מה היחס שלכם לשינה? ולקפאין?
האם אתם דוגלים בשיטת הכמעט שלא לישון, ובמקום לשתות הרבה קפה?
או ישנים מספיק, ועדין שותים קפה כדי להתרכז יותר טוב?
כמה שעות כדאי לדעתכם לישון?
כרגע אני לא בדיוק בטוחה מה לעשות, וממש אשמח אם תוכלו לייעץ לי.
מה היחס שלכם לשינה? ולקפאין?
האם אתם דוגלים בשיטת הכמעט שלא לישון, ובמקום לשתות הרבה קפה?
או ישנים מספיק, ועדין שותים קפה כדי להתרכז יותר טוב?
כמה שעות כדאי לדעתכם לישון?
כרגע אני לא בדיוק בטוחה מה לעשות, וממש אשמח אם תוכלו לייעץ לי.
הרמב"ן אומר שאדם צריך לישון בין 6 ל 8 שעות ביום..
לא פחות ולא יותר. 
בסך הכל הרבה מהיום אנחנו באולפנא.. ויש גם מבחנים, ש"ב וכו' ובמיוחד למי שיש להם השנה בגרויות (אם כי אני גם מאוד משקיעה למפמ"ר הקרוב במתמ' כדי שלא יורידו אותי ביח'...).
אז תמיד יש זמן ללמוד אבל זה לא תמיד מספיק...
ולאילת- אני חושבת שזה לא טוב לשתות כל הזמן קפה פשוט בגלל ההתמכרות אבל נניח מדי פעם בשביל להתרכז (נגיד פעם ביום ) זה בסדר...
למען הכנות.
מה שזה אומר, זה שיהיה לי יותר קשה לצום, אבל אני אשרוד את זה.
גם כן אני חושבת שאני אהיה מסוגלת לגמול את עצמי במידת הצורך.
אני יותר מודאגת מזה שאני "ירמה" את הגוף שלי בעירנות מדומה.
גם כן. אני לא יודעת מה לעשות מבחינת שעות השינה - כמה לישון, מתי, ואיך למצוא זמן לזה.
עכשיו שאני חושבת על זה, ייתכן ואני יתחיל לקבל מזה כאבי ראש.
קיצור אילת..סנופקין17שמעתי על אחד מהמתמודדים בחידון לפני כמה שנים שהוא שתה הרבה קפה כדי להצליח להית ערני וללמוד..בוא נגיד שזה לא עשה לו כ"כ טוב..התוצאות של זה גרמו לו להיות קצת חולה..
אם מתמכרים לקפאין-מספיק שאת לא שותה יום אחד מתי שאת רגילה וזה כבר עושה כאב ראש..וקשה להתרכז..
אל תהיי תלותית במשהו,תנסי לארגן לך את הזמן בצורה הטובה ביותר,בלי לחץ..למרות שזה קשה לפעמים..וזה גם חשוב לישון את יודעת-את צריכה להיות ערנית כדי לתפקד טוב..
המון המון ב"הצלחה!!
אם אני כל יום שותה קפה, באותה שעה, והוא מאפשר לי להתרכז ולנצל את הזמן, מה רע בזה?
לפני תשעה באב ויום כיפור אני יכולה לגמול את עצמי לתקופה של כשבועיים, ובשאר הצומות אני יכולה לקום מוקדם, לאכול ולשתות קפה.
זה לא נראה לי כזה נורא.
הבעיה היא שבלי קפאין מאוד קשה לי להתרכז, והלימוד נראה משהוא בסגנון של: אני פותחת תנ"ך, מנסה להתרכז, מנסה, מנסה, ואחרי 7 דקות מחליטה לקחת "5" דקות הפסקה, כעבור חצי שעה, לוקח לי 9 דקות
עד שאני נשברת שוב וחוזר חלילה. (דרך אגב, המצב המתואר הוא לפני שהתחלתי לשתות קפה, ככה שזה לא נובע מזה שאני מכורה ולא מסוגלת להתרכז בגלל זה.)
יש פעמים נדירות (לדוגמא אם אני ישנה 9 שעות 2 לילות ברציפות, לאחר צהרים אחד) שבהן אני מצליחה להתרכז וללמוד, וגם אז אני לומדת פחות טוב מכשאני שותה קפה.
עם קפאין אני יכולה ללמוד כשעה ברציפות כל פעם, וגם הלימוד עצמו הרבה יותר טוב.
ככה שנדמה לי שבלי קפאין אין לי סיכוי להצליח בחידון, אבל איתו יש לי סיכוי ממשי.
השאלה היא יותר כמה ומתי.
מה שיותר מעסיקאותי זה שאני מרגישה שאני מרמה את הגוף שלי, והשאלה איך למצוא זמן לישון, וכמה שעות לישון.
סנופקין17מה שרע בזה שלקפה יש גם השפעות בריאותיות..למרות שהוא נחשב בריא והכל,הוא גורם לאיבוד סידן..אל תפגעי בעצמך..אולי במינון קטן זה לא כ"כ מזיק אבל להתחיל לשתות קפה שחור בגיל כזה ובמינון כזה..זה נראה לי קצת נורא..אני בטוחה שזה עוזר להתרכז..גם אני השתמשתי בזה בתקופות עמוסות אבל בתכלס' אפשר למצוא לזה כל מיני תחליפים..(אני מצאתי ב"ה!)
תנסי שוקולד-אמנם הוא ממריץ לזמן מוגבל ואח"כ מתיש אבל אם תאכלי בכמויות קטנות כל פרק זמן,אז אולי זה כן יהיה תחליף..וד"א שוקולד מריר נחשב די בריא..
ואולי תנסי לשתות נס במקום קפה שחור..אני לא במגמת ביולוגיה אבל אולי החלב שבנס מאזן את איבוד הסידן..(?)
וכמובן את יכולה לשתות תה לפעמים..למרות שגם בו יש קפאין אבל בכמות קטנה.. בקיצור,תנסי לבדוק עוד אופציות של דברים שמעוררים אותך..זה לחיים ובכלל..
את צריכה גם לבדוק באיזה שעות את קולטת יותר את הלימוד..יש כאלה שבבוקר,לחילופין יש כאלה שקולטים יותר בצהריים\ערב\2 בלילה(-כמוני נגיד) וככה תארגני לך את הזמן-שתשני מספיק שעות ולא תתישי את הגוף שלך בהדמיית ערנות..זה לא כ"כ פשוט להיגמל מזה דרך אגב..זו התמכרות לכל דבר..וחבל להכנס לזה..בכל מקרה זו דעתי-לשיקולך..
מצטערת על הנאום הארוך..
ליל"ט!
קפה גורם לאיבוד סידן? האם גם תה גורם לאיבוד סידן? (לא אכפת לי להחליף, זו שאלה של קפאין לא קפה)
השעות הטובות שלי הן בין 3 בבקר ל6 וחצי, (לאחר השינה,) אבל גם בהן אני לא כ"כ מצליחה ללא קפאין, (אני נרדמת תוך כדי.)
אתם יודעים אם תה עדיף על קפה? (לא מבחינת כמות הקפאין, כי אני כנראה ישתמש בשקיות חזקות, וביותר מאחת, עם זאת לאחר החידון לאולפנות, אני כנראה ירד במימון.)
אותי אישית שוקולד לא כ"כ ממריץ, אבל אולי אני ינסה.
איזה עוד תחליפים מצאת?
אני שותה נס קפה, אבל ללא חלב, (לא שחור.)
לגבי המינון, אני שותה מקסימום של 2.5 כוסות ביום, ובדרך כלל כוס וחצי. (אבל עם 2-3 כפיות, אבל כשאני שותה 2 ומעלה עם פחות)
סנופקין17אממ..לפי מה ששמעתי קפה גורם לאיבוד סידן..אבל אל תבני עלי..
תנסי להתייעץ אם מישהו שבאמת מבין בדברים האלה,תנסי לברר מה מומלץ ובאיזה כמות..
בקשר לתחליפים יש המון דברים שיכולים לעורר אותך (אני נגיד שותה נס חזק עם חלב..)
אבל את יכולה גם סתם לצאת לטיול..או לרוץ אם בא לך
זה גם מעורר..
בקיצור..תבררי על זה לפני שאת מתחילה משהו..ב"הצלחה!!
אבל לא נראה לי בכמויות שלך.
באמת היה מתמודד בחידון שסבל מהרעלה של קפה וגם שמעתי שהיו מקים של מוות מזה.
ו.. אני לא יודעת מה בדיוק ההבדל בין קפה שחור לנס..
בכל מקרה כוס או שתיים ביום זה עוד בסדר, אבל באמת עדיף שלא לוותר על שינה בגלל זה. זה פשוט לא בריא!!!
חוץ מזה, אני לא יודעת אם זה משפיע בדיוק על עייפות או לא, אבל אומרים שפירות יבשים עוזרים לריכוז וזרימת הדם (ממליצים למי שעושה פסיכומטרי לאכול פירות יבשים כדי להצליח יותר)
ולי אישית - קפה לא משפיע על הערנות..
אבל זו היתה מישהיא שעבדה בבית קפה, ושתתה 9 כוסות קפה מהסוג הממש חזק במהלך שעתיים וחצי.
מעבר לזה אני לא מכירה.
תודה רבה על העצה, אני ינסה ליישם.
קפה,ובככל קפאין זו לא דרך!!
שווה לך להרוס את הבריאות שלך בצורה כזאת?
וגם לעניין השינה אני ממש לא דוגלת בלא לישון ובמקום זה ללמוד כי:
א. יש לזה השפעות אל הבראיות - למרות שזה לרב לא על הטווח הקרוב (הריסה של המערכת החיסונית, מחלות וכו')
ב.זה גם משפיע על הלימוד שלך- אדם שיושן מספיק טוב זה גם עוזר לו להתרכז בלימוד ולזכור את מה שהוא לומד וגם השינה משחזרת בראש את כל מה שעברת ולמדת במשך היום- וזה משפיע על מה שתזכרי (זה במיוחד ידוע שטוב ללמוד לפני השינה- שלמדתי פרק בע"פ לפני השינה שבחנתי את עצמי בבוקר ידעתי הרבה יותר טוב)
אבל זה גם תלוי במידת השעות,בגיל ובצורך של הגוף שלך
- הרמב"ם אומר שחייב לישון 6 שעות לפחות ויותר מ8 זה מיותר (אבל ברור שבן אדם צעיר צריך לישון הרבה יותר..)
ועוד בעניין הקפה- זה יעזור לך להיות ערנית רק בהתחלה- שהגוף מתרגל הוא מתעייף כרגיל ועדיין צריך את הקפאין, ובלעדיו את תהי הרבה יותר עייפה מכרגיל
עד כאן מה שלא...
ומה שאני כן ממליצה לך לעשות (הרוב מנסיון...)
# תנסי למצא את הזמן ביום שבו הכי קל לך להתרכז -ובו תלמדי את הדברים שיותר צריכים אצלך ריכוז
# תלמדי בצורות שונות- חזרה ממושכת על קריאה וכו' בשלב מסויים כבר פחות אפקטיבית כי את כבר לא שמה לה למה שאת קוראת (אני ממליצה לקרא בעמידה שאת מתחילה להשתעמם..)
מקווה שעזרתי (ולא חפרתי
)
ב"הצלחה!!
האמת שאני עושה את זה לפעמים...
עוד רעיון שלי- שאת קוראת ברצף ופתאום את מרגישה שאת סתם קוראת ואו לא מבינה כלום או שאת לא עושה באמת חזרה כי קראת כבר מלא פעמים ואת באמת לא שמה לב למה שאת קוראת- תעשי לעצמך תוך כדי הקריאה שאלות ותעני לעצמך -גם שאלות כמו לדוג' כשאת קוראת את סיפור גדעון ומדין-עם כמה ראשים יצא גדעון, עם כמה אנשים הוא בנה את המזבח וכד' (שאלות על פרטים של מה שקרה ת'כלס) אבל גם (ובעיקר נראלי) שאלות יותר אנטלגנטיות של ניתוח מה שקראת- למה הוא עשה את זה (לפי מה שאת חושבת), מה המשמעות של זה- זה עוזר יותר לזכור וגם את מבינה יותר.... ניסוח קצת עילג אבל מקווה שהבנת....
ב"הצלחה!=)
הקדמה קצרה: ביום ששי נשברתי, והתחלתי להקיא. =(
לקח לי מלא זמן עד שיכלתי ללמוד שוב, (בסגנון של ימים - לא שעות.)
המסקנות העולות מהלמידה לחידון:
1) לישון מספיק - קיצוץ בשינה לא עוזר.
2) אפשר להעזר בקפה לתוספת ערנות, לא כתחליף לשינה.
3) להתחיל מוקדם -
לי אישית - לכל 4-5 פרקים שאני צריכה ללמוד אני צריכה: יום אחד + כל שבוע מלא שבת ריקה
(לכל הדברים שאני לא מספיקה) + שבוע (כנ"ל.)
4) פעילות גופנית =( למרות שזה ממש לא כיף (בלשון המעטה), לדעתי עדין צריך.
באסה.... באמת זה אומר שאין מה לעשות חייבים לשנות בצורה נורמלית.... ובאמת לדאוג לגוף.
מסקנות נכונות... ובקשר לפעילות גופנית זה נכון באופן כללי כדי לתפקד טוב וגיליתי שאני חייבת שיפור דחוף): (שנה שעברה הייתי בחוג והשנה נהייתי בטטה קצת^^)
אני כן השתמשתי בקפאין כשלמדתי.. וגם השעות שנה שלי די לא היו מסודרות הייתי בד"כ ישנה בסביבות 3 .. ברור שהיו לי זמנים שהייתי עייפה וזה די הקשה על הלימוד אבל לא הצלחתי ללמוד בצורה אחרת ולסדת תשעות שנה שלי שאני אספיק גם ללמוד תילמודים הרגילים..
הבעיה בקפאין לדעתי שהוא בהתחלה מעלה את רמת העירנות אבל אחרי שההשפעה שלו עוברת רמת העירנות ממש יורדת.. ואז חייבים לשתות עוד אחד אם לא רוצים ללכת לישון.. תאמת בעיקר בלילות הייתי טיפה יותר נמרחת אז אולי זה כן אפשרי ללמוד ולהצליח גם לישון נורמאלי....כל הזמן היו אומרים לי שאם אני אשן מסודר אז חומר שאני לומדת ב4 שעות אני אוכל לגמור בשעתיים ותאמת זה די לא נראה לי נכון.. הייתי לומדת אותה כמות חומר גם כשהיייתי ערנית וגם כשלא כ"כ (חוץ ממקרים מיוחדים)
בעיקרון שמעתי פעם על מישהי שהיתה הולכת לךישון מוקדם ב11 וקמה ב4 אני לא ניסיתי אבל זה נשמע לי ממש טוב..כי בד"כ בבוקר אנשים ערניים .. וגם עצם העובדה שאתה מקים את עצמך ב4 בבוקר היא משמעותית.. קיצור שיהיה בהצלחה!
אבל הלכה לישון ב12-1. והיא אמרה שהיא באמת התפרקה אבל רק אחרי החידון...
מאירה- הלכת לאולפנא גם בחודש שלפני הארצי מסכם??
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
מי כונה איש האדמה?
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?