צה"ל: זה לא פיגוע. מושל שכם: קודם ירו באוויר
ברשות הפלסטינית עצרו את השוטרים החשודים, ויחד עם צה"ל מנסים לברר את נסיבות הירי הקטלני לעבר מתפללים שחזרו מקבר יוסף. "לא תיאמו, אנחנו חוקרים", אמר המושל ל-ynet. קרוב של ההרוג: "חרפה של הממשלה שנטשה את הקבר"
"לא פיגוע, אירוע ביטחוני" - כך מגדירים ברשות הפלסטינית את הירי הקטלני לעבר מתפללים יהודים שנכנסו ללא אישור למתחם קבר יוסף שכם. אחד מהם נהרג וחמישה נפצעו, בהם אחד באורח קשה. גם גורמים בצה"ל אומרים שאין מדובר בפיגוע, אלא ב"אירוע שהתרחש בגלל חיכוך שעשוי היה להימנע אם תואם מראש". לטענת המתנחלים, זה היה "טבח". ההרוג הוא בן יוסף לבנת, בן 24 ואב לארבעה מירושלים.
ככלל, קיים תיאום חיובי ויעיל בין כוחות צה"ל למנגנונים הפלסטיניים.
בפיקוד המרכז אומרים שנרשמו מקרים רבים בהם פעלו מנגנוני הביטחון להוציא ישראלים שנכנסו לערים פלסטיניות, ויש קשר שוטף בין קצינים פלסטינים למפקידי החטיבות המרחביות.
"על פניו, מדובר באירוע חריג שאינו מאפיין את היחסים ואופי העבודה", אמר ל-ynet גורם צבאי, "יתכן כי אי-תיאום בכניסת המתפללים לקבר יוסף גרם לאי הבנה, הנושא כבר מתוחקר ברמת השטח וייבדק בשעות הקרובות לעומק". פגישות צפויות בדרג מפקד אוגדת איו"ש ומפקד החטיבה המרחבית שומרון, מול בכירים פלסטינים.










החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל