בגלל כל הפלישה שלכם לנוג"ה בזמן האחרון...<אריאל>

החלטתי לנקוט בצעד משמעותי: לפתוח פה דיון ממלכתי על 'למה צריך לעמוד בתפילה לשלום המדינה'...שד

נו שויין, נוותר לכם. 

סתם, באמת עלתה לי שאלה שרציתי לשאול דווקא אתכם.  (אז אלירז, מחילה אם אני חורג טיפה מהתוכן הרצוי פה) 

מה היעדים שאתם מציבים לעצמכם במאבק לעשרים שנים הבאות? והאם אתם רואים דרך להגיע אליהם? 

בהיבט המדיני, הדמוגרפי, הפוליטי, דעת העם, וכל דבר שתבחרו להוסיף יתקבל בברכה.  

(אם אפשר, גם תתיחסו לפתרון לבעיות שלימין אין כ"כ תשובה עליהם)  

ברור לי שהשאלה הזו טיפה קשה, כי אתם נאבקים על הרגע- וממש קשה למי שנאבק כל יום בשביל היום הבא לחשוב על המאבק הכולל ל20 שנים הבאות.

בבקשה-בבקשה, בתשובות, בלי המילים: "משיח", "הקב"ה יעזור להגיע ל..." וכד'... להסתמך על הנס בהשקפה לאומית זה פשוט---מת

ואם צריך הסבר מפורט יותר לשאלה אני אשתדל לתת<אריאל>

בעז"ה לפני שאני יפול לתרדמת...

"לכם ולא לו, לפי שהוציא עצמו מן הכלל כפר בעיקר.."הרבי מיאוטו
אני לא מבינה מה הבעיה שאנשים כותבים: "לכם" וכדומה,אביה7

זה לא שהוא הוציא את עצמו מכלל ישראל או משהו, פשוט היתה לו שאלה כלפי אנשים מסויימים שעושים מעשים מסויימים\משתייכים לקבוצה מסויימת בחברה, שהוא לא!

אני גר באיזור חיפה, לא מגדיר את עצמי כנער גבעות.<אריאל>

או כימני קיצוני.  (ממלכתי , לא אחד שמתחבק עם המשטרה, או מוסר סודות לשב"כ, <צ> )

אתה דיי מוכיח את הצעקות בנוג"ה ש"כל ממלכתי שכותב כאן קוטלים אותו" .

נדמה לי ששאלתי שאלה עניינית, אם תחפש בכתרי אותיות איפה אני יוצא "אנטי" לא נגיע לשום מקום. 

אני מקווה שיגיבו לי בהתאם בעז"ה, גם אתה אישית מוזמן. 

בקשר לשאלה,אני מצטטת לך מה שאלירז כתבה בשרשור אחר:אביה7

"המטרה היא קודם כל - שכל העולם ובייחוד עמ"י -

יגיעו להכרה שארץ ישראל שייכת ליהודים בלבד

ולכל יהודי יש רשות לבנות בכל מרחביה!

ברגע שהיא תתקיים, גם המטרות היותר קטנות כמו הרחבה ובניית ישובים חדשים- יתממשו בקלות!"

אני מסכימה איתה וגם עם שי"מ

אני אישית מסכים.<אריאל>

תודה על הציטוט. 

רק מה ההבדל בין הדרך שאני כממלכתי מתווה ליעד הזה, לבין הדרך שלך? (כנניח, לא ממלכתית)

אני אישית ישאף להשפיע על דעת הקהל, בארץ ובעולם: קרי תקשורת, הפגנות, מחאות, קמפיינים. שבכולם הסיסמא שלהם אחת: לעמ"י יש זכות לבנות בא"י בכל מרחביה.

אח"כ אפנה לח"כים/מפלגות מתאימות ליזום הצעת חוק מתאימה.  

בעצם, השאלה היא כזו: איך אתם, בגישה אנטי-ממלכתית יכולים להגיע ליעד הזה?

הממ לפי מה שאני מבינה--אביה7

האנטי-ממלכתיות זה שאם יש סתירה בין חוקי התורה לחוקי המדינה אז חוקי התורה גוברים!

שזה מתבטא למשל בסירוב פקודה, הקמת מאחזים לא חוקיים, התנגדות לצבא ולמשטרה כשהם עוברים על חוקי התורה(למשל בפינויים)...

אז בעצם זה לא סותר את כל הדרכים שאתה אמרת(שהרבה כאן גם נוקטים בהן), רק שחוץ מזה, נוער הגבעות גם שואף ליישב בפועל את הארץ  (הכוונה להקים יישובים חדשים, ובמקומות חשובים ומכריעים) בכל חלקיה ולמנוע מהערבים להתיישב בה..

אבל זה מה שאני חושבת, ואני לא יודעת אם שאר חברי הפורום חושבים כמוני..

[[בכ"מ אני לא חושבת שאני יכולה להגדיר את עצמי בתור "נוער הגבעות", כי אני בפועל לא בגבעות, מסיבות טכניות בלבד(לא מרשים לי בינתייםעצוב)]]

לפי מה שאני מבין או חושב,<אריאל>

הממלכתים הדתיים צריכים לשאוף לאפשר חוקית הקמת ישובים ביו"ש בכל מקום שנרצה. 

מי שלא שואף לזה, לא הייתי מגדיר אותו כ'ממלכתי-דתי'.  

כמובן שזה לא סותר את מה שאמרתי, את יכולה לקרוא גם בתגובות האחרות שלי- כולנו שואפים לאותו יעד רק פועלים בדרכים שונות. 

לא ענית לשאלה שלי,  הקמת מאחזים, ישובים חדשים במקומות חשובים עוזרת מאוד ומונעת המון דברים, אך עצם ההגדרה 'מאחז' פסולה, ז"א משהו זמני- שרק בבוא הזמן, אי"ה, יתפתח לדבר קבוע.  איך אתם שואפים להגיע ל'בבוא הזמן'' הזה, שבו כל המאחזים יהפכו לישובים מהמניין?  שמעתם על איזו שהיא תוכנית? 

>>אביה7

תראה, במצב עכשיו שכל הזמן באים לפנות, קצת קשה לבנות יישובים גדולים וקבועים ממש, לענ"ד המטרה כרגע זה להיאחז בחלקי הארץ האלה, להיות שם, שתהיה שם נוכחות יהודית (ולא ערבית למשל).

מעבר לזה, כן פועלים לכך שהמאחזים יהפכו לישובים מן המניין, יש הרבה גבעות שגרות בהן כמה משפחות, בגבעות אחרות מגייסים כוחות כדי לבנות בתי קבע לזוגות\משפחות!

ככה לאט לאט קם ישוב!

גם החכם התנסח כך..להזכירך אלעד
להביא את המשיח ובזה יגמר הכל....שי"מ
ראה הערה למעלה...<אריאל>

אני מחפש השקפה לאומית לטווח ארוך, בתחומים שונים. 

ידוע שהמשיח יפתור את כל הבעיות, אבל על זה לא מבססים מהלכים לאומיים, או מקבלים החלטות.

כמה תשובות לכמה שואלים ושאלות + הערת ניהול..אלירז

<אריאל> - שכוייח על הדיון המעניין שפתחת פה.. לא חורג בכלל ממטרות הפורום..[ראה בנעוצים]

לגבי תוכן הדיון, בעז"ה מחר בשעה יותר מיושבת, אנסח תגובה רצינית שתשקף את דעתי..

אביה7 - לגבי השאלה על "לכם"...

כולנו כאן באותה מלחמה, ולכן השאלה בצורה "אתם","לכם" מרגישה רע מאוד!!

כולם נאבקים עבור כולם!!

ולדבר באופן של "אנחנו" זה דווקא ביטוי של אחדות!..

לגבי שאלתו של <אריאל>, יש לי תחושה שהוא לא שאל מהי האמירה-המטרה העליונה שלנו..

אלא ממש איך 'למעיישה' אנחנו רואים את השלבים מתרחשים..פתרונות וכו'..

<אריאל> אני צודקת?

לכולם - כל מי שכותב - אנא מכם - ברוח טובה.. חבל שנעסוק כל הזמן בכיבוי שריפות..

אני אנסה לענות לך..שמוליק פיין

בס"ד

אני כותב בלשון אנחנו אבל אם מישהו מרגיש שאני לא מייצג את דעותיו אני מצטער שיתקן אותי..(זה פשוט קצת קשה לדעת מה כולם חושבים ולענות על כל השאלות בשמם..)

מה היעדים שאתם מציבים לעצמכם במאבק לעשרים שנים הבאות? והאם אתם רואים דרך להגיע אליהם? 

(אם אפשר, גם תתיחסו לפתרון לבעיות שלימין אין כ"כ תשובה עליהם)

ברור לי שהשאלה הזו טיפה קשה, כי אתם נאבקים על הרגע- וממש קשה למי שנאבק כל יום בשביל היום הבא לחשוב על המאבק הכולל ל20 שנים הבאות.

אוקי אז ככה..אני מאמין שכל אחד שמאמין בא"י השלמה ופועל למענה היעד העיקרי(אם לא היחידי..)הוא להביא את המשיח..נכון זה נשמע ענק ומפוצץ אבל זו המטרה..אנחנו לא מחשבים מה יקרה עוד 10 שנים ואז לפי זה יושבים וחושבים..אנחנו מאמינים ומצפים ומנסים שהמשיח יגיע כפשוטו..אנחנו לא סומכים על הנס ובגלל זה לא עושים כלום..אנחנו בונים ומיישבים את א"י מנסים ליישב אותה כמה שיותר עד שנגיע לא"י השלמה מלאה באנשים שחיים בה.. וע"י זה מקרבים את ביאת משיח צדקנו..הדרך? הדרך היא חיזוק ההתיישבות בא"י השלמה!!בעיות שלימין אין עליהן תשובה?אני לא ממש מבין למה אתה מתכוון אם מבחינה מדינית(מדינה,כלכלה,חינוך וכו')אז לרב יצחק גינזבורג אם אני לא טועה יש כמה תשובות לזה..(ומכאן הגיע החתימה  דוס בא לי מנהיג צדיק! שזה סטיקר שיצא על הרב יצחק גינזבורג כי אנחנו רוצים אותו כמנהיג..)

רק מה ההבדל בין הדרך שאני כממלכתי מתווה ליעד הזה, לבין הדרך שלך? (כנניח, לא ממלכתית)

אני אישית ישאף להשפיע על דעת הקהל, בארץ ובעולם: קרי תקשורת, הפגנות, מחאות, קמפיינים. שבכולם הסיסמא שלהם אחת: לעמ"י יש זכות לבנות בא"י בכל מרחביה.

אח"כ אפנה לח"כים/מפלגות מתאימות ליזום הצעת חוק מתאימה.  

בעצם, השאלה היא כזו: איך אתם, בגישה אנטי-ממלכתית יכולים להגיע ליעד הזה?

אז ככה ההבדל הוא שאתה בתור ממלכתי תעשה את כל הדרים שאפשר במסגרת החוק ואני בתור לא ממלכתי אעשה דברים גם אם הם נוגדים את החוק(כמו שאביה 7 כתבה)שהם חסימות כבישים,הקמת מאחזים,כניסה ליוסף בדרך לא חוקית וכן גם תג מחיר..וזה לא שבשביל זה צריך לשנוא את המדינה ולהתנגד לכל דבר שהיא עושה..פשוט צריך לדעת מתי המדינה היא סבבה והכל ומתי פשוט צריך להגיד למדינה סטופ! כאן את עוברת על זכותך ואת מתחילה לסתור את התורה וכשאת סותרת את התורה(בין אם זה בפקודות או בחוקים)אז זה לא רלוונטי ולא מדבר אלינו?(ע"ע הרב כהנא זצוק"ל)..ומה תעזור דעת הקהל בארץ ובעולם?מה הם כבר יכולים לעשות איזה כוח כבר יש להם..?למי אכפת שהם חושבים שאסור לנו לבנות כאן..?הפגנות?עברנו את הגירוש הבאנו חצי מיליון להפגנה(אני חושב שזה השיא בארץ..)ומה זה עזר?כלום! אם החצי מיליון האלה היו נמצאים בגוש ונלחמים כפשוטו על הגוש אז זה לא היה קורה אבל במקום זה הם בחרו ללכת להפגנה לסמן וי לצאת ידי חובה ופטרו את עצמם מלהגיע לגוש..ואגב סתם לעתיד הרבה קמפיינים עם סיסמא אחת זה משעמם את הציבור צריך להכניס לציבור את אותה נקודה ע"י סיסמאות אחרות כל פעם..אנחנו כלא ממלכתים לא נסובב כל הזמן את הראש לאחור ונבדוק מה אומרים עליהו באתר ההוא וברשת הזאת אלא נמשיך בצדקת דרכינו באמונה שלמה.

