מדובר בשרשור על ההנהגה..
אני אנסה להגיד פה את דעתי בלי כל הסילופים שהיו שם.
אני ממש מצטערת שהשרשור שם התפתח בצורה כזאת, זאת ממש לא היתה מטרתי.
פתחתי את השרשור בשביל לדעת מי המנהיג של כל החבר'ה פה, מה שנקרא בימינו - הפנאטים הקיצונים..
באמת רק כדי לדעת איזה אישות זאת, אולי אפילו כדי שאני אוכל לפנות אליו.. ולא כדי לפתח מריבה..
אני מבינה שכנראה זה נושא רגיש, ולמרות שניסיתי לנסח את השאלה כמה שיותר טוב ומובן, כמנראה לא הייתי צריכה לפתוח את זה ככה ולכן אני מבקשת סליחה מכל מי שפגעתי בו..
לגבי דעותי- [אתייחס לדברים שעוררו סערה]
הנמענים של השרשור: את השרשור ייעדתי אל האנשים אשר יצאו נגד כל רשויות ההנהגה בארץ.. כולל ההנהגה הרבנית.. והרבה פעמים גם עוברים על דברי התורה ע"י 'לשון הרע' 'ונשמרתם' וכו'...
אם מישהו לא עונה על ההגדרה הזאת, השרשור לא יועד אליו.
'פיקוח נפש'/'ונשמרתם': מה שאמרתי (או התכוונתי להגיד) הוא שההבדל העיקרי בין מעשים הנעשים מתוך 'פיקוח נפש' ולמעשים הנעשםי ועוברים על 'ונשמרתם', הוא שמעשים מתוך פיקוח נפש הם מעשים שמצווה לעשותם (כמו ליישב עוד מקומות בא"י וכו'), אך אם הם נעשים ללא מנהיג כלשהו וכל אחד פועל לפי דעתו- הם לא יעבדו... ככה זה טבע האדם- אדם צריך מנהיג! ברגע שהמעשים של פיקוח נפש לא מועילים, יש הרבה מאוד מצב שהם גורמים לעבירה על 'ונשמרתם'..
ההבדל בין הפעולות של הלח"י והאצ"ל לבין דברים כמו שעושים היום, הם שלמרות שהאצ"ל והלח"י לא קבלו גיבוי מהממשל, עדיין היו להם מנהיגים משלהם. והם פעלו לפי תכנית שהם תכננו בקפידה רבה.. וב"ה הצליחו...
לפי מה שעלה מהשרשור, אין כרגע מנהיג מובהק לאנשי הימין, ולכן גם הפעולות הנעשות לרוב לא באמת מועילות ולכן בעצם עוברים על 'ונשמרתם'..
זוהי הבהרתי לגבי הדעות...
לגבי שאר דעותי הפוליטיות- מי שרוצה לדעת, יכול לפנות בנחמדות באישי, אני בסך הכל בנאדם די נחמד..
זה עדיף מאשר לנסות לנחש על גבי הפורום וברוב הפעמים לטעות כדוגמת האמירות הבאות: 'עראפת המנהיג שלך' , 'סוגדת למדינה ולצה"ל וטוענת שהם קדושים' .
דבר אחרון-
כתגובה להודעותי בשרשור ההוא, נקראתי בשמות כגון 'חולת נפש' 'לא מכירה בקב"ה' 'מישהי בעלת דעות אידיוטיות' וכיוצא באלה..
אני רוצה להאמין שהשמות והכינוי גנאי האלה נבעו רק מתוך חוסר הבנה. ואם לא- אז כדאי מאוד שאנשים פה יבדקו מה הם כתבו ואיך הם יכולים לכפר על זה כי כולנו יודעים שהלבנה ברבים שווה לשפיכות דמים. לתשומת לבכם.
תודה לכל מי שקרא, היה לי חשוב להגיד את הדברים שנאמרו...
שבת שלום!

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל