איפה נמצאים האידיאליסטים האמיתיים?לבן כהה

השאלה הזאת התחזקה אצלי במיוחד לפני המועצה.

אנשים לפני המועצה דיברו, וחיפשו את ה"עשייה", "ההגשמה".

לדוגמא- אחד מראשי התנועה אמר שהוא ראה את הנוער הנפלא שבבית שאן, בישיבה, והוא ראה כמה שהם מגשימים וכו'.

עכשיו, הבהרה- אין לי שום בעיה עם הנוער הנ"ל. חבר'ה גם חכמים מאוד, וגם רציניים מאוד.

אבל למה צריך ללכת לשם, לנוער שעובד חצי יום, וחצי יום עושה בגרויות, ולא ללכת לנוער שכל היום לומד תורה?

מה, ללמוד תורה זה לא אידיאל? או שאולי בגלל שלא שומעים ולא רואים את האנשים השקטים, האנשים שלא מודיעים לכולם שהם "מגשימים", אז זה לא נקרא?

אז ראיתי השבת בעולם קטן סיפור יפה..

מה דעתכם?

קודם כל,תקוע בתקוע

סיפור ממש יפה ואני מצטער שלא

העמקתי יותר בנבכי העלון בשבת.

מצד שני, זכיתי להתפלל ערבית כמו שצריך - זה גם טוב.

בכל אופן, הנקודה בה נגעת היא רגישה,

כי..אני מסכים בלב שלם שיש אידיאל בלימוד תורה.

אבל,

האם האידיאל הוא שכל עם ישראל רק ילמדו תורה?

יש אידיאל של ללמוד תורה,

ויש אידיאל של לבנות בארץ ישראל,

ויש אידיאל של לתת לעני, לגר ליתום ולאלמנה,

ויש עוד ועוד אידיאלים.

אז לטעון שהם מדגישים אידיאלים מסויימים על פני אידיאלים אחרים - זו טעות.

זה לא אומר שהם לא חושבים שהדברים האחרים אינם אידיאלים,

פשוט אומר שאותם הדברים ב"ה קורים ממילא, ודברים אחרים, כגון חיזוק

הקשר בין אנשים שאינם חובשי כיפה-למסורת, זה דבר שצריך להדגיש אותו ולחזק אותו.

אגב, אפשר לענות לשאלה בצורה פשוטה.

יש אנשים שמתאים להם ללכת לחצי בגרויות וחצי לימודים ויש אנשים שמתאים ללכת לבית המדרש במשרה מלאה.

אז למה בנ"ע לא מעריכים את החרדים ולהפך?הללי נפשי
שאלה טובהתקוע בתקוע

אני מעריך חרדים.

לפחות חלק. ובהרבה מובנים.

לא חושב שזו דרך החיים הנכונה (להסתגר ולחסום את העולם),

אבל מבחינתם לימוד התורה - אני מצדיע ללומדים יומם ולילה ועושים

את מה שאני לא עושה. זה דבר עצום ומדהים.

יש ביניהם כאלה שאני לא אוהב (ולא נפרט כי אני לא רוצה שח"ו מישהו יחשוב שאני

מנסה להוציא לעז על הציבור)

למה הם לא מעריכים אותנו?

כי הם חושבים שאנחנו כופרים..

ולפני שנענה להם בכעס "אבל כתוב תורה עם דרך ארץ" ו"תורה כל תורה שאין עמה מלאכה.."

כדאי לחשוב למה הם אומרים את זה.

למה את קובעת שבנ"ע לא אוהבים את החרדים?אחת מהשומרון

בס"ד

אולי הם לא מסכימים עם הגישה שלהם בכל מיני נושאים...

אני שמעתי מה הם אמרו במסע סוכות..הללי נפשי
מה הם אמרו?לבן כהה
מוסיפה שאלה: מי זה "הם"?יורבית
יש הרבה אנשים מהציבורדניאלה .ד.

שיודעים להכליל מעולה ציבורים אחרים.

בת חיל- לא שייך לתת יחס לכל מה שהם אומרים, כנראה הם לא יודעים מספיק פרטים.

גם אני שמעתי רכז שיצא נגד חרדים וממקום אחר שמעתי רכז שדוקא אוהב אותם אבל לא מסכים עם

הדרך שלהם.

החרדים לא מעריכים את בני עקיבא כי זה לא שיטת החינוך שלהם

הם יודעים שאם הם לא יצאו נגד בנ"ע נחרצות והם ירפו אז כל הילדים שלהם ילכו לשם

כל החינוך שלהם יהרס.

אני אישית לא דוגלת בחינוך מעורב. אני כן בבנ"ע אבל לא רואה ת'חינוך הזה כדבר נכון לגמרי  אבל אין לאף אחד זכות לדבר מבחוץ.. אם אכפת לך קום ועשה.. משהו.

וזהו הבעיה אנשים מפחדים לעשות.

הרבה מסתגרים ומדברים על אחרים שמה שהם עושים זה לא בסדר.

זה כעיקרון מה שהולך...

כולם יודעים מה בנ"ע חושבת על החרדים.הללי נפשי

ודניאלה=מה אפשר לעשות?הרי הציבור שמרכיב את בנ"ע לא יתן..

מי זה "כולם"? ומי זה "בני עקיבא"?נעמה*

את עושה כאן הכללות מאוד גסות, ומצטערת להגיד- אבל נראה שאת מדברת מסטיגמות ומשמועות.. תנסי להיות קצת יותר ספציפית.

אנחנו אלו שבפנים נעשה משהודניאלה .ד.

נוסיף אהבת ישראל! ונעשה מצוות וחסדים

נתפלל לאחדות ונשתדל רק לקרב.

שנזכה באמת...

אני מדברת כאן על ההנהלה כשאני אומרת כולם.הללי נפשי

וחוצמזה שבכלל..היו לנו איזה 5 פעולות על חרדים-בנ"ע-חילונים ותמיד כל השבט שלי יצא נגד החרדי בכזה חובר טאקא והכרות אמיתית!באמת שאני יודעת על מה אני מדברת..הציבור שמרכיב את בנ"ע,לפחות בסניף ואולי גם במחוז שלנו(דן)רובו לא אוהד חרדים בלשון טובה..

כמו שדינאלה אמרה..זה הדבר היחדי שיש לעשות נראלי..אנחנו נהיה בעז"ה בסניף בשביל להרים דברים ולא רק כדי להתלונן...

>>>נעמה*

מי זה ההנהלה? תביאי ציטוטים.

זה שהשבט שלך לא אוהב חרדים- זה לא מעיד על 350 סניפים אחרים בתנועה.

וזה שיוצאים נגד חרדים- זה לא בהכרח אומר ששונאים אותם, אלא זה גם מאוד יכול להיות שיש פשוט חילוקי דעות אידיאולוגים איתם. וזה לגיטימי לגמרי, ואפילו ידוע שאנחנו לא בדיוק מסכימים עם החרדים בחלק מהדברים..

תראי,

אני לא חיה בסרטו שכולם בבנ"ע אוהבים את החרדים ומתים עליהם- בדיוק כמו שלא כל החרדים אוהבים אותנו ומתים עלינו, ובדיוק כמו שעוד הרבה קבוצות בעם לא אוהבות לצערנו אחת את השניה כ"כ.

אבל במיוחד בימים האלה, שסה"כ אלה ימים של ספירת העומר - שאנחנו אמורים להרבות בהן באהבת חינם, 

וכואב לי על ההכללות הכ"כ גורפות האלה שלך.. מילא היית ממודקת, ויותר ספציפית, אבל- "ההנהלה"- ? בהנהלה יושבים אנשים טובים ואוהבי ישראל. אני בטוחה שהם אל שונאים חרדים. "לפחות בסניף ואולי גם.. " שימי לב איזה הנחות אלה.. את עברת אחד אחד במחוז ושאלת אותו מה דעתו על חרדים?

שוב, "כולם יודעים מה בני עקיבא חושבת על חרדים"- ידוע שאנחנו לא מסכימים איתם. אם היינו מסכימים- ככה"נ היינו תנועה חרדית. אבל מכאן ועד לקבוע שבבנ"ע "לא מעריכים את החרדים"- בכזאת אמירה כוללת,

צר לי- אבל קשה לי עם זה.

באמת אשרייך על זה שאת אוהבת גם את אלה שלא בדרכך, ושקשה לך שמדברים עליהם רע- ואת שואפת להוסיף אהבת ישראל [בשיא הרצינות! ממש אשרייך!] - אבל צריך להזהר לא בדרך לשכוח את האחרים..

<><><>הללי נפשי

איך אני אביא ציטוטים?אני יודעת את השם של הרכז שדיבר!?אבל זיצר רושם-כי הכז בעצם-מיצג את ההנהלה!

נעמה,בתכלס את צודקת,די הכללתי.אבל,זה קייםתופעה עצובה!ושלא תחשבי-אני מאוד תומכת ואוהבת את בנ"ע,אני חדשומטית בטרוף..והשבט שלי באמת מדבר בכזו שינאה!

למה החרדים לא מעריכים את בנ"ע?כי בנ"ע לפעמים "מחפפת",זה לפחות הרושם שהיא יוצרת!הענין של הבנים-בנות אצלנו..לא הכי..וזה לא בנ"ע!זה לא באמת האידאל שלנו!!האידאל שלנו-עשיה ביחד!!לא לעבור על הצניעות!!אבל הבעיה שאנחנו "תנועה של עם" ולכן כל אחד מוזמן.."אליה וקוץ בה" והחרדים פשוט אומרים-"לא מדובשך ולא מעוקצך".

אני חושבת שבאמת כמו שדניאלה אמרה-כל אחד פשוט צריך בתוך הסניף,לנסות לקדם ולהרים-שאנחנו נקרב אותם ולא להפך..ב"הצלחה..

הופה! יפה!נעמה*

עכשיו הגעת לנק'..

זה רכז שדיבר. רכז אחד, מתוך המון רכזים והמון חברי הנהלה.

מה שיפה בתנועה שלנו זה שיש מכלול של דעות, וכולן תחת הדרך והמטרה הכללית של בני עקיבא. באותה תנועה ביחד יושבים אמנון שפירא, הרב בני, הרב שרלו והרב דרוקמן- שלכל אחד הדעה שלו והגישה שלו [השמות סתם בתור דוגאמות..] וכולם לובשים את אותה החולצת תנועה. 

אז קשה מאוד להכליל בעניין הזה. וכן- יש בסה"כ בסופו של דבר דרך שמאחדת ומגבשת את כולנו סביב אותו הדגל- של תורה ועבודה, דרכנו בבנ"ע- אבל בתוך זה יש המון גוונים.. 

לכן אנחנו תנועה של עם- לא?

השבט שלך מדבר בשנאה? אז צאי נגדיהם ותראי להם את הצדדים הטובים שבחרדים. תתווכחי איתם, רק לא צריך להכליל..

החרדים לא מעריכים אותנו? [שוב, הכללה שקשה לי איתה..] גם אם יש בתוכם חלק שלא מעריכים- אז מה! מה זה אכפת לנו? אנחנו יודעים מה הדרך שלנו, ואנחנו דבקים בה, ואנחנו יודעים שאנחנו בתהליך לתיקון, כי אנחנו לקחנו על עצמנו אתגר מאוד גדול- לא להיות תנועה מושלמת של הטובים- אלא לקבל כל אחד. נכון, זה גרם לנפילות, אבל בדיוק בשביל זה אנחנו מתקנים. וכן, זה תהליך, וזה לא יבוא ביום אחד.

אנחנו בהחלט צריכים לנסות לקדם ולהרים- אבל לא צריך "לקרב" אף אחד, אלא אנחנו אלה שצריכים להתקרבץ לא לצפות מאחרים שיבואו אלינו, אלא לראות מה אנחנו יכולים לעשות כדי להתקרב לדוגמה, לחרדים- בלי להרויד מהערך והייחודיות שלנו. 

"אדרבה,

תן בלבנו שנראה כל אחד מעלת חברינו,
ולא חסרונם, ושנדבר כל אחד את חברו 
בדרך הישר והרצוי לפניך
ואל יעלה שום שנאה מאחד על חברו חלילה.
ותחזק אותנו באהבה אליך,
כאשר גלוי וידוע לפניך,
שיהא הכול נחת רוח אליך."

שנזכה, בע"ה.

ללבן כההצחנבוטה

בס"ד

מצחיק..אותה דילמה רק לפני שלוש שנים.בול שלוש שנים.

ההורים שלי חזרו מאסיפת הורים ואמרו לי תקשיבי את חייבת להשתפר במתמט' ובאנגלית המצב שלך (בעברית סחה חח) בקאנטים.

אז באמת ישבתי עם עצמי (אחרי הרבה דמעות) וחשבתי.

אבא שלי כל ספירת העומר לא מוותר ולא שוכח (ב"ה) להגיד את פרקי אבות.

אז באמת אני יושבת בסלון וחושבת ובוכה ואומר לעצמי,תכלס תורה זה הדבר החשוב ביותר,לא באמת

זאת ההשקעה שלי...למען מה בדיוק אני צריכה את כל השטוייס האלו של הלימודים,זה סתם גורם לי צער וזהו. אני פשוט אשקיע בתורה ומעשיים טובים.

ואז אבא קורא ברקע "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ"..ואז פשוט פרצתי בבכי ואמרתי..אין זה כ"כ נכון.

אין מה לעשות פשוט היופי הזה בשילוב בניהם זה הדבר הכי חשוב בעולם.

פשוט א"א להתקיים רק בלמידת תורה...אין אפקט לזה.

כשאתה נמצא בחממה הזאת (החממה הכי כייפית בעולם!!) אז הדברים לפעול נראים הרבה יותר קלים.

"בסדר צניעות,נו ממילא אני בחברה של בנים" "מה צריך להתפלל שלוש ביום..זה ברור"

אבל כל הקטע שאתה יוצא "מחוץ לחומות" אז זה הכיף האמיתי!! לעבוד את ה' באמת!!! לא להביא את עצמך סתם לניסיונות ,אלא באמת לפעול בחברה עפ"י דרכי ה'  וככה גם לפאר את שמו.

מלבד זאת נאמר "עם זו יצרתי לי תהילתי יספרו" השי"ת הביא אותנו לעלום הזה בשביל (!) שנפאר את שמו..ואיך?! ע"י שאנחנו-עם ישראל נתגדל ולא רק על התורה (שזה חשוב מאוווד) אלא גם בחוכמה,שהארץ שלנו תתפתח הכי טוב שיש,שאנחנו נגיע להשיגים הכי טובים,שנתנהג בצורה הכי טובה בעולם..ולמה?!-כי א נ ח נ ו נבחרנו!!פשוט אנחנו.

גם לפתח את הארץ וגם את התורה וגם את עם ישראל.

ב"הצלחה!

אנחנו אוהבים את כל ישראל!חגיתוש18

אולי לא מסכימים עם כולם, מתנגדים לדעותיהם ומעשיהם....

איך הכל תמיד מגיע למעורב-נפרד??לבן כהה

אבל הערה קטנה...

שימו לב תמיד, שכשיש דיונים על "חילונים או חרדים", כולם הולכים לצד של החילוני, למרות שלכאורה אין לו ערכים ואין לו כלום.

הסיבה של ההליכה לחילוני, לפי מה שאני רואה, נובעת מדבר אחד בלבד- חוסר דרך ארץ אצל חרדים.

אז להגיד מכאן שאנחנו לא אוהבים את הציבור הזה, ולהסיק מכאן מסקנות על דעות של אנשים וכו'... זה נראה לי קצת מוגזם..

חח..אתם לא מבינים..זו מדריכה שלי!!!(צחנבוטה)=]הללי נפשי

איזה אושר שנכנסת לערוץ|גאה בעצמו|!!

וללבן כהה..סליחה שניצל"שתי,לא היה בכוונה..פשוט בער לי..באמת שסליחה!

הנה המדריכה הנשמה שלי ענתה לך,תודו שהיא שפיצית!!

אני לא מסכימה במיוחד.חגיתוש18

ללא ספק יש אידיאל בלימוד תורה, זאת חובה של ממש. ולא בדיוק בחירה. אבל יש עוד לא מעט חובות ומצוות שצריכים לקיים, כך שאנחנו לא מתעסקים בחשבונות שמיים. כל אחד תורם בדרכיו.

האידיאל הגדול לדעתי הוא לקיים את התורה, להגדיל אותה, להעצים אותה ולקדש שם שמיים בכל פעולה שאתה עושה. וזה לא שאלה שצריך ללמוד אותה כדי לחיות אותה.

בדיוק היום דיברתי עם כמה אנשים על זהדניאלה .ד.אחרונה

הדיבורים החופרים על בן תורה ועוד...

כמו שצריך את יששכר כך צריך גם את זבולון

גם  ככה אנחנו כמו שצריך אידיאליסטים מהסוג שפועלים בעשייה אז

צריך את אלו שיקדישו את רוב זמנם ללימוד התורה...להם יש חלק ולהם יש חלק...

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך