בס"ד
אני יודע שהנושא נחרש מכל כיוון אפרי אבל אני רוצה להעלות דיון קצת שונה..לא כמה הם מזיקים שזה כולנו מסכימים..אלא איך אפשר לשנות להם את דרך החשיבה..מה צריך להסביר להם כדי שהם יבינו שהם טועים..?
בס"ד
אני יודע שהנושא נחרש מכל כיוון אפרי אבל אני רוצה להעלות דיון קצת שונה..לא כמה הם מזיקים שזה כולנו מסכימים..אלא איך אפשר לשנות להם את דרך החשיבה..מה צריך להסביר להם כדי שהם יבינו שהם טועים..?
הם הכי קשים לשכנוע..
בס"ד
אז בגלל זה אני שואל מה אפשר לעשות איתם..?
ששאלת שאלה טובה!!!

עברי דבר עברית, יהודי דבר יידיש...
בס"ד
למישהו יש תשובה טובה?
????![]()
סססססססתתתתתתתתאאאאאאאאםםםםםם הייתם מתים!!!!
אז לא כזה מקפידים על כללי הלשון ![]()
שיש בארצינו הקדושה עקב ממשלת הזדון.
א. אם אתה לא תכיר ותבין את השורש החיובי שבהשקפתם, לא תוכל לבודד אותו ולהעלותו ולתקנו
ב. הכיוון הנדרש הוא הבנה שיש ממלכתיות אידאלית ושהממלכתיות הנוכחית צריכה להכיר גם בזה שיש אידאל יותר עליון וממילא להיות פרו אקטיבית להגיע לשם מתוך המציאות הנוכחית
אתה אולי לא תסכים ותרצה להניא אותם משם לגמרי, אבל גם עלינו להכיר שיש אמת עדרים עדרים
הדרך היא ליחד את נקודת השורש החיובי בדברים ולהעלותם. הרע מסביב יפול מאליו. לא להתנגח ולהתווכח זה לא עוזר כ"כ היום.
להסכים איתו בשורש החיובי שיש בישראל מושג ממלכתי אידאלי עליון ועם כל זה להעמיד דברים על מקומם איפה אנחנו ביחס לזה , שכולם יסכימו שעוד לא הגענו למלכות בית דוד וממילא ג צריך להיות אקטיבים כל אחד איך שחושב לקדם לשם, לחוד ויחד..
תן דוגמא אולי נעזור
בס"ד
חבר שלי אומר שכשהמדינה אומרת משו יש לנו חובה הלכתית לציית לזה..שאם המדינה אומרת למשל לפנות יישוב אסור לסרב פקודה..
א. לשמוע ולהבין את דבריו ושיראה שאתה מקשיב ומכיל אותו..
ב. למקד את העניין של אותה חובה הלכתית עפ"י מקורות וכד' מתי כן ומתי לא - לדון בזה בניחותא כת"ח. כמובן כשהוא פתוח לשמוע ולא הולך אחר רבו באשר יגיד בלי לבדוק כי אז אולי חבל"ז
ג. יתכן ויש דברים נסתרים מתחת לפני השטח - פחד או חולשה או משו שאם עולים עליו זה כבר טיפול אחר ושורשי יותר. יתכן שורש שהם לא רוצים להגיע למצב של מלחמת אחים וכד' או שעם ישראל קודם לתורת ישראל.. אז גם כאן להבין איפה הצדק ולמה זה לא מדויק ...
והכל מתוך פתיחות של 2 הצדדים לשמוע ולקבל
מחד- ברור שעם ישראל חשוב ושכל מה שעושים למען א"י בסופו של דבר זה למען עמ"י שעוד לא "נמצא" תרתי משמע באותם "מקומות" ולכן צריך את רוח א"י, ומאידך או בעצם זה לא סותר - א"י היא הבית ויותר מזה והיא מחזיקה את העם מאחדת ואף מגדירה אותנו כעם.
לענ"ד הפתרון השורשי הוא להביא את עמ"י לאותם מקומות, שוב, תרתי משמע, בדיוק כפי שעושים במועצות ביו"ש ובוועדי המתישבים וכד'. עבודת עומק לתיקון החטא של אלפי שנים והבורות. לא במאבק ולא תוצאות מיידיות. מהשורש ובאהבת ישראל. תכלס זו המציאות - בורות וריחוק אפילו של אלו הקרובים מאוד, הן גאוגרפית והן רוחנית. להביא אנשים וקהילות מהפריפריה הקרובה פ"ת, כ"ס וכו' - זה עושה המון וזה עמ"י וא"י כאחד! וזה השקעה בטוחה שאין סכנת הריסה למחרת. אם יש תקציבים פשוט להעמיד אוטובוסים חינם בערים הקרובות לטיולים וסיורים בחופשים ולהביא את עמך ישראל שאף פעם לא היו כאן, דקות מהבית שלהם..
לדבר ולשכנע. טוב, אולי זה יעבוד קצת.
אני חושב שפשוט להראות את העובדות בשטח- כך שפשוט שאנחנו צודקים.
זאת אומרת, ליישב את ארץ ישראל יותר, להיות חיילים טובים יותר, להתחזק באהבת ישראל - תוך שמירה על הערכים של התורה.
בסך הכל ההבדלים בכלל לא כאלה גדולים אני חושב.
לא לשמאלני
לא לממלכתי
ולא לחילוני שלא מאמין בה'
לכל אדם יש דרך משלו ובחירה חופשית כיצד להתנהג במגבלות היותו יהודי והיות המדינה מדינת חוק.
היחיד שתוכל לשנות לו את דרך החשיבה (ורק אם מאוד תרצה ומאוד תשתדל ) הוא אתה בעצמך..
....להשפיע מבפנים!
לדבר איתם (וואו זה נישמע כאילו הם.. "איתם"..) לדבר איתם בצורה יה- ולהסביר את עמדתינו..
יותר כולל וממילא האדם משדרג את חשיבתו ופותח אפיקים שלא היו קודם.
בדידי הוה עובדה ומזה שנתיים אני מתכתב ומשוחח עם חרדי מב"ב וראו איזה פלא - העלתי אותו מתהומות סאטמר ושות' וכעת הוא היה שמח ללמוד הרב קוק רק שאינו מבין את השפה...
אנחנו בתקופה של שינויים תודעתיים וזה קורה ויקרה. "משיח בא בהסח הדעת"!!! - הסח בתוך הדעת והסח הדעת עצמה ושדרוג מעץ הדעת לעץ החיים. (הסח=החיים=חכמה)
וכפי שהתבטא בזמנו ר' מרדכי מגור זצל שיהיו 2 שלבים בגאולה: 1 - יציאת ישראל מן הגלות. 2 - יציאת הגלות מן ישראל.
וסיים שהשניה קשה מן הראשונה!
צריך להעריך את ההתקדמויות קמעא קמעא לכתחילה ושחלילה לא נצטרך את ה"אחישנה" בייסורים..
כי זה הבעיה העיקרית כי נכל ממלכתי אמיתי אומר "מה אתה רוצה הרב שלי אמר"
אז צריך להגיד לו חמוד שלי תחליף רב
אם כבר בניחותא תאמר לו שטענה זו איננה טענה כלל וכלל. צריך ללמוד את הדברים ולא לחקות וגם רבנים לא יודעים הההכל. אבל גם אתה צריך להיות פתוח ללמוד..
שיהודי צריך להמליך את ה' בעולם. אם הוא ממליך גם את אויביו - הוא מפספס לגמרי את המטרה, והרי הוא כעובד עבודה זרה.
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...