שלום לכל המגיבים ותודה
לא ממש קראתי את כל מה שכולם כתוב ואיתכם הסליחה
סליחה גם שנעלמתי, זה בגלל החג, אני רואה שיש פה הרבה התענינות והרבה שאלות ועלי להבהיר את כוונותי
התיאוריה שלי אומרת שה"לא מודע " שלנו לוקח אותנו ממקום של כאב למקום של עונג
כלומר באופן עקבי בן אדם לוקח את עצמו לכיוון מצבים שמחוברים בתוכו לעונג ומרחיק את עצמו מדברים שמחוברים בתוכו לדברים של כאב.
ממספר סיבות הסביבה משפיעה על פנויים ופנויות רבים ליצור הקשר של כאב לזוגיות
הקשרים של מחויבות, ויתורים, פשרות, וכדומה יוצאים מפורפורציה ונתפסים כקשים מאד
בנוסף לכך חשיפה אינטנסיבית לזוגות שהתגרשו או שהתמודדו עם אלימות מסוגים שונים היא גם כן יוצרת הקשר פנימי לכך שזוגיות היא לא רוציה
בנוסף לכך, יש אנשים שזוכרים מכל מיני סיבות מהילדות שלהם שמי שאוהב אותם פגע בהם , וזה לאו דווקא טראומות נוראיות, זה גם יכול להיות שבכיתי בלילה כי הייתי רעב ואמא דחפה לי מוצץ ...
בכל אופן מכל אלה נוצר חיבור פנימי שזוגיות היא דבר כואב ולכן ה"לא מ ודע" מונע זאת כדי להגן
תיאוריה זו מבוססת על דברי הרמבם שהזכיר שהמוטיבציה של רוב בני אדם ברוב המעשים שלהם היא בריחה מכאב או יצירת עונג. (עיין הקדמה לפרק חלק)
להבדיל בין קודש לחול תיאוריה זו מבוססת גם על תכנים של אנטוני רובינס
תכנים והסברים נוספים ניתן למצוא בחינם באתר שלי
WWW.ZOOGISCHOOL.CO.IL
אגב, הסבר נוסף שיש לי לתופעה (של "כשאני רוצה הם לא רוצים וכו' ) הוא קצת דומה למה שהזכירו כאן בשם גב' הדסה גהלי אך קצת שונה.
דימוי עצמי נמוך של הצד ה"רוצה" גורם לכך שהרצון של הצד הרוצה הופך להיות סוג של אובססיה.
כי בעל הדימוי העצמי הנמוך מרגיש "שווה" ובעל ערך רק כאשר האחר נותן לו תחושה זו. וזה יוצר שתי תופעות מקבילות ולא רצויות
מצד אחד נוצרת תופעה של המתנה דרוכה לכל סמס, ציפיה ממושכת לטלפון מחמאה או יצירת קשר
מאידך נוצר עלבון עמוק מכל מילה או צורת התיחסות שלא משביעה את רצונו האובססיבי של הרוצה
חוויות אלו עוברות אל האחר באופן לא מילולי ולא מודע, ומשפיעות עליו להתרחק...
אשמח לשמוע את דעתכם על מה שכתבתי
אוריאל