מקווה שעניתי לך..אני חוזר על משהו בכותרת אם מישהו רואה את עצמו נער גבעות ולא מסכים עם מה שאמרתי שיתקן אותי..

הערה קטנה לשמוליקארץ הקודש

אני די מסכים עם שמוליק אבל יש לי כמה הערות...

1) אני תלמיד של הרב לוינגר שהיה תלמיד של הרצי"ה, הם אומרים תחלק יש מדינה ויש ממשלה, אני מתנגד לממשלה שפועלת נגד התורה, ולא רק שאני לא שונא את המדינה אני מת עליה ובגלל זה אני נלחם עליה ולא מוותר עליה...

2) לגבי הפגנות...שרצו לחלק את הגולן אלו היו ההפגנות הכי גדולות(לא זוכר כמה), שם זה הועיל כי יש והיה קונצנזוס רחב בציבור על רמת הגולן(שלצערנו לא קיים ביו"ש).

יש לעמוד בתפילה לשלום המדינה!אנונימי (פותח)

יש לחלק בין המדינה לממשלה. בתל"מ מתפללים לשלום המדינה.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2022

איפה כתוב שצריך לעמוד?ארץ הקודש
ווואו! לקרוא עד הסוף, זה לא הנושא כרגע...<אריאל>

חוצמזה, אאל"ט זה נחפר כבר פה. 

שמוליק.<אריאל>

ברשותך, אני ישאל אותך ספיצפית שאלות לפי כל חלק. 

המשיח.

אני ממש לא מתכוון לגלוש לנושאים האלה הרבה, אבל אני אבהיר נק' אחת. עם המשיח לא הולכים לשכנע. כחילוני ישאל אותך, למה אתה הולך ובונה מאחזים (ישר כוח) אל תענה כי בעקבות זה יבוא המשיח ויפתור לנו את כל הבעיות.  ע"פ אמונה לא מחליטים החלטות לאומיות, אצלי זה עקרון. 

היה לי ויכוח אם צריך להרוג את כל הערבים שחיים בא"י (לא לגלוש בבקשה, רק דוגמה להמחיש) , אני אישית אמרתי שזה הסתמכות על הנס, ממש פיקוח נפש-  החרמות, הסנקציות, והמתקפות שנקבל ממדינות רבות, כולל אירופה וארה"ב- לא יותירו סיכוי ליהודים. -- נכון ש"בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם, אבל לענ"ד, לנהוג בהפקרות ולהסתמך על הצלתו של הקב"ה...לא ענייני בעליל"  (לענ"ד עמ"י בא"י השלמה הוא לא תנאי שאם יתקיים בטוח יבוא המשיח, תקן אותי אם אני טועה.)  

לגבי הבעיה שלימין אין פתרון. 

מבחינה דמוגרפית, הערבים מתרבים- וכולם יושבים בשקט. 

אם נספח את כל יו"ש למדינה( מה שלא עשינו מאז 67, אם היינו עושים זאת, הם לא היו נקראים 'שטחים כבושים' ) נצרף אלינו עוד ים של ערבים. (לא רוצה לנקוב במספר, כי אני לא בטוח)  

מה אתם חושבים לעשות איתם? מה הפתרון שאתם רואים בעיניים שלכם לבעייה ואיך אתם אתם יכולים לממש אותו בדרך ריאלית? 

אני אישית חושב שהשמאל והימין הממלכתי, לאחר רצח הרב כהנא, פשוט הורידו את הטרנספר מהדיון הציבורי בטענה של 'פתרון לא הומניטרי', 'נאציזם לשמו'... אני כממלכתי אשאף להחזיר אותו לדיון הציבורי ולהוביל פתרון לבעיה דרכו. ( טרנספר לירדן, מדינה 'פלסטינית' מאז ומעולם, ועוד מעט יותר מתמיד) 

איך אתה שואף לשנות את דעת העם?  לפי הפרוטוקול: המדינה= העם, אם אתם יוצאים כנגד המדינה, ועוברים על החוק המוסכם על האזרחים,  איך תוכלו לגשת אליהם בכלל כדי להשפיע עליהם?  

לגבי החלק השני: 

אני ישפר את התשובה שלי, דבר ראשון. 

אצלי, כממלכתי, כל פתרון יעבור דרך המדינה. אם יש לך בעיות עם ההתנהלות של המדינה? פשוט תתקן אותה.  

הטרנספר שהזכרתי לעיל- מהלך מדיני. המדינה יוצאת כנגד חוקי התורה- להכניס את חוקי התורה לחוקי המדינה, לקרב למדינת הלכה.  ח"כים טובים, נציגי הציבור שפועלים בלי מורא- יכולים לשנות המון. כן גם לי בא מנהיג צדיק, אבל יותר מזה- מנהיג בלי פחד בעיניים. 

בזמן שאתה רוצה לעצור את המדינה כשהיא מתנהגת לא יפה, אני אנסה להחזיר אותה לתלם. 

אני ממלכתי מחונך מגניב, אני מסכים איתך שאם ניסית לשנות, ולא הצלחת- תתנגד בכח. 

למה ההפגנות לא מצליחות? א. לפעמים הפגנות צריכות להיות פיזיות, וזה ממש לא סותר את הדמוקרטיה.

ב.  המנהיגים פשוט לא פועלים מספיק. ג. תקשורת .

שאלה אחרונה:

למה בתכל'ס, בסופו של עניין- אתה שואף להגיע: איך, מלבד ביאת המשיח, תוכל ליצור קונצנזוס של רוב עמ"י למחות ולשנות את המדיניות של המדינה ביו"ש? להצטרף ולתמוך ביעדים שלי המשותפים שלי ושלך:  עמ"י בא"י השלמה.   לדעתי, המאבק שלכם תורם המון לעמ"י, אך הוא שומר על הלהבה, לא יותר מזה. (ויש בזה המון המון חשיבות!)  

תבנה מאחז, יפנו אותו- בהתאם לנהלים או לא,  זה המצב. 

שמוליק אתה ניהיה גינזבורגרדי"מאחרונה

אתה רוצה את הרב יצחק בתור המנהיג אני רואה שאני משפיע עלייך

בתפילה לשלום המדינה מחזירים תחומשאריאל דוד

כדי שהמבוגרים לא יתעצבנו שאתה יושב....

אני מאוד מקווה שאלה גם היעדים שלך.אנונימי (פותח)

מדיני: חד משמעי המטרה היא להקים בא"י את הממלכה היהודית השלישית.

דמוגרפית: ריבונות יהודית מהנהר הגדול ועד לים, עם ירושלים הבירה ובמרכזה בית המקדש עומד בגאון.

פוליטי: שינוי שיטת הממשל מדמוקרטית ליהודית. כלומר, מלך, סנהדרין ובתי דין הפוסקים ע"פ התורה.

דעת העם: ברמה הכללית עם גאה ביהדותו ותורתו שיהווה אור לגויים במוסר, מדע, כלכלה, וכו'. 

ברמה הפרטית עובדי ה' כל אחד לפי חיבורו הוא במסגרת ההלכה.

עכשיו דבר ראשון היעדים האלה הם לא ל20 שנה הבאות אלא יעדים כלליים שמובילים את כל דרכי הפעולה.

דבר שני אם אתה לא מסכים ליעדים שנאמרו כאן כדאי לך בתור יהודי לפשפש במעשייך. 

אני מאוד מקווה שב"יעדים" אתם לא חושבים שיש הבדל בין ממלכתי לאחד שלא. כי אם כן הפילוג הוא עצום.

המחלוקת היא בדרך הפעולה.

הבהרת יפה מאד.עוזיה

רק לגבי מלך לא ברור שזה מחוייב המציאות - מחלוקת שנמשכת כבר מהראשונים מהו בדיוק מלך, והאם אפשר להמיר אותו בשלטון אחר.

ביעדים לא, כמובן. אנחנו רוצים אותו דבר.<אריאל>

השאלה היא הדרך להגשמתם.  

אני שואל את מה ששאלתי לעיל: איך בגישה אנטי-ממלכתית תוכל להתקרב למימוש היעדים האלה? 

מדינה יהודית אך ורק על"פ חוקי התורה..שמוליק פיין
בגלל שיצא ואני אחד מול כמה<אריאל>

אני ממש אשמח אם תענו דווקא מתחת השאלה ששאלתי ספציפית אתכם. פשוט שכל אחד יביע את דעתו, בגדול אני שואל אותן שאלות. 

על סמך הנס שאתה קורא לו עצימת עיניים קמה המדינה.צחקן
אשמח אם תרחיב.<אריאל>
אדוני תפסיק לעשות מעצמך "ריאלי", מיאנונימי (פותח)

שהזוי זה הממלכתיים בלבד.

גם אחרי שניסו את השיטה הקלוקלת שלכם בגוש קטיף - והיא לא הצליחה - עוד יש לכם את החוצפה להוציא את הראש ולדבר???

האמת היא שאתם ממש לא רציתם לנצח בגוש קטיף את "הצבא הקדוש" והמסורס, וממילא הניצחון שלכם היה "לא להרים יד על חייל".  - עוד ניצחון כזה ויהודה ושומרון מפונית רח''ל ומוקמים שם מדינה פלסטינאצית ומיליציות איראניות.

ובהמשך גם זכות השיבה תתקבל העיקר לא לפגוע בחוק הקדוש והמטומטם.

הממלכתיות ההזויה היא האסון הכי גדול שהיה לעם ישראל בשישים שנה האחרונות!!

גם אם יש רבנים צדיקים ממלכתיים עליהם נאמר: ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס החריבה את בית מקדשינו  והגליתנו לבין אומות  העולם.

שאלתי שאלה.<אריאל>

אתה יכול לענות נורמלי, להכנס לדיון-- אתה יכול גם לא, בחירה שלך- לא הכרחתי. 

חשבתי להתחיל ולענות לך, אבל אני פשוט מרגיש בזבוז להכנס לדיון עם בנ"א שמכריז ואומר: "גם אם יש רבנים צדיקים ממלכתיים..." פשוט חבל על כל אות. אתה יודע, עברית זו שפת הקויידש עדיך שלא להשתמש בה הרבה. <צ> 

זעתר - בנחת.. מה הג'ננה?!אלירז
להעביר את האשכול לפורום נבואה ומשאלות לבאנונימי (פותח)

אנשים פרקטיים והגיוניים מבינים ש:

א. את העתיד אף אחד כאן לא יכול לנבא 

ב. המטרות הסופיות שלנו כתובות בתורה וגם האמצעים שלנו כתובים בתורה. ביהדות האמצעים לא מקדשים את המטרה כמו שחושבים הממלכתיים שמתחברים לרשעים ובסוף גומרים בדיוק כמותם

אוייש....<אריאל>

א.

אתה: "אז מה את תכיני לארוחת ערב?" 

אשתך (לעתיד) : "לא יודעת, אני לא נביאה..."

יש הבדל עצום בין תכנון, כדי להגיע למקום מסוים או כדי לעמוד ביעד מסוים לבין נבואה. אני חושב שהבהרתי את עצמי מספיק. 

ב. זה מאוד נחמד מה שאתה אומר, אבל זה, איך לומר? פשוט לא קשור, לא מה ששאלתי, דיברתי על הדרך למטרה. -- נושא אחר? שרשור אחר. במקרה אחר אתה גם מוזמן בשמחה לשלוח לי מסר.  

[תעשו טובה, עשיתי מאמץ שלא לבוא כ'טרול'. אם תקראו את התגובות שלי תראו שאני ממש לא בא בקטע של לסתור אתכם ולהתנגח בכם. גם אם נוצר רושם של 'עוד שרשור של ממלכתי מעצבן בפורום' אל תפסלו מראש  ומיידית תכנסו למצב של 'חבוט בממלכתי' ]

נראה לי אני קצת יאזן את מה שכתבו.איזה טוב ה'!!!!

אני בעצם לא חולק על אף אחד מכם רק עושה קצת סדר בעניין.

היעד של כל מי שמאמין בה' ובתורתו זה להגיע לשלטון ע"פ התורה בארץ ישראל.

כרגע, לצערנו, ישנו שלטון הכופר בתורה ובמצוותיה ועושה מעשים גרועים מאוד הגורמים לחילול ה' שאין כדוגמתו.

למרות האמור לעיל, יש לשלטון הזה סמכות מכוח התורה. (שבעת טובי העיר לדעה המיקלה - מלכות לדעה המחמירה.)

אי לכך, כל עוד חוקי ותקנות המדינה לא סותרים את התורה אנו מחוייבים לפעול על פיהם. כאשר חוקי המדינה סותרים את חוקי התורה אנו מחוייבים לפעול על פי דברי ה' שכן "דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי שומעין"

עד כאן דברי מקובלים על כל קשת הרבנים הלאומיים החל מהרב כהנא זצוק"ל הי"ד וכלה ברב שרלו שליט"א יבדל"א.

המחלוקות העיקריים בין ה"זרמים" השונים הינה בשאלות המעשיות. גם הרב שרלו שליט"א מודה שלו המדינה הייתה מוציאה חוק שחייב לעבוד ע"ז ח"ו אסור לנו להישמע לחוק זה. אולם בשאלת הגירוש מחבלי הארץ השונים יש להם סברה שמתירה להישמע לפקודות הנ"ל ואין כאן מקום להרחיב.

לעומת זאת, גם הרב הכי לא "ממלכתי" לא יתיר לשלם לעובד פחות משכר מינימום בגלל שזה סתם חוק של המדינה.

ועכשיו, תשובתי לפותח השרשור - אנו צריכים (לעניות דעתי) לעשות כל מאמץ להחליף את השלטון הכופר בה' ובתורתו. וכך, בעוד עשרים שנה כשהכל יתנהל פה ע"פ התורה בעז"ה לא תעלה בכלל השאלה אם להפקיר חבלי מולדת אלא אולי יהיו דיונים עד לאיפה הם גבולות ההבטחה שעלינו לפעול לשחררם מידי אוייב.

נכון לעכשיו, לטווח זמן המיידי עלינו להכריז בגאון שארץ ישראל היא שלנו ואנו בונים בכל מקום.

מצטער אם היה קצת ארוך, כל הכבוד למי שהצליח להגיע עד לכאן.

ואיך אתה עושה את זה?<אריאל>

מדינת הלכה זה יעד של כל דתי אמיתי. השאלה איך אתה מתקדם לזה? 

אני אישית רואה רק את הדרך של החזרת אנשים לדרך ה', ומתוך כך מדינת הלכה. 

ואתה יכול לקרוא לי אריאל...<אריאל>

לא מתחבר לגינונים המיוחדים כגון 'פותח השרשור'. אפ' שהשם שלי לא הכי מקורי... 

אה. זאת שאלה קשהאיזה טוב ה'!!!!

בכוונה לא התייחסתי אליה.

קשה לקבוע האם גישתו של פייגלין תצליח.

עובדה אחת שהיא ללא עוררין - אם כל המפלגות הדתיות / חרדיות יתאחדו אז יהיה ראש ממשלה דתי / חרדי. איך מגיעים למצב כזה? שאלה טובה. להערכתי אגו"י בכל מקרה לא תצטרף למהלך שכזה מכיוון שהם לא בקטע של לתפוס את ההנהגה (אפילו שר הם לא מוכנים שיהיה להם אלא רק סגן שר.)

בנוסף, תמיד יהיה את הוויכוח "מי בראש".

ייתכן והפיכתה של המדינה למדינת התורה תהיה בכלל בדרכים לא דמוקרטיות. (דמוקרטיה היא לא מצווה מהתורה ונאמר שהמשיח יכוף את כל בנ"י לקיים את המצוות זו גם לא נשמעת לי דמוקרטיה במיטבה.)

דבר אחד ברור לי - ככל שנדבר יותר על כך שזו המטרה נקרב את הביצוע בפועל.

אם נבין שמילות התפילה שלנו "השיבה שופטינו כבראשונה", "ולירושלים עירך רחמים תשוב" וכו' וכו' וכו' הם לא סתם ססמאות אלא מתווי דרך אז המטרה כבר תהיה קרובה בהרבה.

ואני רואה פשוט הקמת מדינה כזאת..שמוליק פיין
הציונות החילונית לא תחזיק מעמד אי אפשר להסבירכישוף כושל

עמדות בקשר לא"י בלי לערב אמונה ...

התכוונתי שלגבי הדרך וקבלת החלטות לא צריכים להסתמך<אריאל>

ד''א אם אתה מעוניין יש בחיפה הרבה חברה שפועליםחכחעחילםכ

בעניין א''י (בעיקר בנו''ש) תברר

אין לי כ"כ תגובה משל עצמי...~מישי~

אבל השירשור מאוד מעניין. וכל הכבוד לכולם שעונים בנועם אחד לשני=)
ככה עורכים דיון ומגיעים לאמת! הרי באמת שכולנו רוצים אותה מטרה. וגם כולנו מנסים להשתמש באמצעים המותרים על פי התורה. השאלה היא מה האמצעים הנכונים..... שיעזרו לנו הכי להתקדם.....

מכיר אותם.<אריאל>

אני מצטרף לפעמים לדברים שהם מארגנים, שוב, בהתאם להשפקתי ודרכי...

אריאל לא הבנתי אותך בכללאנונימי (פותח)

1 - אתה כותב שדרך הפעילות שלך זה הסברה וכו',

וכי חסר אנטי ממלכתיים שעושים הסברה מצויינת?? [יש הרבה!].

2 - ומתעלם מתקדים גוש קטיף שבו ראינו שגם לאחר עשרות שנים שהציבור הדתל''י התחבר לציבור החילוני, ולא התבדל ממנו,  בכל זאת הציבור החילוני שתק ולא עשה כלום למעננו.

3 - וכן לא עזר שם ההסברה, כיון שזה היה כבר שלב לאחר ההסברה, שלב שבו היה צריך להיות מרי אזרחי בלתי אלים [ולהסביר שזה לא נגד החיילים אלא נגד שולחיהם].

4 - עד כאן בינתיים.

טוב...<אריאל>

1. דרך הפעילות היא בין היתר הסברה, וגם יציאה אל העם- להנהיג את העם בכל התחומים. תקשורת, צבא, מערכת המשפט. הסיבה שהשמאל נותן את הטון במדינה היא משום שהוא שולט בכל התחומים האלה. 

עוד דרך היא גם ע"י החוק- לחוקק חוקים חדשים שיעזרו ויועלו להתיישבות, מה שלא מנסים כלל... 

2. גוש קטיף היא לא דוגמה מבחינתי, כי מהרגע שהחלטה החוקתית הזו יצא, היה צריך למחות בכל הכוח, להתסתנן לגוש, ולהשאר שם כמה שאפשר. כשהנושא עלה לאוויר לא פעלנו בכלל, ולכן הגענו למצב הזה- כשזה הגיע היה צריך להתנגד בכל הכח.  

גילוי נאות- אתה לא כזה ממלכתי...אנונימי (פותח)

בגוש קטיף ה"ממלכתי" אמר שהדבר הכי גרוע זה אם ננצח...כי הרי אם יהודים ינצחו את הצבא/מדינה/חוק איך נראה בעולם? לכן הדבר הכי גרוע היה להתנגד.. "אסור להתנגד להחלטת הממשלה". זה משפט ששמענו עשר פעמים ביום. 

ולכן ה"ממלכתי" תקע מקלות בגלגלי המאבק ובעצם סירס אותו..(ברמה נפשית וברמה פרקטית).

אז אם אתה בעצם אומר שצריך להתנגד בכל הכוח נגד החלטות ממשלת ישראל הקדושה איפה בדיוק מתבטאת הממלכתיות שלך? אני בתור אחד שמגדיר עצמו כ"לא ממלכתי" לא רואה כ"כ בעייה בדרכי הפעולה שלך(כמובן שצריך לדעת איך ומתי וכו').

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך