שלום ילדה בת 16. [אני מקווה שאת לא נעלבת או נפגעת מהפתיחה]. קראתי את מה שכתבת ואני רוצה לנסות לענות לך. לא בטוח שאצליח לענות לעניין, ובכל זאת אנסה. ואני מקווה שדברים שאני כותבת מהלב, ייכנסו אל הלב שלך. אני חושבת [ואולי אני טועה מאוד מאוד] שהבעיה שלך נובעת ממשו מרכזי שחסר אצלך מאוד מאוד. אני חושבת-וזה חריף - סליחה מראש. את לא סגורה על עצמך.אמרת שאת מדריכה-. בדרך כלל אומרים שמדריכה זו אישיות לדוגמה וכו'. לא רוצה לחפור. אבל- איך תהיי אישיות לדוגמה, איך תובילי את הקבוצה שלך אם לך לא ברורה הדרך או לפחות חלק ממנה?
ברגע שאת מבינה "מי אני, מה אני, למה אני דתייה בכלל" או כל הדברים שמציקים , התמונה תהייה ברורה, תביני מה את רוצה מעצמך. כשייסגרו לך דברים, תוכלי להעניק משלך לאחרים.בצורה אמיתית בלי "לעשות פוזות" למורות או לחברות- שחושבות שאולי יש משהו טוב בך כשאת יודעת שזה הכל בלון שעלול חס וחלילה להתפוצץ. ואז- יהיו פדיחות, לא? אין ספק שיש לך מה לתת. עובדה שסיפרת על הבעיה שלך. כשהכל ברור לנו והדרך ישרה- הכל נהייה יותר קל.
חוץ מזה- יש דיסק של הרב רונן חזיזה שנקרא "הלב שלך" שייתן לך תשובות מאלפות ומספקות. בשר לשאלה לגבי בנים- למה איסור נגיעה קיים ולמה בכלל קשר עם בנים זה טוב/ לא טוב. בגיל שלך במיוחד. צריך לבנות אישיות בגיל הזה. עוד לא - לא להתעסק עם בנים.ולמה?
כדי שכשיגיע הזמן שלך בע"ה להתחתן ולהקים משפחה בעם ישראל [ - ואת רוצה, ברור נכון? כולנו רוצות להתחתן עם מישו שיאהב ויכבד אותנו וילדים ומשפחה.] ותצטרכי ממש- להוביל אותה לפי הדרך שלכם יחד- שלך ושל ואיש שאיתו תקימי את הבית שלכם- הכל יהיה לך ברור. תהייה לך דרך ברורה בלי שאלות ופקפוקים ותסבוכות. יותר פשוט- אם תבני עכשיו את עצמך ואת האישיות שלך- לא תצטרכי לפרק חס וחלילה אחר כך. הכל יהיה לך ברור. תוכלי ללכת ישר- בלי תסבוכות ובלי לעשות פוזות. כי זה את באמת.
"וקשר עם בן לא בונה אישיות?"- קשר עם בן לא בונים בגיל כזה. קשר עם בן בונה אישיות בשני תנאים:
א- לחתונה
ב- רק אחרי שסגור לך מה עם עצמך. ואני אסביר:
בדרך כלל הגיל שלך [גם אני הייתי בגיל שלך, לא מזמן J] מלא בבעיות ושאלות כאלה של "מה רע בקשר עם בנים?? ואם אני אבנה את האישיות שלי בקשר הזה, איתו?" אני רוצה לגלות לך סוד- בינינו.
תקשיבי טוב- לא רק שלא תבני את האישיות שלך- תהרסי את עצמך ואת הבחור ביחד. למה? כי אם את [אולי, ואולי אני טועה] מסובכת ורוצה קשר כדי "להתחזק" עם בחור שבד"כ למרות שנראה לנו ש"הוא מה-זה חמוד!ומה זה יודע! וחכם! ודוס שחבל"ז.."] לא יודע מה הוא רוצה מעצמו..... הקשר לא יחזיק. את עלולה ליפול מהר מאוד למקומות שתתחרטי עליהם מאוד מאוד. קשר כזה הוא לא אמיתי. הוא בשביל הדאווין. ["שיראו שיש לי חבר. כזה בחור מתוק!!" כיף, אה?]
אגב- זה חלק קטן מהשיחה המאלפת של הרב רונן חזיזה [מצפת]
מכאן נגיע לחלק העיקרי של המכתב שלי אלייך, בת ישראל. , "בזמן שאני הולכת לשיעורי תורה ולומדת...." כאן יש ענין גדול. את הולכת ללמוד! תורה! מה ה' רוצה ממך! כל הכבוד! התורה- הלימוד מחייה. על ידי זה שאת הולכת ללמוד תורה- את בוחרת להתעלות ולא לרדת! את אוספת לך יהלומים להמשך החיים שלך! לא חבל לך להפסיד את כל העלייה הזו בשביל איזה בחור "מצ'וקמק"? שלא מבין מה הוא רוצה לעצמו?להרוס לך את העתיד בגלל קריצה של היצר הרע? הוא מתלבש עלייך בדיוק בנקודה שטיפהל'ה התרופפה אצלך. עכשיו את צריכה להתמקד רק בעלייה שלך!! לא להתפתות להסתכל לצדדים שמושכים! כל פזילה לצדדים עלולה להוריד אותך. חבל. ההתמקדות תראה ליצר הרע שאת לא שמה עליו. והוא ירד ממך. מבטיחה.
שוב, בגילך אני אישית הייתי עסוקה בלבנות את עצמי, לפחות חלקית. לא כולל שביעית שמינית ולאחריהן.זה נכס לכל החיים, וזה גם זה שווה יותר מאלף פנטזיות על בנים! חותמת לך!
ולמה לשמור נגיעה?
המלך מידס, מכירה? זה סיפור על אחד, מלך יוווני. כל מה שנגע בו- הפך זהב. ההמשך ידוע. [אם לא- תגגלי "המלך מידס שחמד זהב".........] בפעם הראשונה שהוא ראה את הפלא הזה הוא התרגש [לא סגורה, אבל זה בטח]. מאוד מאוד. אחר כך, בכל נגיעה אחרת, זה כבר לא הרשים כל כך. אותו דבר נראה לענ"ד שמירת נגיעה. מגע= זהב. ההשפעה היא כמו דבק מגע. משהו שמדביק שני אנשים בחוויה אחת. מסעירה ומשאירה רושם בדרך כלל חזק מאוד. כשהדבק או המראה של כל כך הרבה זהב כבר עובר לנו מול העיניים ולא מזיז לנו ולא מרגש אותנו, אנחנו בבעיה. בגלל הדבק הזה , קשה לנו לראות בעיניים ביקורתיות דברים חשובים לנו. קשה להביט על הבחור בעיניים ריאליות, כי כבר "יש לנו כלפיו משו" ... נגיעה= כריתת ברית אמיתית. האיש שאיתו את , אני וכל אחת רוצות לומר לו "כן, אני מוכנה לכרות איתך ברית אמיתית וכנה לכל החיים" אותו אחד יקבל את המסר הזה בדרך אחת. מתחת החופה. באמצעות ההסכמה שלנו לקבל טבעת.
היית רוצה את הבחור , החתן שלך באמת, נכון?
תשמרי עלייך, על עצמך, בשבילו! והוא יישמור על עצמו, בשבילך!
עד כאן.
דברים נוספים שיעזרו לך:
# חברים מקשיבים. דברי איתם. יש אפשרות להישאר בעילום שם. ויש להם אתר אינטרנט. יש שם דברים שיהיה לך טוב לקרא אותם.
# אור לנוער- תגגלי. חומרים מעולים!! יש שם על נגיעה, אמונה וכל מיני בעיות של הגיל שלך........
# חוברת מקסימה בשם "מגע הקסם". אפשר דרך "ראש יהודי" להשיג אותה , או הכי טוב- באולפנה שלך.
# כמו שאמרתי- דיסק של הרב רונן חזיזה מצפת בשם "הלב שלך"- בדיוק בשבילך!!!
# לדבר עם מדריכה או אדם קרוב שמכיר אותך. וידע איך לכוון ולעזור לך כדי שתצמחי . אם את מעוניינת- שיחה אישית או מסר אליי- בשמחה !
# קשרים עם חברות, התנדבות [בלי מכשולים!!] מלאכת יד, תחביבים וכל מה שיוציא אותך מהמחשבות האלו. שנראה לי שאת עצמך יודעת שהן מפריעות לך להתקרב לה'.
אני מבקשת סליחה על ה"שמוּס" החריף שנתתי לך פה. יכול להיות שאני בכלל טועה במה שכתבתי. תקחי לך את מה שנראה לך , ושיהיה לך בהצלחה גדולה וישועה קרובה!
תדעי לך ש "הבא להיטהר מסייעין בידו" וכשתתחילי לעשות צעד קטן- יהיה לך הרבה יותר קל להמשיך הלאה.
שוב, ברכה והצלחה וכל טוב!!