|חדשומט בעוצמות|הללי נפשי

אוף!!אני ממש ממש חשדמטית..וזה בסה"כ טוב..

והשבט שלי ממש לא רואה את זה בעין טובה=\

שמה?שעישיתי מוראלים במסע?שהכנתי צופרים לסניף?שבאתי השבת עם חולצתנועה?שעזרתי למדריכה לנקות כי היו 2 ילדים שעשו לינץ?

מה אסור לי!?זוהי זכותי המלאה!!

אני מודה שיש לי חשדומטיות מרובה.א-ב-ל למה זה מפריע לכם?זה פוגע בכם?מה זה מזיק?

--עד כאן פריקה--

באמת שאני לא יודעת מה לעשות..חברה טובה שלי פנתה אלי היום שחזרנו מהסניף ואמרה לי

אמרתי לה שקודם כל-להבא אני לא רוצה לשמוע לשון הרע על עצמי,ובכלל איזה מין חברה היא שהיא שומעת ריכילות עלי?ושהיא מוזמנת להעביר ת'דברים..ולהפיצם ברחבי הסניף..היא לא כעסה..היא כנראה הבינה שזה נכון..הסברתי לה את הדעה שלי והיא עמדה עדין בשלה-שלה אין כל בעיה עם זה..אבל השבט..ושכדאי לי להשתנות ובלה בלה..

אוף!מה לעשות?להפסיק ללכת לסניף?זה מגוחך..אני חייה עליו!

באמת שאין לי מושג...

תודה על ההקשבה,שבוע טוב ומבורך=]

תעשי רק מה שאת חושבת שיהיה טוב..קשקושה קטנה

בס"ד

כל הכבוד לך שאת לא נכנעת ללחץ חברתי.

את חושבת שזה מה שנכון? לכי על זה!

אבל-

שימי לב שאת לא מרחיקה את עצמך מחברותייך. כי אני מתאר לעצמי שגם זה מאוד חשוב לך.

אז אולי פשוט להסביר לשבט שככה את, שיתבגרו ויקבלו אותך כמו שאת.

או למצוא חברה לשגעונות..

או להפחית מעט. אבך לא לחסום את עצמך. למצוא את האיזון: אל תפסיקי להיות את, רק אולי תבטאי את זה קצת פחות בהסחפות כשאת עם השבט.

ב"הצלחה!

אופס.. זאת אני מהכינוי של אחותי..אחת מהשומרון
היי אחות, חג'דומט זה מצויין!!!בל"חית

אני פה תמיד!! מוזמנת

welcome to the club! חשדומטים כבוד! =)בת-ישראל-וציון

חושף שיניים

לא חשדומטים-כמוני..הללי נפשי

לפחות לא כמו שהשבט שלי רואה את זה-"חשה מעל כולם","מי עושה מוראלים בכלל!?מה עובר עליה??" וכן הלאה...

----נעמה*
עבר עריכה על ידי נעמה* בתאריך י"ג ניסן תשע"א 15:47

יש משנה שאומרת ככה:

ג,ב  בשלוש קופות של שלוש שלוש סאין, תורמין את הלשכה.  וכתוב עליהן אלף בית גימל; רבי ישמעאל אומר, יונית היה כתוב עליהן, אלפא ביטא גמא.  אין התורם נכנס לא בפרגוד החפות, ולא במנעל, ולא בסנדל, ולא בתפילה, ולא בקמיע--שמא יעני, ויאמרו מעוון הלשכה העני, או שמא יעשיר, ויאמרו מתרומת הלשכה העשיר:  לפי שאדם צריך לצאת ידי הבריות, כדרך שהוא צריך לצאת ידי המקום--שנאמר "והייתם נקיים מה', ומישראל" (במדבר לב,כב), ואומר "ומצא חן, ושכל טוב--בעיני אלוהים, ואדם" (משלי ג,ד).

מה הכוונה במשנה ובפסוקים האלה?

יש עניין לא לעשות דברים שיגרמו לאנשים לדבר עלייך רע/לדון אותך לכף חובה.

בואי נשליך את זה על מה שכתבת-

לך זה נראה הכי טבעי לעשות צ'ופרים לסניף, לבוא עם חולצתנועה לשבת, לעשות מוראלים ולעזור למדריכה- כי את חג'דומטית, ואוהבת את התנועה והסניף שלך.

אבל את חייבת לזכור שאת לא לבד, ואת חלק מקבוצה [שבט]- שכולם בני גילך, ואת לא יותר מהם. אז את צריכה מאוד להזהר במעשים שלך, ולבדוק שאת לא עוברת באמת את הגבול ובמקום להיות חניכה כמו כולם את קצת תופסת לעצמך יותר מכולם.. 

ני לא אומרת שזה מה שאת באמת, ח"ו, ובאמת כל הכבוד לך על הכל. אבל שוב, את ממש צריכה להזהר, ולראות שאם זה מפריע לשאר השבט שלך- כנראה שיש כאן משהו שהוא לא כ"כ טוב..

