משהו די חשוב לדעת, לפתוח קצת את העיניים~nhykb~

אני יודעת שלפעמים זה נראה כאילו אנחנו, האזרחים הפשוטים, לבד במערכה מול המצב הבטחוני.. כאילו כולם נגדינו- הצבא, המשטרה, הממשלה, התקשורת כמובן.. 

ואז קורה שנוקטים בתג-מחיר כי חושבים שאין עוד מה לעשות, כי אם לא אנחנו נגן על עצמינו- מי יגן?! 

אז רציתי שתדעו, שבחג דיברתי עם מישהו, שכרגע במילואים ובתקופתו בצבא (משהו כמו 20 שנה) הוא והיחידה שלו [שלא נזכיר כרגע] עשו כ"כ כ"כ הרבה דברים כדי להגן עלינו, ופשוט לא התפרסמו - שוב, כדי להגן עלינו! 

הוא והצוות שלו שכבו שבוע במערב באחד הכפרים העוינים באיזור שכם במשך כמה שבועות, ביצעו חיסולים במחבלים וכו'.. בינתיים בישובים היהודיים באיזור- אפאחד לא ידע שהם היו שם.. 

אז שבוע אחרי שהם שכבו שם במערב- היה פיגוע ביישוב שלידו הם היו.. אז מה כנראה אנשי היישוב חשבו? בטח דברים כמו מה שנכתב פה לאחרונה די הרבה- 'איפה צה"ל? למה הם לא שומרים עלינו? אנחנו חייבים להגן על עצמינו כי אפאחד אחר לא עושה את זה'..  

אבל בפועל- כל הזמן היו שם חיילים שהגנו ושמרו על אנשי היישוב.. הם פשוט לא הודיעו להם על זה בקול, לא כתבו על זה בעיתונים.. כי איך אומרים? יש דברים שהשתיקה יפה להם... 

המקרה הזה הוא אחד מהרבה מאוד מקרים שרובנו לא יודעים בכלל על קיומם 

אז בקיצור- גם אם לא אומרים, וגם אם נראה שקצת נזנחנו , זה כ"כ כ"כ כ"כ לא נכון... ויש תמיד אנשים שמגנים עלינו, בנוסף לקב"ה.. 

זהו, ערב טוב.. 

תיקון קטן אומרים מארבים-משה ר-

לתוכן- מה שאת אומרת זה דבר די ידוע וזה לא רק לפני 20 שנה זה כל יום וכל לילה ברחבי יהודה ושומרון יש מארבים ומעצרים.. בסה"כ את צודקת צה"ל הוא מגן על הישובים ויש פעמים בודדות שהוא גם עושה דברים לא הכי טובים (לרוב זה המשטרה)....

תגובה:איזה טוב ה'!!!!

בד"כ אני פה על תקן השומר על כבודו של צה"ל אך הפעם לאור מה שכתבת אני חייב להגיב קצת אחרת.

לפני עשרים שנה זה לא כמו היום הצבא עם השנים נהיה יוזם הרבה פחות ובעיקר מתגונן.

גם לפני עשרים שנה התפישות היו שגויות במובן זה שהצבא לא באמת הבין את תפקידו כמגן על היהודים אלא מעין צבא או"ם שבא להשליט סדר בגיזרה ולהיות נייטרלי.

אז אני לא אומר שמה שהצבא עושה הוא לא חשוב אבל בהחלט ניתן היה לצפות מהצבא לעשות הרבה יותר בהרבה פחות משאבים. לשם ההמחשה, בתחילת האינטיפאדה הראשונה הספיקה פלוגה אחת של צה"ל לכל חברון. היום כאשר צה"ל נמצא רק בחלק קטן של חברון הוא צריך סד"כ הרבה יותר גדול.

כחייל מילואים ביצעתי תעסוקות באזור שכם ואנו כחיילי מילואים רגילים לקצת יותר יוזמה ממה שנהוג כיום. הכוחות שמוצבים דרך קבע בגיזרה היו בהלם מנכונותם ויכולתם של חיילי המילואים לבצע פעילות שהחיילים הסדירים שהיו בקו לפנינו לא ביצעו.

אז כן, צה"ל עושה דברים טובים. אבל בהחלט לא צריך להלל אותו כאילו שהוא מושלם.

אני לא מדברת על לפני 20 שנה..~nhykb~

אני מדברת על כל ה-20 שנה האחרונות, גם על השנה ועל שנה שעברה.. 

שדרותי- לא אמרתי שלא ידוע, אבל ככה זה היה נראה לפי התגובות כאן. כאילו צה"ל פשוט מפקיר את יהודה ושומרון. 

מי שבוחר לראות את המצב ככה-משה ר-

(שצה"ל לא מגן) אז כנראה שיש לו בעייה בהכרת הטוב...

כנראה..~nhykb~
זה מאד תלוי במפקדים שלך-משה ר-

ולא נראה לי קשור להיום או לפני 20 שנה לי למשל יש מ"פ "מורעל" וכל יום היה עושה יזומות לפעמים 3-4 

יש לי את המפקדים הכי טובים בצה"ל!איזה טוב ה'!!!!

אבל מה לעשות שהם ושכמותם נמצאים רק עד דרגי המג"ד וכל מה שמעל דרג המג"ד נגוע בפוליטיקה מלוכלכת?

יש ב"ה הרבה חיילים אידיאליסטים שככל שזה תלוי בהם עושים את המיטב. כשהעברתי ביקורת על הצבא לא התכוונתי לחיילים הפשוטים העושים ימים כלילות בעבודת קודש אלא דיברתי על הרוח הנושבת בדרגים הגבוהים הלוטשים עיניים לפוליטיקה.

כן, גם אנחנו עשינו יזומות מידי יום אבל לא כל מה שרצינו לעשות אושר ע"י הדרגים הגבוהים וחלק ממה שכן אושר היה רק לאחר לחצים כבדים.

מעבר לכך, היה בתקופה שהיינו בגיזרה פעילות של מג"ב כנגד תושבי חוות גלעד ולכן פעילות שהיינו אמורים לעשות התבטלה כי לא היה לנו את המעטפת שהיינו צריכים מהחטיבה. - זה מעיד על סדרי עדיפויות לקויים וגם אם עיקר הפעילות כנגד המתיישבים בוצעה ע"י מג"ב זה מנע ממנו את האפשרות לעשות פעילות כנגד מחבלים.

אני חושבת שאתה באמת צודק~nhykb~

אבל אם כן- מדוע אנשים לא מבינים את זה? 

למה אנשים צועקים/יורקים/מתחצפים גם לסתם חיילים פשוטים שנניח שומרים על כניסה לאנשהו? 

שיכעסו על מי שבאמת עושה טעויות.. על חיילים אחרים- ממש לא 

למה אנשים לא מבינים את זה?איזה טוב ה'!!!!

בגלל שתושבי יו"ש רואים יום יום את התנכלות הצבא / משטרה / מנהל אזרחי לפעולותיהם.

בעיקר הצעירים שלא עשו צבא רואים שזה מה שהצבא עושה וכפי שכתבת בעצמך רבות מהפעולות שצה"ל עושה בימים ובלילות עלומה והמתיישבים לא תמיד מודעים אליה.

מעבר לכך, הגירוש גרם לכך שרבים מההתיישבות לא רוצים אפילו לראות חייל כי זה מזכיר להם מעשים אפלים אלו.

לשפוט את המתיישבים על התנהגותם כלפי חיילי צה"ל? קשה לי.     אסתפק בכך שאני מודע לתרומתו של צה"ל לבטחון המדינה. אסתפק גם בכך שאני יודע שאילולי צה"ל גם המתיישבים במאחזים הכי נידחים שאפילו לא מעוניינים בשמירה צה"לית לא היו מסוגלים להיות שם.

בזה אתה צודק שכובלים את הידיים שלנו-משה ר-

לפעמים עד כדי סיכון חיים של החיילים העיקר שערבי לא יפגע (מוסר מעוות) בקשר למג"ב ב"ה בגזרתינו לא נתקלנו עם פינויים למעט פעם אחת שבה 2 קצינים בפלוגה סרבו פקודה

כשצה"ל עושה את תפקידו מגיע לו צל"ש.אלירז

אבל שלא יגרום לך לשאננות.

זה לא אומר שהמצב נהיה תקין.

זה לא אומר שהם בעדנו.

המצב רחוק מלהיות כזה.

אלירז מה הכוונה זה לא אומר שהם בעדינו?-משה ר-

מי?? הצבא כגוף?. או הדרג המדיני??

אלירז -~nhykb~

כשהיחידה הזאת של הבחור שדיברתי עליו, הלך לחסל מחבלים בשטחים, עשה מערבים, פוצץ משאיות נשק, חיבל בכורים גרעיניים של אוייבים (בקיצור, יחידה מאוד מאוד מובחרת) 

אני בטוחה ב-100% שהם עשו את זה בעדינו, בעד אזרחי ישראל היהודים  ולא בעד אף אחד אחר... 

זה לא אומר שהצבא כגוף מחבב אותך ותמיד יגן עלייךאלירז
נכון, אבל ברוב המוחלט של הזמן הוא כן.~nhykb~
ובכ"ז הזהרתי - אל תהיי שאננה!אלירזאחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך