בעזהי"ת
באמת כן יכול מבחינה טכנית לשבת ימים שלמים וללמוד.
מחלוקת חכמים מה גדול, תלמוד או מעשה. והמסקנה היא שגדול תלמוד שמביא לידי מעשה.
אולי אינלי זכות להביע דעה בנושא של לימוד תורה, כי בסה"כ אני בת, שלא ב'מת למדה גמרא אי פעם- אבל אני לא בטוחה שיש עניין דווקא 'לשבת ימים שלמים וללמוד', מבחינה רוחנית וגם מבחינה נפשית.
1. מבחינה רוחנית- למי שיגיד ש'ילמד עכשיו כל זמן שהוא יכול, ויעשה אח"כ- יש לו עוד חיים שלמים'- כולנו יודעים שאין זמן שיש בו אנרגיות כ"כ עצומות לעשיה, כוח כ"כ גדול, כמו בגיל הזה, חב"ב כזה. אנ'לא ממעיטה חלילה [!!!] בלימוד תורה, אבל תלמוד שמביא לידי מעשה. תנועת נוער, בעיקר התנועה שלנו, זה מסגרת מצויינת ממש!! לממש את הנלמד ולהגיע לידי מעשה.
2. מבחינה נפשית- אדם שחי כל ימיו בבית המדרש, עלול לשכוח בטעות מידות בסיסיות. שלא ישתמע מדברי חלילה; ברור שהתורה היא זאת שמקנה את המידות הטובות בנפש האדם, וכו' וכו'. אבל, אדם שכל חייו רואה רק את הספרים, יישאר ברמה נמוכה מאוד מבחינת יחסי אנוש, תקשורת בינאישית, וכאלה כי עם כל הכבוד, חברותא זה לא ממש שחנ"ש.. ואולי כל זמן שהוא באמת רק עם הספרים הוא לא צריך כ"כ את הדברים האלה, אבל בעתיד הוא ירצה להתחתן, ולא בטוחה שמישי תסתדר עם מתבודד תימהוני שכזה. שוב, תנועת נוער בכללי זה בדיוק המקום לפתח כישורים חברתיים ולעבוד על יחסי אנוש- וכמובן שעדיף לעשות את זה בתנועה שכולה מכווננת לתורה, כמו למשל התנועה שלנו.
אי לכך ובהתאם לזאת, ברור לי שפעילות בתנועת נוער, ובעיקר בשלנו, חשובה ממש גם ל'נוער הדוס' יותר. כן, גם במתכונת הנוכחית, וכמובן שאפשר לשפר עוד.