וזה בכלל בלי להצדיק את השבט שלך. הם גם צריכים לקבל אותך כמו שאת ולהעריך אותך. אבל עד אז- תשתדלי את "להיות נקיה מה' ומישראל".

ומה זה אומר בתכל'ס?

לענ"ד- חס ושלום שתפסיקי לבוא לסניף. אבל אולי כדי שתצמצמי קצת את הדברים שהם חריגים ולא כולם עושים- כמו ללבוש חולצתנועה או להכין צ'ופרים, או שלהפך- תשתפי עוד כאלה מהשבט שלך בהכנת צ'ופרים, עזרה למדריכה, תשכנעי אותם לעשות מוראלים וכו'. אבל רק תשתדלי באמת לא לעשות את הדברים האלה רק את, לבד, ותהיי נבדלת מהשאר.

תנסי למצוא איפה את יכולה "להביע" את החג'דומטיות שלך, בלי שזה יגרור תגובות לא טובות מהשאר..

זהו.

מקווה ממש שלא נפגעת חס ושלום,

ושוב- באמת אשרייך על החג'דומטיות! ח"ו אל תאבדי אותה!

תמשיכי ככה ובע"ה תהיי מדריכה למופת

ברכות והצלחות!

תקשיבי, קצת חופר אבל ........אנונימי (פותח)

אל תרגישי רע , גם אני הייתי חדשומטית והשבט שלי ראה את זה בתור דבר רע מאוד לא שמתי עליהם המשכתי להתנהג כמו משוגעת,היתיי נשארת לשטוף את הסניף,לפעמיים היתי היחידה שבאה לפעולות,הייתי באה לסניף בזמני החופשי שזה כמעט היה תמיד,בחודש ארגון הייתי נשארת עד שעות מאוחרות לעזור לנקות ולעזור לסיים את כל מה שהתחילו..לא היה רגע שהיו אומרים לי בואי לסניף ולא באתי הייתי יוצאת לכל הטיולים לא הפסדתי טיול אחד מכיתה ד'!!!!!! הייתי חניכה מושבעת חחח תמיד הייתי בסניף אם מישהו היה מחפש אותי הוא היה יודע איפה למצוא אותיי...התעלמתי מהבנות שאמרו לי איזה מכורה לסניף את . צאי מזה. תשתחחרי. לא השתחררתי המשכתי ללכת לסניף.....(משהו שהיה לא מקובל לעשות......) לא רציתי שהמדריכה שלי תבוא מרחוק ואף אחת לא תהיה שם....... וכיום אני מדריכה גאה!!!!!!!! החניכות שהיו איתי בשבט מסתכלות עליי בקנאה רוצות גם להיכנס להדרכה..... אבל זה משהו שאי אפשר לעשות כי הם בכלל לא היו באות לסניף, אני שהשקעתי ת'נשמה שלי.....קיבלתי מתנה על כךך... אל תפחדי מאף אחד!!!!!!!!!! ורק סיפור קצר, חניכה שלי חדשומטית ואת יודעת באיזה עין יפה אני מסתכלת עליה?איך היא תמיד עוזרת ובאה ...... חניכות כאלו צריך !!!!!!!!!!!!!!!!

בקיצור, תני ת'נשמה שלך , זה ישתלם !!!!!!!!!!!!!!!!

|מבולבל|הללי נפשי
דוגרית- לא כ"כ הבנתי...לבן כהה

אתם אומרת לא לשים על אף אחד, כי בסוף זה משתלם, כי נכנסת להדרכה??

זהו, זה הפרס?

לבן כהה :אנונימי (פותח)אחרונה

ממש לא!!!!

אני אומרת שאם כל אחד יעשה מה שהוא רוצה לעשות בלי לשים על אף אחד, הוא יקבל את מה שהוא רוצה!!!! ונתתי דוגמה בעצם שאני אהבתי להיות בסניף ובסוף הכניסו אותי להדרכה, כול אחד והרצונות שלו.......התכוונתי שזה משתלם לכל אחד אם עושים מה שאוהבים.....מבין????

דברי עם המדריכהאנונימי (פותח)

אני מדריך שבט נעלה ויש לי חניך בדיוק כמו שאת מתארת...

שמתי לב לדיסטנס שזה יוצר בינו לבין השבט... אז דיברתי איתו על זה ואמרתי לו שלא יפסיק לרגע את הרוח הזאת במפרס שלו היא חשובה מאוד כדי להזיז את כל האונייה (השבט).

בסוף החלטנו שהוא ימשיך עם זה וינסה למשוך איתו אחרים (בעזרה שלי... התמקדתי איתו בחברה מסוימים) ואני ירסן אותו איפה שצריך (גם כדי להראות לשבט שזה לא התחנפות)

הרוח הזאת עוד תעשה דברים גדולים!! אל תרפי ממנה!!

טוב,זהו..שהמדריכות שלי..הללי נפשי

אומרות שהכל מקנאה ושאם אני אפסיק או יעשה 'ריענון' הן יפרקו אותי...(בצחוק..כמובן..).

אוף,אני לא יודעת..ואני כ"כ מבולבלת!(מזל שאין השבת סניף..I)

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך