ולא, אני לא רוצה כדי להיראות ערסית,
ואני לא רוצה כדי למשוך בנים.
אני רוצה את זה בשביל עצמי כי אני יודעת שזה יפה,
אחד קטן ולא מזיק.
לאבא שלי לא אכפת ואמא שלי אומרת שזה מכוער לכן היא לא מרשה.
"רק בגיל 18"...
ואני בת 14...
גמאני בת ארבע עשרה ורציתי חור שני רק בשביל הופי שלי ולא בשביל אפחד אחר ואבא שלי היה נייורלי ואמא שלי התנגדה ופשוט הסברתי לה את העמדה שלי- שאני חושבת שהחור שני, אם וא רק בשביל עצמי ולא בשביל אחרים ואני חושבת שזה יפה, לא משפיע בכלל על החיים הדתיים שלי... אז הם בלית ברירה הסכימו..=\ ואני עוד מעט חוגגת חצי שנה לחור השני שלי

אתן רוצות לעשות חור שני וההורים לא מרשים, זה כזה משנה ? זה מה שיעשה אותך יפה יותר .
ויש מקומות שמינהג המקום לא לעשות חור שני,
ואולי ההורים שלכם חושבים שזה לא מכובד !
תנסו להבין גם את הצד שלהם ..
תכבדו את זה ! תנסו להבין מה המטרה היותר עמוקה של החור הזה . (ובכנות עם עצמכן)
(אני באופן אישי חתמתי לאולפנה שאני לא עושה חור שני
אז אולי אין לי זכות דיבור ..)
שלבוקיתבת כמה את?!
תחשבי על זה..
היא בת 14 וזה לגיטימי לגמרי שהיא תשאל תהורים שלה..
והיום היא חיה עם זה, והיא אפילו נסעה לעיר וחזרה משם עם 3 עגילים חמודייים לחור השני.
קיצ', אם תלמדי ממני ו"תתפרחחי" [מלשון פרחח! לא פרחה!]-- תעשי ככה. הם פשוט יחיו עם זה...
אה, ובאמת- לפני שאת באה אליהם בבום ואומרת להם שעשית חור- תדברי על זה עם אמא שלך. אם זה רק בגלל שזה מכוער- אינלך חולצה שהיא חושבת שהיא לא יפה, ואת מתה עליה? אינלך איזה שרשרת שאת לא מוכנה להוריד אותה ואמאשלך חושבת שזה שטות ומכוער?
סו וואט? לך ולאמא שלך אין את אותו טעם, וגם אם בד"כ יש- אז בנושא הספציפי הזה לא, ואם זה בגלל יופי ולא בגלל צניעות- תעשי חופשי על הבר.. אם בגלל צניעות זה כבר דיבור אחר עם אמא שלך בנפרד.. תדסקסי איתה על זה..
היא לא נראת בדיוק בטעם שלך. קצת שונה...
זה תלוי בסביבה בה את נמצאת,
אבל אם זה לא ישנה אותך בעצם כי לפעמים החיצוני משפיע על הפנימי...
אז לדעתי אין בעיה
אבל כמובן לא לפתוח ריב גדול מדי עם אמא ולא לעשות את זה נגדה גם לא מעט במחשבה...
אלא כי את אוהבת את זה, מקוה בשבילך שלא תגיעו לויכוחים יתר על המידה מהנושא המדובר
סתם בדר"א
אני שמעתי על מקרה
שבת (בערך בת גילכן, אפ' יותר גדולה מעט)
שאבא שלה לא מסכים לה לעשות חור (שום חור!!) כי הוא אומר אם בעלך לא יאהב את זה, אז זה סתם מיותר, אחרי שתתחתני אם בעלך יסכים אז תוכלי לעשות עגילים אני שמעתי וחטפתי שוק!
הם חרדים ... אבל עדיין מוזר בטירוף!!
אבא שלי לא הסכים לי לעשות לא שמתי עליו ועשיתי אח"כ עשיתי חור שלישי למורת רוחו.... זה לא עשה לי כלום! ז"א הוא לא עשה לי כלום. הכל בגלל שאבא שלי חושב שאם אני עושה אני נהיית "פריקית"(מהתקופה שלו...) אבל בתכלס היום זה לא ככה ועד כמה שידוע לי לא מתים מזה...
יהיה ממש מגיל מצדי להגיד לך לא לשמוע בקול ההורים שלך...אבל אם לא איך יהיה לך חור שני? מה תסבירי להם? אם הם הורים פתוחים אז למה לא?
ת'כלס זה כ"כ עקרוני לך לעשות חור שני? כ"כ חשוב לך? זתומרת את חושבת שזה יפה, סבבה. אבל בלי חור שני את לא נראית יפה?
למה שווה לך לריב עם ההורים שלך על זה? תחכי ואם תרצי כשתהיי יותר גדולה תעשי...
אני יכולה להעיד על עצמי שהסיוט הכי גדול שלי זה לריב עם ההורים שלי... סתם חבל להרוס את היחסים ביניכם^^
קטן כזה ליד החור הסטנדרטי...
וגם אני לא יכולה לעשות כזה..אבל בגלל שהסמינר שלי לא מסכים...אז אני פשוט אחכה עד שאני אגמור ללמוד שם בעזרת ה'...
בס"ד
יש לי חור שני, עשיתי אותו בכיתה ט', והלכתי ושאלתי את אמא שלי בנפרד, ואת אבא שלי בנפרד, ואת שניהם ביחד ורק אחרי זה תיכננתי לעשות אותו... הם כמובן הסכימו...
לעומת זאת, חברה שלי שבאה ביחד איתי לעשות חור שני לא שאלה את ההורים שלה ופשוט באה איתו הביתה... וההורים שלה שרדו את זה...
אני פשוט לא אוהבת לריב עם ההורים שלי...=]=]
מהי המקובלות החברתית.
ניראלי שבמצב שלך הייתי עושה (רוב הזמן אני הולכת עם שיער פזור אז גם עד היום, 3/4 שנה אחרי חברות שלי אומרות לי תתחדשי=] )...
וניראלי שהיה לוקח לאמא שלי כמה חודשים טובים לשים לב...
אבל שאלתי אותה לפני ולא הייתה לי בעיה והיא אפילו חושבת שזה יפה, והיא לא עושה כי יש לה אוזן קטנה
.
אבל אני חייבת להודות שגם לי הסכימו, וגם לי יש.
אבל בדקנו טוב את הנושא הזה, והרב אבינר אומר שמותר, אבל קטן וצנוע...
הייתי בטוחה שההורים שלי ממש לא יסכימו -בעיקר אבא שלי, והם הסכימו...די בקלות...
הלכתי, 10 ש"ח, חור שני חדש... [עשיתי אותו בט'ו בשבט]
אבל אני באמת חושבת שלא כדאי לריב-תלכי על השיטה ההלכתית ועל השיטה של "זה מקובל"...וזה לא שיטה לרמות-שיטה איך להראות להם את הצד הטוב, אבל אני בכל אופן משתדלת ללכת רק עם עגיל קטן וצנוע, והרבה פעמים לא רואים אותו ולא שמים לב בכלל..חחח 
בהצלחה, וגם אם לא, אז לא נורא.
[יש בנות שלא מסכימים להם בכלל חורים, זה פוגע ביצירת הבריאה-משהו כזה...]
חברה שלי הלכה על השיטה של לעשות חור שני ולחכות שההורים שלה ישימו לב לזה.. ומה שיצא בסוף זה סתם ריבים וצעקות אז זה לא תמיד עצה טובה לעשות בלי לשאול את ההורים אז תעשי מה שאת חושבת לפי ההכרות שלך עם ההורים שלך...
(באמת טוב שאני נזכרת להגיב על דברים.. )
השנה אחותי (15) עשתה חור שני ואני ממש רציתי גם,
ואני בת 13,וההורים שלי אומרים שנדבר כשאני יהיה בגילה..
ואני ממש רוצה!! זה מבאס..
את השני נסעתי עם אחותי שרצתה לעשות ואז התלבטתי אם לעשות ופשוט תוך כדי ההתלבטות המוכרת מחטאת לי את האוזן ואז אמרתי שתעשה והיא פשוט עשתה! והשלישי- נסעתי עם חברות שאחת רצתה לעשות ראשונים והשניה רצתה לעשות שני אז הלכנו לשוק והן עשו, אבל לי נגמרו העגילים, אבל אח"כ עשיתי במקום אחר ובכלל לא שאלתי את אמא שלי ואח"כ נסעתי לאולפנה וישנתי שם ולמחרת כשחזרתי הביתה פגשתי את אמא שלי ברחוב והתחלתי לדבר איתה ואז היא פתאום קלטה שיש לי חור חדש אזה היא סתם צחקה עלי שאני משוגעת... 
יש לי חברה שרצתה לבדוק איך אמא שלה תגיב אז היא התקשרה אליה ועבדה עליה שהיא כבר עשתה...
כאילו סבבה והכל אני נהנית ממנו אבל אל תתרגשי אם לא תעשי..
אם יש לעוד בנות בכיתה שלך, אז יש סיכוי שהם יסכימו לך..
הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות
מוזמנות להינות אולפנות ארצי
כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)
הודיה לה':)אחרונהמישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?
או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן
תודה מראש
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.
אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.
הבנות שלי לומדות שם.
שווה לבדוק
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטןלא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
מפוצלשת(:אחרונהיש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל
אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה
חסום לשעבראחרונה