כהמשך לדיון על הלל ביום העצמאות, רציתי לשאול אותכם ולהתרשם מה אתם עושים כאשר יש תפילה לשלום המדינה ומי שברך לחיילי צה"ל, בין על פי הנוסח הישן בין על פי הנוסח החדש, וכן בקשר לשירת התקווה במשך השנה, וביום העצמאות, ובטקסים. אשמח לקבל מקורות תודה.
סקר / דיון3352
את התפילה לשלום המדינהקוקו
לא שמעתי כבר בערך 5 שנים.
אם יש לי איזה ספק שאני יגיע למצב שבו אני יאלץ לשמוע- אני יוצא בסוף ברכות ההפטרה, אבל כמעט ולא יצא לי לשמוע!
אין רבנים שמכירים במדינה וחיים/חיו בזמנה??!?!?קחו עמכם דברים
מותר להגיד שרב טעה.יזהר
זה לא זלזול בת"ח.
...מרב.
עומדים ומעריצים.
את המדינה.
הממשלה והמדינה זה לא אותו דבר מבחינתי.
אז לשלום המדינה- עומדת.
[גם בשלום הממשלה הייתי עומדת... כדי שהתפילה תתקבל...]
וגם שרה התקווה.
כי זה לא ההמנון של הממשלה. זה המנון של המדינה.
אז3352
זה שהממשלה והמדינה זה לא אותו דבר זה לא אומר שצריך להתפלל על המדינה ולהעריץ אותה
ה' תביא בבקשה כבר את הגאולה
בשלטון הכופרים אין לנו מאמינים
ובחוקותיהם אין לנו מתחשבים
בדרך התורה נלך באש ובמים
ונקדש שם שמים
לרוג'ר:קוקו
אם תעמדי- התפילה תתקבל יותר?...
מעריצים את המדינה? איכס...
המשך...קוקו
אפשר לדון ולהתווכח אם זה דבר טוב או לא טוב (-המדינה), אבל להעריץ?
ומה הבדל בין המדינה לממשלהדי"מ
עומדת , שרה, מתפללת !!!!נועוש=]]!!
בס"ד
וזו פשוט כפיות טובה לא לעשות את זה !!!!
יושב לי בשמחהדי"מ
יש אנשים שדווקא יוצאים להם בשמחה3352
אם יוצאים זה פחות מעצבן יותר כיף להישאר ולשבתדי"מ
חלאאאס!!! תפסיקו עם הערצה הזאת!!בלפן
בס"ד
מה יש? ממתי אתם כ"כ מכירים טובה ותודה על הגאולה?!
ומתי נזכרתם? כקשה מאוד לראות שזה טוב וצריך כל מיני הסברים וחינוך מגיל קטן (כי רק אז שטויות כאלה יכולות להכנס) כדי שבכל זאת נבין זה משהו טוב ואלוקי.
עד מתי תעבוד על עצמיכם וכולם?!
אם זה רע -רע. אם טוב - טוב
לא צריך להלל כמו לא יודע מה משהו שנראה כ"כ רע אבל אנחנו מאמינים (באמונה שאין לה שום מקור ממילא היא אמונה טפלה) שהיא גאולה.
במיוחד אם זה הילול של המדינה ולא של ה' - במילים אחרות מצאתם אלוקים אחרים.....
"לא יהיה לכם אלוקים אחרים על פני"
חזקדי"מ
אני לא מבין??ירון קורצן
מה הבעיה בתפילה לשלום המדינה ומי שברך לחיילי צה"ל?? קודם כל זה אחלה תפילה ומצווה גדולה להגיד אותה... ומי שמתנגד לתפילה הזאת מי הוא בכלל שידבר על התפילה הזאת הוא לא מגיע לרמה של הקרסוליים של הרב שחיבר את זה אז לפני שאתם מתחילים לצעוק ולקלל תבדקו על מה ועל מי אתם מדברים!!
ודרך אגב...ירון קורצן
תפילה זו נתקנה בידי הרבנים הראשיים לישראל: הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג והרב הספרדי בן ציון עוזיאל.
אנחנו כפויי טובה...שרון כהן
אנחנו עמ"י הכי צריכים לדעת להודות על הטוב!! סליחה כאילו שתקופת השופטים היה יותר טוב כולם היו עבדי ע"ז ובכול זאת משהו התלוננן על זה שיש לנו אחיזה בא"י??
לפני 60 שנה שחטו אותנו 6 מילון יהודים ולאף אחד זה לא היה אכפת!! היום
כשרוצחים תינוקת אחת כול העולם קם ומגנה את הרצח(בסדר אנחנו לא תמימים אנחנו יודעים שזה רק בחיצוני אבל בכול זאת הם היו חייבים לומר...) אם זט לא התקדמות במשהו אז מה כן?? קשה לנו לומר עד כדי כך שה' עושה איתנו דברים טובים?? קשה לנו עד כדי כך להכיר טובה??
יש טוב זה שאנחנו כאן זה שאנחנו יכולים להביע את הדעות שלנו בפומבי ואף אחד לא יהרוג אותנו על זה...
נכון שום דבר לא מושלם ורחוק מזה... אבל עדיין יש על מה להודות!!!!
כמה ישיבות יש מה ששנים לא היה.. כמה התורה מופצת ברבים!!
כן קצת אהבת ישראל לא תזיק לנו נכון וגם קצת עין טובה 
להכניס רבנים לוויכוח זה סתם התחמקות - באו נעלה רמהאנונימי (פותח)
בס"ד
כולם יודעים שיש רבנים גדולים, חשובים וצדיקים לשני הכיוונים.
מי שאומר "הרבנים האלה אמרו ככה, ומי אתה בכלל" סתם מתחמק מהעניין כי אם הבעיה שלך זה רבנים יש גם בצד השני.
ומעניין, דווקא מי שבעד תפילה לשלום המדינה כל הזמן נצרך להביא בשם רבנים... (וגם שרוב הרבנים נגד - כן, אל תתעלמו מכל החרדים, כן, זה המון! לא רק הדתיים לאומיים הם רבנים!!).
בא נעלה רמה בדיון ונתחיל לדון עינייני ולא נתחמק לכל מיני תירוצים
אשריכם
צודק לגמרידי"מ
רגע אז מה אתה אומר...ירון קורצן
אתה בועט במתנה שה' נתן לך.... ולמתנה הזאת קוראים מדינה...
אתה כזה כפוי טובה שאתה לא יכול להודות לה' על מתנה ע-נ-ק-י-ת שהוא נתן לך...
סוף סוף דם יהודי אינו הפקר... אין אינקיווזיציות אין מסעות צלב אין שואה... יש לך מקום שאתה יכול לחיות בו יש לך מדינה יש לך צבא יש לך ביטחון ואתה לא יכול להודות לה' על זה...
בסדר אומנם המדינה לא מתוקנת ב100% אבל זה הולך ומשתפר... וגם אם המדינה לא הכי מתוקנת תצא אתה(כן כן אתה הקטן) ותשפיע!!
הדבר הזה נאמר פה אלף פעם - תכניס טוב לראש!אנונימי (פותח)
בס"ד
יש פה נראה לי רוב שחושב שהמדינה הצילה הרבה יהודים וכו'.
רק נראה לי שהמחלוקת היא כזו:
יש צד אחד שחושב שאם יש משהו שהציל אותי אני חייב לו את כל חיי וממנו תבוא לי הישועה ולכן צריך להתפלל עליו תמיד וכו' - קרי מי שאומר תפילה לשלום המדינה והלל ביום העצמאות.
יש צד שני לעומת זאת, שחושב שאם יש משהו שהציל אותי אומנם זה חשוב וטוב ואסור לשכוח. אבל דבר אחד יותר חשוב, יש ה', יש אלוקים. אם מה שעושה לי טוב לא הולך בדרך של בורא עולם אני מחפש משהו אחר.
ואין שום סיבה ללכת להתפלל שזה יהיה טוב - כי למה כן?!
אשריכם ישראל חזק ואמץ
אחי זה ממש לא מה שאתה חושבירון קורצן
על איזה צד אתה מדבר שאם יש משהו שהציל אותו הוא חייב לו את כל חייו וממנו תבוא לו הישועה ולכן צריך להתפלל עליו תמיד... זה ממש לא ככה.... הדתיים לאומיים הם מודים על המדינה ואמרים הלל וכו' כי הם לא כפויי טובה!! כל דבר שה' נתן לך אתה חיייייייב להודות לו.. ואפילו על דבר הכי קטן.. כל נשימה ונשימה.. אז על מתנה כזאת גדולה לא תודה.. ואם כבר יש אנשים שלא מודים על המתנה הזאת אז מי הם שהתנגדו לה וממש יבעטו במתנה שה' נתן להם?? ויש לי שאלה אליך... מה אתה בכלל עושה בארץץ אם אתה כ"כ מתנגד למדינה?
מתוך דבריך מתחדדת יותר הבעיה בתפילה שלום המדינהאנונימי (פותח)
בס"ד
אין לי בעיה להודות לה' על כל הטובות שלו (אפשר בהזדמנות לפתוח שירשור היסטורי האם בכלל הכרזת המדינה היא גרמה להצלת חיים או שמה למוות - אני מדבר על ההכרזה עצמה ועל המלחמה שאח"כ - אולי היה אפשר לעשות את זה בדרך אחרת בלי להרוג כ"כ הרבה יהודים - אבל זאת ועוד בפעם אחרת).
ועל כל ההצלה אני מודה לה' תמיד - ה' הוא טוב לכול - תודה אבא!!!!
לאחר ששאלת "מה אתה בכלל עושה בארץ אם אתה כ"כ מתנגד למדינה" הכל ברור ומובן.
אתה פה בארץ בשביל המדינה שרובה (כן, רובה - כולל יש"ע) גוייים!!!!
אתה מוסר את הנפש בשביל הדבר הזה (לפי ההלכה זה התאבדות)
בקיצור אתה עבד של המדינה כי היא עשתה לך טוב גדולה ותמשיך לעזור לך.
אני לעומת זאת בארץ ישראל כי ככה ה' ציווה! כי זה פיקוח נפש! זה הצלת נפשות של עם ישראל!
אני מוסר את הנפש רק בשביל יהודים!
אני עובד את ה' כי הוא ברא אותי כי כיף לי וככה בא לי. זה הכי טוב לי ולעולם.
*הבהרה: כל מה שנאמר כאן 'אתה' הכוונה לא אישית או משהו כזה אלא מה שאתה מייצג כאן בדיוק וכן זאת הכוונה שאני אומר 'אני'. לא התכוונתי לפגוע או וכו'.... שכוייח
שוב פעם...ירון קורצן
אני ממש לא נמצא בארץ הזאת בשביל המדינה.. אני פה כמוך כי ה' ציווה אותנו וברא אותי יהודי... אבל אני לא יכול להיות פה ולהיות מנותק מכל העולם.... אם לא הייתה פה מדינה לא הייתה יכול להיות פה בחופשיות כמו שאתה היום...זה ברור ואין על זה וויכוח כי בשניה הערבים ימ"ש היו באים לפה ועושים כעולה על רוחם ה' ירחם.. אז כמו שכל עם ישראל או לפחות רובם.. מוסרים את נפשם כדי לשמור עליך... כך אתה לא יכול להתנתק ולא לעשות כלום!! גם אתה צריך להיות שותף פעיל בעיניין הזה ולא להתנתק..(קצת גלשנו מהנושא)
ויש לי עוד שאלה... אתה שירתת\משרת או מתכוון לשרת בצב"א?
שוב אתה מדגיש את הבעיה של עצמך - זה לא רק אתהאנונימי (פותח)
בס"ד
הבעיה הזאת היא של כל מי שאומר תפילה לשום המדינה וכוו'
הבעיה: אני מסכים אתך שהמדינה מצילה אותנו בכל רגע וכו' אבל זה לא סיבה להתעלם מזה שצריך להתקדם הלאה. המצב כמו שהוא עכשיו רק מחמיר והכל בגלל שהם לא הולכים ע"פ תורה ומצוות! וזה רק מחמיר ומחמיר (ע"פ תורה יודעים בדיוק איך לשמור על בטחון העם היהודי).
כמו שיש הרבה יהודים ששומרים עלי אני גם רוצה לשמור עליהם, אבל באמת לשמור עליהם. היינו לקדם את כולם צעד קדימה ואם צריך גם להתנתק מהמדינה (לא מהיהודים ח"ו אלא מהמדינה) ומי שאומר הלל ביום העצמאות הוא יותר מדי מרגיש את זה שהמדינה היא מצילה ולא מצליח לפרוץ קדימה. לכן גם אתה חושב שאם משהו לא מתגייס לצבא זה אומר שהוא לא רוצה לשמור על העם שלו וההיפך הוא הנכון אבל זה לא הנושא כרגע (אמרתי את זה רק כדי שתבין שזה שמשהו לא מתגייס יש לו סיבה - דיון בנפרד - אבל הוא כן אוהב ומוסר נפשו לעמן עם ישראל).
לגבי גיוסי: מחמת שאני חושב לעזור לעם ישראל. פירושו: לעזור גם בדברים שבחברה מקובלים כלא טובים, היינו במסירות אמתית (וראה חיילים שמוכנים למסו"נ למען עם ישראל אבל בכלא לא ישבו שניה גם עם זה חשוב) ולא מה שהתיקשורת והחברה מכתיבה כחשוב. לכן הצבא החליט (נראה לי די נבון) כי לא יגייס אותי.
שוב, לא באשמתי יכול להיות שהייתי מתגייס אבל לא הייתי כשאר החיילים בטוב אבל שוב, זה דיון אחר.
"ופרצת"!
...ירון קורצן
"כמו שיש הרבה יהודים ששומרים עלי אני גם רוצה לשמור עליהם, אבל באמת לשמור עליהם" איך אתה עושה את זה בדיוק?
לא אמרתי שלא צריך ללמוד תורה ושצב"א זה יותר חשוב.. להפך אני דוגל בתורה ועבודה...
אני הולך עכשיו לישון אז אם אתה רוצה נמשיך את הדיון מחר.. (כבר מאוחר מאוד וצריך לקום מחר לשחרית)
אז שיהיה לילה טוב וחג שמח לכל עם ישראל!!!
האם המדינה יהודית?בלפן
בס"ד
בטח קראת כ"כ הרבה מאמרים שאומרים להגיד הלל ביום העצמאות ותפילה לשלום המדינה, נכון?
אז אולי קח קצת פסק זמן, מעט מאמרים גם לצד השני יכולים ליצור דיון מעניין. כן, זה לא שיקוץ.
האם המדינה היא יהודית? http://www.odyosefchai.org.il/index.php?option=com_content&view=article&id=92:2009-11-02-15-53-53&catid=48:22&Itemid=91
יש שם עוד מאמרים יפים ב'מאמרים לקראת ה' באייר' - רואים שם באמת דיון מעניין שלא משועבד לכלום כי אם לרצון ה'.
תקראו קצת הרי כולנו אנשים פתוחים לדיונים ולא מפחדים משאלות, קושיות ושאר...
חג גאולה וחירות שמח
יציאה מכל מייצרי הגלות המרה בב"א.
התקווה - לא שרה, בד"כ גם לא עומדת, אא"כ ממש נפגעיםאלירז
לא נמצאת בבית כנסת בד"כ בזמנים שאומרים תפילה לשלום המדינה ומי שבירך לחיילי צה"ל.
אבל היחס שלי כלפיהם עוד שנוי במחלוקת פנימית.. 
ועוד משהו..ירון קורצן
בהודעה שהבאתי את הרבנים לא התכוונתי לשכנע אף אחד להתחיל להגיד הלל ביום העצמאות או משהו... פשוט אמרתי שאנשים לא יזלזלו בדברי הרבנים גם אם לא בדרכיהם או שלא חושבים כמוהם.. כמו שאני לא מזלזל בדברי הרבנים האחרים שאני לא חושב כמוהם..
אני אוהב את הארץ שלי!!ירון קורצן
ואני אוהב את המדינה שלי גם אם היא לא מתוקנת ואני מאמין שאפשר לתקן וצריך להודות לה' ולא להיות כפוי טובה... אלו דעותיי והם לא ישתנו לעולם!!! (בלי נדר)
ארבעה דברים לירון קורצןאנונימי (פותח)
בס"ד
א. אני יודע שבהודעה על הרבנים לא התכוונת לשכנע אבל כמו שאתה חושב שכשאני אומר משהו על מי שאומר הלל ביום העצמאות אני מבזה רב שאומר הלל ככה גם אתה כשאתה אומר שאני כפוי טובה אתה מזלזל בכל הרבנים החרדים ואלו שלא אומרים הלל - המון רבנים, צדיקים וכו'.
ב. שוב, מה מביא אותך לאהבת המדינה? יש מצווה כזו? אני מכיר שלוש מצוות בתורה של אהבה: 1. אהבת ה' 2. אהבת כל יהודי (לא משנה מי הוא ומה הוא כמו שאמר מורנו הבעש"ט הק') 3. אהבת הגר. אתה מכיר עוד?
ג. אחרי שאתה אומר שאלו דעותיך ולא ישתנו אני מבין שאתה לא באמת דן פה אלא אתה רוצה רק להשפריץ את כל מה שחינכו אותך.
ד. זה שתקרא לי חרדי זה לא יפחיד אותי אני מחפש לדעת את ה' לא משהו אחר. זה לא מפחיד (אגב עוד משהו חשוב מהבעש"ט שלא מפחדים משוב דבר חוץ מה')
...ירון קורצן
א. לא התכוונתי לזלזל באף אחד ואם מישהו הרגיש ככה אז סליחה : )
ב. יש מצווה להיות בארצנו הקדושה... וארצנו הקדושה כוללת אם תרצה או לא את מדינת ישראל שמגנה עליך... דרך אגב אני גם לא מסכים ב100% עם המדינה אני יודע שיש הרבה בעיות אבל אפשר ל-ת-ק-ן... ושוב פעם אתה לא יכול לחיות בארץ ולהתנתק מהמציאות!!
ג.אמרתי את זה כי אני מרגיש חזק בדעותיי ולא יודע אם משהו יצליח לשכנע אותי.. ולכן אמרתי גם בלי נדר
ד.לא קראתי לך חרדי ולא ניסתי להפחיד אותך חס ושלום... וגם אני מחפש לדעת את ה' ולא משהו אחר ההפף אני דווקא מחבב חרדים אפילו שאני לא מסכים עם דעותיהם
תשובות:אנונימי (פותח)
בס"ד
א. לא התכוונת, אבל כשמישהו אחר אומר את זה זה זילזול אבל כשאתה אומר זה בסדר?! - תבין, גם אתה יכול להגיד וגם אני יכול להגיד - לכל אחד יש על מה שיסמוכו... תהנה.
ב. לא ענית על השאלה שוב חרגת להתלהבות מהצלת של המדינה - תהיה רגוע תחשוב בנחת תהיה ענייני (זה שלבים אחד אחרי השני).
ג. בטח שלא ישכנעו אותך אף פעם. אתה כל הזמן מתחמק לזה שהמדינה הצילה אותנו - אבל אני מדבר על לא להגיד כי רוצים הלאה הגאולה עוד בדרך - הרכבת נוסעת. (זה לא היה כדי להעליב, אתה מתחמק בלא מודע, ואני רוצה לבהיר לך שאני ורצה להתקדם הלאה לא רוצה להתקע והלל גורם לך להתקע שלב אחורה)
ד. אשריך 
אני לא מבין.. כולם פה חרדים?ירון קורצן
בכלל לא..אלירז
לפחות אני לא.
אני ציונית מאוד!!
ואוהבת את העם הזה והמדינה.
יש לי קושי גדול מאוד עם התנהלות שריה ויועציה..
וזה משליך על ההתנהלות שלי פה ושם.
התקווה בכלל לא קשורה לחרדים/ציונים
היא פשוט לא ההמנון של העם היהודי!!
[בייחוד לא כשמי שכתב 'חופשי בארצינו' התכוון בזמנו ל'חילוני']
^^^מאיפה האינפורמציה שהוא היתכוון לכך??דדי
בשיר המקורי לא נכתב 'להיות עם חופשי'אלירז
והמשורר כתב אותו ארוך ומלא בתוכן תורני.
באותה תקופה במדינה- חילונים נקראו 'חופשיים'
ואלו ששינו את ההמנון המקורי, קיצרו אותו והכניסו את המשפט הנ"ל.
כשרוחם מאוד לא נוחה עם תסמיני הדת שבשיר.
[הם אותם מקבלי ההחלטות על גזירת פיאות וזקנים וכיו"ב, במטרה ליצור בא"י את ה'יהודי החדש']
וזה בלי כל קשר לתוקף המחייב ההלכתי של המנון במדינת ישראל כמו שאמר y.s.
אני גם מתנגד הרבה ליועצים והשרים.!!ירון קורצן
אתה צודקת אבל אם לא שמתם לב זה משפר!!!
יש היום גם שרים דתיים...
המטבחים בצב"א כשרים...
לא חותכים לך את הפאות כמו ששמעתי שהיה בהקמת המדינה...
לא הורגים אותך אם אתה שומר שבתת...
אז מה? יש בעיות אחרות..אלירז
זה שהם לא עושים את כל הזוועות שהזכרת-
לא מכשיר את השרצים!
והשרים הדתיים - פחחחח!!!!אלירז
אפשר להתווכח על התפקוד שלהם...אבל אי אפשרקחו עמכם דברים
להתעלם מהעובדה שזו בהחלט התקדמות
ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי שליט"א
עזבו אין עם מי לדברירון קורצן
אמרתי לך מראש "שאתה לא תשתכנע"....
אנונימי (פותח)
(:
אתה לא חייב לענות כל אחד יודע כבר מה השני חושב...
אתה חוזר על אותם טיעונים ואני חוזר על אותם טיעונים
לדעתי אתה בטוח שהמדינה זה משהו טוב ואתה לא מצליח להשתחרר מזה ושמשהו מערער את זה אתה ישר מוצא בכמה דברים היא כן טובה. אבל זה לא קשור
אנחנו רוצים משיח עכשיו
לא מתפשרים
רוצים לראות אלוקות בהתגלות!!!!!
מי מסכים איתי? מי רוצה משיח עכשיו?
משיח פירושו שכל העולם כולו קורא בשם ה', שאנחנו אומרים משיח הכוונה זה לא שייש הצלה לעם ישראל ויש דברים טובים אלה שהכל טוב ממש, הכי טוב שיכול להיות!!!!
מי מצטרף????????
אני-יעלי_א
עומדת ומכוונת כמו כולם.
גם בתפילה לשלום המדינה וגם במי שברך לחיילים.
וכן בשירת התקווה.
אין ספק שיש עוד מה לתקן במדינה.
אך זו המדינה שלנו. וב"ה שיש לנו מדינה, שזכינו.
מי היה חולם שתקום מדינה ליהודים?! זה מעבר לכל הגיון אנושי.
כל החלוצים, הלוחמים, המחתרות, נטבחי השואה, החיילים שמתו למען תקום המדינה ולא זכו לראות בפריחתה-
למענם ובזכותם אני עומדת בצפירה.
צריכים לקבל פרופורציות.
יש הרבה מה לתקן ואסור להכנע או להתייאש. יש להלחם למען שלמות הארץ, למען ממשלה מתוקנת..זה ברור.
אך יחד עם זאת גם לראות את מה שכן יש, את מה שאנחנו זכינו ואחרים לפנינו לא.
לא מדויק.שמוליק פיין
בס"ד
המחתרות וניצולי השואה ממש לא רצו את המדינה איך שהיא היום..תיהי בטוחה!!
המחתרות ונטבחי השואה היו חולמים על מדינה כזו.יעלי_א
קצת פרופורציות, אח.
זהו תהליך הכרחי בגאולה.
עיין בפסקה מ"ה (עמ' פ"ה אאל"ט).
ושוב, זה לא אומר שלא נלחם ונעשה כל שביכולתנו לתקן.
המחתרות והפרטיזנים כבר מזמן היו מקימים משהו אחר..הרבי מיאוטו
יודע מה, יכול להיות.יעלי_א
אנחנו מדברים באויר על מצב היפוטתי.
אך אני מאמינה שאם אותם אנשי מחתרות שנלחמו מול שלטון זר, שלא היה להם גיבוי מאף צד, שנלחמו בחשאי למען תקום מדינה לעמ"י, שנתלו רק ע"מ שלא לחשוף את חבריהם-
היו "מוכנים" לקבל גם כזו מדינה.
באמת, חבר'ה, לא קשה לראות את הרע. הוא צף. הגדלות היא לראות גם את הדברים החיוביים.
ואם קשה, אני מוכנה לעזור לכם למצא..
ומה יהיה רע אם נקים מדינה אחרת..?שמוליק פיין
כי ה' רצה במדינה הזאת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Z!!!!!!שרון כהן
ותפסיקו כבר להיות חרדים
פרט בבקשה את ההצעה.יעלי_א
אתה מציע להרוס את המדינה ולבנות חדשה במקומה?
ומה יהיה שונה במדינה שתבנה?
עמ"י בנוי לשינוי?
אתה בטוח שלא תלך לבד ושלא תפספס כמה דברים בדרך?
ובלי קשר-יעלי_א
למה לא הקמנו מדינה יהודית ע"פ דרך התורה מלכתחילה?
למה, לדעתך, המדינה נבנתה ע"י אנשים לא שומרי תו"מ?
כי הדתיים לא מסוגלים לעשות כלוםהרבי מיאוטו
כי הדתיים לא חיים ע"פ תורת חיים המיועדת לשלטון יהודי בארצו אלא ע"פ ההלכה שנוצרה בגלות והופכת אותם לעבדים
והיום? היום ה"דתיים" מסוגלים לבנות מדינה?יעלי_א
מה התחדש פתאום?
וכל זה מבלי לתת דעה על הרעיון.
את המדינה כבר הורסים השמאלניםהרבי מיאוטו
בשיתוף פעולה עם אוייבי ישראל
תקשיבי..שמוליק פיין
בס"ד
חזרתי לפני כמעט חודש מפולין ומספיק שמענו ראינו קראנו ולמדנו על זה אז אל תגידי לי שהם חלמו על מדינה כזאת הם רצו מדינה נכון..אבל כזאת..?! ממש ממש לא..קראת קצת מכתבים של נספים..?יומנים..? הם ביקשו מדינה שתסתור את ההלכה..?מדינה שתפנה ישובים..?מדינה שבה יהודים ילכו עם הראש כפוף וערבים עם האף בשמיים..? ממש ממש לא!!!
והמחתרות זה פשיטא שלא..
אתה צודק.יעלי_א
המדינה הזו לא הולכת לפי התורה.
מפנה ישובים.
מפלה יהודים ומעדיפה ערבים.
צודק.
אך זו מדינת עם ישראל.
עמ"י כסף, ערג למדינה משלו 2000 שנה!
יהודים בשואה נספו. לא היתה להם מדינה משלהם שתגן עליהם.
ועכשיו- יש לעמ"י מדינה.
עם כל המגרעות.
ב"ה.
ובפעם הלא יודעת כבר כמה-
זה לא סותר את העובדה שצריך להאבק, להתיישב בעוד מקומות, להשפיע..
מה להשפיע..?שמוליק פיין
בס"ד
יש את חוק השבות שבו גם מי שלא נחשב יהודי על"פ ההלכה פתאום בהנף עט נחשב יהודי על"פ המדינה..
"אהה ההורים שלך לא יהודים אבל סבא של אבא שלך היה יהודי..?! נו אז אתה יהודי.." וזו רק אחת מהדוגמאות..
אם היית בממשלה היית משנה את החוק הזה..?! אז את משנה חוק יסוד משמע שאת משנה את המדינה..את הופכת אותה למשהו אחר..
מה אני מציע..?אם אפשר לשנות את המדינה אני אשמח אבל לגמריי..אם לא..אז להקים מדינה ביו"ש ככה יהיו 3 מדינות ל2 עמים ואולי ככה נוכל לחיות בשקט..מה יהיה שונה? המדינה תחיה אך ורק על"פ חוקי ההלכה היהודית..מי שרוצה בזה בנוי לזה..אני לא אלך לבד זה בטוח..ואת מי אני אפספס..?
שרון כהן - מה הבעיה עם החרדים..? שהם באמת חיים לפי ההלכה ולא לוקחים קצת מפה וקצת מפה ולא מנסים להתייפיף בפני החילונים כדי שיאהבו אותם..? מה רע בזה..? חוצמיזה מאיפה לך מה ה' רוצה..? אם יש לך קשר כ"כ קרוב איתו בהזדמנות תשאלי אותו מתי יבוא המשיח בסדר..?
המדינהאריאל ברוך
ברור שלא להרוס את המדינה ולבנות חדשה במקומה, הרי גם עליה בסוף ישלוט השמאל
אנחנו נלך על"פ חוקי התורה..שמוליק פיין
בס"ד
כך שמי שיעבור עליהם או שיעבור מדינה או שיסקל/ישרף/יחנק/יהרג..
כך שלא יווצר מצב שיהיו שמאלנים..
עוד חזון למועדיזהר
אין מה לדבר על כפייה, כל עוד אין ידינו שלטת. כיום זה פשוט לא נכון טקטית לעבוד בדרך של כפייה.
חוששתני שלא ירדתי לסוף דעתך..יעלי_א
להקים מדינה נפרדת לדתיים? זו ההצעה שלך?
המדינה תיהיה אך ורק על"פ חוקי התורה..שמוליק פיין
בס"ד
כך שאדם חילוני יקבל את עונשו וכך כל אחד שיעבור על חוקי התורה..מה לא יצא מובן?!
כלומר, תהיה מדינה לחילונים ומדינה לדתיים?יעלי_א
לא..שמוליק פיין
בס"ד
אדם שיעבור במזיד על התורה יקבל את עונשו..ובמדינת ישראל יחיו גם דתיים וגם חילונים והם ימשיכו לחיות על"פ חוקי המדינה..
מה לא מובן..?מדינת הלכה כן! הרי את גם רוצה אחת כזאת לא?
רוצה מאד. ברצינות.יעלי_א
ומה עם החילונים..?מה הם יעשו..?שמוליק פיין
דווקא רעיון לא רעדי"מ
תחשבי על יהודי עדות המזרחיזהר
שעלו לארץ. 2000 שנה חלמו על מדינה. עלו לארץ עם עיניים נוצצות. אבל המדינה הפכה לחילונים את כולם. משפחות עם יחוסים. צאצאי רבנים חשובים - כולם התפקרו. את חושבת שראשי המשפחות היו מעדיפים שהם יעלו לו היו יודעים מה יקרה? את חושבת ש400,000 חילונים בארץ עם מדינה עדיפים על 400,000 יהודים יראי שמיים, שומרי תומ"צ בגלות? אם כן - את חיה בסרט.
מאיפה אתה מסיק שעדיף הפוך?יעלי_א
שעדיף לחיות בגלות ולקיים מצוות?
תן מקור.
יש מצווה לעלות לארץ בלי קשר למי שולט בה.
יש מצווה לעם ויש מצווה ליחיד. (אם תזדקק למקור, אשמח לתת)
יהודי שנמצא בחו"ל ומאיימים עליו שאם הוא לא יתנצר, הוא יהרג-
ויש לו את האפשרות לברוח, עליו לברוח.
לעומתו, יהודי שנמצא בחו"ל ושומע על מלחמה בא"י, חובה עליו לעלות לארץ- גם אם זו סכנת נפשות.
אז ק"ו לגבי סכנה להתחלן, שאני לא מאחלת לאף אחד..
זה לא ק"ו.יזהר
"להתחלן" - זה גרוע מלמות. "גדול המחטיאו יותר מההורגו".
מין ואפיקורוס - נחשבים לאויבי עם ישראל, ויש להרוג אותם ע"פ ההלכה.
אז צריך להרוג כל חילוני???!קחו עמכם דברים
ח"ו. אני אמרתי דבר כזה?יזהר
רק את המינים והאפיקורסים, שאינם תינוקות שנשבו. מיעוט קטן. וגם זה - היום לא הורגים אף אחד.
מה ההבדל בין מינים ואפיקורסים לחילונים??קחו עמכם דברים
איך אפשר להבחין בינם לבין תינוקות שנשבו?
זה לא נכון. לא הלכתית ולא רעיונית.יזהר
נכו שהרוב. אבל לא כולם. הרוב נשבים אחרי תרבות המערב, והמיעוט משקיעים מאמצים מודעים כדי לשבות את כולם בתרבות המערב.
ובכל מקרה, כפי שציינתי כאן בפורום - אלו שמזיקים בפועל לעמ"י, מחטיאי הרבים - לא מתייחסים אליהם כתינוקות שנשבו.
אני חושב כמוךירון קורצן
![]()
כמו יעלירון קורצן
אני לא מרגישה שום הזדהות עם התקווה,וגם לאקחו עמכם דברים
יוצא לי לשיר אותה.אלא אם אני בטקס כזה או אחר ואנשים שמים לב ויפגעו.
אני לא נמצאת כשאומרים תפילה לשלום המדינה ולחיילי צה"ל,אבל אני בעד הנוסח החדש שתיקנו.
שה' יביא לנו מנהיגים יראי שמיים (או יחזיר את הנוכחיים בתשובה) ויצליח את פעולות צבא ההגנה לישראל כשהן מגנות על ישראל.
בכל מקרה כמו שאלירז אמרה בפורום בעבר,מדינה היא כלי.הכלי הזה מצויין,גאולי,נצרך.התוכן הוא רקוב. מתפללת שתישאר לנו מדינה חזקה,לא שלטון כופר.
המדינה היא כלי חרסיזהר
שנטמא, ושבירתו היא תקנתו.
טהורה?!קדושה?!מאיפה הבאתם את זה..?שמוליק פיין
בס"ד
ואם כבר הנוסח החדש של התפילה לשלום המדינה..למישהו יש אותו..?!
שוב,תעשה חילוק בין מדינה לשלטון.אני מדברתקחו עמכם דברים
על מדינת יהודית אמיתית.
המדינה היום היא לא יהודית אמיתית..שמוליק פיין
תלוי את מי שואלים ואיך מגדירים.קחו עמכם דברים
אוקי למה היא כן..?שמוליק פיין
מה הקשר להערצה ???נועוש=]]!!
בס"ד
מישו אמר שאני מעריצה את המדינה??
ואם זה מה שהבנת אז מחילה כי זו לא היתה כוונת דבריי.
אמנם יש הרבה חסרונות ומעל לכל אין מדינה דתית שומרת מצוות ה', אבל יש מדינה! וכשאני אומרת כפויי טובה אני מתכוונת לכפיות טובה לקב"ה!! בדיוק!! עצם זה שיש לנו מדינה ולא משנה עכשיו מה אופיה. זה שהיא נמצאת בא"י וקיימת- כבר זה דבר גדול שדורש הלל ושבח לקב"ה >> וחלק מאותו הלל ושבח הוא התפילה לשלום המדינה- הוא השיר של המדינה- של קיום המדינה..
ואני אקח דוג' מוקצנת : מה יעשה אדם שעשה כ"כ הרבה חטאים ופשעים ורוצה לקרוא תהילים ?? לא יקרא ?? לא ולא!! בוודאי שיקרא כי אפילו שיש בו כ"כ הרבה חסרונות הוא רוצה להודות לקב"ה..
וזה דומה : אפילו שיש לנו כ"כ כ"כ הרבה חסרונות במדינת ישראל אנחנו מודים לקב"ה >> הוא מודה לקב"ה על עצם היותו בן של מלך >> על עצם זה שה' חנן אותנו ונתן לנו מדינה.
מקווה ששמת לב שהדגשתי בדברי את העניין שה' נתן לנו את המדינה ועלינו לשבח אותו >> אני לא אומרת שצריך לומר "כוחי ועוצם ידי" ולשבח את שרי ומנהיגי המדינה >> אלא להלל את הקב"ה.
מקווה שהובנה כוונתי...
אגב >> הרבה פעמים מודגש פה העניין של אחדות ישראל ואיך תהיה פה אחדות ישראל אם כל אחד שונא כ"כ את שאר העם? ואמנם אתה יכול להגיב ולהגיד שגם הם שונאים אותך מאוודד - אבל אני לפחות מצפה שכל אחד יתחיל לעשות את השינוי בו ואז "שלח לחמך על פני המים כי ברב הימים תמצאינו".
למה את האמנסיפציה לא חגגו?יזהר
קהילות רבות בעמ"י קיבל "עצמאות", יכולת לעבוד במה שהוא רוצה ולהסתובב איפה שהוא רוצה. למה לא חגגנו את זה?
תשובה: כי זה עדיין גלות. אמנם צריך להודות לה' על כל טוב שקורה לנו, ובמיוחד ניסי הצלה לכלל ישראל, אך מבחינת המלכות - לצערנו הרב אנחנו עדיין בגלות. אמנם קוראים לזה "מדינת ישראל", ואמנם שולטים בה אנשים שהם יהודים ע"פ ההלכה, אך זה לא שלטון יהודי, וזה עדיין גלות.
יש לי אותו איפשהו מימי היותי ציוני ארורדי"מ
למה אתה מדבר כמו איזה נטור קרתא??קחו עמכם דברים
שלא לדבר על החתימה שלך.
סתם יצירת פירוד וחוסר באהבת ישראל.
בקשר לנטורי קרתאמשיח בא יבוא
אם אתה אומר שהוא מדבר כמו נטורי קרתא אז כנראה שאין לך מושג מה זה נטורי קרתא.
ודבר שני הצייוינים שעליהם נכתב השיר הם באמת קליפת המן עמלק שגוזרים פאות וזקנים ודווקאר הם אלו שהביאו פירוד לעם ישראל.
ה' תביא בבקשה כבר את הגאולה
בשלטון הכופרים אין לנו מאמינים
ובחוקותיהם אין לנו מתחשבים
בדרך התורה נלך באש ובמים
ונקדש שם שמים
אתם כולכם סתם מנפיצים דבריםאנונימי (פותח)
אין לכם מושג איזה דבר טוב זה היה שקמה מדינה תחשוב שאם לא אז היתה יכולה להיות מאז עוד שואה זה כל כך פשוט שצריך לעמוד ולהתפלל בתפילה לשלום המדינה ובמי שברך לחיילי צה"ל ובשירת התקווה צריך פשוט להעריץ את המדינה וכל דבר שאחד מראשי המדינה אומרים הוא קודש קודשים כמו שאמר מורנו ורבנו הרב אבינר וניראה לי שכל ראש ממשלה או שר מקבל השפעה אלוקית מלמעלה כדי שיוכל לעשות את כל דבריו כמו שצריך וכל דבר מוזר הוא בגדר הנסתרות לה' אלוקינו ואין לנו חס וחלילה מה לערער.
נו.. חבר'ה..יזהר
הטרוליות לא מועילה. סתם מנמיכה את רמת הדיון.
>>>תפילה לשלום עם ישראל<<<יזהר
הנוסח של מו"ר הרב טל שליט"א
(נא להדפיס לאחר חול המועד)
בעזרתו יתברך
תפילה לשלום עם ישראל
אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם, צוּר יִשְׂרָאֵל וְגוֹאֲלוֹ, אַתָּה הַחִלּוֹתָ לְהַרְאוֹתֵנוּ אֶת רֵאשִׁית צְמִיחַת גְּאֻלָּתֵנוּ. אָנָּא, מַהֵר לְגָאֳלֵנוּ גְּאֻלָּה שְׁלֵמָה לְמַעַן שְׁמֶךָ. בָּרֵךְ אֶת עַם יִשְׂרָאֵל הַיוֹשְׁבִים בְּאֶרֶץ הַקוֹדֵש, הָגֵן עָלֶיהֵם בְּאֶבְרַת חַסְדֶּך וּפְרֹשׂ עָלֶיהֵם סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ. הַעֲמֵד בְּרֹאשָׁם אַנְשֵׁי חַיִל, יִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת וְשֹׂנְאֵי בֶצַע, וּשְׁלַח אוֹרְךָ וַאֲמִתְּךָ עֲלֵיהֶם.
חַזֵּק אֶת יְדֵי מְגִנֵּי אֶרֶץ קָדְשֵׁנוּ, וְהַנְחִילֵם אֱלֹהֵינוּ יְשוּעָה וַעֲטֶרֶת נִצָּחוֹן תְּעַטְּרֵם, וְנָתַתָּ שָׁלוֹם בְּאֶרֶץ וְשִׂמְחַת עוֹלָם לְיוֹשְׁבֶיהָ.
וְאֶת אַחֵינוּ כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל, פְּקָד נָא בְּכָל אַרְצוֹת פְּזוּרֵיהֶם, וְתוֹלִיכֵם מְהֵרָה קוֹמְמִיּוּת לְצִיּוֹן עִירֶךָ וְלִירוּשָׁלַיִם מִשְׁכַּן שְׁמֶךָ, כַּכָּתוּב בְּתוֹרַת מֹשֶׁה עַבְדֶּךָ: אִם יִהְיֶה נִדַּחֲךָ בִּקְצֵה הַשָּׁמַיִם, מִשָּׁם יְקַבֶּצְךָ יְיָ אֱלֹהֶיךָ וּמִשָּׁם יִקָּחֶךָ: וֶהֱבִיאֲךָ יְיָ אֱלֹהֶיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר יָרְשׁוּ אֲבֹתֶיךָ וִירִשְׁתָּהּ, וְהֵיטִבְךָ וְהִרְבְּךָ מֵאֲבֹתֶיךָ: וּמָל יְיָ אֱלֹהֶיךָ אֶת לְבָבְךָ וְאֶת לְבַב זַרְעֶךָ לְאַהֲבָה אֶת יְיָ אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל לְבָבְךָ וּבְכָל נַפְשְׁךָ לְמַעַן חַיֶּיךָ.
יַחֵד לְבָבֵנוּ לְאַהֲבָה וּלְיִרְאָה אֶת שְׁמֶךָ וְלִשְׁמֹר אֶת כָּל דִּבְרֵי תוֹרָתֶךָ, וְהָשֵׁב אֶת תּוֹעֵי כָּל עַמְּךָ יִשְׂרָאֵל לְאֵיתָן הַתּוֹרָה, הוֹפַע עָלֵינוּ רוּחַ נְבוּאָה וְהָשִׁיבָה שׁוֹפְטֵינוּ כְּבָרִאשׁוֹנָה. בְּנֵה אֶת יְרוּשָׁלַיִם בְּקָרוֹב כַּאֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ, פַּנֵּה וְטַהֵר אֶת הַר קָדְשְׁךָ בִּמְהֵרָה, וְכוֹנֵן מִקְדָּשְׁךָ עַל מְכוֹנוֹ, וְהַרְאֵנוּ בְּבִנְיָנוֹ וְשַׂמְּחֵנוּ בְּתִקּוּנוֹ, וּשְׁלַח לָנוּ מְהֵרָה בֶּן דָּוִד מְשִׁיחַ צִדְקֶךָ, לִפְדּוֹת מְחַכֵּי קֵץ יְשׁוּעָתֶךָ. הוֹפַע בַּהֲדַר גְּאוֹן עֻזֶּךָ עַל כָּל יוֹשְׁבֵי תֵבֵל אַרְצֶךָ, וְיֹאמַר כָּל אֲשֶׁר נְשָׁמָה בְאַפּוֹ: יְיָ אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל מֶלֶךְ וּמַלְכוּתוֹ בַּכֹּל מָשָׁלָה, אָמֵן סֶלָה.
מה הקשר ??נועוש=]]!!
בס"ד
בין האמנסיפציה לפה..
אגב-- גלות זה אומר להיות בארץ אחרת ולא א"י...
חוצמזה מה תעשה אם אני אספר ך שהיו ממש ממש רב של יהודים שחגגו ורקדו כשקיבו אמנסיפציה עד שראו שזה רגעי וזמני..
הגליזהר
הגלות מורכבת מהרבה דברים.יזהר
אין שלטון, נמצאים בחו"ל, מפוזרים, התורה בגלות, הרבה דברים.
ב"ה אנחנו באתחלתא דגאולה. בהרבה תחומים אנו רוטאים את הגאולה מתרחשת לנגד עינינו. בשיבת ציון, בהפצת מעיינות החסידות, בניצחון על אויבינו, ועוד. אנחנו צריכים להודות לה' על הכל, אבל אסור לנו להיות עיוורים. ה' רוצה שלא נהיה כפוי טובה מחד, אך נמשיך להסתכל על המציאות בצורה מפוכחת מאידך. ובתחום המלכות - אנחנו עדיין בגלות.
תפילה לשלום המדינהמשיח בא יבוא
אני חושב שאם אתה בא למחות על קיום התפילה צריך לצאת /לשבת במופגן אבל אם אתה עושה את זה בשביל עצמך אז אפשר לעשות את זה בשקט אבל יש מקומות שבכלל נוהגים לשבת ולכן אם אתה רוצה למחות אתה צריך לצאת.
אני לא סתרתי אותך...נועוש=]]!!
בס"ד
צודק-יש בנו עדיין גלותיות מסויימת ואם תסתכל שוב במה שכתבתי על מה הקשר להערצה תראה שאני ממש לא בקטע של להיות עיוורים-- אבל לא להיות עיוורים זה גם אומר לראות את החלק הטוב... זה לפתוח את 2 העינים ולא אחת !!
לא להיות עיווריםיזהר
זה קודם כל לדעת לזהות מי נגד מי. מי הטובים ומי הרעים. לאחר מכן - את הטובים יש לדון לכף זכות, ואת הרעים לכף חובה. זה במעשים שיכולים להתפרש לכאן ולכאן. אבל במעשים שהם רע במובהק - ק"ו שלא צריך לדון את הרשעים לכף זכות.
לא אמרתי שצריך לדון את הרשעים לכף זכותנועוש=]]!!אחרונה
בס"ד
ושוב אני אמליץ לך לקרוא את מה שכתבתי. אך לעניין הזה הקמת המדינה היא לא דבר שהוא רע במובהק- היא דבר טוב שבו יש גם צדדים רעים>> כמובן שאני לא דנה אותם לכף זכות, אבל אתה לא יכול לדון את ה' לכף חובה...
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?