לאחרונה עלה פה בפורום כמה דעות שהביעו זעזוע עמוק מזה שבריקודגלים היה עירוב מסוים בין בנים לבנות ואפילו נראו זוגות מחובקים ומתנשקים שהם מ"הציבור שלנו"..
בעקבות זה עלו דעות שאמרו שהם כבר לא מהציבור שלנו ושצריך לראות את הכוס המלאה וכ"ו...והציבור שלנו הוא איכותי ודוס..
מה שאני רוצה להעביר לא קשור נקודתית לאירוע הזה אבל זה עורר אותי לכתוב דברים שרציתי לכתוב הרבה זמן...כי באותה סיטואציה הוצאתם אותנו מהציבור שבו גדלנו.אנחנו,"נוער השוליים",אלה שפוקדים מידי חמישי ומוצ"ש את מרכז העיר,אלה שכשאנחנו רואים אתכם בטרמפיאדה בצפון אתם מסתכלים עלינו ברחמים במקרה הטוב או בבוז במקרה הפחות טוב,אבל אנחנו גם אלה שלמדנו איתכם בישיבה/אולפנה ואותם אלה שגדלנו איתכם בישוב...חשבת פעם איזה הרגשה זה ללכת ברחוב ולראות את חבר שלך אבל הוא אפילו לא מסתכל עליך כי הוא מתפדח מהחברים שלו שלידו??או שנמאס לי שכל פעם שעושים שבת של חבר'ה ונזכרים להזמין אותנו אז צוחקים "תכבה/תדליק את האור".ובמקום להקיא אותנו החוצה ולהתנכר ולהתנער מאיתנו אולי תנסו להבין מה עובר??כי אתה רואה את דייריו הקבועים של ה"אוהל היהודי" בדוגית ו"הזולה של חצרוני",שניים מהמקומות הכי מדהימים בעולם,שזה אחיו נהרג,זאתי ההורים שלה גרושים קשה,הוא גם וגם ולו יש בעיות בבית.וגם יש כאלה שסתם היו גדולים על המסגרת,אנשים גדולים שלמסגרת כבר לא היה מה לתת להם,לא ספקה אותם לא ישעה לתת תשובות (ולא,לא רק ל"שאלות באמונה").אנשים שלא חששו ללכת עם המסקנות של הבירורים שלהם גם אם הם היו מרחיקות לכת(אני יודע שכולכם תיזעקו ותגידו שלא תמיד ללכת עם האמת שלך עד הסוף,אבל אני חושב שיש לזה ערך גבוה מאוד גם אם זה שלילי) אנשים עם עומק ואהבת ה' גדולה (אפשר לומר שלמרות הכל).לשבת ב"זולה" ולשמוע שיר שכל כולו אומר עד כמה אנחנו מודים לאלוהים,זו חוויה מטורפת.אותי למדו תמיד שלמצוות,מעבר לעניין של חוקים יצירה של אורח חיים מסוים,יש מטרה נוספת והיא לעשות את האדם לבן אדם יותר טוב ושהאדם יאהב את אלוהים,ונראה לי שבקטגוריה הזו ציבור הדתל"שים המסוים שאני מדבר עליו לוקח בהליכה את הנוער הקלאסי והאיכותי..
למען האמת,אני דיי התייאשתי מהמוסדות והחינוך הקלאסי של ה"ציבור שלנו" אני גיליתי שהמוסדות האלה לא יודעים להכיל את מי שקצת משתנה ומתדרדר(מה שמוביל אח"כ לירידה גדולה הרבה יותר) ולתמוך בבן אדם ברגעים קשים.אבל אם המכתב הזה יגרום לראש ישיבה /אולפנה או לבן אדם חדש להיות קצת פחות גאוותן ולהתעסק רק עם "שמנה וסולתה" של החברה,רק עם התלמידים הכי דוסים והכי מצטיינים ויתעסק או יכיל גם תלמידים שקצת או הרבה פחות טובים אז אני הרווחתי.אנו זקוקים לעוד אנשים מדהימים כמו צוות ה"זולה" וה"אוהל היהודי"..כי לפני שאתם רצים להחזיר בתשובה חילוני מתל-אביב אל תשכח אותי שגדלתי איתך.וגם אם לפעמים נראה שאני לא פתוח ולא מקבל זה רק מבושה או קושי מסוים ואם קצת לוחצים בעדינות זה בד"כ עובד.
אל תשכחו אותנו.
והבהרה קטנה,אני לא באתי לדבר בשמו של אף אדם מהציבור שעליו אני מדבר אלא זו דעתי האישית בלבד..

>
ננסה לשחזר...