הקונים.

בכללי, לעניות דעתי מספיק מידה אחת או הרגל בעייתי אחד בשביל שיהיה לזוג מוקד משמעותי לחיכוך. מהרושם שאני קיבלתי זה מה שקורה בפועל כי בין היתר בשביל זה מתחתנים…

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך