לילה טוב
תודה על ההשקעה שלכם![]()
לילה טוב
תודה על ההשקעה שלכם![]()
סלח לי, משפט כמו "יש לטבול במקוה לפני העליה" נראה לך מספיק? ככה, בחוסר אחריות משווע קוראים לציבור הרחב לעלות להר הבית בלי הדרכה בסיסית? מה עם הלכות חציצה?
נכון שכרת כבר אין פה, כי בד"כ אין חציצות מדאורייתא, אבל בכל זאת, לא עושים דברים כאלה.
או שזה סתם תרוץ?!
תחתן.
לילה טוב
תודה על ההשקעה שלכם![]()
אוסרים על עלייה להר הבית ויש עוד רבנים אז כדאי שכל אחד ישאל את הרב שלו מה הוא אומר בנידון.
יום טוב!!!
להר הבית
לילה טוב
תודה על ההשקעה שלכם![]()
כי אני נערה וזו בעיה עם המקווה או משהו כזה......
בעקרון חובה לכל אדם לטבול במקווה לפני העליה להר הבית, לנערות לא נשואות, המנהג הוא שהם לא הולכות למקווה. מכל מיני סיבות. כך נוהגים.
2. אבל יש אפשרות גם לנערה, לטבול בים או במעיין או בנחל, ואח"כ לעלות להר הבית.
אם תרצי חזק מאד תוכלי ללכת לים ולטבול כדין ואח"כ לעלות להר הבית
בכל מקרה יישר כח לכל ההולכים והמארגנים
לפני שאתה מראה דברים שהם לכאורה ברשותו של הרב אליהו זצ"ל
הרב אמר כמה וכמה פעמים שאסור לעלות להר הבית.
זה בכלל לא קשה:
1. נעצב לך מודעה חינם
2. תצטרך לפרסם חזק ביישוב, ולרשום אנשים שפונים אליך
לא קשה בכלל
בשם רבנים שכתבו בכתב ידם שמותר לעלות להר הבית. כדוגמת הרב אליהו וכדוגמת הרב קוק זצ"ל שכתב בספרו משפט כהן שמצווה לבנות את בית המקדש בימינו ועוד
הרב אליהו זצ"ל כתב בפרוש רק אם יעשו מחיצה או ב מקדש מעט במקום המותר רק אז יהיה מותר לעלות ובמקום לכתוב מה שנח לך תשאל את הרב שמואל אליהו שליט"א שהולך לפי אביו הרב אליהו זצ"ל.
שלא תכשיל אחרים ח"ו.
ולבנות בית מקדש מעט
אי אפשר לבנות מבחוץ עם רגל מצילה!
2 . קראתי שוב את המכתב, והרב לא מתנה את העליה להר הבית בזה, אלא הוא כותב לאגודה ההיא שעליה יוטל לשמור שבני ישראל יכנסו אך ורק למקומות המותרים ושעליהם לתחם תחומין ולבנות בית מקדש מעט. וכו'.
הוא לא כותב שזה תנאי בעליה להר הבית!
3. שאלתי את הרב שמואל אליהו והוא מתיר ראה כאן תשובה שלו באתר כיפה: http://www.kipa.co.il/ask/show/30313
מאיפה ארגנו את זה?
אם מהיישוב שלך ארגנו, אזי סימן שזה כן אפשרי.
ואני לא מדבר כעת על יום ירושלים ספציפי כיון שכבר לא תספיק לארגן כ"כ מהר. (צריך לפחות שבועיים לפני)
הייתכן?!
סתם לירושלים
לא הגיע הזמן שיקרה משהו?
עד מתי ניהיה בהלוויות של חברים שלנו?
כל הזמן אומרים לנו לעבוד עם צה''ל לא לעשות בלגן...
זה מה שקורה שעובדים עם צה''ל. הנה דוגמא.
תשטחו את הכפר תעשו משהו.
חבורה של האבלים.
הנה זה מה שקורה שהולכים עם המערכת. מתים.
האופציה השניה היתה ללכת לסיור הזה בלי תיאום, או בלי ליווי צבאי בכלל. ואז מה היה קורה? לא נרצח אחד ו3 פצועים אלא חבורה שלמה טבוחה.
אני בא לומר שמאוד קשה לתת אמון בצה''ל אחרי שרואים דבר כזה
כשאני מסתכל על מה שאלפי החיילים עושים במשימות השונות, גם אצלנו ביו"ש, קל עד בינוני לתת אמון. זה לא אומר אמון בכל מצב, וצריך גם שכל - אבל להסתכל רק על האירוע הזה זה לא שגוי.
עכשיו אני רואה שבאמת שינו את הדיווח.
ועדיין, מיותר לציין שהביקורת על היעדר הירי של החיילים עד לאחר האסון היא מוצדקת בלי "אבל".
אפשר לעשות יותר אבל הפוסט הזה הוא במידה רבה כפיות טובה.
לגרש אותם מהארץ הקדושה שלנו.
ארץ ישראל השלמה שייכת אך ורק לעם ישראל.
ישראל השלמה
מחברים את אוהבי הארץ במקום אחד! 🤝
אם הלב שלכם פועם למען יישוב הארץ, מקומכם איתנו. הקמנו צאט מייל קהילתי שמרכז את כל מה שבוער ומעניין: עדכוני התיישבות, סיבובי שערים, אירועים ופעילויות.
היתרון הגדול? כולם שותפים! כל אחד ואחת יכולים לעדכן ולשתף בזמן אמת.
📜 רוצים לזכות להיות חלק? שלחו בקשת הצטרפות קצרה למייל: 6159375@gmail.com ונצרף אתכם בהקדם!

..

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע