חברה, יש לי וידויי...בת-ישראל-וציון

אני ממש (ראה באיזו מידה הדגשתי) אוהבת להיות בבנ"ע ובמסעות וכו' (חשדומטית בדם)... אבל....

אני פשוט מתעבת מחנות!!! (ולא, אין לזה שום קשר לשירותים הכימיים..)
אז, בצער רב אני מודיעה שכנראה ולא אצא למחנה השנה (0יש מחנה התנדבות בערד שאולי אני אלך אליו..)

|סוף פריקה\ או מה שזה לא יהיה|
אהאה.במבלולו

חחחחחח

בהנאה!

מחנותשרון אבורביע

זה הכי הכי בעולם!

^^^!!הללי נפשי

אני כנראה לא אצר השנה למחנה(הרא"ה)בגלל הבעיות צניעות..:וזה ממש חבל לי כי זה מחנה ממש שווה!!וזה האחרון עם המדריכות השפיציות שלי(

אבל,אני כנראה הולכת למעינות|מתנחם קמעה|

מחנות ... חח ... שיראל:)

אויש ,

טראומה ממחנה הרא"ה ,

ועכשיו -

יש גם הכנה ,

וגם המחנה עצמו ... =(

הגיוני שאני לא הולכת למחנה התנדבות הזה...=(בת-ישראל-וציון

זה מחנה נתינה שמשלמים עליו 2,500 שקל! כמעט וחטפתי התקף לב!

אני שוקלת שוב את היציאה למחנה (עדיין אין המון סיכויים שאצא...) בתוכנית השיקולים מתוכננת גם שיחה עם מדריכתי המקסימה שתחי'...

בת חיל!! לדעתי כדאי לך ללכת!אביה7

אני לא חושבת שיש כזה בעיות צניעות, כאילו- מי שרוצה להסתובב בחברה לא צנועה וכו' מקבל את זה, אבל בתור מי שעשתה אותו לפני שנתיים [ואמורה לעשותו שוב השנה] אם את מחליטה את יכולה לשמור על צניעות (חברה, בנים-בנות וכו') יפה מאוד!

חבל שתפסידי..!

לא הגיוניאריאלניקק

זה נראה לכם הגיוני שבתנועת נוער דתית יש אנשים שפוחדים לצאת לארועים עם התנועה בגלל חוסר צניעות!!!!

למה בכלל הגענו למצב של חוסר צניעות בתנועת נוער דתית???

זאת השאלה שצריכים לשאול!!!!!

היא בכלל לא אמרה שזו הבעיה שלה (הצניעות)דואגת!
צודק.. רובינו שואלים את זהדניאלה .ד.

ועכשיו כשהמצב הוא כזה.. צריך בתהליכים להביא אותו למצב שאנחנו שואפים אליו

בהתמדה וס"ד

כי זה המצב.נעמה*

יש שירשור שלם שעוסק בנושא הזה, אפשר לפתח את הנושא שם. אין צורך בעוד שירשור כזה.

אני אסביר לך מה שאני יודעת--אביה7

בני עקיבא היא תנועה מעורבת בדיעבד,

אם היא היתה נפרדת אז הרבה היו פורשים ממנה, ועדיף שהם יבואו למעורב ותוך כדי ילמדו תורה ואז לאט לאט יפסיקו, מאשר שילכו פשוט למועדונים..

חוץ מזה, שהרב קוק אמר לרב נריה על בנ"ע ש"אין לך קדוש מזה"! (משהו כזה.. )

[[והוא ידע שזה מעורב ושבאותה תקופה היו שם בכלל ריקודים מעורבים..]]

וגם בני עקיבא הופך ליותר ויותר נפרד משנה לשנה-- גם במחנות וגם בסניפים..

אני יודעת שזה קצת דופק את האלה שאם זה לא היו מעורב הם לא היו נופלים, אבל כנראה שאי אפשר להשיג את הכל.. בכל מקרה מנסים לפתור גם את זה!

למה אומרים שהרב קוק כזה דברדניאלה .ד.

על בנ"ע הוא לא אמר שומדבר כזה או דומה.

הוא לא היה תומך בהקמת תנועה כזאת בכלל

אני חושב שהיא התכוונה לרצי"ה...לבן כהה

בכ"מ, יש איזה ציטוט כזה, זה לא המצאה..

אבל אני בא להגיד משהו אחר. במקום לתת תמיד את התירוץ שאם יפרידו את בנ"ע, החבר'ה לא יבואו וכו'...אולי אפשר לבחון את התירוץ הזה מחדש?

נכון שהיום אנשים הולכים לבנ"ע בגלל הבנות. אבל מצד שני- הם הולכים למקומות אחרים, סתם כי כיף להם, ללא קשר לבנות! (לדוג', איזה פעילות לנוער שיש להם, או איזה פעילות של הישיבה..).

אני בא להגיד שאם לא תהיה מציאות של תנועה מעורבת, הם יבואו בלי קשר. כי כיף להם! (כמובן, צריך לדאוג לזה שהם יבואו..)

אם "נביא בנות" כדי למשוך את הבנים, ולהיפך- אני לא חושב שזה בסדר.

בואו ניצור מציאות אחרת, מציאות שבה המין השני לא יהיה קשור בכלל..

כאילו, מישהו שיגיד שהוא לא בא לפעילות של הישיבה, כי אין שם בנות. מה הקשר?? כאילו, מה חשבת? מאיפה יהיו פה בנות??

ככה גם יהיה אצלנו בעז"ה...

הבנתם?

לא, הראי"ה קוק אמר את זה!אביה7

ואני מכירה אישית בנות שאם  בנ"ע היה נפרד הן בחיים לא היו באות..

והנה מה שהבן של הרב נריה אמר בקשר לזה---

אביה>>לבן כהה

כרגע, כשהבנות האלו יודעות שבנ"ע מעורב, כשהוא יהיה נפרד הם ירגישו שחסר משהו. אבל כשלא יהיה קשר בין מעורב לבני עקיבא, אף אחד לא יחשוב על זה אפילו. כאילו, תבוא לסניף, ותגיד שאין בנות. למה ציפית? ממתי יש פה בנות? מה הקשר בכלל? עכשיו בו לפעילות...

אני רק אומר את זה מבחינה הגיונית. תחשבי שנייה, וזה הגיוני לגמרי..

גם אני מכיר אנשים שבאים בגלל הבנות, ואם עכשיו יוציאו את הבנות הם לא יקבלו את זה. אבל חניכים קטנים, שעוד לא בקטע הזה, יבואו לבני עקיבא בגלל שכיף להם!

ובנות הם ימצאו במקום אחר....

(ולמי שרוצה להרחיב.

להגיד שבמקום שהם ימצאו בנות במקום אחר, עדיף שיהיו תחת פיקוח אצלנו- גם ככה מעבר לסניף הם הולכים לבנות, אז לא משנה אם אצלנו יש בנות או אין..)

הרצי"ה גם אמריורבית

ש"אני לא מכיר שום היתר לזה" [=לתנועה מעורבת]

אז בואו לא נחיה על ציטוטים.

בוודאי שלתנועה עצמה יש חשיבות רבה, אבל יש גם דברים שטעונים שיפור, וזה לא סותר.

ודניאלה יקרה, אני שמחה לבשר לך שבנ"ע היתה קיימת בזמנו של הרב קוק, ואני לא יודעת אם לומר שהוא תמך בה, אבל הוא בוודאי לא התנגד.

מיד לאחר הקמת התנועה כתב: "ובימי חג החרות והאביב נקדם בברכה את פני הניצנים אשר נראו בתנועתנו, בדמות ארגון בני הנעורים בשם "בני-עקיבא". ברוכים יהיו לנו אלה צעירי הצאן אשר עליהם תקותנו בשאיפתנו לגאולתנו ולפדות נפשנו, והם הם דור עתידנו וממשיכי דרכנו".
וכמה שנים מאוחר יותר: "יקירי לבבי, חברי בני-עקיבא, עז לכם ויפעת נשמה ממקור ישראל. חביבי, ממעמקי הלב הנני שולח לכם את הבעת הוקרתי לכינוסכם היקר" וכו'.

צודק אבל...אריאלניקק

לא אמרתי להפריד לגמרי כי כמו שאני יודע הרבה ילדים לא היו מגיעים אם זה היה נפרד לגמרי

ובמקום זה הם היו עושים דברים אחרים הרבה יותר גרועים

אבל לא צריך להגיע למצב שבנות או בנים  מפחדים לצאת למחנה בגלל בעית צניעות וזה לא המקרה הראשון ששמעתי עליו

יש לידי סניף של בני עקיבא והמצב שם בעיתי מאוד!!!

בת חיל,[=!!smile

יש מאהל (שינה) נפרד, עדות נפרדות ורבעים נפרדים.. אם הסניף שלך לא בעדה או רובע נפרד וזה מפריע לך-זה הזמן לדבר.. שלא יהיה מאוחר מידי..=]

וואהו, כרגע נעשה כאן ניצלו"ש רציני!בת-ישראל-וציון

אל תדאגו, זה לא נורא, סלחתי =)....

זה אולי יישמע מוזר לחלק מכם אבל... אם יהיה חס-וחלילה מצב כזה שבנ"ע תהיה תנועה נפרדת, אני פשוט אפסיק להגיע, אני חושבת שחלק מהתעצומות של בנ"ע זה שהיא מעורבת, (בשביל אנשים שרוצים תנועה נפרדת יש את עזרא...וךא זה לא עד כדי כך נוראי כפי שזה נשמע...)

חלק מהעוצמה של משהו מתבטא בזה שהוא נוגד את ההלכה?!אביה7

אני יודעת למרות שיש לזה היתר עכשיו, אבל כולם יודעים שזה רק בדיעבד וממש לא המצב האידאולוגי וזה הולך נפרד יותר עם השנים, אבל מה שברור זה, שבזה לא נמצאות העוצמות של בנ"ע, אלא להיפך!!

צודקת ולא צודקתאריאלניקק

אני אמרתי קודם שזה כן טוב שבני עקיבא זה תנועה מעורבת

אבל עדין בני עקיבא זה תנועה דתית אז עדיין צריך לשמור על צניעות

ולא להתחיל לחלק את המחנה לחצי שרוצים נפרד וחצי שלא רוצים ניפרד

זה צריך להיות החלטה של ההנהלה הארצית שמחנה חייב להיות נפרד.

אביה7- הערה קטנה...לבן כהה

לצערנו, ברגע שיש היתר, אנשים שוכחים שזה רק היתר, ושזה בדיעבד.

הם כאילו חיפשו אישור להיכנס, וכשהתירו להם, זה נעשה להם כמותר..

נראה לי שזה שורש של הרבה בעיות..

צודק..אביה7
אגרת הרב קוק לחניכי בנ"ע. (תחפשי באתר התנועה..)אחת מהשומרון
|נאנח|נעמה*

לפעמים נראה שאין צרות בעמ"י, ואין לבנ"ע מה להתעסק- אז כל מה שמתעסקים בו זה צניעות.

איך גם השירשור הזה נגרר לזה?

הנושא הזה עוד לא נטחן מכל כיוון אפשרי?

שיהיה, תהנו..

רק אל תשכחו שיש עוד כמה נושאים שמותר לדבר עליהם חוץ מהפרדה במחנות.

כמה דבריםאריאלניקק

1- את לא חייבת להגיב בשרשור אם את חושבת שזה נושא שחבל לדבר עליו

2- אם בני עקיבא עוד לא פתרו את הבעיה של הצניעות אז כדי שימשיכו לדבר על זה

3- ואת אומרת שיש לבני עקיבא במה להתעסק חוץ ממחנה אני יכול להגיד לך שחוץ ממחנה לא מענין אותם עכשיו כלום

כמה דבריםנעמה*

1. נכון, אני לא חייבת להגיב, אבל אם אני רוצה- אני יכולה? אתה מרשה לי?

כמו שכולם הבעו את דעתם בנושא כן- גם אני הבעתי את דעתי- שלא צריך להתעסק בנושא הזה יותר מדי. וכמו שכל הדעות פה לגיטימיות, ככה מותר גם לי להביע את דעתי, וגם לך מותר! מוסכם?

2. לא השירשורים האלה הם מה שיפתרו את הבעיה של הצניעות, ולא שום דיבורים, אבל שיהיה.

3. סליחה שאני שואלת את זה- אבל בתור מה אתה קובע את האמירה הזאת?

לנעמהאריאלניקק

קודם כל אם נעלבת אני מבקש סליחה

דבר שני אני יודע שבכל תנועות הנוער לקראת הקיץ

מה שהכי מעניין את כולם זה המחנה בגלל זה חשוב להעלות את הנושא של המחנה

ואולי את צודקת שזה לא מה שישנה אבל כן זה נותן נקודה למחשבה.

>>>>נעמה*

לא נעלבתי.

אתה צודק שחשוב להעלות את הנושא של המחנה, אבל בעמוד הזה בדיוק יש שירשור שלם שכבר עוסק בצניעות במחנות-

/Forum/Forum.aspx/t360852#4381383

אז למה צריך שוב לדבר עעל זה, אם הרגע הנושא נחפר?

גם יותר מדי דיבורים על צניעות- הופכים בשלב מסויים ללא צנועים.

ויותר מדי דיבורים על הנפרד-מעורב- מקטינים ומצמצמים את בנ"ע בהרבה.

זאת דעתי הענייה.

בסדר קיבלתיאריאלניקק

סבבה קיבלתי אם יש שירשור שעוסק בזה אפשר לסגור את השרשור הזה

שהיה לילה טוב !!!!!

לא צריך לסגורנעמה*

אפשר להמשיך את השירשור- רק לזכור שזה לא הכל בחיים

יורבית יקרהדניאלה .ד.

הוא דיבר על הקטנטנים החניכים שהם עוד לא בגיל תוכחה.

לא על הגדולים שמדריכים בעירוב לגמרי (אז זה היה ככה ממש)

גם אני לא יוצאת לסיירים. גם בגלל זהבמבלולו
את המכתב השני הוא שלח למדריכי בנ"ע.יורבית

זה נראה לי פשוט - הוא דיבר על התנועה עצמה, ולא על העירוב.

^^^^אחת מהשומרון

בס"ד

דניאלה, מאיפה הבאת את זה שהוא מדבר על הקטנטנים?

וכי הם לא צריכים נפרד?

בנ"ע מתחילה בגיל חינוך. ובכיתה ד' חייבים שיהי נפרד.

זה קטע מאלון באהבה ואמונהדניאלה .ד.

אברר ת'עיניין שוב בל"נ

בבקשה אל תחפור!!!!!!!!!!!!!!!אלי111

גם אני אריאלניק (הר חומה כבוד!)וזה לא אומר שצריך לחפור.

ולמה את שונאת מחנות?אנונימי (פותח)

חחח, אולי תסבירי מה סיבה.. סתם את לא אוהבת כי זה לישון בשטח וכו'?

נכון בעיה רצינית וקשה.. אבל ...אנונימי (פותח)

זו בעיה מאווד רצינית, וקשה. נכון יש חוסר צניעות מאוד גדול במחנות בני עקיבא. אבל היי, רגע.. קל להסתכל על חצי הכוס הריק, ומה עם המלאה? נכון זה מתחיל ככה, אבל לספר לכם כמה יצאו מני עקיבא דתיים? כמה חזרו בתשובה בעזרת בני עקיבא והתחתנו והקימו משפחה להתפארת. יש לנו מלא כאלה בסניף.. וכן אני מאוד מבינה את המצב, הנוער של ימינו בעיתי במיוחד,כל הנוער כבר לא הנוער של פעם. לכן צריך באמת לנקות באמצעיים לעשות משו בנוגע לזה. אבל הינה אחת שלא רוצה לצאת בגלל חוסר צניעות,ועוד אחת ועוד אחת,ולבסוף מהה.. כל הטובים הולכים. כל החבר'ה הטובים שהם באמת מחזיקים את התנועה הולכים ולבסוף מה נשאר ?! קשה מאוד להחליט במצבים כאלה..דעתי היא שכן לצאת, כן להיות חלק מהתנועה הזאת ללא הרף, ולנסות להתרחק מחוסר הצניעות,קודם להתחיל בשבט הקטן שלך שאותו לחנך לצניעות ולאחר מכן כאשר כל מדריך יחנך תשבט שלו לא תיהיה בעיה. שבע"ה נתקדם ונזכרה לצאת למחנות ללא בעיית צניעות.

יהודיה גאה! יישר כוח על החשיבה על הכלל!לבן כהה

נכון, אנחנו צריכים לחשוב גם על הכלל, מה האחרים צריכים, איך אנחנו יכולים לעזור להם, וכו'.

אסור לנו לחשוב רק על עצמנו, ואם לנו זה לא מתאים, אז נעזוב...

אבל רגע! גם אנחנו חלק מהכלל, לא?

ועם כל הכבוד לחשיבה על הכלל, אסור לנו לעשות את זה בלי לחשוב. דבר ראשון, אנחנו לא ניכנס ל"חברת הטפשים והחוטאים*" (כמובן, לא ממש טפשים וחוטאים, אלא רק לעומתך..)

טוב, לא נכנסנו למקום שיפגע בנו (ע"פ המסל"ש למטה*), עכשיו, מהמקום שבו אנחנו כן יכולים להיות, משם ננסה לעזור גם כן לאחרים.

בשום אופן אני לא חושב שאפשרי לפגוע בעצמך על מנת לעזור לאחרים. וכן, חוסר צניעות פוגע בך, גם אם אתה חושב שלא.

*מסילת ישרים, פרק ה'- מפסידי הזהירות:

והמפסיד השלישי הוא החברה, דהיינו, חברת הטפשים והחוטאים, והוא מה שהכתוב אומר (משלי יג): ורועה כסילים ירוע. כי הנה אנחנו רואים פעמים רבות אפילו אחר שנתאמת אצל האדם חובת העבודה והזהירות בה, יתרפה ממנה או יעבור על איזה דברים ממנה כדי שלא ילעגו עליו חבריו או כדי להתערב עמהם, והוא מה ששלמה מזהיר ואומר (שם כד): ועם שונים אל תתערב. כי אם יאמר לך אדם (כתובות יז): לעולם תהא דעתו של אדם מעורבת עם הבריות, אף אתה אמור לו, במה דברים אמורים, בבני אדם שעושים מעשי אדם, אך לא בבני אדם שעושים מעשי בהמה. ושלמה מזהיר עוד (משלי יד): לך מנגד לאיש כסיל. ודוד המלך אמר (תהלים א): אשרי האיש אשר לא הלך וגו', וכבר פירשו, זכרונם לברכה (ע"ז יח): אם הלך, סופו לעמוד. ואם עמד, סופו לישב. ואומר (תהלים כו): לא ישבתי עם מתי שוא וגו' שנאתי קהל מרעים וגו'. אין לו לאדם אלא להטהר ולנקות עצמו, ולמנוע רגליו מדרכי ההמון השקועים בהבלי הזמן, וישיב רגליו אל חצרות ה' ואל משכנותיו. הוא שדוד עצמו מסיים ואומר (שם): ארחץ בנקיון כפי ואסובבה את מזבחך ה'. ואם יארע לו שימצא בחברת מי שילעג עליו, לא ישית לבו אל הלעג ההוא, אדרבא, ילעג על מלעיגיו ויבזם, ויחשוב בדעתו כי לולי היה לו להרויח ממון הרבה, ההיה מניח מה שהיה צריך לזה מפני חבריו שלא ילעגו?! כל שכן שלא ירצה לאבד נשמתו מפני לעג.

למי ששאל- חלק מהעוצמות של בנ"ע זה שזה מעורב כי-בת-ישראל-וציון

א. לכל מין יש עוצמות שונות. כשמשלבים את העוצמות האלו ביחד בצורה הנכונה יכול לצאת משהו מעולה! (דוגמא: הקמת בית)

ב. בנ"ע, כתנועה דתית מעורבת יש לה יותר עוצמות להגיע לכל החברות בעמ"י מצד אחד היא שומרת מאוד על הערכים הדתיים (צניעות,לימוד תורה, דרך ארץ, ציונות, ארץ ישראל)-מה שמגדיר אותה כתנועת נוער דתית, חלק מהחברה הדתית בארץ. מצד שני היא לא הולכת לקיצוניות של תנועה נפרדת, מה שעוזר לה להתחבר לחברה הלא והפחות דתית.

ג. בבקשה אל תגידו שמעורב נוגד את ההלכה כי: 1. אם כך אתם חושבים, למה אתם בבנ"ע??

2. אם זה נוגד את ההלכה, זאת אומרת שאני כל החיים שלי הולכת נגד ההלכה (ולא נראה לי שאבא שלי היה בוחר לחנך אותנו נגד ההלכה, ובכלל, כל הנושא של צניעות וחברה מעורבת לגמרי לא ברור איך צריך לנהוג, ככה שאי אפשר להגיד מי טועה ומי צודק....) ולמי שרוצה לדעת, אני בסניף מעורב עד כיתה ו' למדתי עם בנים בכיתה ויש בבית ספר שלי בנים (הבי"ס עד כיתה ח').

ד. נקודות הדגשה לדעה שלי: ראו את המשפט המודגש למעלה. אני לא חושבת שבנ"ע אי פעם תהיה נפרדת- אם כן היא תהפוך להיות התנועה הכי עשירה בארץ (ומי שלא הבין- כרגע בנ"ע היא בין התנועות העניות מכיוון שייש לה המון חניכים (ב"ה), אם היא תהיה נפרדת בערך שלושה רבעים מהחברים שלה יפרשו מהתנועה. אני לא בדיוק יודעת להסביר למה דווקא בנ"ע יותר טובה כתנועה מעורבת מאשר נפרדת, חלק מהסיבות נמצאות למעלה וחלק מהסיבה זה פשוט כי ככה אלוקים ברא את העולם..(ושוב, בדיוק כמו שהקמת בית עובד, אף אחד לא באמת יודע איך זה נעשה דבר כל כך נפלא...).....

--------------

אני ממש מקווה שהובנתי, כי ממש חפרתי...

וואו.... כל הכבוד על החשיבה והסדר...לבן כהה

אז דבר ראשון- אל תדאגי. גם אם זה נקרא חפירה, אין איסור לחפור..

רק בגלל שבפייסבוק צריך לכתוב דברים ישר ולעניין, ומתוך כך, זה לא רק בפייסבוק, לא אומר שזה הדרך הנכונה להצגת דעות.

לענייננו.

א. לכל מין יש עוצמות שונות. כשמשלבים את העוצמות האלו ביחד בצורה הנכונה יכול לצאת משהו מעולה! (דוגמא: הקמת בית) -זאת בדיוק הבעיה! הדרך הנכונה לשלב היא הקמת בית, ולא צורה אחרת...

ב. מה שאמרתי מקודם... עם כל הכבוד לאהבת ישראל, ולקירוב רחוקים- תחשבי שנייה, האם זה הגיוני לעשות משהו שיפגע בך, כדי שתתקן מישהו אחר?

כאילו, אחד "רמה 10", ואחד "רמה 1". זה בסדר מבחינת "רמה 10", להיות "רמה 5", כדי שגם "רמה 1" יהיה "רמה 5"?

איך אפשר להרשות למישהו להתקלקל?

ג+ד. זהו, שפה זאת נקודת המחלוקת, ולכן אף אחד (אני מקווה) לא אומר שהשני סותר את ההלכה..

יש לנו כאן שיקולים. השאלה היא האם השיקול של המעורב, הוא חזק יותר מהשיקול של קירוב רחוקים.

אז צריך לבחון לפרטים כל אחד מהכיוונים. וזה מה שאנחנו עושים כאן.

כל אחד מראה למה הצד שהוא בחר חשוב יותר מהצד השני האפשרי.

מוסיפה כמה דברים >>יורבית

ב. אם בסניפי ערים לא היו שומרים שבת, אז אולי היו מגיעים גם חניכים לא דתיים, וככה היינו מקרבים אותם לתורה!

נשמע לך הגיוני? גם לי לא. לא צריך להתפשר על ההלכה, אלא להפך - להתחזק בה! וככה נזכה להגיל תורה ולהאדירה, וכן, גם לקרב אליה את כל עמ"י. [אולי במילים אחרות - צריך לקרב את העם אל התורה ולא את התורה אל העם]. ולצורך העניין, חברה נפרדת זו הלכה בדיוק כמו שמירת שבת.

ג. 1) כי אני פה כדי להשפיע, וכי אני מאמינה שלבנ"ע יש את היכולת והרצון להשתנות. לבנ"ע יש עוד הגדרות חוץ מ"תנועה מעורבת"..

2) אז תבררי את זה! אולי באמת תשאלי את אבא שלך למה זה ככה? את הרב שלכם? [אולי את הרב יעקב? ]

גדלתי כמוך - בדיוק באותו בי"ס, בדיוק באותה חברה. ואני חושבת שאפשר וחובה (!) לברר ולבדוק את הנושא הזה, שנראה לנו כ"כ מובן מאליו עד כיתה ח'.

"כל הנושא של צניעות וחברה מעורבת לגמרי לא ברור איך צריך לנהוג, ככה שאי אפשר להגיד מי טועה ומי צודק..."

יש מחלוקות בהרבה נושאים בהלכה. זה לא אומר שכל אחד עושה מה שבא לו, אלא שכל אחד הולך לפי הרב שלו.

בנושא הזה, מעטים מאד הרבנים שמתירים.

ד. ע"ע א'.

ובנוסף - יקירתי, יש בבנ"ע המוווון אנשים שתומכים בהפרדה. הרבה יותר מרבע.

אילה, ברור שאני באה לבנ"ע בשביל האידיאלים-בת-ישראל-וציון

והחברה ומה שזה לא יהיה, לא בשביל התנועה המעורבת...אבל,

נמאס לי שכל הזמן אומרים בערוץ שמעורב זה נוגד את ההלכה, מי אמר?!? מי קבע שכל החיים שלי אני נוגדת את ההלכה?!? אילה, עד כיתה ח' את נגדת את ההלכה?? אני מצטערת זה די מעצבן, גם אם אתם חושבים שזאת הדעה הנכונה, תזכרו שגם מי שלא הולכת עם שלושת רבע ונמצאת בחברה מעורבת חושבת שזאת ההלכה, אז "איש באמונתו יחיה", וכשאתם אומרים משהו בנושא הלא מובן מבחינת ההלכה של צניעות וחברה מעורבת (בתור מישהי שביררה כמה דברים לפני שקבעה את הדעה שלה...) תגידו שזה לדעתכם\לגישתכם.

מי אמר? כולם, חוץ ממעטים.יורבית

את יכולה להכנס לקישור הנ"ל: http://www.yeshiva.org.il/ask/?srch=1&orderby=&q=%E7%E1%F8%E4+%EE%F2%E5%F8%E1%FA&cat=1

והנ"ל:

http://www.moreshet.co.il/web/shut/advancedSearchResult.asp?i=0&nop=20&WholeWord=0&aw=%E7%E1%F8%E4+%EE%F2%E5%F8%E1%FA&shut=&rabonim=&x=20&y=13

ויש עוד הרבה מאד ספרים ומאמרים שנכתבו על זה.

[אם תעמיקי בקישורים, תראי שיש כמה תשובות שמתירות- אבל כולן של אותו רב...]

ודרך אגב- מילא חברה מעורבת, שיש היום כאלה שמתירים. אבל אני מצטערת לומר לך, שאין שום פוסק שמתיר שרוול קצר. אז מישהי שלא הולכת עם 3/4 וחושבת שזאת ההלכה, מוזמנת לברר מה ההלכה באמת.

ביררתי, כן אני מהסוג של הבנות האלו שאען להם בעיהבת-ישראל-וציון

להשקיע ולבדוק קצת, ויש לי על מי לסמוך שאני לובשת שרוול קצר... (אם את באמת רוצה לדעת, זה בגלל שלא ברור בהלכה האם המרפק הוא חלק מהזרוע או לא, לכן אני מסתפקת בשרוולי מרפק [שרוולים שמגיעים בדיוק מעל המרפק], אבל זה כבר לא קשור לדיון...)

"יש על מי לסמוך" בהכל. אבל.. נלך תמיד למי שמקל?לבן כהה
לןא, נלך לפי מה שאני מאמינה בו....בת-ישראל-וציון

ואגב נזכרתי שגם רציתי להגיד לכם, שאם אתה מנסה לשכנע מישהו תוך כדי אמירה שהדרך שלו היא דרך לא נכונה, זה פשוט לא ילך...

הדוגמא קרתה כאן כרגע, איתי. אם היה לי איזה מחשבות על להאריך את השרוול, עכשיו, בצורה שהתנסחתם, הרגזתם אותי (וכן, קצת העלבתם) ואין המון מצב שבזמן הקרוב אני ארצה להאריך את השרוול

(מה שאגב, אם אנחנו בפורום בנ"ע, יכול ללמד אותנו משהו בחינוך...)

את *מאמינה* בשרוול קצר?..יורבית

ולא הבנתי מה אמרנו לא בסדר.

בכל אופן, גם אם טעינו - ההחלטות שלך נשארות שלך.

[ואגב, אני מחכה לתשובתך בש"א- זה באמת חשוב לי! אם את יכולה להתאמץ קצת בשבילי זה.. ]

מאמינה? אני מניחה שאפשר להגיד....בת-ישראל-וציון

אני כן מאמינה בסיבות שייש לי ללבישת שרוול קצר.

ומה שלא אהבתי בתגובות שלכםפ זה שהתנפלתם ושללתם את הדרך שלי... (אם הינו פנים אל פנים יכול להיות שהיה לי קשה לענות לקבוצה שלמה שמתנפלת ושוללת את הדעות שלי...=)

אני מצטערת,יורביתאחרונה

אבל באמת מעולם לא שמעתי על הדעה הזאת, וחוצמזה כתבת בגוף שלישי, לא ידעתי שאת מתכוונת לעצמך- "גם מי שלא הולכת עם שלושת רבע..."

לא התכוונתי לפגוע או להתנפל.

לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך