סיכום אתמול בלילה בשכםארץ הקודש

השבוע נרצח בו יוסף לבנת בקבר יוסף ע"י רוצח ערבי, גרעין שכם החליט שצריך להמשיך ולהראות את רצוננו ואת מעשינו בשטח לחידוש הנוכחות בקבר יוסף, ברקע עומד הגינוי המבזה של הרב אליקים לבנון לכניסות לא מתואומות.

כ-80 פעילים התכנסו בצומת בה"ד 3 בשעות הערב על מנת להיכנס לקבר יוסף, בשעה 22:00 נכנסה קבוצה ראשונה של כ-20 פעילים בשטח ואחריה כוחות צבא ומג"ב, לאחר מרדף נתפסו הפעילים והוצאו מהעיר, קבוצות פעילים נוספות נכנסו במהלך הלילה והוצאו על ידי כוחות מג"ב.

עיתונאים שהיו בקבר יוסף הלילה אמרו שהשוטרים הפלסטינים דרכו עליהם נשק כנראה חשבו שהם מתנחלים.

גרעין שכם מוסר:

"אנו נמשיך במאמצים להגיע לקבר יוסף כל עוד רוחנו באנו, המאמצים יימשכו גם הלילה, גם מחר ובכל יום עד אשר תוחזר הנוכחות היהודית לקבר"

מהגרעין נמסר גם ש"קבר יוסף הוא חלק בלתי נפרד מעם ישראל. אי אפשר לא להיות שם, אי אפשר לא להגיע לשם. אנחנו לא נישבר ולא נכנע לטרור, הכניסות לקבר יוסף והדרישה להשבת הנוכחות שם היו וימשכו, באופן מתואם ולא מתואם עד לחידוש הנוכחות הישראלית המלאה במקום"

מקור: אתר "למעש"

http://lms.org.il/Page.aspx/Update/110

שכוייח!!!נועוש=]]!!

בס"ד

מה היה עם הרב אליקים?

הרב לבנון: אסור להגיע עצמאית לקבר יוסף>אריאל יוסף
הרב איציק - מצווה!11אריאל דוד
בגלל דברים כאלה כמו שאומר הרב לבנון אני שמחה שרבניאוריין

בס"ד! הרב כהנא צדק!
ם הם לא ראשי המאבק....

ואני יתייחס למה שהרב לבנון אומר : אם אני נכנסת כדי להתפלל בקבר יוסף - אז זה כמו שאומר הרב לבנון אסור לי להכנס כי זה סכנה.. [לא אמורים למות כדי להתפלל]
ואם אני נכנסת כי זה ארץ ישראל וכי זה חלק מכיבוש שכם וקבר יוסף ואני רואה לנכון שאם אני יכנס זה יעזור לכבוש את שכם - אז אני יכנס ואני גם אסתכן! ארץ ישראל דוחה פיקוח נפש!

יש לי קושיהמישהו10

הובאה פה התנגדותו של הרב אליקים לכניסות האלה. לי יש קושיה ממקור נוסף. לפי הגמרא מי שמוסר עצמו למיתה על דברי תורה אין אומרים הלכה משמו! אם כן, מניין ההיתר להסתכן כדי לפקוד קברים?

"ולא אבה דוד לשתותם אמר כיון דאיכא איסורא לא ניחא לי אלא למ"ד טמון באש קא מבעיא ליה מכדי גמרא הוא דשלחו ליה מאי לא אבה דוד לשתותם דלא אמרינהו משמייהו אמר כך מקובלני מבית דינו של שמואל הרמתי כל המוסר עצמו למות על דברי תורה אין אומרים דבר הלכה משמו" (בבא קמא סא ע"א)

רגע רגע אנני מבין? הרב אליקים אומר משהו ברור מאודנחש

וגרעין שכם חושב שהוא יותר חכם?

מה קורה פה???

אז מי אלה גרעין שכם?? כנירא לא משלנו!!

הינה היתגלתה תרמיתם ונחשפה זהותם!! אל יהיה חלקנו עימהם!!!

אולי...ארץ הקודש

הרב אליקים לבנון לא הרב שלי, בכל מקרה שאלו את הרב ליאור והוא הוציא מכתב בעד(ראיתי שהזכרת בעבר את הרב ליאור).

כידוע לך הרב לבנון היה בעד הסכם מיגרון, ואנחנו "הסוררים" לא הסכמנו להחלטתו, שמע יש לו תפקיד מחייב מצד השילטונות זה כמו שהיה בתקופות אפלות אחרות שהיה "רב מטעם", גם אם היה רוצה(לא יודע אם רוצה) לא יכול לומר אחרת, תפקיד של "רב השומרון" נחשב מאוד ע"י השילטון והם דרשו ממנו להוציא הודעת גינוי, וגם ידוע לצערנו שהרב לבנון לאחר הגירוש חתך לכיוון מועצת יש"ע בצורה חדה,הרב לבנון מגנה יחסית הרבה, אני לא נבהל מזה, אני יודע שכל המופרעים "מפעם" כמו האצ"חל והלח"י ועוד... לא שאלו אף אחד ורק בזכות זה הצליחו, בכל מקרה גרעין כם עשה את כל הפעילות שלו בזהירות מוגברת, הגרעין פירסם בריש גלי שאנחנו נכנסים(למרות שזה עשוי היה להפריע "להפתעה", אבל זה לא שינה ולמרות זאת הודיע הגרעין על זה, אז כדי שתחשוב שוב על מה שכתבת, ד"א נראה לך שאם הוועדים יעשו מה שגרעין שכם עשה הרב לבנון יגנה? וואלה לא נראה לי.

^^^ הבהרה!נחש

ראשית אני בטוח שהרב יגנה גם עם הוועדים היו עושים!

ב- אני יבהיר, לא כתבתי חד משמעית על הגרין אני דווקה מאוד מרוצה מהפעילות שלהם רק צריך לשים לב לא לחרוג חלילה מהגבולות הנכונים.

ג- אם הרב ליאור פוסק אחרת אז אני הקטן אנהג לפיו רק משום שגם בשאר הדברים

אני עושה זאת.

אבל תסכים איתי "ארץ הקודש" שלא נכון לכתוב- הרב לבנון אומר כך וכך, ובאותה נשימה לומר -אבל אנחנו ננהג אחרת.

-אפשר לומר- הרב לבנון אומר כך וכך אבל לפי רב זה או אחר אפשר לינהוג אחרת ולכן...

כמו כל גדולי ישראל שמביאם חזקה לדיבריהם

גם אמוראים היו חולקים על תנאים בתנאי שהיו מביאים חזקה מתנא אחר.

אאוץ', עלית עלינו.אמא אדמה

אנחנו בעצם ארגון מסיונרי שמזימתו הסודית היא לנתק אתכם מהרבנים ולכפור במלכות ה'.

שד

ועכשיו באמת.

אם הייתי רואה את הכניסות לשכם רק ככמיהה של יהודים "ליוסף", להשתטחות על קבר הצדיק,

אולי באמת הייתי סוברת כמו הרב, כי אמנם יש ערך גדול להשתטחות על קברי צדיקים, אבל למיטב ידיעתי אין חיוב כזה.

אבל עם טיפת התעמקות, לא קשה להבחין שזה לא ממש המקרה כרגע, בטח לא בקרב גרעין שכם.

הכניסות של גרעין שכם באות במגמה ברורה של חידוש ההתיישבות היהודית בשכם. אם היה איסור

למסור את הנפש על ההתיישבות פה, כבר מזמן היינו מוצאים את עצמנו הרחק מארץ ישראל ומהגאולה.

מנקודת מבט כזו, של כניסות לשכם לצרכי התיישבות, גרעין שכם מאמין שדווקא עכשיו, לאחר הרצח,

כששכם בכותרות ויש רצון עז בקרב ציבור רחב לחזור לשכם, חייבים למקד דווקא שם את הפעילות,

גם אם זה עלול לסכן במידת מה את חיי הפעילים. בתקופה הזאת, כל תזוזה קטנה באיזור יכולה להשפיע,

הרבה יותר מבדרך כלל, על עתיד ההתיישבות בשכם ואנחנו מרגישים שאין לנו את הזכות לוותר על ההזדמנות הזו.

עוד הבהרה חשובה:

חברי גרעין שכם אינם מתיימרים להיות חכמים מהרב לבנון, או צודקים ממנו - אנחנו פשוט בעלי גישות שונות.

אחד ממאפייני דור הגאולה, הוא המחלוקות והגישות המגוונות בעם, שמעידות בעצם על עם חושב,

עם אופציה להשתכללות. הרי אם כולם היו חושבים ועושים אותו הדבר, כמו מגזרים מסויימים בעם

שעדיין לא זכו לצאת מהגלות - ככל הנראה לא היינו מגיעים לאן שהגענו.

לכן, לגיטימי לומר שאם גישת הרב היא: "אנחנו מתפללים ליום שבו נחזור לשלוט בכל השומרון ובקבר יוסף",

אז גישת גרעין שכם היא: "אנחנו עושים הכל כדי להגיע ליום בו נחזור לשלוט בכל רחבי הארץ".

שנינו שואבים את כוחנו מהתורה הקדושה ופועלים על פיה - כל אחד בדרכו הקדושה.

(התגובה אינה מייצגת באופן רשמי את גישת גרעין שכם אלא את השקפתי האישית בלבד)

.

^^^^^^^^^אהוד

^^^"אמא..." - מצוין שאת חושבת כך. אבל ללא רב זהנחש

לא מחובר- לא לשורשים ולא לאמת התורנית שבשמה אנחנו פועלים!!

^^^ כל מילה- זהב!רחלקה
דעתי...ארץ הקודש

אני לא מזלזל ברב אליקים אבל אני חושב שהוא עושה טעות שהוא מגנה את זה ציבורית, בכל מקרה הדרך שלנו היא אחרת, דעתי אני חושב שמשקפת חלק ניכל בגרעין אבל אין הסכמה לכל דברי.

פסק ההלכה של הרב אליקים הוא פסק הלכה "מוזמן"הרבי מיאוטו

ע"י שירותי הבטחון הישראלים שפנו אליו וביקשו שיפרסם פסק שכזה.

ישנם עדיין רבנים עובדי ה' שיותר חשוב להם לעשות רצון ה' שבשמיים מאשר רצון המלכות ורבים בציבור מעדיפים להישמע להם.

הרב אליקים אינו רב מטעם!!!אלירז

יש לו אולי דעות שמוזרות לכם.

אבל מהר מהר להירגע!!!

ישנם רבנים רבים שע"פ רבנים אחרים עושים טעויות

ועדיין אין האחד מכנה את חברו "רב שאינו עובד ה' "

^^^^^^^^^^^^אביה7
ותפסיקו להאשים כל מי שלא בדעה שלכםאביה7

[במיוחד רב גדול!] בשיתוף פעולה עם השב"כ,

זה כבר נהיה פתטי..

אני מוחה על הוצאת שם רעיזהר

על ת"ח גדול בשראל.

תתבייש.

גם אם זה נכון שהם ביקשו ממנו - ודאי שהוא עומד מאחורי הפסק מבחינה הלכתית, והוא ראה לנכון להענות לבקשתם, מתוך ראיית הצורך שבדבר.

גם אם אני לא מסכים עם זה, זה לא מתיר את הרפש שאתה מטיל בו.

פסק ההלכה של הרב אליקים הוא פסק הלכה "מוזמן"הרבי מיאוטו

ע"י שירותי הבטחון הישראלים שפנו אליו וביקשו שיפרסם פסק שכזה.

ישנם עדיין רבנים עובדי ה' שיותר חשוב להם לעשות רצון ה' שבשמיים מאשר רצון המלכות המורדת בו ורבים בציבור מעדיפים להישמע דווקא להם.

הרב אליקים גם פוסקקוקו

להוציא את ספרי הרב אבינר מהבית... (באמת!!!) אבל ביקשו מלא פעמים לא לפתוח את הנושא הזה פה, אז אני יסתום...

עוד משהו: הרב אליקים פוסק שאם אתה יודע על מישהו שעומד לבצע פעולה בלתי חוקית שיכולה לסכן אותו במאסר ממושך במידה והוא ייתפס, מחובתך המוסרית, ההלכתית והמוסרית, חובה עליך לדווח לשב"כ, שיצילו אותו מביצוע העבירה החוקית, ותרחם ככה גם על משפחתו.

לא באתי חס ושלום לזלזל ברב אליקים שליט"א, שאני חושב שהוא תלמיד חכם עצום, אלא רק להבהיר את הראש שלו, שיבינו שהוא מהצד "שלהם"...

כל זה נכוןאנונימי (פותח)
מההה??????באמת?? למה הוא עשה אתזה???אוריין

מדהים איך אתה מוציא שם רע על ת"חקחו עמכם דברים

ומחליט מי באמת עובד ה' ומי לא.

קצת כבוד,גם אם רב הוא לא בדעות שלך.

בשביל כבוד צריך לעבוד..הרבי מיאוטו
הוא רב ישובים וראש ישיבה.נראה לי שהוא עבד מספיק.קחו עמכם דברים
שוב-היזהר בכבוד ת"ח.קחו עמכם דברים
הרבנים הם כלי משחק של הממסד הבולשוויקיאנונימי (פותח)

הם רוצים לקבוע לנו מתי מותר לפקח את הנפש למען כללות עם ישראל ומתי לא.

למשל, מותר לסכן נפשות של חיילים ואזרחים כדי שילד פלסטיני שמשמש כמגן אנושי לא יפגע.

אף רב ממלכתי לא יעלה בדעתו לומר שצריך לסרב פקודה במקרה כזה כי זה פיקוח נפש. החייל

צריך להקריב את עצמו גם אם זה לא נצרך מבחינה הלכתית, וזה רק כי כך קבעו כללי טוהר הנשק

של פרופסור חילוני.

אבל להכנס לקבר יוסף זה כבר סיפור אחר, כי הממסד לא מאשר.

אני לא אומר שאין פיקוח נפש כאן ויש שם, ואין ספק שאין פסול ברב שאומר שאין לסכן חיים למען מטרות לאומיות

באופן קונסיסטנטי. אבל אותם הרבנים שחושבים שפיקוח נפש בצה"ל זה בסדר אבל מחוצה לו זה לא בסדר ברור

שהם בסך הכל שליחים של הממסד ורוצים להחיל עלינו את הנורמול של הממסד תחת מסווה הלכתי.

יש הרבה אמת בדבריך.מיכל נגרין
אני חוזר ומבהיר:קוקו

לא באתי חס ושלום לזלזל בכבודו של שום רב ותלמיד חכם, במיוחד לא אדם צדיק כמו הרב אליקים לבנון שליט"א!!!!

וגם- אני, כלומניק טיפש לא מסכים איתו באמת בהרבה מפסקי ההלכה שלו

שכוייח על הרצינות ונתינת הכבוד הראוי! =)אלירז

[לצערי הרב שזה לא מובן מאליו בציבור שלנו..]

נראה לי שכל הנ"ליזהר

לא נכון לרב אליקים לבנון שליט"א.

גיוואלד !! !מעוז אסתר

כניסה לקבר יוסף, יום ג' הקרוב! (ר"ח אייר)אהוד

יום ג' הקרוב, בתועה בשדה בשעה 18:00.

חוזרים ליוסף, דורשים את סילוק השו"פים ממתחם הקבר, ואת הסגרת הרוצחים של בניו הי"ד.

מישהוא יודע על כניסות בזמן הקרוב?אשמח לעידכוןחלקלקה
הלילה כניסה באישור הצבא.אהודאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך